Er Dogecoin en reell investering eller en spøk?

Er Dogecoin en spøk eller en reell investering?

  • Dogecoin, en digital Crypto som opprinnelig ble grunnlagt som en vits, har steget over 800% etter at et Reddit-styre snakket om å gjøre det til kryptovalutaekvivalenten til GameStop.
  • Prisen på Dogecoin har steget med 800%, ettersom Reddit-investorer setter blikket mot digitale valutaer.

Dogecoin (DOGE) startet opprinnelig som en vits, men har over tid satt et merkbart preg på kryptovaluta.

Den australske skaperen, Jackson Palmer, så på CoinMarketCap og en meme of Doge, basert på den berømte Shiba Inu og bruker tegneserien sans font, på samme tid og twitret ideen som en vits.

Palmer ble oppfordret av kolleger fra Adobe Systems ’markedsavdeling i Sydney for å gjøre vitsen til virkelighet. Palmer kjøpte deretter domenenavnet dogecoin.com.

Han da fortsatte vitsen og trodde at den til slutt ville falme bort med medstifteren Billy Markus, en programmerer fra Portland, USA, som nådde ut ham på nettet.

Tanken var å være så latterlig som mulig. De hadde til og med ideen om å ha tilfeldige blokkbelønninger fra 0 til 1 million hver gang en blokk ble utvunnet.

Duoen var overrasket over at den ikke døde som en vits, og til slutt så de to Dogecoin som en måte å nå en bredere demografisk enn Bitcoin og en sterk kultur vokste rundt mynten og meme.

Vil du handle kryptokurver som en proff? Sjekk ut eToro!

Elon Mush og Dogecoin

"Musk er med Dogecoin-investorer til månen. ”

Elon Musk har tweetet om dogecoin tidligere og antydet i april 2019 at det var hans “beste kryptovaluta.”

Torsdag twitret han ut et bilde av et magasinomslag av Dogue. Mange brukere på Twitter og Reddit mente at Musk kastet sin støtte bak dogerallyet.

Tesla-styreformann Elon Musk tvitret et bilde av magasinomslaget til "Dogue" på torsdag – et teaterstykke med en felles tittel på "Vogue," trend, som ble spilt på Twitter og Reddit.

Tweets av Musk har en tendens til å påvirke fansen hans eller folk generelt. Tilsvarende oppfordret han sine fans om å bruke en "Bruk Signal," på Twitter, og millioner av andre strømmet til meldingssiden.

Han sa også at en potensiell Mars-økonomi, som Bitcoin, vil være fokusert på kryptovalutaer. Musk twitret i forrige måned "Ett ord: Doge," til sine 40 millioner følgere. Han la også til "Mars økonomi vil kjøre på krypto," ved å svare på en tweet.

I tillegg la Musk tidlig på fredag ​​morgen #bitcoin til sin Twitter-profil.

Hva har skjedd med Dogecoin Price ?

Dogecoin, den digitale meme-valutaen, økte med 800% ettersom handelstakten utvidet seg raskt.

WallStreetBets ‘ "styreleder, ” skrev torsdag på Twitter, "Har Doge noen gang vært i en dollar?" Noen timer senere ble en million mennesker med på Satoshis Street Bets og skrev om "tar doge til månen."

Har Doge noen gang vært i en dollar?

– WSB styreleder (@WSBChairman) 28. januar 2021

Det subreddit “WallStreetBets” -samfunnet i Reddit fikk den kjempende elektroniske forhandleren Gamestop til å øke med nesten 2000%. Redditors har løftet aksjekursen og slått hedgefond på Wall Street litt.

Kilder spesifiserer imidlertid at Redditor’s Dogecoin-stasjon på nettstedet, som den gjorde med Gamestop, ikke har noen snarveier. Folk prøver derfor å tjene ekstra fortjeneste ved å kjøre kryptovalutaen.

Programvareingeniører Billy Markus og Jackson Palmer bygde Dogecoin, og startet det som en vits i 2013. Den digitale valutalogoen er basert på den berømte meme som ble brukt av en Shiba Inu-hund på den tiden. En Shiba Inu er Dogecoin-emblemet.

Hvordan fungerer Dogecoin?

Dogecoin ble opprettet da Markus gafflet Luckycoin som nå er inaktivt og opprinnelig var en gaffel med Litecoin, som er en gaffel med Bitcoin.

Den bruker en annen bevis på arbeidsalgoritme enn Bitcoin og er ganske lik Litecoin i hvordan det fungerer. Faktisk vil alle modifikasjoner og oppdateringer gjort på Litecoin også bli gjort på Dogecoin.

Selv om Dogecoin støtter ikke smarte kontrakter, Det er billig og raskt. Noen mennesker til og med bruk Dogecoin å overføre penger mellom børser fordi den har lave transaksjonsgebyrer og er ganske rask.

Dogecoin mining er en kostbar prosess og tar mye tid, noe Palmer ikke er glad for, da det ikke er bra for miljøet.

Det er også satt opp slik at gruvedrift Dogecoin blir vanskeligere over tid. men, etter at den 600 000. blokken ble utvunnet, har det vært en permanent belønning på 10 000 per blokk.

Dogecoin har heller ikke et totalt tak. Dette ble gjort for å sikre at gruvearbeidere fortsatte å jobbe med prosjektet og ikke forlate hvis den totale forsyningen var nådd.

Dette betyr også at ekstremt høye transaksjonstider kan unngås, da det alltid er et incitament til å bryte.

De fleste andre kryptovalutaer som Bitcoin, har et totalt tak på antall mynter, og når taket er nådd, vil folk sannsynligvis slutte å bruke dem.

I denne forstand kan dette bety at Dogecoin kan overleve mange andre kryptovalutaer.

Som mange andre kryptovalutaer har Dogecoin også en offentlig hovedbok, noe som betyr gamle transaksjoner kan ikke slettes.

Dogecoin har også slått sammen gruvedrift med Litecoin.

Hva prøver Dogecoin å oppnå?

hva er dogecoin

Da Dogecoin begynte å bli tatt mer seriøst, begynte teamet bak det å utvikle ideer om hva det skulle oppnå.

Det ble klart at ideologien bak Dogecoin skal være enkelt; for å lage en brukervennlig kryptovaluta, ikke noe teknologisk imponerende.

Palmer mener det viktigste for en kryptovaluta å gjøre er å kunne behandle betalinger.

For ham er ikke kryptokurver som betaler folk for tjenester, for eksempel å se annonser eller andre konsepter som er veldig nye, ikke en god ide fordi de ikke har blitt testet enda med fiatpenger, og folk er ikke vant til ideen ennå.

Kryptovalutaer må gi folk håndgripelige brukstilfeller, slik som å kjøpe hverdagsvarer. Med mindre dette er gjort, vil folk ikke adoptere det.

For å oppnå dette må utbetalinger være så effektive som mulig.

Dogecoin begynte også å bli brukt som tippesystem, der folk tipset folk på nettet for innholdet de likte.

Medlemmer av Dogecoin-samfunnet blir referert til som ‘Shibes’. Mange av dem fant Dogecoin tiltalende fordi det ikke var så seriøst og politisk som de fleste andre kryptovaluta-prosjekter.

Dogecoin-samfunnet er kjent for å ha utført forskjellige handlinger på veldedighet.

En av de mest bemerkelsesverdige veldedighetsårsakene var da Dogecoin jobbet med veldedighet: vann, en ideell organisasjon som har som mål å levere drikkevann til mennesker i utviklingsland..

Samfunnet klarte å skaffe tilsvarende $ 30.000 for å bygge en brønn i Kenya.

Andre bemerkelsesverdige begivenheter inkluderer vinter-OL 2014 der samfunnet forsøkte å samle inn $ 50.000 for det jamaicanske bobslaget og sponset NASCAR-sjåfør Josh Wise som kjørte en Dogecoin-tema bil.

Samfunnet har blitt bemerket som veldig støttende. 25. desember 2013 fant det sted et hack der mange Dogecoin-holdere fikk stjålet myntene sine.

Dogecoin startet et initiativ kalt ‘SaveDogemas’ og klarte å skaffe nok til å dekke det som ble stjålet.

Det er også en vanlig setning i Dogecoin-samfunnet som sier ‘1 DOGE = 1 DOGE’, som impliserer at Dogecoin skal bare brukes til transaksjoner og ikke som en investering.

Det er også et fremtidig prosjekt for å bygge bro over Ethereum med Dogecoin (Dogethereum), slik at det kan brukes på Ethereum blockchain som et ERC 20-token..

Palmer forlot Dogecoin, og Billy Markus er nå den viktigste figuren bak utviklingen.

Hvordan har Dogecoin utført?

dogecoin prisdiagram

Som mange andre kryptovalutaer er Dogecoin relativt ustabilt.

I skrivende stund har Dogecoin en markedsverdi på $ 6.089B og det er 120.801.435.050 (120 milliarder) mynter i omløp, i følge CoinMarketCap.

Den store blokkbelønningen på 10 000 mynter per blokk som er utvunnet, er sannsynligvis årsaken til at Dogecoins markedsverdi er ganske lav.

Da Dogecoin først ble introdusert, var det relativt høyt mot Bitcoin mens den amerikanske dollaren forble lav.

Dette kan tyde på at folk flest handlet Bitcoin mot Dogecoin, men ikke mot amerikanske dollar.

På toppen av det er det også verdt å vurdere det innen 2015, 100 milliarder Dogecoins hadde allerede blitt utvunnet, som er de fleste myntene som er i omløp i dag.

Ser vi på Dogecoin historisk, har det allerede gått gjennom mange topper mot Bitcoin, ofte skyter dramatisk opp og deretter gradvis faller i pris.

I januar 2014, Dogecoin til og med kort overgått Bitcoin og alle andre kryptovalutaer når det gjelder handelsvolum.

Dogecoin begynte først å få store trekkraft mot amerikanske dollar i april 2017. Det da nådde en markedsverdi på nesten 2,8 milliarder dollar i januar 2020, som var den største markedsverdi den noensinne har nådd.

Vil Dogecoin møte slike høyder igjen?

Dette er ennå ikke å se.

Etter å ha nådd sitt høyeste punkt på 2 milliarder dollar, har Dogecoin fått mer verdi mot den amerikanske dollaren, og ser ut til å gjenta de samme bevegelsene – skyte opp og deretter sakte avta.

Det er også viktig å huske at mange markedseksperter mener at kryptovalutamarkedet er mye mer modent i disse dager, og det kan hende at det ikke kan skje å nå de samme toppene.

Så igjen tror andre kryptovalutaentusiaster sannsynligvis at en annen, mye større kryptovaluta-boble vil finne sted.

Hvis den gjør det, kan prisene øke igjen før de faller enormt.

Det skal også bemerkes at Dogecoin er den mest vellykkede kryptovalutaen basert på et meme (meme-mynt).

Hvis det fortsetter å forbli som en måte å tipse folk på nettet for innholdet, kan dette også øke verdien.

Hvorfor har prisen på Dogecoin økt?

Dogecoin, ifølge CoinMarketCap, har økt med ca 340% det siste døgnet til $ 0,19 (0,14 £).

Den kommer fra en haug med Reddit-innlegg som krever en myntverdi på $ 1.

Målet er å representere den nylige økningen i andel i selskaper som GameStop, som stort sett er korte.

Kilde: CoinMarketCap

De siste dagene har aksjene steget fra $ 96,80 til $ 347,50 med utrolige 359%.

Etter at en hær av amatørhandlere angrep virksomheten, rystet markedene og førte til tap av milliarder fra erfarne hedgefond. Men bommen så at nybegynnerhandlerne betalte mye penger.

Kort sagt, når erfarne investorer låner aksjer for salg og deretter kjøper dem tilbake til en lavere pris, a "kortsalg" salg er enkelt.

De satset effektivt på at aksjen ville bli redusert i verdi for å få fordelene når de ble overlevert til selskapet som den har lånt fra.

For å illustrere en ting har WallStreetBets-gruppen på Reddit avtalt å ta sikringsfondet ved å anskaffe GameStop-aksjer tidligere snarere enn senere.

Hedgefondet har imidlertid ennå ikke tilbakebetalt utlånte aksjer, noe som til slutt kostet dem millioner å tilbakebetale egenkapitalen til et veldig høyt beløp..

Etter GameStops økning i aksjefond, refererte Reddit-brukere i andre innlegg WallStreetBets forsøk på å presse ut Wall Street hedgefond.

Ett innlegg ringte "Dogecoin er neste GME / Bitcoin."

Og lagt til, "Endre kryptomarkedet fullstendig … Dogecoin til månen."

Dogecoin har fått et løft etter å ha twitret det fra en "WSB styreleder" konto som vedlikeholder at den ikke er koblet til Reddit-fellesskapet.

Videre gjorde Tesla-grunnlegger Elon Musk nylig oppmerksom på kryptovalutaen, som i desember sendte verdsettelsen for å øke.

På Twitter sa han bare, "Ett ord: Doge."

Er Dogecoin verdt å investere i?

er dogecoin verdt å investere i

Dogecoin kan være en god investering og verdt å vurdere. Overføringshastigheten er mye raskere enn bitcoin.

Hvis du tror at smarte kontrakter og andre funksjoner som dApps ikke er så viktige, kan det være en god investering.

På den arenaen klarer Dogecoin seg bra. Det er raskt og billig å bruke.

Dogecoin kan være mer nyttig for handelsmenn å lagre verdi når de bytter mellom børser eller når markedet er veldig ustabilt.

Hvis Dogecoin vedtar flere funksjoner, vil dette sannsynligvis forbedre prisen.

Imidlertid ser det ut til at Dogecoins styrker hovedsakelig ligger i å spre bevissthet om kryptovaluta og forbli motstandsdyktige mot endring.

Når det er sagt, har den verdi ved at den kan brukes til tipping, da den er veldig rask. Hvis du ikke har et tokenhette, blir gruvearbeidere også stimulert til å fortsette å jobbe.

I tillegg er det verdt å merke seg at samfunnet rundt Dogecoin ikke vil at det skal brukes på en slik måte, men som en ekte valuta.

Så er Dogecoin en god investering? Ja, Dogecoins regnes som en sterk investering av mange investorer, og det er derfor prisen har økt kraftig.

Digitalcoin spår at Dogecoin kan gå så høyt som $ 0,090 innen juni 2021. Videre spår det innen juni 2024 at Dogecoin kan nå $ 0,164.

Previzioni Bitcoin er enda mer optimistisk å forutsi prisen på Dogecoin, ettersom de mener at DOGE kan nå $ 0,27 innen desember 2021 og nå $ 0,42 i 2022.

Selv om det ble lansert som en vits, ser det ut til at Dogecoin blir tatt på alvor av investorer og kryptosamfunnet.

Skulle du legge Dogecoin til porteføljen din?

Uansett Dogecoins relative svakhet de siste to årene, har den totale veksten i verdsettelsen av krypteringsmidler kommet Dogecoin til gode. Dessuten er den en gang vanlige Altcoin tilbake på kartet og i krypto-investordiskusjoner med det siste Dogetherum-prosjektet.

Hvis dette prosjektet fungerer, vil prisen på altcoin love godt. Dogecoin tjener ofte på mindre vekslingskostnader enn mange av sine kolleger, noe som gjør det til en levedyktig digital ressurs for utgifter og sending.

Gitt den mangeårige statusen til Dogecoin i kryptovaluta-felt, er det lovende tiltak med større potensial for kryptovaluta enn Dogecoin. Derfor, i forventning om at Dogethereum-prosjektet vil øke prisene, hvis du kjøper Dogecoin, burde det være en liten bedrift i kryptoporteføljen din.

Viktige punkter

Hvis du husker noe fra denne artikkelen, gjør det til disse viktige punktene.

  • Dogecoin, en digital Crypto som opprinnelig ble grunnlagt som en vits, har steget over 800% etter at et Reddit-styre snakket om å gjøre det til kryptovalutaekvivalenten til GameStop.
  • Prisen på Dogecoin har steget med 800%, ettersom Reddit-investorer siktet mot digitale valutaer.
  • I januar 2020 Dogecoin nådde en markedsverdi på nesten 6 milliarder dollar. I skrivende stund er det nærmere $ 6,09 B.
  • Næringsdrivende bruker Dogecoin å overføre krypto til andre børser. Fordi det er relativt raskt og billig å bruke.
  • Dogecoin har vært veldig vellykket med å spre bevissthet om kryptovaluta. For mange introduserte det dem hva kryptovaluta er.

Invester i Dogecoin med eToro

eToro – Den beste kryptovaluta-plattformen

eToro har vist seg å være pålitelig i Crypto-bransjen gjennom mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Hvis du likte å lese Er Dogecoin en reell investering eller en spøk? kan du dele den med noen andre du tror det kan være av interesse også.

Les mer:

Hva er de beste kryptovalutaene å handle i 2021?

7 Kryptovaluta-spådommer for 2021 som alle vil være enige med

Kan Bitcoin nå prisen på $ 100 000 i 2021

Hva er de 10 beste Altcoins å eksplodere i 2021?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me