Er IOTA verdt å investere i 2019?

IOTA er kanskje et av de største alternativene til blockchain-teknologi tilgjengelig i dag, og vil sannsynligvis riste kryptovalutaverdenen på flere måter enn en.

Kort sagt planlegger de å gjøre det mulig for maskiner å betale for ting ved hjelp av kryptovaluta og tingenes internett.

Er IOTA verdt å investere i 2019? La oss finne det ut.

Vil du lære å handle kryptovalutaer som en proff? Ta vår kryptokurs!

Hva prøver IOTA å oppnå?

IOTA prøver å fjerne transaksjonsgebyrer og redusere transaksjonstidene ved å bruke Internet of Things (IoT), derav navnet.

De hevder å være en tredje generasjons kryptovaluta som kan tillate mikrotransaksjoner mellom hvilken som helst enhet.

Dette er viktig fordi de fleste blokkeringer sliter med mikrotransaksjoner, som å kjøpe en kaffe.

Gebyrer kan oppveie den faktiske transaksjonen og gruvearbeidere vil sannsynligvis ignorere små transaksjoner fordi belønningen ville være ubetydelig for dem.

Dette kan bety at små transaksjoner kan ta lang tid å bli bekreftet.

Fordi IOTA er designet for å være så lett, kan enhver enhet bruke den så lenge den har en forbindelse til Internett.

Biler kan betale for drivstoff, hus kan betale leie eller pantelån eller regninger.

Maskiner kan til og med bruke IOTA til å samhandle med hverandre og lage en maskin til maskinøkonomi der maskiner kan betale hverandre ting for tjenester.

IOTA utvikles av IOTA Foundation, en ideell organisasjon med hovedkontor i Berlin, Tyskland

IOTA Foundation og har partnerskap med Audi, VW-gruppen, Bosch og Microsoft, og en mengde universiteter.

Hvordan fungerer IOTA?

iota, kryptovaluta

Det mest avgjørende med IOTA fungerer er at det bruker ikke blockchain-teknologi. I stedet er det en DAG (Regissert syklisk graf).

Den kaller algoritmen sin ‘The Tangle’, og de mener det er bedre enn blockchain-teknologi, og det er relativt enkelt å forstå.

Hver forbindelse mellom noder kalles en ‘edge’. Dette hvor transaksjoner blir bekreftet.

Teoretisk er det ingen direkte linje i Tangle, men nye transaksjoner vil alltid være i endene av grafen.

Transaksjoner eller som de også kalles ‘nettsteder’ og slutten kalles ‘tips’. De venter på å bli bekreftet av de neste transaksjonene som følger dem.

Hver transaksjon som legges til må bekrefte to før den.

Jo lenger en transaksjon aksepteres i nettverket, jo vanskeligere blir det å utføre dobbeltbruk.

På grunn av måten floke fungerer på, er det veldig lett. Dette betyr at enhver maskin kan behandle transaksjoner hvis den har en internettforbindelse.

Angivelig, ettersom flere transaksjoner legges til, IOTA blir raskere, ikke tregere som mange blokkeringer gjør. Dette er imidlertid fortsatt teoretisk og er ennå ikke testet.

IOTA er også kvantemessig databehandling, som betyr at den vil være i stand til å tåle kvantecomputere.

Quantum-datamaskiner er en potensiell trussel mot Bitcoin nettverk fordi de kunne overmanne seg og få kontroll over nettverket.

Fordi IOTA ikke bruker blockchain-teknologi, det krever ikke gruvedrift, som betyr at det er ingen avgifter noe som gjør IOTA betydelig billigere å bruke.

Imidlertid er det ingen avanserte funksjoner som smarte kontrakter eller dApps. Det er også en fast forsyning av IOTA tokens.

Når det er sagt, er antall IOTA-tokens veldig stort, omtrent 2779,530,283 MIOTA, som er en mega IOTA som er en million IOTA-mynter.

Så det faktiske antallet IOTA-mynter er nesten tre kvadrillioner (15 nuller, neste trinn etter en billion).

De fleste børser viser det en million (MIOTA).

Hvordan har IOTA prestert?

iota myntmarked

I følge CoinMarketCap, i skrivende stund er IOTA den 19. største kryptovaluta etter markedsverdi.

IOTA har en samlet markedsverdi på $ 701,334,513, et døgnåpent handelsvolum på $ 5,764,473 og en sirkulerende forsyning på 2779,530,283 MIOTA-tokens, og en token koster $ 0,252321.

Siden IOTAs utgivelse har det vært volatilitet med IOTA som åpnet veldig høyt mot Bitcoin spesielt.

IOTA‘S høyeste markedsverdi var omtrent 14,5 milliarder dollar i desember 2017. Noen få måneder senere i mai 2018, etter en kraftig nedgang, nådde den topp igjen på omtrent 7 milliarder dollar.

Fra det punktet til nå, IOTA har stort sett vært i pris, svever rundt 1 milliard dollar.

For at IOTA skal klatre tilbake til lignende høyder, vil det sannsynligvis trenge å forbedre brukeropplevelsen og øke adopsjonen blant maskiner.

Kontrovers

Mange fremtredende figurer i kryptovalutaverdenen er bekymret for hvor godt IOTA fungerer.

En av de mest høylydte mot IOTA er Richard Heart.

Heart hevder at en DAG bare er bra for lagring av data og ikke liker utviklerne.

Han er spesielt kritisk til hvordan IOTAs lommebok fungerer, og mener at den ikke er veldig sikker og ikke liker brukergrensesnittet.

Imidlertid bør det nevnes at Heart er en kontroversiell figur i kryptovalutaverdenen. Mens noe av det han sier har noen begrunnelse, bør det tas med en klype salt.

Det bør også nevnes at mye av hans kritikk av IOTA har vært rettet mot grensesnittet.

Han mener IOTA burde jobbe nå mens den er veldig ung og fortsatt trenger tid til å utvikle seg som mange andre kryptovalutaer.

Det er også mange der ute som mener IOTA er en svindel.

Teamet bak IOTA er imidlertid veldig åpent og gjenkjennelig. Uten tvil, hvis IOTA var en svindel, ville det være svært lite sannsynlig at de ville bruke sine virkelige identiteter.

Det var også mye kontrovers da grunnleggerne ble stengt ute av styret i IOTA Foundation og ventet på styreseter i mer enn fire måneder.

En av grunnleggerne ba til og med om styrelederen, Dominik Schiener, om å slutte.

Stiftelsen møtte kritikk da Schiener angivelig sa at en uavhengig sikkerhetsforsker “trengte et slag”.

Som svar på dette, har University College of London avbrøt bånd med IOTA-stiftelsen å si at det var “upassende for sikkerhetsforskere å bli utsatt for trusler om søksmål for å avsløre resultatene”.

Noe av kontroversen rettet mot IOTA kanskje fordi det ikke involverer gruvedrift. Det er en trussel mot kryptovalutaindustrien, og de vil kanskje dempe den.

Andre har påpekt at fordi det ikke er gruvedrift, er det ikke noe incitament til å jobbe på nettverket. Med blokkjeder er det insentiver gjennom gruvedrift.

Når det er sagt, er det også en rekke tekniske problemer som også må løses.

Tangle har ikke en tidsstempelfunksjon som de fleste blokkjeder har. På grunn av dette kan ikke Tangle bestemme i hvilken rekkefølge transaksjoner blir gjort.

På toppen av det hevder noen det DAGs skalerer i teorien, men ikke i faktisk praksis. Det kan være mulig at Tangle kan støte på de samme problemene blockchains gjør.

Kritikere hevder at IOTA bare kan beskytte mot dobbeltbruk hvis alle noder har alle transaksjoner, og det er ikke mulig hvis du vil skalere.

Det er også folk som hevder at IOTA ikke er produksjonsklar, noe som forklarer hvorfor lommebokfunksjonene og grensesnittet ikke fungerer bra, i hvert fall foreløpig.

Kanskje den største kritikken av IOTA er at den kan ikke være sikret mot et 51% angrep.

For at floke skal kontrolleres, trenger bare 34% av nettverket å bli angrepet, noe som gjør det betydelig mer sårbart enn blockchain.

Er IOTA verdt å investere i 2019?

investere i iota

Det primære problemet bak investering i IOTA er om en DAG er et bedre system enn blockchain. Hvis du tror at det kan fungere bedre, kan IOTA være en god investering for deg.

En annen stor sak IOTA-støttespillere må kjempe med er teamet bak IOTA. Hvis de kan legge denne kontroversen bak seg, kan de kanskje få mer interesse for prosjektet.

Du bør også tro at IoT vil bli en realitet. Vi er fortsatt veldig langt unna at det blir implementert i mange produkter. Det kan bare være en utopisk idé, for nå.

Det er også verdt å nevne at handelsmenn bør huske at de fleste børser viser IOTA som MIOTA (en million IOTA-mynter). En IOTA er ikke verdt mye.

For å handle det effektivt, må du handle det som MIOTA.

Viktige punkter

Hvis du husker noe fra denne artikkelen, gjør det til disse viktige punktene.

  • IOTA bruker en DAG i stedet for blockchain-teknologi. Teoretisk sett skal det gå raskere og ikke kreve transaksjonsgebyrer.
  • To bekreftes for hver transaksjon. Angivelig vil dette bety at ettersom flere transaksjoner blir gjort, blir det raskere
  • IOTA søker å bli integrert med IoT. Dette vil gjøre det mulig for alle enheter som er koblet til Internett å utføre transaksjoner.
  • De IOTA prosjektet har hatt mange kontroverser. De fleste trekker mot hvor godt IOTA fungerer for brukerne, samt handlinger tatt av IOTA-teamet.

Lær å handle IOTA med vårt kryptokurs

Vil du lære mer om andre kryptovalutaer og hvordan du handler dem? Registrer deg deretter på kurset for kryptovalutahandel!

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Handelsutdanning, vennligst gi den en like og del den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me