Hva er Dash? En nybegynnerveiledning til dash og tips før du investerer i den

Opprinnelig kjent som Darkcoin, ble Dash utgitt i 2014 og ble designet for å sikre forbrukernes personvern og konfidensialitet. I sannhet definerer hvitpapiret til kryptovalutaen, medforfatter av Evan Duffield og Daniel Diaz, den som “den første kryptografiske valutaen sentrert om personvern”, og trekker på funnene i Nakamoto.

Dash har en hard hette på 18,9 millioner mynter, noe som sikrer at bare 18,9 millioner Dash noensinne vil bli laget. Det er 9,9 millioner mynter i omløp for øyeblikket. I flere aspekter er Dash en arketypisk kryptovaluta. Dash følger i fotsporene til Bitcoin og Satoshi Nakamotos første store visjon, i motsetning til kryptovalutaer som Ethereum og Ripple, som forsøkte å gjenoppfinne hjulet. Det streber etter å være et konkurransedyktig alternativ for daglige kjøp til fiat valuta som medium.

Hva er Dash?

I utgangspunktet ble Dash etablert og kjent som Darkcoin for å sikre anonymitet. Prosjektets grunnlegger gjenoppfant målene med kryptovalutaen senere og merket den Digital Cash eller Dash. Som Bitcoin er Dash ofte avhengig av gruvearbeidere for å verifisere transaksjoner. Men ved å introdusere ideen om Masternode, har den gjort flere tilpasninger til mekanismen.

For sin uvanlige tilnærming til markedet tjente mynten popularitet. Dash fokuserer mer på konfidensialitet og transaksjonspriser. Dash-overføringer er også nesten øyeblikkelige og nesten vanskelige å spore.

På grunn av sitt imponerende utvalg av funksjoner, vokste Dash mye berømmelse rundt den første lanseringen. Da Dash ga ut funksjonene, var de fleste av disse egenskapene nye for bransjen; derav fanget de oppmerksomhet. Dash fortsetter å være en revolusjonerende styrke i markedet for personvernmynt på denne måten.

Hvor begynte det hele?

I januar 2014 ble kryptovalutaen introdusert som “Xcoin” av Evan Duffield, som en Bitcoin-protokollgaffel. Duffield, en webutvikler som har undersøkt Bitcoin siden 2011, så mangelen på Bitcoin som en feil og jobbet for å bygge videre på den. Han utviklet anbefalinger til Bitcoins utviklere om å innlemme dette, men i stedet begynte han å designe sitt eget altcoin etter at de avviste forslagene hans.

Dash er et altcoin som var utsatt for pumpe og dumpe sprøytenarkoman i sine tidlige dager. Det ble senere omstrukturert og merket som Darkcoin da Duffield bestemte at det ville være lurt for prosjektet å fremme dets personvernmuligheter ytterligere. Ommerkingen resulterte imidlertid i at darknet-markedene ble et kjennemerke for Dash. Da du så ulempene med denne prosessen, merket Duffield mynten på nytt. Det ble ommerket som Dash denne gangen. Ordet Dash kommer fra blandingen av ordene "digital" og "penger." Spesielt ble Dash ikke lenger brukt ofte på Dark Net innen 2016, og det var omtrent 1,9 millioner mynter som allerede ble utvunnet på dette stadiet.

Dash begynte å utvikle seg, og prisen vokste sakte. Den høyeste prisveksten fant sted i 2017, et år som så betydelig vekst i kryptovalutaer i den globale industrien. Etter det, tidlig i 2018, begynte det å falle, og etterlignet igjen den større etterspørselen etter kryptovalutaer.

Les mer: Hvor mye vil Dash være verdt i 2021 og utover?

Skeptikere på dashbordet

Det er mindre bekymringer angående Dash og hvilken som helst kryptovaluta for den saks skyld. Det er godt å være klar over alle faktorene når du vurderer å investere i kryptomarkedet. Noen bekymrer seg for eksempel om synligheten på grunn av merkevarenes omdømme. Med tanke på at Dash har endret navn to ganger på dette punktet, er det vanskelig å undersøke dybden for det.

På grunn av sin lave barriereinngang har Dash-gruppen uttrykt tvil om masternoder som stemmer feil og uten riktig informasjon eller erfaring. Konkurransen utgjør også en ulempe for Dash.

Hvorfor investere i Dash?

Dash har flere attraktive funksjoner som er vanskelige å ignorere når man sammenligner kryptovalutaer. La oss se på noen få av dem.

Fire grunner til hvorfor du bør investere i Dash:

1. InstaSend

Ved å bruke Instasend-protokollen er Dash i stand til å oppnå overføringer i umiddelbar nærhet. Instasend omgår gruvearbeidere og bruker masternoder for å bekrefte en kontrakt ved konsensus. Denne prosessen fjerner ventetiden assosiert med blockchain-nettverksbekreftelser. Masternodes danner stemmekvorum for å oppfylle denne oppgaven.

En bestemt Masternode anerkjenner forespørselen når brukere ber om en InstaSend og låser transaksjonens innganger. Transaksjonsdataene blir deretter overført til andre masternoder over hele nettverket. Denne teknikken sikrer at transaksjonen er lokalisert i neste transaksjonsblokk.

2. Chainlock

Chainlock er et annet viktig element som Dash implementerer. Når den brukes parallelt med InstaSend, forsvarer denne protokollen mot 51 prosent av angrepene. Et 51 prosent angrep skjer når feil data implementeres av mer enn halvparten av en Blockchain-node.

3. Sporks

Dash-gruppen konkluderte med at det var best å prøve en raskere oppgraderingsplan etter å ha opplevd noen vanskeligheter med en 2014-oppdatering kalt RC3. Denne trangen førte til at Sporks ble laget. Sporks gjør store forbedringer, men uten behov for umiddelbare forbedringer, for eksempel myke eller harde gafler.

I en flerfasetilnærming blir Spork-oppdateringene med i blockchain. Denne metoden gjør det mulig for utviklere å spore data relatert til oppdateringen i sanntid. Til sammenligning hjelper det nettverket samtidig å til slutt gjøre oppgraderingen uten troverdighet.

4. PrivateSend

En av de mest avanserte funksjonene Dash bruker er protokollen for privat sending. Denne protokollen hjelper Dash-brukere på blockchain med å foreta og motta sporbare overføringer. Måten metoden fungerer på er tydelig.

Deretter krever en kunde en transaksjon fra PrivateSend. Inntil transaksjonen utføres, tar plattformen deretter transaksjonen og kombinerer kundenes ubrukte Dash. Deretter, når de er vanlige valører, river protokollen transaksjonsinngangene ned. Brukerens lommebok sender deretter en melding til Masternodes derfra. Denne forespørselen blir oppfylt når tilsvarende forespørsler er levert av to andre personer.

Deretter kombinerer en masternode alle innganger og instruerer lommebøkene til alle tre brukerne om å betale tilbake den nå transformerte inngangen. Lommeboken din gjenoppretter valør for seg selv. Interessant, lommeboken bruker det som er kjent som en adresse for justering. Avgjørende er at lommeboken gjentar denne operasjonen flere ganger. Best av alt, dette skjer på få sekunder og uten at du trenger ekstra trinn for brukerne å fullføre.

dash-prisdiagram 2021-2022

Dash (DASH) 2020-2022 prisforutsigelse. Kilde: WalletInvestor

Dash-prisen kan øke i de kommende årene, ifølge CoinSwitchs Dash-fremtidige prisvarsel. Hvis behovet for personvern og takten for aksept øker, øker også Dashs appell. CoinSwitch spår at i 2021 vil Dash-prisen klatre til $ 950 og begynne å utvides til $ 2822 innen utgangen av 2025.

Les mer: Hva vil føre til DASH-prisen i 2021?

Hvordan investere i Dash?

Hvis du bare vil ha en gjennomgang av hvordan du foretar en Dash-investering på mindre enn 5 minutter, følger du 5-trinnsprosessen som er beskrevet nedenfor!

Trinn 1: Åpne en konto hos en regulert megler

Steg 2: Sett inn midler med debet- / kredittkort, e-lommebok eller bankoverføring

Trinn 3: Velg hvor mye Dash du vil investere

Trinn 4: Bekreft investeringen

Trinn 5: La Dash være lagret på eToro til du bestemmer deg for å ta ut penger

Hvis du vil investere i DASH raskt og enkelt, sjekk ut eToro Exchange!

Å kjøpe Dash er ingenting utenom det vanlige, og i dag er det faktisk ganske enkelt. Myntens troverdighet og holdbarhet har gitt høyere tilgang når det gjelder handel på mange store plattformer. Når du har funnet den plattformen som passer deg best, registrerer du deg for en konto for å komme i gang. De fleste plattformer vil be om identitetsbekreftelse, så husk dette.

Du må finansiere kontoen din når du registrerer deg. Du kan gjøre dette via bankoverføring fra et lån eller via debetkort. Når kontoen din begynner å fungere, kan du gjøre fiat til Dash nå som du har midler tilgjengelig.

I ordningen spiller masternoder en viktig rolle. De er helt integrert i Dashs større stabilitet, synkroniserer brukeraktiviteter og spre data blant alle brukere. Dash har en høy grad av desentralisering på grunn av masternodes innsats. I tillegg gir styringen av kryptovalutaen hver bruker en offisiell agent for en av masternodene i nettverket og får ekstra kompensasjon.

Tips før du investerer i Dash

1. Få tak i en kryptolommebok

Som beskrevet ovenfor er digitale lommebøker i utgangspunktet små maskinvareverktøy eller, i noen tilfeller, en programvareportal, for eksempel en app der kryptovalutaer blir beskyttet av investorer og handelsmenn. For alle som har tenkt å bruke betydelige summer, er det en smart idé å få tak i en lommebok.

Det vil være private nøkler for hver lommebok som bare du har tilgang til, noe som garanterer sikkerhet for Dash-myntene dine. eToro har lansert sin autentiske børs og lommebok eToroX hvor du kan oppbevare myntene dine trygt.

2. Hold de første investeringene små

Generelt, gitt sin korte historie og allerede uforutsigbare oppførsel, er det lurt å holde den opprinnelige investeringen i Dash relativt liten. Så invester så mye du har råd til å tape. Derfor, oppretthold investeringsdisiplinen din, kjøp akkurat som du håper å potensielt mislykkes midt i spekulasjoner og prognoser, og ikke bli ført opp av løfter om gigantiske oppturer.

3. Vær tålmodig

Anta at du er noen som tiltrekkes av dagshandel. Det er lurt å se på å stash Dash-myntene dine på lang sikt. Dette medfører mindre risiko, noe som gjør det enkelt for deg å forvente høye økninger i verdsettelsen. Enhver tålmodighet med høyere premier kan være verdt å oppnå med de ambisiøse spådommene som blir lagt til Dash.

4. Hold deg informert

Å holde øye med trender og varsler er en av de viktigste teknikkene for kryptoinvestering. Tegn gir deg beskjed om at det kan være en god tid å gjøre seg klar til å investere. Markedsdynamikk vil bidra til å identifisere hvordan Dash kan være effektiv på kort sikt og over lengre perioder. Imidlertid er det alltid godt å huske på eksterne krefter. Det er også noen beregninger som påvirker Dash-verdiene. Det er mulig her å ta Covid-19 i betraktning. Kryptomarkedet falt i mars 2020 på grunn av pandemien, og Dash ble også påvirket.

5. Skattelovgivning kan gjelde Dash Coin

Nye regler, i tillegg til muligheten for kompliserte rapporteringsprosesser, vil også påvirke skatteforpliktelser. Den amerikanske avgjørelsen om eiendom betyr at inntekten din nå anses å være en avgift på kapitalgevinster (15%) i stedet for en normal inntektsskatt (opptil 25%).

I forskjellige land er skattebetingelsene for kryptovaluta forskjellige, og mange vil tilpasse seg når de svarer på det skiftende markedet. Når det er sagt, er det lurt å føre en loggbok over Dash-transaksjonene dine, sammen med annen krypto du måtte ha, for å unngå fremtidige juridiske problemer.

Dash fortsetter å være en av dagens mest populære kryptokurver i bruk. Dette unike prosjektet er et godt eksempel på hvordan blockchain-teknologi gir folk mer frihet og åpenhet. I tillegg kan du forvente å se Dash fortsette å spille en viktig rolle i kryptobransjen i årene som kommer.

Begynn å investere i Dash med eToro

eToro er en av de beste plattformene der du kan starte kryptovaluta-investeringen. Selskapet fortsetter å utvide ved å introdusere nye produkter og andre kryptovalutaer på toppen av Dash, slik at nybegynnere og eksperter kan utforske ulike muligheter i kryptoverdenen..

eToro – Beste megler å kjøpe DASH

etoro megler

eToro har vist seg å være pålitelig i kryptoindustrien i mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Virtuelle valutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare.

Viktige punkter

  • Først kjent som Darkcoin, ble Dash utgitt i 2014 og ble designet for å sikre forbrukernes personvern og konfidensialitet.
  • Medforfatter av Evan Duffield og Daniel Diaz, er Dash definert som “den første kryptografiske valutaen sentrert om personvern.”
  • Dash-overføringer er også nesten øyeblikkelige og nesten vanskelige å spore.
  • Ordet Dash kommer fra blandingen av ordene "digital" og "penger."
  • InstaSend, Chainlock, Sporks og PrivateSend er noen av de mange attraktive funksjonene i Dash.
  • Prognoser viser at innen 2021 kan Dash-prisen klatre til $ 950 og begynne å utvide seg til $ 2822 innen utgangen av 2025..
  • Det er viktig å holde deg informert, holde de opprinnelige investeringene små og vurdere lovbestemmelser når du investerer i Dash.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me