Kinas kryptovaluta DCEP: Hva vet vi så langt?

De siste månedene har kunngjøringene om at Kinas kryptokurrency snart kan lanseres, utløst mye bekymring og interesse.

Men hva håper Kinas kryptovaluta å oppnå? Hvor lik vil deres virtuelle valuta være for kryptovaluta generelt?

Det er høyst sannsynlig at det ikke vil være desentralisert og vil være en måte å kontrollere Kinas befolkning ytterligere på.

I denne artikkelen vil vi se på hva vi allerede vet om Kinas nye kryptovaluta og hva de visstnok håper å gjøre med det.

Vil du lære å handle kryptovalutaer som en proff? Ta vår kryptokurs!

Hva håper Kinas kryptovaluta å oppnå?

dcep, Kina-kryptovaluta

Kinas kryptovaluta blir opprettet av The People’s Bank Of China (PBOC) og det har de vært jobber med det i over fem år og teknologien bak kryptovalutaen har vært klar siden 2018.

Vi vet ennå ikke når den begynner å fungere, alt vi vet er at den vil bli lansert ‘snart’.

Noen kilder tror det kunne lanseres 11. november 2019 som er kjent som ‘Singles Day’ og er en av Kinas travleste shoppingdager.

Det antas at kryptovalutaen vil fungere ved siden av yuanen, Kinas nasjonale valuta og brukere vil kunne bruke den internasjonalt.

Andre tror det det vil trolig erstatte fysiske kontanter i Kina. Hvor mulig dette vil være er ennå ikke kjent.

Det er fortsatt veldig tidlige dager, og vi vet ennå ikke hva det til og med vil kalles some har kalt det ‘DC / EP’Eller DCEP, som står for Digital valuta / elektronisk betalingssystem.

Det som er kjent er at kryptovalutaen er designet for å gi Kina mer kontroll over sitt finansielle system.

DCEPs formål

I følge Mu Changchun, visedirektør for betalingsavdelingen for PBOC, er formålet med Kinas kryptovaluta følgende:

  • Demper offentlig etterspørsel etter andre kryptografiske eiendeler;
  • Konsolidere Kinas nasjonale valutasuverenitet;
  • Sikre at sentralbanken opprettholder kontroll over pengepolitikken som påvirker valutaen;
  • Øk sannsynligheten for at folk bruker valutaen;
  • Fordel risikoen for å ha all myndighet direkte i sentralbankens hender;
  • Og oppmuntre til konkurranse mellom organisasjonene som mottar kryptovalutaen.

Mu sa også at Kinas kryptovaluta DCEP vil tillate den kinesiske regjeringen å mer effektivt spore hvitvasking, bestikkelse og andre ulovlige transaksjoner.

Kina vil også være i stand til å overvåke transaksjoner i og utenfor Kina for å se hvordan folk bruker det.

Dette vil gi dem større innsikt i hvor godt den kinesiske økonomien presterer og potensielt verdensøkonomien hvis den tar av globalt.

Med slik informasjon vil kreditorene være mer nøyaktig i stand til det vurdere kredittverdigheten til låntakere også.

Imidlertid er en slik handling også en bekymring, i tillegg til at den gir Kina potensielt altfor mye kontroll.

På grunn av dette er det sannsynlig at folk fra andre nasjoner ikke vil bruke det. Land kan til og med forby det av denne grunn.

I tillegg er dette egentlig ikke i tråd med hva kryptovaluta vanligvis står for, som er gjennomsiktighet og fjerner sentralbanker fra å kontrollere hvordan penger fungerer..

Dette vil utsette kryptovalutaentusiaster.

Er DCEP et svar på Vekten?

dcep og facebook libra

Delvis, ja.

Til Kina, Facebooks Vekten prosjektet blir sett på som en trussel som vil gi for mye kontroll over kryptovaluta til USA, til tross for at USA ikke klarer å kontrollere den.

Og det er ikke bare Kina som er opptatt av Vekten, mange andre nasjoner er også bekymret. India har allerede kunngjort sine intensjoner om muligens å forby Libra.

Selv om kineserne jobbet med kryptovalutaen sin før Libra ble kunngjort, kan det være tilfelle at Libra fremskyndet viktigheten av frigjøringen.

Men Kina prøver ikke bare å kjempe mot Facebooks Vekten, det prøver også å utslette all kryptovaluta, spesielt Bitcoin.

Du vet kanskje allerede at Kinas forhold til kryptovaluta ikke alltid har vært bra. For nybegynnere, kineserne forbød ICO hevder at opptil 90% av dem er falske.

Men i lang tid har kineserne sett etter å hevde dominansen av yuanen og erstatte den amerikanske dollaren som landenes reservevaluta.

Omtrent 58% av alle utenlandske reserver er i amerikanske dollar og 40% av verdens gjeld er i amerikanske dollar, ifølge IMF.

Kina kan også være ute etter å omgå SWIFT og andre internasjonale betalingsleverandører som dominerer vest.

Hva vil skje med andre Kina-baserte kryptovalutaer?

Kinas lansering av DCEP kan være dårlige nyheter for både Tron og NEO, to av verdens største kryptovalutaer.

Ifølge CoinMarketCap i skrivende stund, Tron er den 11. største kryptovalutaen og NEO er den 22..

Så langt er det ingen nyheter om hva som vil skje med disse to kryptovalutaene når Kinas nasjonale kryptovaluta lanseres.

Selv om de burde være bekymret fordi Kina kan forsøke å forby dem.

Eller det kan være mulig at de må gjøre noen alvorlige endringer. Begge kryptovalutaene vil fungere på en helt annen måte enn Kinas.

De fokuserer begge på smarte kontrakter, noe Kinas kryptovaluta DCEP kan overse.

Hvordan vil det fungere?

digital valuta elektronisk betaling

Innholdet i hvordan Kinas kryptovaluta vil fungere, er ennå ikke avslørt.

Det kan til og med være mulig at Kina ikke vil avsløre slik informasjon, og teknologien bak den vil ikke være åpen kildekode og holdes hemmelig.

Angivelig, DCEP vil være i stand til å håndtere opptil 300 000 transaksjoner per sekund, selv om det er altfor tidlig å si om dette til og med er mulig.

Det som er kjent er at mennesker og bedrifter vil kunne laste ned en virtuell lommebok som de kan konvertere yuanen til kryptovalutaen.

Vi vet foreløpig ikke om disse lommebøkene utelukkende vil bli utstedt av PBOC, eller om noen private selskaper vil kunne utstede sine egne.

Ingen gruvedrift?

Det er også kjent at bare PBOC vil være i stand til å utstede DCEP, noe som sannsynligvis vil bety at det ikke blir gruvedrift.

Det vil være et to-lags system der PBOC og kommersielle banker vil utstede DCEP, selv om sentralbanken ville bli betalt i sin helhet for dette.

Hvis dette er tilfelle, kan det bruke bevis på innsats, delegert bevis på innsats eller lignende algoritme for å validere transaksjoner og opprette nye mynter.

Alle valideringer vil trolig gå direkte gjennom PBOC mye på samme måte som yuanen for tiden fungerer.

For kryptovalutaentusiaster er dette ikke veldig tiltalende og kan også bety at DCEP vil være det mer utsatt for angrep.

Men det er også verdt å nevne at Kina ganske enkelt ikke kan bruke noen av disse algoritmene, og kryptovalutaen vil fungere på samme måte som Visa eller andre sentraliserte betalingsprosessorer..

Dette betyr sannsynligvis at når det gjelder styring i kjeden, vil all beslutningstaking også gå gjennom PBOC.

Vanlige mennesker vil sannsynligvis ikke ha noe å si eller stemme i hvordan kryptovalutaen vokser over tid.

Kinas kryptovaluta er antas ikke å ha en algoritme for å begrense tilbudet, som Bitcoin, vil PBOC beholde full kontroll.

Vil handelsmenn kunne tjene på Kinas kryptovaluta?

Kina-kryptovaluta

Potensielt kan dette være mulig.

Selv om det kan være at i stedet for å erstatte yuanen, vil Kinas kryptovaluta fungere ved siden av, kan de til og med være bundet til hverandre når det gjelder verdi.

Dette kan bety at når du handler kryptovaluta, handler du bare bare yuanen.

De første selskapene som vil få tak i DCEP vil være Alibaba og Tencent sammen med Union Pay, en sammenslutning av kinesiske banker.

Og så er det veldig sannsynlig at folk først vil få tak i kryptovalutaen gjennom disse organisasjonene.

Noen har spekulert i om Kinas kryptovaluta kan være den neste stablecoin. Mange stablemynter, spesielt i tilfelle Tether, har vist seg å ikke være så stabile.

Når det gjelder Tether, skulle kryptovalutaen være knyttet til verdien av amerikanske dollar, men over tid ble det avslørt at det ikke var.

Et lignende fenomen kan skje med DCEP og yuanen.

Kina er ikke det eneste landet som oppretter en nasjonal kryptovaluta. Venezuela skaper også sin egen støttet av oljereserven kalt ‘Petro’.

Viktige punkter

Hvis du husker noe fra denne artikkelen, gjør det til disse viktige punktene.

  • Kinas kryptovaluta DCEP vil egentlig være en virtuell versjon av yuanen. Det vil visstnok erstatte alle fysiske kontanter.
  • Den vil bli distribuert og kontrollert av People’s Bank Of China. De vil bestemme hvordan den utvikler seg og kontrollere hvor mye som opprettes.
  • Håper Kina DCEP vil innhente Bitcoin og amerikanske dollar internasjonalt. I lang tid har Kina vært ute etter å gjøre yuanen til en global reservevaluta.
  • DCEP vil trolig bli utgitt tidlig i 2020. Selv om vi arbeidet med dette i fem år, kan den forestående lanseringen av Vekten ha fremskyndet Kinas innsats.

Lær å handle med vårt kurs i kryptovalutahandel

Vil du lære mer om andre kryptovalutaer og hvordan du handler dem? Registrer deg deretter på kurset for kryptovalutahandel!

Hvis du likte å lese denne artikkelen fra Handelsutdanning, vennligst gi den en like og del den med alle andre du tror det kan være av interesse også.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me