Invester i Bitcoin: Hva vil drive Bitcoin-prisen i 2021?

En analytisk guide til investering i Bitcoin i 2021

Hvor vil BTC-prisen gå i 2021?

Hva vil skje med Bitcoin-prisen i 2021? Siden kryptovalutaer er desentraliserte, har tradisjonelle investorer alltid lurt på: Hva driver Bitcoin-prisen?

Aksjer eller obligasjonspriser er for eksempel påvirket av økonomiske faktorer som inflasjon, arbeidsledighet eller renter, men dette er ikke tilfelle med kryptokurver fordi de er helt uavhengige.

Hvis du vil kjøpe eller investere i Bitcoin BTC raskt og enkelt, med 0% kommisjon, sjekk ut eToro Exchange!

Men hva som virkelig driver Bitcoin-prisen?

Det er tre hovedfaktorer som mest påvirker Bitcoin-prisen:

 • Tilbud og etterspørsel
 • Adopsjon av Bitcoin
 • Bitcoin-regulering

Her på Trading Education analyserte vi disse tre faktorene, og nedenfor vil vi vise i detalj hva vi fant ut.

Hvis du vil vite mer om å investere i Bitcoin, kan du sjekke ut denne Ultimate Bitcoin Guide.

Hvorfor Bitcoin?

Hva gjør Bitcoin så spesiell å bli betraktet som et investeringsalternativ av investorer? Bitcoin er den første kryptovalutaen som ble lansert og fortsetter å være ledende innen kryptovalutaer. Bitcoin har opplevd en vekst på 9.000.000% det siste tiåret og har blitt valgt som tiårets beste investering, slå rivaler som aksjer, obligasjoner, gull og indekser.

Gjennom historien har prisen på Bitcoin steget og falt, ettersom dens natur er ustabil. Imidlertid hadde Bitcoin ingen verdi i de tidlige årene, men verdien har vokst over tid, noe som gjør tidlige investorer til millionærer og til og med milliardærer. Det forventes fortsatt at prisen på Bitcoin vil stige, og derfor er Bitcoin et godt investeringsalternativ for investorer.

bitcoion markedsverdi

Bitcoin leder kryptomarkedet med 202 milliarder dollar. Kilde: Statista

Hva som driver Bitcoin-prisen?

Det er 18,539,543,75 bitcoins for øyeblikket, og det maksimale antall Bitcoin som noensinne vil eksistere er 21 millioner. Halveringen av blokkbelønninger påvirker prisen på Bitcoin ved å lage den såkalte "kunstig inflasjon", men for øyeblikket når 21 millioner bitcoins skal utvinnes, vil det ikke være noen gruvedrift lenger. Følgelig vil gruvedrift ikke påvirke prisen på Bitcoin.

Det forventes imidlertid at den siste Bitcoin blir utvunnet i 2140.

Men la oss se hva som virkelig påvirker prisen på Bitcoin? Eller hva som driver Bitcoin-prisene?

3 faktorer vil drive Bitcoin-prisen i 2021

Faktor 1: Tilbud og etterspørsel

Hvem er Bitcoin korrelert med?

Bitcoin er korrelert med andre kryptovalutaer, for eksempel Ethereum. Når to eiendeler er korrelert med hverandre, beveger de seg på samme måte.

Kryptovaluta er generelt korrelert med hverandre. Derfor har investorer begynt å se dem alle som en felles ressurs.

Dessuten har ting i kryptovaluta gått langt, og det er ikke nødvendig å ha en egen lommebok for hver kryptovaluta, men du kan lagre myntene dine i en en lommebok som eToro, Binance, Kraken, etc.

ethereum bitcoin korrelasjon

Ethereum-Bitcoin 1 års realisert korrelasjon er i gjennomsnitt 88%. Kilde: Skjev.

Jo mer etterspørsel det er etter kryptokurver, jo høyere går prisen. Det er den grunnleggende regelen i økonomi. Bitcoin er lite, noe som betyr at det er sjeldent og krevende. Og det er også nyttig, noe som gjør det verdifullt.

Faktor 2: Bitcoin Adoption

Vanligvis, når det er oppsiktsvekkende nyheter om kryptovalutaer, øker prisene. Folk kan ha usikkerhet om fremtiden til Bitcoin; Derfor er adopsjonen av Bitcoin avgjørende for å bygge tillit blant mennesker.

Adopsjon av Bitcoin gir folk tillit, for når de ser store finansielle selskaper investere i Bitcoin, blir det klart at fremtiden til Bitcoin er trygg. Dermed øker etterspørselen og prisøkning også.

Og 2020 bekreftet dette faktum siden i år, store finansielle selskaper som investerte i Bitcoin, økte prisen.

MicroStrategy investerte $ 425 millioner i Bitcoin. Torget investerte også $ 50 millioner, og Stone Ridge etterfulgt av å investere $ 115 millioner i Bitcoin.

Men den viktigste effekten på prisen på Bitcoin i 2020 hadde nyheten om at Paypal integrerte kryptovalutaer i plattformen 21. oktober. Etter kunngjøringen nådde Bitcoin $ 12 817,17, en økning på 8% innen den dagen. Dette var den høyeste prisen siden juli 2019.

Bitcoin-kurve

Bitcoin-kurven steg etter 21. oktober da Paypal kunngjorde kryptointegrasjon på sin plattform. Kilde: Business Insider.

Imidlertid stoppet ikke Bitcoin her med å fortsette å vokse og nå $ 15 592 den 11. november, og for øyeblikket står den på $ 15 502.

Så, nyheten om at Paypal integrerer kryptovalutaer i plattformen, ga en drastisk økning i Bitcoin-prisen, og nå er det ikke nøyaktig kjent hvor det vil stoppe.

“Alle banker vil nå være i et løp om å betjene krypto”, sa videre Twitter milliardærinvestor Mike Novogratz kaller dette årets største nyhet i krypto.

Faktor 3: Bitcoin-regulering

I forskjellige land er Bitcoin regulert annerledes. I USA anerkjenner US Commodity Futures Trading Commission (CFTC) Bitcoin for å være en vare. Til sammenligning oppgir Securities and Exchange Commission (SEC) kryptovalutaer som verdipapirer. Denne variasjonen i Bitcoin-regulering skaper usikkerhet.

Dette kan påvirke prisen på Bitcoin ettersom det vil øke usikkerheten blant mennesker på grunn av at kryptokurver ikke er regulert på samme måte, og i noen land er helt utestengt fordi de anses som mistenkelige.

Reguleringsusikkerhet får investorer til å tenke på måten de blir skattlagt etter å ha solgt kryptoen sin, og vil gjøre dem til HODL, ellers vil de bli trukket helt ut og ikke investere i det hele tatt. Dette vil føre til et bearish marked.

For eksempel, i desember 2017 bestemte sørkoreanske myndigheter seg for å regulere kryptoaktiva, noe som forårsaket et fall på 15% i Bitcoin-prisen og store tap i markedsverdi for Ethereum, Litecoin og Ripple.

kryptovalutamarkedsdiagram

Kryptopriser og markedsverdi faller i januar 2018 blant sørkoreanske regler. Kilde: Coinmarketcap.

Imidlertid er det tilfeller når regulering og legalisering av kryptokurver påvirker dem for godt. For eksempel da Japan i 2017 kom ut med nyheten om at Bitcoin ville bli legalisert som betalingsmåte da økte prisen med 96% og gjorde Bitcoin attraktiv som en investering for asiater.

Hvordan investere i Bitcoin i 2021

Gitt at Bitcoin-adopsjonen øker, vil prisen på Bitcoin sannsynligvis fortsette å stige i 2021. Etter integreringen av store selskaper som Paypal i kryptovalutaer, forventes det at andre finansinstitusjoner og banker vil bli med i kryptovalutaer, ettersom de ikke har noen valg annet enn å adoptere. Følgelig vil etterspørselen fortsette å vokse sammen med prisen på Bitcoin.

Men hvor mye kan prisen på Bitcoin gå i 2021?

“Bitcoin vil tappe $ 100K-288K før desember 2021”, lager-til-strøm (S2F) modellskaper Plan B sa nylig. Ifølge ham vil Bitcoin-tilbudet over tid falle, og inflasjonen vil øke, og dermed vil Bitcoin øke i verdi.

Hvorfor $ 100.000 – $ 288.000 før desember 2021?

Vel, la oss gå tilbake i 2016 da Bitcoin-halvering fant sted.

I juli 2016, da halvering skjedde, var Bitcoin-prisen på $ 600, for å nå rekorden $ 20.000, bare 17 måneder senere i desember 2017.

Sist Bitcoin-halvering fant sted i mai 2020, som var den tredje i Bitcoin-historien. Da var prisen på Bitcoin $ 8 700, og innen seks måneder steg den til $ 15 500, og registrerte en økning på 78%.

Med tanke på hvordan markedet reagerte på halvering i 2016, Bitcoin-adopsjon, økning i etterspørsel og redusert tilbud etter hvert, kan Plan B være riktig, og vi kan være vitne til at Bitcoin-prisen når mellom $ 100.000 – $ 288.000 innen desember 2021.

Og hvis Bitcoin når $ 100.000, vil markedsverdien være rundt 2 billioner dollar.

Hvis ovenstående forventninger er riktige, vil Bitcoin-investorer generere en sterk avkastning fremover. Men hvis økonomien er hardt rammet, vil bitcoin-prisen absolutt synke.

Les mer: Prognoseprognose for Bitcoin

Bitcoin-pris utover 2021

Crypto Research Report om deres Juniutgave har spådd at Bitcoin-prisen vil stige til $ 19.044 i 2020, $ 341.000 i 2025 og $ 397.727 i 2030.

spådommer om kryptopriser

Bitcoin, Ethereum, Litecoin, Bitcoin Cash og Stellar prisforutsigelser av Crypto Research Report. Kilde: Crypto Research Report – juniutgave.

Crypto Research-teamet bemerker rapporten at de mener at Bitcoin fortsatt er helt i begynnelsen av adopsjonskurven.

“Prisen på $ 7200 ved utgangen av 2019 antyder at bitcoin har trengt gjennom mindre enn 0,44% av sine totale adresserbare markeder. Hvis denne penetrasjonen klarer å nå 10%, bør den ikke-nedsatte nytteprisen nå nesten $ 400 000, “heter det i rapporten.

Lær å investere i Bitcoin

Her på Trading Education har vi utarbeidet de beste tradingkursene slik at du er oppdatert med Bitcoin-prisbevegelser og lær når det er best å investere i Bitcoin.

Som handelsakademi tar vi undervisning veldig seriøst og lærer studentene våre å investere lidenskapelig. Bli derfor med i det bredere handelsstudentsamfunnet og start handelsopplevelsene dine.

Fra analysen vi så ovenfor, er kryptokurver bare i sin barndom, og jo raskere du studerer dem, jo ​​bedre. Ta en titt på handelskursene våre her.

Begynn å investere i Bitcoin med eToro

Nå vet du hvilke faktorer som kan drive Bitcoin-prisen i 2021, hvis du føler deg inspirert til å begynne å investere i Bitcoin BTC, eller hvis denne artikkelen har gitt litt ekstra innsikt i din eksisterende handelskunnskap, kan du være glad for å vite at etoro gir muligheten å handle med Crypto-eiendeler, inkludert Bitcoin, og CFD-er på opptil 90+ kryptovalutaer. Crypto Traders kan bygge en diversifisert portefølje med de mest populære myntene.

eToro er den beste sosiale handelsplattformen i verden og er kjent for sin høye sikkerhet.

På noen plattformsnettsteder vil investering virke komplisert for deg, men med eToro er alt enkelt, fordi plattformen er brukervennlig og fremfor alt har eToro lave avgifter.

eToro – Kjøp Bitcoin med 0% provisjon

etoro megler

eToro har vist seg å være pålitelig i bransjen gjennom mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Viktige punkter

 • Bitcoin er den første kryptovalutaen som slippes og fortsetter å være leder.
 • Tre hovedfaktorer påvirker Bitcoin-prisen mest: tilbud og etterspørsel, bitcoin-adopsjon, bitcoin-regulering.
 • Bitcoin leder kryptomarkedet med 202 milliarder dollar.
 • Maksimalt antall Bitcoins som noensinne vil eksistere er 21 millioner, og det er spådd at den siste Bitcoin vil bli utvunnet i 2140.
 • Den mest betydningsfulle innvirkningen på prisen på Bitcoin i 2020 hadde nyheten om at Paypal integrerte kryptovalutaer i plattformen den 21. oktober, noe som økte Bitcoin-prisen.
 • Usikkerhet påvirker kryptovalutaer negativt og forårsaker prisfall.
 • Bitcoin kan nå $ 100.000 – $ 288.000 før desember 2021, ifølge Plan B.
 • Hvis Bitcoin når $ 100 000, vil markedsverdien være rundt 2 billioner dollar.
 • Crypto Research Report sier at Bitcoin kan nå $ 397 727 i 2030.

Vi håper du har funnet denne guiden nyttig, og i så fall dele den, siden det kan være noen andre som ønsker å dra nytte av den.

Og til slutt, hvis du vil lese flere artikler og få mer kunnskap om kryptovalutahandel, kan du sjekke ut våre omfangsrike sektorer for kryptohandel.

Ansvarsfraskrivelse: Kryptovalutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me