Hva er de 10 mest populære kryptovalutaene i Storbritannia?

Leter du etter de mest populære kryptovalutaene i Storbritannia? Les videre. Vi vil forklare hva som er de 10 mest populære kryptoene og hvordan du kan begynne å handle kryptovaluta i Storbritannia.

I følge data fra Financial Conduct Authority (FCA), rundt 2,6 millioner mennesker har kjøpt kryptovaluta i Storbritannia. Det er nesten 4% av den voksne befolkningen – en statistikk som plasserer Storbritannia som et av de 10 mest kryptovennlige landene i verden.

Og det er ikke den eneste ‘topp 10’ vi er interessert i. I denne artikkelen skal vi forklare hva som er de 10 mest populære kryptovalutaene i Storbritannia. Mer enn et tiår siden lanseringen av Bitcoin, frister disse myntene flere og flere investorer inn i en verden av virtuelle eiendeler. Det betyr at hvis du har søkt etter din neste investeringsmulighet i Storbritannia, vil du være i godt selskap. Men hvorfor er de så populære??

Les videre for å finne ut hvorfor så mange britiske handelsmenn har bestemt seg for å legge til disse kryptovalutaene i porteføljen. Enten du leter etter de beste britiske investeringene 2021 eller bare vil følge med på trender i kryptovaluta, vil du finne noe av interesse i listen vår over de 10 mest populære kryptovalutaene i Storbritannia.

Topp 10 mest populære kryptovalutaer i Storbritannia

1. Bitcoin (BTC)

Bitcoin er kjent som ‘kongen av kryptovalutaer’ – og med god grunn. Helt siden den ble lansert av den mystiske Satoshi Nakamoto i 2009, beholdt den kronen som verdens mest populære kryptovaluta. Dette betyr at det er det beste valget for kryptovalutainvestorer i Storbritannia.

I skrivende stund har Bitcoin en markedsverdi på $ 302,165,391,228 og en pris på $ 16,299. Hvert Bitcoin-token opprettes via en prosess kjent som gruvedrift – begrepet som brukes til å beskrive måten handelsmenn kan legge til transaksjoner i blockchain. Dette fungerer ved hjelp av en bevis på arbeidsalgoritme. Før en ny Bitcoin kan opprettes, må en næringsdrivende løse et beregningspuslespill for å verifisere hver transaksjon. Hvis de løser det riktig, mottar de et visst antall Bitcoin som belønning.

Men gruvedrift er ikke den eneste måten å skaffe Bitcoin i Storbritannia. Du kan rett og slett kjøpe Bitcoin med fiat-penger (GBP) på kryptovaluta-børser, for eksempel meglerforetak eToro. Du kan til og med tjene Bitcoin ved å spille bestemte videospill!

En av hovedårsakene til at Bitcoin er den mest populære kryptovalutaen i Storbritannia, er ganske enkelt det faktum at den ‘kom dit først’. Som verdens første kryptovaluta er den bedre etablert enn mange av altcoins (alternative kryptoer) som siden har sprang ut på markedet.

Etter å ha organisert en studie tidligere i år, fant FCA at Bitcoin er den klart mest anerkjente kryptoen i Storbritannia. 78% av respondentene hadde hørt om Bitcoin, mens bare 22% hadde hørt om den nest mest anerkjente kryptoen – Facebooks Vekten. Dette er et stort hopp, som viser at Bitcoin har kommet inn i den offentlige bevisstheten langt mer vellykket enn sine konkurrenter.

En annen grunn til at Bitcoin er så populær i Storbritannia, er at den dukket opp kort tid etter Global finanskrise i 2007-8. Mellom Q1 2008 og Q2 2009 krympet den britiske økonomien med mer enn 6%, noe som førte til at mange mistillit sentrale styrende organer og store finansinstitusjoner som banker og långivere. Da Bitcoin kom på banen i 2009, virket kryptokurrency plutselig et levedyktig alternativ til sentraliseringen av sektoren.

Vil du vurdere å kjøpe BTC, den mest populære kryptoen i Storbritannia?

2. Ethereum (ETH)

Ethereum er den nest største kryptovalutaen i verden, med en nåværende markedsverdi på $ 51,507,291,691 og en pris på $ 454. Ifølge FCAs data er det også den fjerde mest anerkjente kryptoen i Storbritannia, da 17% av respondentene rapporterte at de hadde hørt om det før.

Ethereum er en blockchain-plattform som bruker smarte kontrakter å utføre transaksjoner. Smarte kontrakter er automatiske kontrakter som koder for de spesifikke vilkårene i avtalen, for eksempel prisen du betaler og hvem du betaler den til. I likhet med prosessen med Bitcoin-gruvedrift, gjør dette betalingssystemet utrolig gjennomsiktig og betyr også at folk ikke trenger å gå gjennom tredjepartsorganisasjoner som banker.

Helt siden Ethereum ble lansert via en ICO (Initial Coin Offering) i 2014, har det vært en fast favoritt bak Bitcoin, og ytelsen har økt jevnt og trutt. Det forble sterkt i løpet av 2020, til tross for det bransjemessige tilbakeslaget som kom i form av coronaviruspandemien. Faktisk tror mange investorer at Ethereum snart vil innhente Bitcoin som verdens mest populære kryptovaluta.

Ethereum vs. Bitcoin: Er Ethereum en bedre investering enn Bitcoin?

Prisen på en kryptovaluta påvirkes direkte av markedsverdien. Begrepet ‘markedsverdi’ er kort for markedsverdi. Dette refererer til den totale markedsverdien til en eiendel – i dette tilfellet kryptovaluta. Kryptovalutaer er kjent som ustabile, slik at markedsverdien kan endre seg raskt. (Bare ta en titt tilbake i år: den totale markedsverdi for kryptovaluta nådde 380 milliarder dollar i august, som utgjorde en utvinning på nesten 180 milliarder dollar siden april).

Du kan beregne markedsverdi for en kryptovaluta ved å bruke følgende sum: det totale antallet mynter eller poletter i omløp x gjeldende pris på hver mynt. Dette betyr at når markedsverdi for Ethereum øker, vil prisen også øke. Fordi etterspørselen etter Ethereum har økt jevnt og trutt, både i Storbritannia og resten av verden, tror noen eksperter at det kan nå priser på $ 30.000 de neste årene.

3. Bitcoin Cash (BCH)

Med tanke på populariteten til Bitcoin, er det ikke overraskende at den tredje mest populære kryptovalutaen i Storbritannia er Bitcoin Cash. Denne kryptovalutaen ble lansert i 2017 etter at bekymringene ble reist om skalerbarheten til Bitcoin (også kjent som ‘Bitcoin Core’), som har et endelig antall poletter. Det er et peer-to-peer elektronisk betalingssystem som raskt tok sin plass blant verdens topp 5 største kryptovalutaer, og har nå en markedsverdi på $ 4.630.146.203.

I dag tror mange at Bitcoin Cash er den mest forstyrrende konkurrenten til Bitcoin og har hoppet skipet fra Core til Cash. Roger Ver, en fremtredende tidlig Bitcoin-investor, markedsfører nå i stedet Bitcoin Cash. I desember 2018 fortalte han Uavhengig at kryptovalutaen “rett og slett fungerer bedre”, delvis takket være at den har mye lavere transaksjonsgebyrer enn Bitcoin.

I Storbritannia er en walisisk IT-spesialist kalt James Howell også en stolt tilhenger av Bitcoin Cash. Howell traff overskriftene i 2013 etter at han ved et uhell kastet en datamaskinharddisk som lagret Bitcoins til en verdi av £ 4 millioner. Etter dagens verdi ville dette være verdt svimlende £ 50 millioner – til tross for at han var en tidlig adopterer av Bitcoin Core, byttet han også til BCH og hevdet at det er mye mer egnet for daglige transaksjoner.

Med disse argumentene blir stadig mer utbredt, tror mange mennesker som leter etter kryptovaluta-spådommer 2021 at BCH er i ferd med å bli enda mer populært i Storbritannia. FCA-studien fant at 20% av de britiske respondentene allerede hadde hørt om Bitcoin Cash. Kan dette tallet settes til å øke i løpet av de kommende årene?

4. Litecoin (LTC)

Litecoin ble først lansert i 2011 og var en av verdens første altcoins. Det ble designet for å være et billigere og raskere alternativ til Bitcoin, og tok bare 2,5 minutter å behandle en ny blokk i motsetning til 10 minutter. Denne hastigheten er delvis grunnen til at den forble på topp 5 på listen vår over 10 mest populære kryptovalutaer i Storbritannia, til tross for at den ble nummer 9 i resten av verden.

En annen fordel for Litecoin-plattformen er det faktum at den kan støtte opptil 84 millioner mynter. Maksimal tilførsel av Bitcoins er ‘bare’ 21 millioner, så Litecoin er mye mer skalerbar. Det har også vist imponerende vekst tidligere. Selv om det neppe er den mest bullish kryptoen (prisen ligger under $ 70), vokste den mer enn 8000% i 2017. Dessuten nøt den nylig ny vekst tidligere i år.

Utgivelsen av rollespillet LiteBringer, som kjører på Litecoin blockchain, har fått antall Litecoin-transaksjoner til å øke. I følge Litecoin Foundation tredoblet transaksjoner seg i volum i uken etter utgivelsen, med 75% av alle transaksjoner som nå er forårsaket av spillet.

Hvis du ønsker å starte kryptovalutahandel i Storbritannia, kan det være et smart trekk å holde styr på Litecoins ytelse. Ettersom det bare bare kommer på listen over de 10 største kryptovalutaene i verden, kan noen investorer overse det – men den nylige utviklingen bør plassere den på radaren din..

5. Dash (DASH)

Dash ønsker å gjøre kryptovaluta mer brukbar på daglig basis. Det startet livet som Xcoin i 2014, før det gikk inn i Darkcoin. Rebrand til portmanteau ‘Dash’ var et forsøk på å forsterke hva denne kryptoen handler om – digitale kontanter.

Foreløpig har Dash en markedsverdi på $ 777 955 628 og en pris på $ 79. Det kan være den 28. største kryptovalutaen i verden, men dens praktiske og potensiale gjør det verdig et sted på vår liste over de 10 mest populære kryptovalutaene i Storbritannia.

I likhet med Litecoin og Bitcoin Cash ble Dash opprettet for å løse noen av problemene som plager Bitcoin-teknologien. Disse inkluderer lav hastighet, høye transaksjonsgebyrer og manglende evne til å behandle mange transaksjoner samtidig.

Alle disse faktorene gjør Bitcoin uegnet til å håndtere daglige betalinger. Grunnleggerne av Dash hadde som mål å gjøre digitale kontanter til virkelighet, med øyeblikkelige overføringer og svært lave avgifter ($ 0,10). Hvis du lurer på “er Dash en god investering?”, Kan du være interessert i å vite at tusenvis av online-selgere allerede godtar Dash-betalinger i Storbritannia. Det er til og med flere Dash-minibanker i London kjøpesentre!

6. Stellar (XLM)

Stellar ble lansert i 2014 av Jed McCaleb, en av medstifterne av Ripple. Det er et åpen kildekode desentralisert betalingsnettverk som opprinnelig ble referert til som ‘The Secret Bitcoin Project’ før utgivelsen.

Stellars opprinnelige valuta kalles Lumen. I likhet med at Ether driver Ethereum og Ripple XRP driver RippleNet, driver Lumen Stellar-nettverket og alle dets funksjoner. Den har en rekke imponerende applikasjoner fra den virkelige verden, etter å ha laget en serie med kraftige partnerskap i årene siden utgivelsen. Disse inkluderer å lage en grenseoverskridende betalingsapplikasjon kalt Deloitte Digital Bank, i samarbeid med Deloitte; et betalingssystem med IBM, og inkludering av ulike betalingsoppstart over hele verden.

Nærmere hjemme vinner Stellar også investorer i Storbritannia. Dette er takket være den økende etterspørselen etter desentralisert økonomi (DeFi) -tjenester, som Stella – og produktene den er opprettet gjennom sitt utvalg av partnerskap – er ideelt plassert for å fylle ut.

7. Ripple (XRP)

Ripple har alltid vært et sterkt valg for handelsmenn som leter etter de mest populære kryptovalutaene i Storbritannia. Den opprinnelige valutaen, Ripple XRP, har konsekvent prestert bra helt siden den ble utgitt i 2012. 2017 var imidlertid et spesielt utpreget år – Ripple vokste med svimlende 36 000%!

XRP er for tiden verdens fjerde største kryptokurrency, med en markedsverdi på $ 12,393,914,767 og en pris på bare $ 0,27. Den lave prisen har tiltrukket seg investorer fra hele verden, men det er også en annen viktig grunn til at britiske investorer kanskje vil vurdere å legge XRP til porteføljen sin.

I motsetning til helt desentraliserte kryptokurver, har Ripple inngått samarbeid med en rekke store institusjoner. Dette er fordi den opprinnelig ble designet for å gjøre det lettere for banker og andre store bedrifter å sende grenseoverskridende betalinger i sanntid.

Fordeler og ulemper ved å investere i Ripple, vil det være en millionærmaker?

Fordi den har støtte fra store selskaper som JP Morgan og Santander, tror mange kryptoeksperter at det er mer sannsynlig at Ripple kommer til å motstå myndighetsreguleringer som kan innføres for å kontrollere bruk og salg av kryptovaluta i nær fremtid..

8. Tezos (XTZ)

Etter en lang periode med å miste verdi, kunne Tezos endelig klatre tilbake til nivået av popularitet den likte ved lanseringen. Da blockchain-nettverket åpnet via ICO i 2017, økte det utrolige $ 232 millioner – en investering som slo verdensrekorder på den tiden! Og til tross for sin steinete ytelse de siste årene, har Tezos forblitt en av de beste kryptovalutaene for handelsmenn i Storbritannia.

Kryptoen har fått høye poengsummer i revisjoner, som fant at Tezos styring i kjeden modellen betyr at den er godt beskyttet mot spørsmål som ‘egoistisk bakst’ (ellers kjent som ‘egoistisk gruvedrift’) og kjedereorganiseringer. Dette sikkerhetsnivået kan være grunnen til at Tezos fortsatt er en av de mest populære kryptovalutaene i Storbritannia.

Hvis du er på jakt etter trender i kryptovaluta som kan bli potensielle investeringsmuligheter, kan du følge med på Tezos de neste månedene. Det ble nylig valgt av finanskonsernet Elevated Returns (ER) for å være vert for tilbud til eiendomsinvestorer. Etter hvert som etterspørselen etter DeFi vokser, kan dette bety at Tezos går mot bedre ting når britiske handelsmenn ser frem til 2021.

invester i teos

9. Cardano (ADA)

For tiden, på niende plass i listen over de 10 beste kryptovalutaene i verden, er Cardano en bevis på innsatsen blockchain-plattform. Med en markedsverdi på $ 3,192,136,382 ble Cardano grunnlagt av en av medstifterne av Ethereum, og har vært en populær kryptovaluta i Storbritannia helt siden lanseringen..

Cardanos opprinnelige valuta blir referert til som ADA, som brukes til å sende og motta grenseoverskridende digitale midler. Som Ethereum bruker den smarte kontrakter, men en av grunnene til at Cardano er så populær i Storbritannia, er det faktum at den ble designet for å overvinne noen av problemene som hindrer både Ethereum og Bitcoin.

Som en tredje generasjons kryptovaluta har Cardano kunnet se hvor konkurrentene har snublet og forbedre sitt eget tilbud tilsvarende. På grunn av dette ser mange britiske handelsmenn Cardano som en mye sterkere investering. Det er kanskje mindre etablert for nå, men i det lange løp kan det være mulig å lykkes der førstegenerasjons tilbud mislykkes. Over tid har dette gjort det til en av de 10 mest populære kryptovalutaene i Storbritannia.

10. IOTA (MIOTA)

Den siste kryptoen på listen vår over de mest populære kryptovalutaene i Storbritannia er IOTA. Denne resursboken ble lansert i 2015 for å lette transaksjoner mellom datamaskiner i Internett av ting Nettverk. Markedsverdien er for tiden $ 703,892,418 og prisen er $ 0,25.

Arbeidsbevisalgoritmen som IOTA bruker for å verifisere transaksjoner, betyr at det ikke er noen overføringsgebyrer involvert. Dette er en stor fordel for de i IoT-bransjen, som tradisjonelt har vært plaget med høye transaksjonsgebyrer. Imidlertid har IOTA lidd en rekke hackingsforsøk som har forårsaket betydelig nedetid de siste årene.

Selv om dette ikke har rystet for mye i Storbritannia, er denne kryptoen kanskje bedre egnet for erfarne investorer som har utviklet en praktisert handelsstrategi og har robust risikostyring på plass..

Klar til å handle kryptovaluta i Storbritannia?

For å begynne å handle en av de mest populære kryptovalutaene i Storbritannia, er ditt første skritt å finne en hederlig britisk megler.

Meglerplattformen for flere eiendeler eToro tilbyr alle kryptovalutaene som er inkludert på denne listen. Fullt regulert av FCA, er det et utmerket valg for nybegynnere av kryptovaluta takket være den populære CopyTrader-funksjonen. Dette gjør at du kan se investeringsbeslutningene til andre handelsmenn i sanntid og automatisk kopiere strategien.

Alt i alt, Copy Trading på eToro er ideell for de av dere som ønsker å handle populære kryptoer, men som ikke har kunnskap eller erfaring om hvordan handel fungerer.

Hvis du er klar til å begynne å handle noen av de mest populære kryptovalutaene i Storbritannia, vil vi foreslå å utforske eToro. De Storbritannias toppmegler lar deg investere i kryptovalutaer samt handle fiat-til-krypto- og kryptokryssingspar.

Så hva venter du på? Utforsk eToros online handelsplattform, vurder risikoer, og begynn å handle de mest populære kryptoene i dag!

eToro – Kjøp de beste kryptovalutaene i Storbritannia

etoro megler

eToro har vist seg å være pålitelig i kryptoindustrien i mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Det er viktig å huske at selv de mest populære kryptovalutaene i Storbritannia ikke garantert gir deg fortjeneste. Utfør alltid due diligence før du handler kryptovaluta i Storbritannia.

Viktige punkter

 • Rundt 2 millioner mennesker eier kryptovaluta i Storbritannia
 • Bitcoin er den mest populære kryptovalutaen i Storbritannia
 • Ifølge FCA har 78% av respondentene hørt om Bitcoin
 • Etterspørselen etter desentralisert valuta økte etter finanskrisen
 • 17% av FCA-respondentene har hørt om Ethereum
 • Mange investorer mener at Bitcoin Cash er bedre enn Bitcoin Core
 • Utgivelsen av LiteBringer øker populariteten til Litecoin i Storbritannia
 • Dash-minibanker har dukket opp i Londons kjøpesentre
 • Storbritannias etterspørsel etter desentraliserte finanstjenester øker
 • Høyprofilerte partnerskap kan øke populariteten til en kryptovaluta
 • Tredje generasjons kryptokurver kan forbedre tidlige tilbud

Videre lesning:

Topp 10 kryptovalutaer å investere i 2021

Bitcoin-prisforutsigelse: Hvor mye vil Bitcoin være verdt i 2021 og utover?

Mest populære kryptovalutaer i USA

Kryptovaluta å se på og unngå

Hvordan handle kryptovaluta med $ 100

Viktigste kryptovalutaer enn Bitcoin

Vi håper denne artikkelen har hjulpet deg med å forstå hvorfor de 10 mest populære kryptovalutaene i Storbritannia har fått sitt rykte. Fra regjeringen til Bitcoin til fremveksten av store altcoins, styrker disse kryptovalutaene porteføljer over hele Storbritannia. Hvilken bør du velge?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me