Hva er Litecoin? En nybegynnerveiledning til Litecoin og tips for investering i LTC

Kjent som sølv til Bitcoins gull, kan festen bare begynne for Litecoin. Et 85% hopp i løpet av de siste to månedene har fått investorer til å holde øye med den digitale mynten.

Kryptomarkedet toppet $ 1 billioner tidligere denne måneden. Selv om mye av oppmerksomheten rettes mot Bitcoin, er det viktig å vurdere sølvmotparten, som har en nesten perfekt korrelasjonskoeffisient til BTC, Litecoin. Mange forutsier en positiv økning i Litecoins markedspriser, holder øye med og holder seg klar for potensielle stigninger i år.

Hva er Litecoin?

Litecoin er ofte referert til som Bitcoins sølvmotpart, og er en av de 10 beste kryptovalutaene på Coinmarketcaps liste. Litecoin fungerer som et online betalingssystem, i likhet med PayPal. Imidlertid handler du Litecoin-enheter i stedet for å bruke amerikanske dollar. Dette er så nær en tradisjonell valuta som det blir, det er mye mer Litecoin har å tilby som en digital valuta. Selv om det er veldig likt, har Litecoin klart å oppnå som Bitcoin ikke har, den utrolige transaksjonshastigheten. Litecoin behandler og genererer blokker fire ganger raskere enn Bitcoin. Selv om det tar Bitcoin ti minutter å behandle en blokk, tar det Litecoin 2,5 minutter å behandle det doble beløpet.

Det er velkjent at Bitcoin satte grunnlaget for blockchain-teknologi. Imidlertid er det mange ufylte hull med Bitcoin som Litecoin klarte å pakke relativt raskt. Som en kryptovaluta som tillater raske internasjonale transaksjoner til en billig pris, effektivt kan utvinnes med maskinvare av forbrukerkvalitet, er det ingen tvil om dens fremtidige berømmelse.

Hvor begynte det hele?

Litecoin startet alt i oktober 2011 da tidligere MIT-kandidat og Google-ansatt Charlie Lee designet den digitale mynten basert på Bitcoins grunnlag og protokoll. Siden starten har Litecoin vært en del av de ti største kapitaliseringene i kryptovalutamarkedet. Siden det er en av de første altcoins etter økningen av Bitcoin, har mange andre blitt redusert fra 2011 til 2014. Litecoins mindre fordeler med Bitcoin sikret sin plass på markedet frem til i dag..

Lee justerte mynten for å takle noen av hindringene som Bitcoin utgjorde, for eksempel bekreftelsestid. Litecoin-behandlingstiden er fire ganger raskere enn Bitcoin, nemlig den mest attraktive egenskapen. De 2,5 minuttene sammenlignet med Bitcoins ti minutter lar Litecoin behandle transaksjoner med en mye raskere hastighet. Det er også et større tak på maksimal mengde produsert Litecoin. Bitcoin har et tak på 21 millioner, mens hetten på Litecoin nesten er firedoblet til 84 millioner.

November 2013 så en massiv økning innen 24 timer, og så et 100% hopp i samlet verdi for Litecoin, noe som utløste stort fokus på den nye og nye kryptovalutaen. I mai 2017 så verden Litecoin bli en av de fem beste kryptovalutaene etter markedsverdi da den ble notert av Coinbase.

Videre har Litecoin-prisene forbedret seg marginalt ettersom det fortsetter å vokse med et enormt dedikert samfunn som er villig til å beskytte Litcoins integritet fremover..

Les mer: Litecoin-prisanalyse for 2021 (grundig gjennomgang)

Skeptikere på Litecoin

Som enhver annen kryptovaluta eller en ny form for teknologi, er det alltid ulemper. Før du investerer, er det godt å holde deg fullstendig informert om hva du går inn i.

Det er konkurrerende altcoins som gir lignende, om ikke de samme, fordeler og fordeler som Litecoin. Litecoin var tidlig på banen og ble en av de første altcoins som bygde på Bitcoin-nettverket og skapte sitt sterke rykte. Selv om det fremdeles har rykte om hastighet og pålitelighet, gir mange andre billigere kryptokurver sammenlignbare behandlingstider og transaksjonssikkerhet som kjører på sin egen blockchain.

Det er også en oppfatning av vaklende ledertillit. Charlie Lee, som var Google-programvareutvikler før han opprettet Litecoin, solgte i 2017 hele sin andel i LTC, med henvisning til en mistenkt "interessekonflikt." Dette fikk mange til å stille spørsmål ved ledelsens tillit til mynten og dens fremtid. Imidlertid, etter en kort pause, er Lee nå tilbake og jobber med prosjektet.

Imidlertid har LTC nylig overgått mange andre altcoins, og avsluttet 2020 som en av de fem beste kryptovalutaene. Den nylige veksten har redusert alle spørsmål angående lederstil.

Hvorfor investere i Litecoin?

Nylig toppet kryptomarkedet $ 1 billioner, og det kan bare være riktig tidspunkt å investere i Litecoin. Prisen på den digitale eiendelen har hoppet over 85% siden i desember i fjor, og med all oppmerksomheten ofte på Bitcoin, er det verdt å nevne at LTC korrelerer perfekt med sin berømte motstykke.

Ifølge Coin Predictor er korrelasjonskoeffisienten mellom Bitcoin og Litecoin 0,83. Derfor koster det deg en brøkdel av det du betaler for Bitcoin for å få tak i Litecoin.

Korrelasjon mellom Bitcoin og Litecoin: Coin Predictor

I tillegg gir Litecoin en høyere blokkbelønning og er ekstremt rask sammenlignet med andre rivaler. Med en raskere transaksjonshastighet er myntenes gjennomsnittstid for å bryte en blokk bare to minutter

. Det er også mindre sårbarhet for hackingsforsøk på Litecoin. På grunn av den raske transaksjonshastigheten er det bare et så lite vindu der hackere kan prøve å få tak i noe, sammenlignet med Bitcoins ti minutters tidsramme. I tillegg til dette er det en open source-plattform. Litecoin er bygget på BTC Core Client’s naturlig åpen gaffel.

Dette gjør det enklere å tilpasse systemet og legge til nye funksjoner for utviklere for å holde tritt med markedets skiftende krav. Allsidigheten gjør det også mulig for utviklere å periodisk distribuere cybersikkerhetsoppdateringer for å holde tritt med utviklende angrepsmetoder for hackere. Etter hvert som bruken av Litecoin øker, er det trygt å anta at verdien også vil fortsette å vokse i nær fremtid.

Ifølge Digitalcoin kan prisen på Litecoin gå så høyt som $ 190 i 2021 og opp til $ 316 i 2024.

Hvordan investere i Litecoin?

Ved å følge de fem trinnene som er skissert nedenfor, kan du investere i Litecoin på mindre enn 5 minutter!

Trinn 1: Åpne en konto med en regulert børs

Steg 2: Sett inn penger med debet- / kredittkort, e-lommebok eller bankoverføring

Trinn 3: Velg hvor mye Litecoin du vil investere

Trinn 4: Bekreft investeringen

Trinn 5: La Litecoin være lagret til du bestemmer deg for å ta ut penger

Som du kan se, kan det ikke være enklere å investere i Litecoin online!

Da kryptovaluta ble introdusert, måtte du være litt teknologisk kunnskapsrik for å investere. Opprinnelig måtte du ha en slags grunnleggende kunnskap i programmering for å skaffe deg en kryptolommebok. I dag er det like enkelt som å laste ned en mobilapp for å kjøpe og selge krypto.

Som andre kryptoegenskaper kan investering i Litecoin oppnås enten ved å gruve eller kjøpe LTC online med noen få enkle klikk på et handels- eller bytteside for kryptovalutaer. Når du har Litecoin, kan du velge mellom forskjellige måter å investere i blockchain.

I kryptovaluta kan du kjøpe myntene på en børs og oppbevare dem i en digital lommebok for sikker lagring til du vil bruke dem igjen i fremtiden hvis prisene stiger. En flott plattform for å kjøpe Litecoin er eToro.

Dette kan imidlertid la fremtidige inntekter ligge på bordet hvis du ikke utnytter mulighetene dine. I 2019 klatret Litecoin for eksempel fra under $ 20 til $ 160, og falt deretter ned til mindre enn $ 40 i 2020. Prisene kan svinge, så derfor må du identifisere når du skal ta risiko.

Tips før du investerer i Litecoin:

1. Hold LTC-en din trygg og sikker

Først og fremst trenger du en digital lommebok for å holde LTC-en din sikker. Kjøpt Litecoin deponeres i digitale lommebøker. Tidligere har lommebøker vært utsatt for hacks. Derfor er det nødvendig å velge en sikker lommebok når du lagrer mynter som f.eks eToroX. Det er også kjent at hardware-lommebøker er sikrere.

En hardware wallet er en håndholdt datamaskin som trygt lagrer din LTC. Lommeboken består av en privat nøkkel som kreves for å sende eiendelene dine fra ett sted til et annet. Det er også lurt å unngå handel på offentlige WiFi-nettverk, og sikre at du har en pålitelig forbindelse for å unngå angrep fra hackere.

2. Invester nøye

Det er generelt forsvarlig å holde den opprinnelige investeringen i Litecoin rimelig liten, med tanke på dens korte historie og fortsatt ekstremt ustabile oppførsel. Også, erfarne investorer har bare forpliktet en ensifret andel av kapitalen til Litecoin mens de holder balansen i mindre risikofylte verdipapirer..

Bevar investeringsdisiplinen din, midt i spekulasjonene og spådommene, og kjøp akkurat det du kan forvente å teoretisk mislykkes og ikke bli fanget av løftene om gigantiske prissvingninger.

3. Planlegg fremover

Når du bestemmer deg for å investere i Litecoin, kan det være nødvendig å ha en plan. "Bitcoins økte daglige volatilitet gjør dette spesielt sant," sier Wall Street-analytiker Ari Wald. Bitcoin stupte med 50 prosent i mars på grunn av COVID-19-pandemi og andre kryptovalutaer opplevde også store tap.

Det faktum at mange kryptoer i dag, som Bitcoin og Litecoin, har gjenvunnet tapene etter Covid-kollaps, indikerer dyden til utholdenhet.

3. Hold øye med trender og tegn

Med sin nesten perfekt positive korrelasjonskoeffisient til Bitcoin på 0,83, vil en av de største indikatorene være å holde øye med Bitcoins ytelse, som du kan kjøpe Litecoin for en brøkdel av prisen. Det er også andre eksterne indikatorer som kan gi deg tegnet for å gå for det.

Med millioner som er investert i en finanspolitisk stimulans i USA, ser investorer som frykter inflasjon mot krypto som en sikker reservekapital, og øker derfor etterspørselen etter mynter som Litecoin. Forutsatt at denne trenden fortsetter, vil det tiltrekke investorer og enkeltpersoner i stor grad å investere i LTC.

4. Ta hensyn til skatteforpliktelser

Selv om Litecoin og mange andre kryptovalutaer betraktes som varer av Forbundsdommer i USA behandles de ikke nødvendigvis slik med IRS. Det er underlagt samme skattestatus som andre investeringseiendommer. Litecoin-skatter kan påløpe ved å bli solgt, overført eller bare brukt (hvis verdien har steget etter at du opprinnelig kjøpte den).

Det er også viktig å merke seg at denne avgiften er avhengig av hvor lenge du holder på myntene. Når det er sagt, er det viktig å logge alle transaksjonene dine. På den lyse siden beskattes kryptoinntekt på kapitalgevinster, som stort sett er mindre enn vanlig inntektsskatt.

Begynn å investere i Litecoin med eToro

Hvis du er interessert i å investere i Litecoin nå, eToro er en brukervennlig og billig plattform som gir gode kryptohandelopplevelser. Selskapet fortsetter å utvide ved å introdusere nye produkter og andre kryptovalutaer på toppen av Litecoin, slik at nybegynnere og eksperter kan utforske ulike muligheter i kryptoverdenen..

eToro – Beste megler til Kjøp LTC

eToro har vist seg å være pålitelig i kryptoindustrien i mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Virtuelle valutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare.

Viktige punkter

 • Litecoin ble lansert i 2011 da tidligere MIT-kandidat og Google-ansatt Charlie Lee designet den digitale mynten basert på Bitcoins design.
 • Et 85% hopp i løpet av de siste to månedene har fått investorer til å holde øye med Litecoin.
 • Kryptomarkedet toppet 1 billion dollar i januar 2021.
 • Litecoin behandler og genererer blokker fire ganger raskere enn Bitcoin, noe som gjør hastigheten til den mest attraktive eiendelen blant altcoins.
 • Litecoin aksjer en nesten perfekt positiv korrelasjonskoeffisient med Bitcoin på 0,83.
 • Litecoin har en åpen kildekode-teknologi med lav sårbarhet på grunn av sine korte behandlingstider.
 • Litecoin er bygget på BTC Core Client’s naturlig åpen gaffel.
 • Samlet langsiktig vekst danner positive spådommer for LTCs fremtidige trender.
 • Digitalcoin spår at Litecoins pris kan gå så høyt som $ 190 i 2021 og opp til $ 316 i 2024.
 • Velg en trygg lommebok, invester nøye og planlegg fremover når du bestemmer deg for å investere i Litecoin.
 • Vær oppmerksom på skatteforpliktelser når du investerer i Litecoin.

Hvis du tenker på å investere i Litecoin, husk at det er utrolig høy grad av risiko involvert.

Planlegger du å kjøpe eller selge Litecoin?

Er Litecoin en god investering, og bør jeg investere i Litecoin?

Les mer:

Fordeler og ulemper ved å investere i Litecoin, vil det være en millionærmaker?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me