Hvorfor Satoshi overgår Bitcoin

I fremtiden bruker vi ikke nødvendigvis Bitcoin til å utføre betalinger, men i stedet satoshier.

For de som ikke vet, en satoshi er den minste pålydende av Bitcoin (og en rekke andre kryptovalutaer også).

Satoshis er oppkalt etter Bitcoin-skaperen Satoshi Nakamoto. Det er ganske sannsynlig at dette navnet ble gitt av Bitcoin-støttespillere og ikke av Nakamoto selv.

Hver Bitcoin er lik 100 millioner satoshier – det er åtte desimaler (eller med andre ord åtte nuller etter desimaltegnet). En satoshi ville se ut som dette – 0.00000001 BTC.

Men hvorfor overtar Satoshi Bitcoin hvis den er så liten?

Ganske enkelt, en Bitcoin alene er altfor dyrt. I skrivende stund, en Bitcoin er verdt $ 7 840. Hvem i all verden skal bruke det til å foreta betalinger?

Det er bare altfor mye.

Selv om det er naturlig for Bitcoin å øke i pris når den blir mer vellykket og akseptert, kan denne suksessen sees på som et tveegget sverd som faktisk kan ende opp med å gjøre mer skade enn godt.

Videre til det, må du huske det det vil bare være 21 millioner Bitcoins opprettet. Dette utgjør et betydelig hinder hvis Bitcoin noen gang kommer til å bli adoptert av massene over hele verden.

I sammenligning med verdensøkonomien i sin nåværende tilstand eksisterer det omtrent $ 37 billioner (hvorav ca $ 1,7 billioner i sedler og mynter), både i omløp og penger som ikke sirkuleres.

Hvis Bitcoin vil overta fiat-penger globalt, må det være i stand til å tilfredsstille dette kravet. Det må være nok penger til å gå rundt til at alle kan bruke og utføre betalinger.

Micro-betalinger

mikrobetalinger med bitcoin

Bitcoin å være delbar i så små kirkesamfunn betyr at det er mulig å foreta mikrobetalinger.

For eksempel i skrivende stund, $ 0,01 er verdt 0,0000013 BTC. Det er syv nuller etter desimal, noe som betyr at folk vil være i stand til å gjøre betalinger mindre enn ett cent.

Hvorfor er dette viktig?

For i fremtiden kan vi leve i en verden der micropayments er nødvendige.

For eksempel med musikkbransjen kan vi kanskje foreta mikropenger til musikere for å lytte til musikken deres.

Og det er bare toppen av isfjellet. Det kan være en rekke andre tjenester der micropayments kan være nødvendig. De kan til og med gjøre overføringer billigere.

Alle typer bedrifter som produserer innhold gratis, kan få betalt i stedet. For mange blir dette sett på som et mye mer rettferdig system enn det nåværende vi har.

La oss si at en sang blir en hit og tjener millioner av visninger på YouTube igjen, hvis hver seer betaler en satoshi for å lytte, til slutt kan det tilsvare en stor sum.

Noen kryptovalutaer er enda mer delbare enn Bitcoin. Kanskje den mest delbare er IOTA.

IOTA er så delt inn i slike små kirkesamfunn at du faktisk takler det i milliontallet. Du vil sannsynligvis aldri kjøpe eller selge IOTA, men i stedet MIOTA.

M i begynnelsen betyr en million.

I skrivende stund, ifølge CoinMarketCap, det er 2 779 530 283 MIOTA i omløp. Legg til ytterligere seks nuller på slutten av dette nummeret, og du får den virkelige mengden IOTA.

Årsaken til at IOTA kan deles inn i så små tall at det betyr at små transaksjoner kan finne sted.

IOTA ble designet slik at maskiner kan transportere hverandre – for eksempel kan bilene betale for sin egen bensin.

Dette reduserer betydningen av å betale gebyrer for transaksjoner.

Husk inflasjon!

inflasjon, bitcoin pris

Bitcoins tak på 21 millioner Bitcoins kan være problematisk når den er nådd. Med fiat-penger er det ikke noe som heter cap.

Dette betyr at penger hele tiden kan opprettes av sentralbanker for å motvirke økende priser.

Hvis vi ser på historien til den amerikanske dollaren, har verdien økt mye gjennom årene. I følge i2013 dollar, $ 1 i 1960 ville være lik $ 8,69 i 2020.

Så, hva ville skje med Bitcoin i en slik situasjon? Kan det bli stadig vanskeligere for mennesker med mindre inntekt å overleve?

Kan det være mulig at mange mennesker blir priset ut av grunnleggende nødvendigheter?

Hvis Bitcoin er vellykket, betaler vi inn dagligvarer satoshier, ikke Bitcoin. De fleste av oss har ikke råd til Bitcoin.

De som eier helhet Bitcoins praktisk talt kunne bli fremtidens nye millionærer hvis det lykkes. Dette kan være spesielt sant hvis Bitcoin blir så verdifull som noen tror det kan.

Store Bitcoin-investorer, Winklevoss-tvillingene, tror det Bitcoin er undervurdert til den når samme verdsettelse som gull. Det er $ 7 billioner!

Tatt i betraktning at den nåværende markedsverdi på Bitcoin er omtrent $ 147,662,888,260 ($ 147 milliarder dollar) i skrivende stund, har den fortsatt en lang vei å gå.

Andre mer konservative estimater kommer fra slike som John McAfee som tidligere uttalte at en Bitcoin kan være verdt 1 million dollar i nær fremtid.

Allikevel vil dette estimatet gjøre Bitcoin vanskelig for folk med mindre inntekt å bruke eller for potensiell bruk av mikrobetalinger.

Dette ville være spesielt sant i den tredje verden, og et slikt resultat ville være langt fra det som opprinnelig var ment for Bitcoin.

Imidlertid, som ofte glemmes, Bitcoin kan fortsatt endres. Det har utviklet seg mye siden begynnelsen.

Det vil være opp til utviklerne bak Bitcoin å bestemme hvordan det endres. Og støttespillere bør håpe at de har planer om å overvinne dette, selv om det kanskje ikke er øverst på deres agenda.

Men det er likevel verdt å påpeke det Bitcoin er kanskje ikke den siste kryptovalutaen som står til slutt, og at en annen kryptovaluta kan komme opp som er mer i stand.

Når det er sagt, som vi gjentar veldig ofte på Trading Education, det er fremdeles tidlige dager, og kryptovaluta har mye å utvikle før den blir mainstream! Det kan fortsatt gå tiår fra nå.

Derfor bør vi ikke la teoretiske spørsmål som disse skremme handelsmenn bort. Å komme inn på et tidlig tidspunkt kan fortsatt høste store belønninger.

Ingen markedsverdi for seieren?

bitcoin markedsverdi

Andre kryptovalutaer som ikke har markedsverdi, kan ende med å overleve Bitcoin. Ethereum er for eksempel fri for denne potensielle begrensningen.

Hva dette kan bety er at hvis prisene stiger, kan det alltid opprettes mer for å forhindre en krise og fungere på samme måte som fiat-valutaen vi har nå.

Det er verdt å huske at Bitcoin antas å ha blitt opprettet som et eksperiment.

Det er mulig at Bitcoin aldri ble antatt å vare så lenge, og det er derfor det er et tak på det totale beløpet som kan opprettes.

I følge CoinMarketCap er det en samlet sirkulerende forsyning på over 18 millioner Bitcoins, og mange er bekymret for at vi snart kan nå det totale taket.

Imidlertid glemmer slike mennesker det de Bitcoin gruvebelønningen blir stadig mindre i det som er kjent som en halvering (eller halvering).

Helt i begynnelsen ville gruvearbeidere motta 50 BTC for hver blokk som ble utvunnet. I 2012 halverte tallet seg til 25 BTC. Så igjen i 2016 ned til 12,5 BTC.

Det er veldig sannsynlig at belønningen på et tidspunkt i 2020 vil halvere seg til 6,25 BTC. Som du ser, skjer det hvert fjerde år.

Hva dette betyr er at nye Bitcoin kan fortsette å bli opprettet i lang tid framover. Noen mener at den siste Bitcoin vil bli utvunnet så langt i fremtiden som 2140.

Men det er veldig sannsynlig at Bitcoin vil bli endret på en eller annen måte før dette punktet er nådd.

Mindre enheter betyr mer presisjon for handelsmenn

For handelsmenn som er i stand til å dele kryptovaluta i mye mindre enheter er veldig nyttig.

Ikke bare gjør det det lettere for handelsmenn med mindre kapital å handle og bygge formuen sin, men det betyr også det handelsmenn kan være mye mer presise med beløpet de handler, til den nøyaktige pålydende.

Med denne kontrollen kan handelsmenn gjøre mye bedre beregninger og gå inn og ut av posisjoner nærmere det de ønsker, noe som i teorien over tid kan bety større suksess.

Viktige punkter

Hvis du husker noe fra denne artikkelen, gjør det til disse viktige punktene.

  • EN satoshi er den minste pålydende av Bitcoin. En satoshi er en 100 milliondel av en Bitcoin (åtte poeng etter desimal).
  • Satoshier tillate oss å foreta mikrobetalinger. I fremtiden kan vi betale for en rekke tjenester i mikrobetalinger.
  • BitcoinMarkedsverdi på 21 millioner mynter en dag kan være problematisk. Andre kryptovalutaer uten cap kan overleve Bitcoin, selv om det fortsatt er tidlige dager.
  • Mindre enheter er bra for kryptovalutahandlere. Det betyr at de kan komme inn på markedet med mindre kapital og være mer presise med sine handler.

Lær å handle Bitcoin med kurset vårt for trading av kryptovaluta

Vil du lære mer om andre kryptovalutaer og hvordan du handler dem? Registrer deg deretter på kurset for kryptovalutahandel!

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Handelsutdanning, vennligst gi den en like og del den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me