Ripple vs Bitcoin: Hvilken krypto skal du kjøpe i 2021

XRP vs BTC: Hvilken bør være i porteføljen din?

Ripple og Bitcoin kan allerede være i investeringsporteføljen din. Men hvilken som har den bedre investeringen i 2021 og utover?

Nysgjerrig på å vite forskjellen mellom Ripple og Bitcoin? Du har kommet på rett sted. I denne artikkelen, Ripple vs Bitcoin: Hvilken krypto skal du kjøpe i 2021, skal vi skille mellom disse to populære digitale myntene..

Det forventes store ting fra kryptomarkedet i 2021, ettersom store offentlige personer og finansforetak fortsetter å omfavne digital valuta, og med prisøkninger som er spådd nesten universelt for de ti beste tokens, har det aldri vært en mer attraktiv tid å investere i kryptovaluta..

Ripple vs Bitcoin – En sammenligning mellom XRP og BTC

Alle som er nye for kryptoinvesteringer, kan finne seg litt forvirret om hvor de skal plassere pengene sine – spesielt gitt det store antallet tokens som er tilgjengelig for øyeblikket. Imidlertid trenger de fleste investorer bare å bekymre seg for krypteringen på toppnivå – og to bærebjelker i enhver investeringsportefølje er sannsynligvis alltid Bitcoin og / eller Ripple.

Men hvordan måler de to kryptovalutaene seg mot hverandre? De fleste er klar over Bitcoin som markedsleder, men gjør det det til den beste kryptovalutaen å investere i 2021? I den neste artikkelen ser vi nærmere på både XRP og BTC for å se hvilken som gir den mest lovende avkastningen i året som kommer.

Så er Ripple en bedre investering enn Bitcoin? Er det for sent å investere i Bitcoin? Bør du investere i Bitcoin og Ripple samtidig?

Og, kanskje viktigst, hva er forskjellen mellom Bitcoin og Ripple?

Finn det ut i vår detaljerte sammenligningsguide for Ripple vs Bitcoin.

Hvis du vil kjøpe Bitcoin eller Ripple raskt og enkelt sjekke ut eToro Exchange!

The Contenders: Ripple vs Bitcoin

Først og fremst, hvis du lurer på hvilken krypto du skal investere i 2021, er både Ripple og Bitcoin absolutt verdt å vurdere. Hver mynt bringer imidlertid noe helt annet til bordet, og enhver potensiell investor må være klar over de viktigste forskjellene mellom de to for å effektivt håndtere forventningene sine..

Bitcoin vs Ripple: Hva er de viktigste forskjellene mellom dem

Her er de viktigste måtene de to eiendelene skiller seg fra:

Bakgrunn

Bitcoin er uten tvil den mest berømte kryptovalutaen som eksisterer – og også den desidert største når det gjelder markedsverdi. Faktisk var det Bitcoin som satte kryptovaluta og blockchain på kartet da den ble lansert tilbake i 2009. Opprinnelsen til BTC er noe mystisk, da ingen virkelig vet den sanne identiteten til forfatteren av den originale Bitcoin-papiret: Satoshi Nakamoto. Men dette har absolutt ikke hindret fremveksten av verdens største digitale valuta.

Etter innledende fanfare gikk det stille på Bitcoin i noen år til 2013, da prisen på BTC plutselig steg og de som valgte å investere i Bitcoin befant seg i en veldig misunnelsesverdig posisjon – etter å ha sett avkastning på flere hundre prosent.

Den kontinuerlige populariteten og posisjonen som markedsleder betyr at de fleste investorer vil se på å kjøpe Bitcoin i 2021, og det er ofte den første kryptoen nye investorer velger å sette pengene sine i – og med god grunn..

Les mer: Hva er Bitcoin? En nybegynnerguide

Ripple er et helt annet dyr fra Bitcoin. Faktisk er Ripple egentlig navnet på morselskapet bak XRP, snarere enn navnet på selve tokenet, selv om de to ofte brukes om hverandre. Det er også noen kontroverser om XRP faktisk er virkelig desentralisert eller ikke. Mens grunnleggerne av protokollen insisterer på at det er det, til slutt kjører Ripple Labs Inc showet, som kryptosamfunnet hevder er motstridende mot ekte desentralisering.

En annen viktig ting å være klar over er at XRPs primære formål er forskjellig fra Bitcoin. Ripple ble utviklet med tanke på banker og større institusjoner. Tanken var å presentere et system som skulle erstatte eksisterende grenseoverskridende betalingsløsninger, slik som dagens industristandard, SWIFT. Naturligvis betyr dette at XRPs prispotensiale er iboende knyttet til adopsjonen av store finansinstitusjoner.

Alle som ønsker å kjøpe Ripple i 2021, bør også være klar over SEC-søksmålet som rammet firmaet i slutten av 2020, hvor det amerikanske reguleringsorganet bestemte at XRP må handles som en eiendel i stedet for en valuta – en beslutning som traff XRP-priser på en stor måte. Dette betyr imidlertid absolutt ikke at det ikke er en god idé å investere i Ripple – spesielt ettersom prisene for øyeblikket er på den lave siden.

Transaksjoner og hastighet

Et viktig skille mellom kryptovalutaer er ofte knyttet til hvordan deres underliggende blockchain håndterer transaksjoner. Selv om du ikke trenger å forstå de finere teknikkene i seg selv, bør alle som ønsker å investere i Bitcoin i det minste være klar over det grunnleggende.

Bitcoin bruker noe som kalles proof-of-work-protokollen, der gruvearbeidere brukes til å verifisere transaksjoner i blokker. Gruvedriften utføres av kraftige datamaskiner på Bitcoins nettverk som løser komplekse ligninger. Ved å gjøre dette blir de belønnet med ny BTC, i tillegg til å gjøre bitcoin-betalingsnettverket pålitelig og sikkert ved å verifisere transaksjonsinformasjon. Mer informasjon finner du i vår forklaring på kryptodrift.

Det tar omtrent ti minutter før en ny blokk opprettes og verifiseres i Bitcoin-nettverket. For å sette dette i reelle termer tilsvarer dette rundt 5 individuelle transaksjoner per sekund, noe som kan høres imponerende ut, men dette kan sammenlignes med Visas 1.700 per sekund. Faktisk har transaksjonsgraden til Bitcoin lenge blitt sett på som den største svakheten, og flere altcoins ble til spesielt for å løse dette problemet.

Ripple validerer transaksjoner på en annen måte enn Bitcoin-nettverket. I stedet for gruvedrift bruker Ripple en konsensusbok og en serie godkjente nettverksservere for å validere transaksjoner. Dette gjør XRP-transaksjoner betydelig raskere og mindre ressurskrevende enn de av Bitcoin.

I virkelige termer kan XRP effektivt levere 1500 transaksjoner per sekund. Transaksjonskostnadene er også betydelig lavere på Ripple-nettverket, noe som er noe viktig hvis XRP vil appellere til bankene.

I tillegg til en mer effektiv transaksjonsprotokoll, kan Ripple blockchain også håndtere en rekke forskjellige eiendeler, noe som Bitcoin ikke kan matche. Effektivt er det systemets nytte og potensiale som gjør det verdt å investere i Ripple. Selv om det kan mangle noen viktige grunnleggende egenskaper for en tradisjonell kryptovaluta, bør potensielle investorer huske på at den har et klart annet mål enn de fleste.

Tilbud og etterspørsel

Alle som vet noe om handel og investeringer, vet at alt handler om tilbud og etterspørsel – og det stemmer om du vil investere i Bitcoin, gull eller andre eiendeler. Hvis du seriøst planlegger å kjøpe Bitcoin i 2021, lurer du kanskje på hvordan BTC kan ha noen reell verdi, hvis mynter ganske enkelt kan genereres i nettverket.

Svaret er faktisk ganske enkelt. Tilgangen på Bitcoin er begrenset til 21 millioner BTC. I tillegg til dette har Bitcoin-gruvedrift en innebygd deflatorisk forsyningsmekanisme, som er mer kjent som halvering. Halvering, som navnet antyder, reduserer BTC-belønningen som gruvearbeidere mottar med halvparten og begrenser dermed den totale forsyningen som frigjøres i Bitcoin-økosystemet.

Som et bemerkelsespunkt når det gjelder etterspørselssiden av ting, har online betalingsgiganten PayPal nylig lagt til støtte for Bitcoin, noe som åpner verden for kryptovaluta for sine 330 millioner brukere. Det kan tenkes at hvis disse brukerne alle valgte å kjøpe Bitcoin i 2021, ville det ikke være nok BTC til å gå rundt.

Akkurat som med Bitcoin, vil alle som ønsker å investere i Ripple ønske å vite om aksjestrømningsmodellen. Nok en gang er ting veldig forskjellige mellom de to kryptovalutaene. En betydelig andel av XRP holdes i sperring av Ripple Labs. Selskapet frigir deretter opptil 1 milliard tokens (av en estimert total milliard forsyning) hver måned for å støtte forretningsaktiviteter på nettverket. Eventuelle ubrukt tokens blir deretter plassert i sperret.

Den månedlige utgivelsen av XRP er tilrettelagt via en smart kontrakt på nettverket, protokollen sikrer at det ikke vil være noen mulighet for misbruk på grunn av et overforsyning av XRP-tokens i nettverket, og selv under dette systemet vil det ta mange år før alle myntene er i omløp. Imidlertid har tilnærmingen høstet mye kritikk fra kryptosamfunnet – spesielt ettersom firmaet bak XRP har en så stor andel av valutaen.

Nok en gang må alle som ønsker å investere i Ripple huske intensjonen bak XRP. Den primære bruken av altcoin er å fungere som en grunnvaluta for overføring av andre eiendeler, i stedet for et direkte peer-to-peer-betalingssystem. Som sådan har den aldri passet med den vanlige lager-til-strøm-modellen og sannsynligvis aldri vil.

XRP vs BTC: Hvilken er den beste investeringen?

Å se på noen få tekniske aspekter ved hver kryptovaluta er alltid tilrådelig og kan ofte kaste litt lys over hvilke markedskrefter som sannsynligvis vil ha størst innvirkning på et bestemt token, men de forteller oss bare en del av historien. Til slutt er det mange innovative kryptovalutaer på markedet som ikke har klart å gjøre noen betydelig fremgang som investeringsbiler.

Når du avveier om du skal investere i Bitcoin eller investere i Ripple, er den beste måten å bygge en nøyaktig prediksjon på å vurdere en rekke faktorer. For det første er det viktig å se på tidligere prisbevegelser når man foretar en fremtidig analyse. Selvfølgelig har mange ledende plattformer allerede gjennomført sin egen tekniske analyse, som vi vil vurdere nedenfor.

Det er også verdt å lytte til eksperter i finansnæringen og fremtredende investorer. Når store aktører bestemmer seg for å investere i Bitcoin eller kjøpe Ripple i 2021, er det alltid en god indikator, og i noen tilfeller kan det være nok til å øke prisene i seg selv.

Ripple Vs Bitcoin – Viktige forskjeller

Bitcoin vs Ripple: Prishistorie

Den eneste konkrete informasjonen vi har med hensyn til å analysere prisbevegelse er en symbolsk historie – alt annet er bare gjetninger. Før du foretar en investering, bør det tas hensyn til hvert tokens tidligere prisbevegelse.

BTC

Bitcoins prishistorie har vært intet mindre enn mirakuløst. Fra de første dagene som handlet på noen få cent, var det en jevn strøm av fremtidsrettede industriinnsidere som ønsket å investere i Bitcoin. BTC nådde paritet med den amerikanske dollaren i 2011, og siden den har veksten vært stratosfærisk. Mellom 2011 og 2013 steg Bitcoins pris så høyt som $ 1 242 – noe som uunngåelig førte til en økning i vanlige handelsmenn som ønsket å investere i Bitcoin.

Prisen på BTC nådde en rekord på hele 19783,06 dollar i 2017, da kryptokurver sjelden var ute av nyheten. Det var også rundt denne tiden at større institusjoner begynte å investere i Bitcoin og kryptovaluta begynte å vises i porteføljene til selv de mest konservative investorene..

Det har ikke alt vært helt seilende skjønt – prisen på Bitcoin har falt flere ganger, inkludert et fall på 80% i 2018. Som sådan bør alle som ønsker å kjøpe Bitcoin i 2021 være klar over at det fortsatt er en realistisk sjanse for at verdien av BTC kan falle.

XRP

XRP har ikke hatt den samme imponerende prisveksten som BTC har opplevd. Etter den første lanseringen i 2012 var det veldig liten appetitt på å investere i Ripple frem til 2017, da den nådde paritet med den amerikanske dollaren. Vekst har generelt blitt drevet av nyheter om at vanlige finansinstitusjoner har registrert seg for RippleNet, noe som uunngåelig førte til at flere detaljhandlere ønsket å investere i Ripple.

Prisene fortsatte å sveve til endelig nådde en heltidshøyde på $ 3,08 i januar 2018. På dette stadiet var mange vanlige finansanalytikere mer tilbøyelige til å investere i Ripple, og det så bra ut for altcoin. Prisene har imidlertid siden falt betydelig, og SEC-avgjørelsen i 2020 presset XRP ned til et lavt nivå på rundt $ 0,25.

Bitcoin Vs Ripple: Fremtidige spådommer

Så hva kan de tidligere prisbevegelsene til en kryptovaluta fortelle oss om fremtiden? Enten du velger å investere i Bitcoin eller investere i Ripple, er teknisk analyse av tidligere prisbaner et av de beste verktøyene vi har for å forutsi fremtidige bevegelser.

BTC

Spådommer for BTC i 2021 er generelt positive. TradingBeasts har utstedt en meget troverdig bane, og forutsier at prisene vil stige jevnlig ettersom flere institusjoner investerer i Bitcoin de neste månedene. I skrivende stund har BTC steget til over $ 43 000, og TradingBeasts tror det vil opprettholde vekst gjennom det meste av 2021, og forutsi et gjennomsnitt på $ 67 000 før året er ute..

Andre steder er økonomi prognosebyrået mer optimistisk, etter å ha spådd betydelig vekst for BTC gjennom 2021. Effektivt forutser de en langvarig okseløp gjennom hele året, med BTC som vokser med 375% innen desember 2021.

Endelig er DigitalCoinPrice også overveldende bullish på Bitcoin. Plattformens tekniske analyse antyder at BTC vil fortsette veksten gjennom 2021 og nå en potensiell høyde på $ 96768,26 i 2021.

Naturligvis antyder denne konsensusen over store analytikere at det kan være forsvarlig å kjøpe Bitcoin i 2021. Imidlertid bør investorer være oppmerksom på den betydelige avviket mellom spådommene og styre forventningene sine deretter..

XRP

Spådommer er litt mindre enhetlige når det gjelder XRP. TradingBeasts har altcoin på en ganske flat bane over 2021, og klatrer jevnt, men lite bemerkelsesverdig fra en gjennomsnittspris på $ 0,53 i mars og opp til ca. $ 0,55 i desember 2021.

Andre steder, WalletInvestor er mer sjenerøs med sin Ripple-spådom for 2021. Plattformen ser at XRP topper to ganger i løpet av året, og slår rundt $ 0,63 i juni før den faller litt, og deretter rally på slutten av året til $ 0,82 i desember. 2021

Til slutt spådommer fra DigitalCoinPrice ligge et sted i mellom. Den tekniske analysen viser at XRP vil sprette mellom $ 0,60 og $ 0,70 gjennom det meste av 2021 før en okse i hele november og desember ser altcoin avslutte året på $ 0,74.

XRPs bane er kanskje ikke så imponerende som Bitcoin, men få mennesker forventer noe annet. På dette stadiet bør alle som planlegger å kjøpe Ripple i 2021 gjøre det som en del av en bredere krypto-investeringsstrategi.

Bitcoin Vs Ripple: Hva ekspertene sier

Den siste delen av vår XRP vs BTC-sammenligning er en titt på hva eksperter sier om hvert token. Ofte er dette en god indikator på markedssentimentet, og hvis en stor investor plutselig bestemmer seg for å investere i Ripple eller kjøpe Bitcoin i 2021, kan du ikke bare anta at det er på baksiden av grundig markedsanalyse, men interesse fra viktige tall og institusjoner kan noen ganger være alt som trengs for å utløse et oksemarked.

Det er få bedre eksempler på dette enn Teslas anskaffelse av $ 1,5 milliarder dollar i februar 2021. Nyheten førte til at prisen på Bitcoin hoppet 17% til $ 45 220, en rekordhøy. I tillegg til dette, har meninger fra teknologibransjefigurer som Elon Musk så mange gravitas at de alene kan føre til priser, som vi også så med hans Dogecoin-tweet, også i februar.

Selvfølgelig er det mange bransjestemmer som råder folk til å kjøpe Bitcoin i 2021, med nøkkeltall som Mike Novogratz og Citibanks Tom Fitzpatrick som forutsier enorm vekst for BTC de neste månedene. Det er også flere andre fremtredende bransjeeksperter som signaliserer at de har tenkt å investere i Bitcoin, inkludert Ric Edelman, grunnlegger av Edelman Financial Engines, som mener at 1% av enhver investeringsportefølje bør øremerkes til å investere i Bitcoin..

Alt dette lover veldig bra for BTC, men er det noen som anbefaler folk å kjøpe Ripple i 2021? Her er det få meninger, for ikke å nevne langt mer splittende. Imidlertid er det noen ganske store navn som støtter XRP – ikke minst mange fremtredende finansinstitusjoner, som JP Morgan, Banco Santander og Bank of America. Å støtte fra slike banktungvekter antyder absolutt at det ennå kan være fornuftig å investere i Ripple.

Imidlertid har XRP hatt mange motstandere – spesielt siden SEC-dommen i 2020. Hackernoon-spaltisten Xenofon mener for eksempel at det er liten sjanse for betydelig vekst for XRP i 2021, mens økonom Frances Coppola, som skriver for Forbes og Financial Times, mener at festen er over for XRP, og de som opprinnelig valgte å investere i Ripple, ser nå ut til å laste av beholdningen.

Ripple Vs Bitcoin: Konklusjon

Så er Ripple en bedre investering enn Bitcoin?

Det har sannsynligvis blitt ganske åpenbart nå at det å spørre om man skal investere i Bitcoin eller kjøpe Ripple i 2021 er noe motstridende. De to kryptovalutaene representerer dramatisk forskjellige investeringsmuligheter, og som sådan er det ikke mye å hente på en direkte sammenligning.

Faktisk, i den uforutsigbare verden av kryptovalutaer og blockchain, vil Bitcoin og Ripple faktisk utfylle hverandre godt som en del av en diversifisert portefølje. Hvis du velger å kjøpe Bitcoin i 2021, er det trygt å si at du kan forvente å se i det minste noe vekst. Det bør imidlertid bemerkes at du vil kunne anskaffe langt flere poletter med minimalt utlegg hvis du velger å investere i Ripple.

BTC er omtrent like stabil som kryptovaluta blir, så hvis du bare investerer i ett token, er dette sannsynligvis det beste alternativet. Imidlertid vil de som er forberedt på å ta større risiko, fortsatt vurdere muligheten til å kjøpe Ripple i 2021, da det absolutt har mye potensial for vekst, og at prisen fortsatt er dempet av SEC-avgjørelsen..

Uansett hvilket token du velger å gå med, husk alltid at kryptomarkedene er notorisk ustabile og ingenting er garantert. Mens positive kommentarer fra ledere som Elon Musk kan øke en myntverdi over natten, er det verdt å merke seg at det motsatte også gjelder.

Til slutt kommer den endelige avgjørelsen ned til deg. Hva slags investor vil du være? Hvilken teknologi gleder deg mer? Og som for tiden er den mest undervurderte?

Finn ut svaret på det spørsmålet, du vil definitivt vite om Ripple er en bedre investering enn Bitcoin!

Nå vet du de kritiske forskjellene mellom Ripple og Bitcoin. Hvis du føler deg inspirert til å kjøpe Bitcoin eller Ripple, eller denne artikkelen har gitt litt ekstra innsikt i din eksisterende investeringskunnskap, kan du være glad for å vite at eToro gir muligheten til å kjøpe Crypto-eiendeler og handle CFD-er på opptil 90+ kryptovalutaer.

eToro – Den beste kryptovaluta-plattformen

eToro har vist seg å være pålitelig i Crypto-bransjen gjennom mange år – vi anbefaler at du prøver dem.

Virtuelle valutaer er svært ustabile. Kapitalen din er i fare.

XRP mot BTC – FAQ

Er det en god idé å investere i Bitcoin?

Kryptovalutamarkedet er kjent vanskelig å forutsi nøyaktig, men det er trygt å si at det forventes store ting de neste månedene, og mange fremtredende bransjeanalytikere råder folk til å investere i Bitcoin i 2021. Husk imidlertid alltid at spådommer på ingen måte er garantert – du bør aldri investere penger du ikke har råd til å tape.

Hvor kan jeg kjøpe Bitcoin i 2021?

Hvis du vil kjøpe Bitcoin i 2021, må du finne en anerkjent megler og åpne en handelskonto. Vi anbefaler vanligvis eToro for nybegynnere, fordi det tilbyr et komplett utvalg av tjenester, i tillegg til mange pedagogiske ressurser og veiledninger om hvordan du kommer i gang.

Skal jeg investere i Ripple?

Det er mye spekulasjoner om hvorvidt det er en god ide å kjøpe Ripple i 2021 etter SEC-kjennelsen som traff XRP i slutten av 2020. Imidlertid tror mange eksperter at token fortsatt har et enormt potensial, og det har allerede vært en uptick i de som velger å investere i Ripple i de første månedene av 2021. Generelt sett bør du bare kjøpe Ripple i 2021 hvis det er en del av en diversifisert investeringsstrategi.

Hvilken krypto skal jeg investere i 2021?

Å velge hvilken krypto du skal investere i i 2021, bør innebære grundig forskning. Mens de fleste analytikere råder investorer til å kjøpe Bitcoin i 2021, kan alle som ønsker å forgrene seg, også investere i Ripple, Dogecoin eller Litecoin. Vår guide om hvor du skal investere i 2021 skal hjelpe deg med å lage en kortliste med potensielle tokens.

Bitcoin vs. Andre kryptovalutaer

  • Bitcoin vs. Ethereum
  • Bitcoin kontra Bitcoin Cash
  • Bitcoin mot Cardano
  • Bitcoin vs Dogecoin
  • Bitcoin vs. Binance Coin
  • Topp 10 viktigste kryptovalutaer enn Bitcoin

Ripple vs Bitcoin – Infographic

Likte du artikkelen vår Ripple vs Bitcoin: Hvilken krypto skal du kjøpe i 2021? Så vennligst del den med alle som kan synes det er nyttig.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me