9 najboljših kripto denarnic (programska in strojna oprema) v letu 2020

Kriptovaluta je popolnoma digitalno sredstvo za shranjevanje in prenos vrednosti. Vendar ima zelo pomembno funkcijo s tradicionalno fiat valuto – na primer gotovino, kriptovaluto je treba shraniti v denarnici. 

V ekosistemu kriptovalut se izraz »denarnica« nanaša na programsko opremo, spletno ali zunaj nje, ki lastniku kriptovalut omogoča dostop do njihovih imetja kriptovalut. Denarnice so običajno na voljo v treh različnih okusih: spletne ali “vroče” denarnice (denarnice s programsko opremo) in denarnice s strojno opremo (namenske naprave, podobne palcem, ki ponujajo najvišjo raven varnosti).

Denarnice so lahko nekoliko zapletene. Če trgujete s kriptovalutami na kripto borzi, boste imeli denarnico neposredno na borzi za kriptovaluto, s katero trgujete. Denarnica za kripto izmenjavo pa se zelo razlikuje od ločene, namenske programske opreme denarnice za kriptovalute.

Če niste prepričani, kje začeti s kripto denarnicami, preberite naprej – ta članek bo razložil vse, kar morate vedeti o kripto denarnicah leta 2020.

Kripto denarnica

Kaj je kripto denarnica?

Ko pošljete ali prejmete katero koli kriptovaluto, to storite iz denarnice. 

Vaša kripto denarnica se lahko šteje za vaš “naslov” v omrežju verig blokov, na katerem deluje kriptovaluta. Naslovi denarnic za kriptovalute obstajajo na digitalnem področju in so dostopni prek programske ali strojne opreme denarnice za kriptovalute. 

Denarnice za kriptovalute, ki jih gostijo borze, so funkcionalno podobne bančnim računom. Spletna denarnica za izmenjavo kripto valut vam ne zagotavlja popolnega nadzora nad vašo kriptovaluto, vendar omogoča preprost dostop in pošiljanje ali prejemanje kriptovalut..

Programska oprema denarnice za kriptovalute je običajno nameščena na pametnem telefonu ali računalniku, ki uporabnikom omogoča dostop do njihovih zasebnih ključev in tako daje popoln nadzor nad denarnico kriptovalut in kripto, ki jo vsebuje. 

Strojna oprema denarnice za kriptovalute je funkcionalno podobna denarnicam s programsko opremo, saj uporabniki ohranjajo popoln nadzor nad svojo kriptovaluto, vendar z dodatno prednostjo – strojna oprema kripto denarnice je popolnoma brez povezave in velja za najbolj varno sredstvo za shranjevanje kripto valut..

Kako delujejo kripto denarnice?

Denarnica za kriptovalute je v najpreprostejši obliki sestavljena iz dveh elementov: zasebnega in javnega ključa. 

Zasebni ključ, povezan z denarnico, je »geslo«, ki se uporablja za dostop do nje in je sestavljen iz dolge, zapletene kombinacije črk in številk. Javni ključ je javni naslov denarnice za kriptovalute in se uporablja za sprejemanje ali pošiljanje kriptovalut.

Zasebne ključe je treba hraniti na zelo varen način. Kdor ima dostop do zasebnega ključa, povezanega z denarnico, lahko dostopa do kriptovalute, ki jo shrani, zato je zelo pomembno, da varnost zasebnega ključa jemljemo resno.

Denarnice s kriptovalutami običajno omogočajo uporabnikom interakcijo z verigo blokov z uporabo para zasebnih / javnih ključev. Kripto denarnice, ki jih “gostijo” borze, kot sta Binance ali Coinbase, ne bodo omogočale dostopa do vašega zasebnega ključa. Shranili jih bodo v vašem imenu.

Kriptovaluta uporabnikom omogoča, da ohranijo popoln nadzor nad svojim kapitalom, hkrati pa za varnost prevzame odgovornost uporabnika. Čeprav se pari zasebnih in javnih ključev morda zdijo zmedeni, je praktična uporaba večine denarnic za kriptovalute razmeroma preprosta. Evo, kako delujejo različne vrste denarnic za kriptovalute:

Menjalne (spletne) denarnice

Do menjalnic ali spletnih denarnic je običajno mogoče dostopati prek računov za izmenjavo kriptovalut. Do spletnih denarnic je enostavno dostopati in jih uporabljati, vendar ne zagotavljajo popolnega nadzora nad sredstvi uporabnikov in so v nevarnosti, da jih vdrejo.

Denarnice za programsko opremo

Programske denarnice so nameščene v pametnem telefonu ali računalniku in v imenu uporabnika shranjujejo zasebne ključe. Za nastavitev programskih denarnic je potrebno nekaj dodatnih korakov, vendar jih je po konfiguraciji tako enostavno uporabljati kot denarnice za izmenjavo – z dodano plastjo varnosti in nadzora.

Denarnice za strojno opremo

Strojne denarnice so namenske strojne naprave, podobne pogonom USB, ki ponujajo najvišjo raven varnosti. Uporabniki povežejo strojno denarnico z osebnim računalnikom, da bi lahko dostopali do svoje kriptovalute – kadar denarnica ni povezana z osebnim računalnikom, je popolnoma inertna in praktično neprimerna.

Katera je najboljša kripto denarnica

Kaj je treba upoštevati pri izbiri kripto denarnice

Pri izbiri prave denarnice za kriptovalute za vaše potrebe je najpomembnejši dejavnik, ki ga je treba upoštevati, varnost. Čeprav je dostop do spletnih denarnic lahko enostaven, je treba vedeti, da je katera koli spletna denarnica veliko manj varna kot denarnica brez povezave. Preprosto povedano, če ne nadzorujete svojih zasebnih ključev, ne nadzirate svoje kriptovalute.

Nastavitev preproste programske denarnice je razmeroma preprost postopek. Močna metodologija shranjevanja kriptovalut vključuje vzpostavitev programske ali strojne denarnice za dolgoročno shranjevanje in njeno uporabo v kombinaciji s spletnimi denarnicami, pošiljanje in prejemanje kriptovalut za vsako posamezno trgovino ali nakup.

Dejavniki, ki jih je treba upoštevati pri izbiri kripto denarnice, vključujejo:

Varnost

Kako varna je vaša denarnica za izmenjavo? Izbirate lahko med različnimi denarnicami za izmenjavo. Za več informacij o izbiri menjave glejte CryptoTrader.Tax vodnik za izmenjave kriptovalut v letu 2020.

Pomnilnik naprave

Na katero napravo boste shranili kripto? Programska oprema denarnice, ki jo uporabljate za shranjevanje kriptografije, je odvisna od tega, ali uporabljate macOS, Windows, Android ali iOS.

Pogostost trgovanja

Kako pogosto boste trgovali? Če ste pogost trgovec, boste pogosto trgovali z varno denarnico brez povezave ali denarnico strojne opreme na denarnico za izmenjavo, da bi lahko trgovali. Pomembno je, da izberete denarnico, ki olajša ta postopek.

Zmožnosti sledenja davkov

Ali morate slediti svojim transakcijam? Glede na vaše zahteve glede davčnega poročanja boste morda morali spremljati vsako posamezno trgovino s kriptovalutami, opravljeno iz vaše denarnice. Programska oprema za poročanje o kripto davkih, kot je CryptoTrader.Davek avtomatizira ta postopek in vam omogoča, da ustvarite potrebna kripto davčna poročila na podlagi zgodovine transakcij vaše denarnice s klikom na gumb.

Najboljše spletne kripto denarnice

Spletne denarnice za kriptovalute se imenujejo tudi “vroče” denarnice in se ne štejejo za varno možnost za dolgoročno shranjevanje kripto valut. Spletne kripto denarnice skoraj v vsakem primeru upravljajo borze kriptovalut in niso varna mesta za shranjevanje kriptovalut.

Spletna denarnica pa je ključnega pomena za nakup ali trgovanje s kriptovalutami. Spodaj smo opredelili najboljše spletne kripto denarnice.

Kripto denarnica Kraken

1. Kraken: Najbolj varna spletna denarnica

Kraken splošno velja za eno najbolj varnih borz kriptovalut in predvsem še nikoli ni doživel vdora ali izgube uporabniških sredstev. Kraken uporabnikom omogoča dostop do denarnic za kriptovalute za številne različne kriptovalute in ponuja preprost vmesnik denarnice, enostaven za uporabo.

Denarnice, ki jih gosti Kraken, ponujajo izboljšane varnostne funkcije, kot so potrditve e-pošte za dvige, nastavljiva časovna omejitev računa, nastavitve časovnega zaklepanja in dvofaktorska avtentikacija. Medtem ko so spletne denarnice najmanj varna možnost za hrambo kriptovalut, je Kraken “najmanj negotova” spletna denarnica, ki je na voljo.

Naročite denarnice Kraken in druge ponudbe tukaj.

Kripto denarnica Coinbase

2. Coinbase: spletna denarnica je najlažja za uporabo

Coinbase je spletna borza kriptovalut in posredništvo, ki uporabnikom ponuja uporabniški vmesnik za izmenjavo na osnovi brskalnika, poleg posebne mobilne aplikacije za iOS in Android. Denarnica Coinbase podpira raznoliko paleto kriptovalut in vključuje številne funkcije, ki uporabnikom omogočajo sodelovanje v ICO, dostop do airdropov ali interakcijo z decentraliziranimi aplikacijami..

Tako kot Kraken tudi Coinbase ne velja za varno denarnico, saj so zasebni ključi uporabnika zadržani. Varnostne funkcije vključujejo dvofaktorsko preverjanje pristnosti in dostop do 12-besedne besedne zveze za obnovitev, ki uporabnikom omogoča obnovitev izgubljenih denarnic. 

Več o Ponudbe Coinbase tukaj.

Denarnica Metamask ethereum

3. Metamask: Najboljša spletna denarnica za uporabnike Ethereuma

Metamaska je razširitev brskalnika denarnice za kriptovalute, ki podpira žetone ERC-20 – kriptovalute, izdane v verigi Ethereum. Vtičnik brskalnika Metamask omogoča dostop do zasebnih ključev in se običajno uporablja za interakcijo s spletnimi decentraliziranimi aplikacijami.

V primerjavi s strojno denarnico za kriptovalute, ki je funkcionalno enakovredna bančnemu trezorju, lahko Metamask štejemo za denarnico ali torbico, ki jo hranite v žepu za vsakodnevne nakupe. Metamask ni varno sredstvo za shranjevanje kriptovalut, je pa učinkovit in preprost način za povezovanje in uporabo decentraliziranih aplikacij v spletu. 

Najboljša programska oprema kripto denarnice 

Programske denarnice so varnejše sredstvo za shranjevanje kriptovalut, hkrati pa so takoj dostopne kadar koli. V nasprotju z denarnicami za spletno izmenjavo denarnice s programsko opremo v celoti upravlja uporabnik, vključno z zasebnimi ključi – vendar ostajajo povezane z internetom.

Programska denarnica je običajno nameščena v osebnem računalniku ali pametnem telefonu in uporabnikom omogoča snemanje in shranjevanje zasebnega ključa, nastavitev opozorilnih stavkov in ves čas nadzor nad svojim kripto. Pomembna pomanjkljivost programskih denarnic je, da so varne le tako, kot je naprava, v katero so nameščene – če je na primer vdrl prenosnik, v katerega namestite programsko denarnico, bo verjetno ogrožena vaša denarnica.

Številne programske denarnice ponujajo neposredno združljivost s strojnimi denarnicami, kar poenostavlja upravljanje strojne denarnice.

Exodus Best Software Denarnica

1. Exodus: Najboljša programska denarnica za začetnike

Izhod ponuja programske denarnice za osebni računalnik in pametni telefon ter je idealna rešitev za denarnice za nove kripto uporabnike. Aplikacija Exodus ponuja vgrajeno izmenjavo poleg izjemno preprostega in razumljivega vmesnika, hkrati pa zagotavlja funkcije, pričakovane od programske denarnice.

Exodus podpira izredno širok spekter kriptovalut in uporabnikom omogoča upravljanje lastnih zasebnih ključev. Pomembno pa je omeniti, da je Exodus zaprt, kar pomeni, da kriptovalutna skupnost ne more revidirati kode, ki poganja aplikacijo Exodus – uporabniki so razvijalcem Exodusa prisiljeni zaupati, da je aplikacija varna. 

Najboljša programska denarnica za bitcoin

2. Electrum: Najboljša programska denarnica za imetnike Bitcoinov

Electrum ni najbolj uporabniku prijazna denarnica, ki je danes na voljo, je pa ena najboljših denarnic, ki so na voljo samo za Bitcoin. Prvotna aplikacija za denarnico Electrum je bila objavljena leta 2011, zaradi česar je ena najstarejših obstoječih rešitev za denarnice. Odprtokodna narava Electruma omogoča vsakomur, da revidira kodo, ki jo poganja, zaradi česar je zelo varna možnost.

Z uporabo Electruma lahko prilagodite široko paleto varnostnih možnosti. Electrum omogoča uporabnikom, da ustvarijo zapletene denarnice, kot so denarnice 2FA ali denarnice z več podpisi, kar zagotavlja največjo prilagodljivost katere koli namenske denarnice za Bitcoin, ki je na voljo danes.

Najboljša programska denarnica za pametne telefone

3. Coinomi: Najboljša programska denarnica za pametne telefone 

Coinomi je kripto denarnica, usmerjena v pametni telefon, ki podpira več kot 200 različnih kriptovalut, zaradi česar je idealna rešitev za mobilno denarnico z več valutami. Coinomi ni najbolj varna kripto denarnica na tem seznamu, saj so starejše različice aplikacije Coinomi tarča hekerjev, vendar se zdi, da so nedavne spremembe kode Coinomi odpravile to težavo..

Coinomi deluje kot razmeroma varna mobilna denarnica za iOS in Android, vendar jo je najbolje uporabiti v kombinaciji s strojno denarnico za varno shranjevanje velikih količin kriptovalut. Pomembno je, da Coinomi uporabnikom omogoča, da imajo lastne zasebne ključe, in ponuja razmeroma enostaven za razumevanje uporabniški vmesnik.

Najboljše strojne denarnice za kripto

Denarnice s strojno opremo so najbolj varna možnost denarnice. V nasprotju s spletnimi ali programskimi kripto denarnicami so denarnice s strojno opremo popolnoma brez povezave in so praktično zaščitene pred vdorom. Denarnice s strojno opremo omogočajo uporabnikom pošiljanje ali prejemanje sredstev le, če je naprava povezana z računalnikom z dostopom do interneta in ne more poslati sredstev, ne da bi uporabnik pritisnil fizično stikalo ali gumb na sami napravi..

Ledger najlažje uporabljati denarnico za kripto strojno opremo

1. Ledger Nano X: Najpreprostejša denarnica za strojno opremo

S sedežem v Franciji Ledger je eden najdaljših proizvajalcev strojne denarnice. Ledger Nano X je zadnja Ledgerjeva ponudba in je vizualno enak običajnemu pogonu za palec USB. Uporabniki Nano X denarnico povežejo s katero koli mobilno napravo ali računalnikom prek USB-ja ali Bluetootha in nanjo lahko shranijo 30 različnih kriptovalut. 

Ledgerjev Nano X je ena najlažjih strojnih denarnic za uporabo in je splošno znana kot “zlati standard” varnosti kriptovalut. Ledger vključuje edinstvene varnostne funkcije v Nano X, na primer funkcijo “verjetne zavrnitve”, ki uporabnikom omogoča vnos napačnega gesla za dostop do lažne denarnice – zaščito uporabniških sredstev pred fizičnimi napadi ali poskusi izsiljevanja.

Če želite izvedeti več o denarnicah Ledger, Klikni tukaj.

Trezorjeva najvarnejša kripto denarnica

2. Trezor Model T: Kripto denarnica z najvišjo stopnjo varnosti

The Trezor je še ena zelo priljubljena strojna denarnica, ki jo proizvaja Satoshi Labs, prvi proizvajalec kripto strojne denarnice na svetu. Trezor Model T izboljšuje prejšnje ponovitve linije izdelkov Trezor, ponuja vmesnik zaslona na dotik in veliko večjo podporo za altcoin kot Ledger Nano X.

Trezor ponuja impresivno funkcionalnost, ki uporabnikom omogoča dostop do pretvorbe v fiatno valuto, atomske zamenjave in dodatne varnostne funkcije, ki ščitijo uporabnike pred pogostimi grožnjami na osebnem računalniku, kot so keyloggerji. Trezor Model T predstavlja vse zahteve za transakcije, skupaj s podrobnostmi na vgrajenem zaslonu na dotik, s čimer zagotavlja, da so uporabniki ves čas seznanjeni s storitvijo ali kriptovaluto, ki jo uporabljajo.. 

Naročite Trezor tukaj.

Keepkey najboljša kripto denarnica za denar

3. KeepKey: Najboljše razmerje med ceno in kakovostjo

The KeepKey, proizvajalca ShapeShift, je proračunska denarnica za kripto strojno opremo, ki ponuja veliko funkcionalnosti, ki jih nudijo druge dražje denarnice za strojno opremo po nižji ceni. KeepKey poenostavi postopek varnostnega kopiranja in obnovitve, kar omogoča uporabnikom, da popolnoma varno upravljajo svoja imetja kriptovalut..

ShapeShift, proizvajalec KeepKey, upravlja istoimensko platformo za izmenjavo kriptovalut, ki lastnikom KeepKey omogoča, da trgujejo s kripto provizijami neposredno iz svoje denarnice KeepKey, zaradi česar je močna izbira za novejše trgovce.

Ključni zajtrki

Ne glede na to, katero rešitev za denarnico uporabljate, ne pozabite, da je vaša kriptovaluta varna le, če so bili vaši zasebni ključi ustvarjeni brez povezave, varno shranjeni in ostanejo skrivnost – pod vašim popolnim nadzorom. 

Spletne denarnice sicer omogočajo preprosto uporabo, vendar niso varne za dolgoročno shranjevanje. Pri trgovanju ali nakupu kriptovalut je najbolje, da kriptovaluto le začasno hranite na borzah ali v denarnicah programske opreme, medtem ko jo uporabljate. Dolgoročna imetja kriptovalut naj bodo shranjena v namenskih denarnicah za kripto valuto.

Davki za kripto denarnico

Davki na kriptovalute

Če uporabljate denarnice za kripto strojno opremo, je verjetno, da ste zmerni do napredni kripto uporabnik.

Za tiste, ki vlagajo, trgujejo in prodajajo kriptovalute, je pomembno, da ostanejo na tekočem z davčnimi obveznostmi, povezanimi s kriptovalutami – posebej poročajo o svojih dobičkih in izgubah iz trgovanja. Zagotavljanje tekočih evidenc svojih transakcij s kriptovalutami je ključni element vsake učinkovite strategije kripto davkov.. 

Če želite izvedeti več o obdavčitvi dohodka od kriptovalut, si oglejte to popoln vodnik za davek na kriptovalute.

Crypto Tax Software – avtomatizirajte svoje davčno poročanje

Danes po vsem svetu uporablja več deset tisoč kripto vlagateljev CryptoTrader.Davek za avtomatizacijo vseh davčnih poročil. 

Preprosto se brezplačno prijavite za račun, povežite denarnice in menjalnice in ustvarite svoj kripto davčna poročila s klikom na gumb.

Ko se poročila CryptoTrader.Tax ustvarijo, jih je mogoče posredovati računovodji ali jih uvoziti v programsko opremo za prijavo davkov, TurboTax ali TaxAct

Več o tem lahko izveste kako CryptoTrader.Tax deluje tukaj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me