Kako vlagati v Bitcoin leta 2020?

Naložbe v Bitcoin niso tako zapletene, kot si morda mislite.

Z Bitcoinom sem se vključil konec leta 2016 in moram reči, da je bil ravno pravi čas.

Toda po letu 2016 je Bitcoin doživel veliko vzponov in padcev, zaradi česar je trenutni čas naslednji naslednji najboljši čas za vlaganje v Bitcoin.

Vem, zakaj ste tukaj:

Odločili ste se, da boste vlagali v Bitcoin, kar moram reči, toda za vsak primer, če ste eden izmed teh dvomljivcev, vam priporočam, da preberete ta priročnik: Ali je Bitcoin dobra naložba v letu 2019?

Za neskeptike bom v tem priročniku odgovoril na naslednja vprašanja:

 • Kako vlagati v Bitcoin?
 • Kam vlagati v Bitcoin?
 • Zakaj vlagati v Bitcoin?
 • Koliko vlagati v Bitcoin?
 • Bi morali (I) vlagati v Bitcoin?

Začnimo torej z:

Kako začeti vlagati v zaloge Bitcoin? [Navodila za začetnike Bitcoin (BTC)]

Bitcoin je neverjetna tehnologija, zato se mu ni treba ukvarjati, predvsem potem, ko ste razumeli, za kaj gre?

Toda kljub temu se številni vlagatelji še vedno izogibajo bitcoinom in jim manjka zlata priložnost, da 10-krat ali 100-krat povečajo svoj denar. Da, ti donosi so še vedno možni, če igrate pametno.

Torej, da bi pomagal takim ušel investitorjem, pišem današnji vodnik.

Če ste eden izmed njih, lahko ta vodič uporabite kot načrt za vlaganje v Bitcoin.

Seveda lahko ta vodnik prilagodite svoji želji, vendar obstajata dva temeljna vidika naložbe v Bitcoin, za katere želim, da jih nikoli ne spreminjate ali spreminjate, ne glede na to, kaj !!

Tu so ti vidiki:

 1. Izbira zanesljive izmenjave Bitcoin za nakup Bitcoin
 2. Varna denarnica za shranjevanje vaših bitcoinov

Ne glede na to, kaj se zgodi, ne smete ogroziti svoje izmenjave Bitcoinov in denarnice Bitcoin, ker če boste to storili, boste zagotovo izgubili naložbo, preden boste uživali v njenem veselju.

Morate razumeti, da Bitcoin ni kot tradicionalno premoženje. Namesto tega je Bitcoin v celoti vaša odgovornost, ki bi jo morali imeti z zasebnimi ključi Bitcoin v svojem nadzoru.

Spodnja črta: Če ne nadzorujete zasebnih ključev, je sinonim za izgubo bitcoinov.

Zdaj, ko poznate bistvene predpogojne vidike vlaganja v Bitcoin, se pogovorimo o vsakem od teh vidikov podrobno, da boste dobro seznanjeni z vlaganjem v Bitcoin.

Kam vlagati v Bitcoin?

Dandanes je vlaganje v Bitcoin enostavno.

Takrat, ko ni bilo menjalnic Bitcoinov, je bilo težko vlagati v bitcoin. Takrat so se ljudje usklajevali na forumih in zasebnih skupinah, da bi vlagali v Bitcoin.

Zdaj pa imate namensko izmenjavo Bitcoinov za vsako vrsto vlagateljev v Bitcoin.

Vseeno je, ali želite v BTC vlagati z gotovino ali z bančnim nakazilom ali celo s kreditnimi / debetnimi karticami, vse te možnosti so vam zdaj na voljo po vsem svetu.

Tu je seznam držav, kjer lahko vlagate v Bitcoin:

Vlagajte v Bitcoin (BTC) Povezave za hitri nakup
CEX.io (Vse države) [Priporočeno] Preizkusite zdaj
Coinbase (Združeno kraljestvo, ZDA, Evropa, Kanada itd.) Preizkusite zdaj
Coinmama (Vse države) Preizkusite zdaj
Wirex (Evropa & Združeno kraljestvo) Preizkusite zdaj
Bitit (ZDA, Velika Britanija, Evropa, Avstralija, Kanada itd.) Preizkusite zdaj
Binance.je (Združeno kraljestvo & Evropa) Preizkusite zdaj
LocalBitcoins (Vse države) Preizkusite zdaj
BitBay Preizkusite zdaj
Exmo Preizkusite zdaj

Večina teh borz vam omogoča nakup bitcoinov tako, da nanje položite fiatne valute, kot so USD, EUR ali GBP. Tukaj morate opraviti KYC pregled in prenesti svoje fiat valute na njihove fiat povezane kripto denarnice. Po tem lahko fiat zamenjate za Bitcoin.

 • POVEZANE: Kako kupiti Bitcoin z bančnim računom ali bančnim nakazilom?

Vendar razumem, da na tem seznamu niso zajete vse države in je verjetno, da nimate sredstev za zamenjavo svoje fiat valute v bitcoinih. Za te uporabnike je tukaj seznam storitev, ki vam omogočajo vlaganje v Bitcoin s kreditno / debetno kartico:

Uporabil sem vse te storitve in ugotovil Coinmama zelo hitro dostavlja bitcoinov, njihova podpora strankam pa je v veliko podporo tudi novim uporabnikom, kot ste vi !! Zato mislim, da je Coinmama najboljši način za vlaganje v Bitcoin.

Nekateri morda nimate kreditnih / debetnih kartic in bi radi investirali v Bitcoin z gotovino. Torej za take uporabnike priporočam LocalBitcoins.

LocalBitcoins je storitev P2P Bitcoin, ki vam omogoča povezavo z zemeljskimi kupci in prodajalci Bitcoinov v več kot 15000 mestih v 200 državah..

Do sedaj sem že uporabljal LocalBitcoins 3-krat, in to gladko.

Poleg tega je LocalBitcoins namenska storitev za naložbe v Bitcoin in vmes deluje kot depozit, zato vam ni treba skrbeti za tveganje nasprotne stranke.

Vendar se prepričajte, da preverite in sodelujete samo s cenjenimi trgovci BTC, tako da si ogledate njihovo oceno ugleda. Če želite, lahko preberete tudi našo Začetniški vodnik po LocalBitcoins !!

To je torej nekaj najboljših možnosti, s katerimi lahko zlahka vlagate v Bitcoin.

Sčasoma bomo posodabljali ta razdelek, saj bomo našli bolj zanesljive možnosti za vlaganje v Bitcoin. Zaenkrat pa, če izberete eno od teh storitev, bi morali biti dobri !!

Opomba: Če niste iz tuje države, bi morali z uporabo teh storitev vlagati v Bitcoin. A vseeno, če ne morete razumeti, kako vlagati v Bitcoin v svoji državi, nam to sporočite v spodnjih komentarjih in storili bomo vse, da začnete z Bitcoinom?

Zdaj je naslednje naravno vprašanje, ki bi se moralo pojaviti v vaših mislih, potem ko ste vložili v Bitcoin, kako ga zavarovati? In o tem bomo razpravljali v naslednjem poglavju.

Kje shraniti Bitcoin?

Varno shranjevanje vaših bitcoinov je izjemnega pomena.

Bitcoin je samostojni denar, za razliko od valut USD ali EUR, ki jih hranite v svoji banki.

Toda mnogi vlagatelji v Bitcoin naredijo to napako pri shranjevanju svojih Bitcoinov & druge kriptovalute s storitvami, pri katerih so te valute kupili.

In moram reči, da je to hudičevo početje !!

Vlagatelji, ki to storijo, na koncu postanejo žrtev številnih zlorab bitcoinov, ki se ponavljajo vsake toliko. Če mi ne verjamete, vidim to statistiko vdorov kripto izmenjave od leta 2011:

Če nočete, da vas štejejo med te neprevidne vlagatelje, izberite, da imate pri sebi svoje zasebne ključe Bitcoin ali 12-besedno seme Bitcoina !!

Kako to storiti?

No, to lahko storite tako, da izberete nekaj najboljših Bitcoin denarnic za hladilno shrambo, ki jih uporabljamo sami za ohranjanje svojih bitcoinov in kriptovalut. Tu sta dve naši priporočili:

S katero koli od teh denarnic lahko zavarujete 12-besedno seme svoje Bitcoin denarnice in to seme lahko obnovi vsa vaša sredstva, tudi če denarnico izgubite ali če je denarnica poškodovana..

Seveda na trgu obstajajo druge Bitcoin denarnice, vendar menim, da poraba le 100 dolarjev za Bitcoin denarnico strojne opreme ne bi smela predstavljati težav dolgoročnemu vlagatelju, kot ste vi..

In še posebej to tudi takrat, ko bo ta denarnica v strojno opremo zaščitila vašo Bitcoin naložbo, ki bo nekoč vredna milijone dolarjev.

Nekatere druge denarnice za Bitcoin, ki jih lahko uporabite za obdržati žep, kot so spremembe, so naslednje:

 • Mobilni: Coinomi
 • Namizje: Exodus

Priporočam, da v teh programskih denarnicah ne prihranite večje količine sredstev, ker so vedno povezane z internetom in jih je mogoče vdreti.

Nenazadnje se izogibajte denarnicam Brain in papirnatim denarnicam, ker so dolgočasne za uporabo, njihova varnost pa je odvisna od spletne uporabniške usposobljenosti uporabnika. Prav tako nam v letu 2019 ni treba uporabljati papirnatih ali možganskih denarnic, ko imamo varnejše možnosti, kot so denarnice strojne in programske opreme.

Zakaj vlagati v Bitcoin?

Če ste nekateri še vedno zmedeni glede svoje naložbe v Bitcoin, potem priporočam, da se držite do konca, ker bom delil, zakaj sem se odločil za naložbo v Bitcoin.

Za zdaj pa tisti, ki ne veste:

Bitcoin je bil narejen tako, da vam daje alternativo tradicionalnemu bančništvu.

To je zato, ker je ustanovitelj Bitcoina Satoshi Nakamoto vedel, da banke ne bodo ustavile svojega plenilskega načina bančništva in na koncu bodo običajne množice, kot smo ti in jaz, še naprej trpele zaradi njihove inflacijske politike.

Zato je Satoshi ustvaril Bitcoin in zdaj deluje kot varovanje navadnih ljudi pred propadajočim bančnim sistemom.

Bitcoin je apolitičen in noben subjekt ga ne nadzoruje, zato ga je skoraj nemogoče odstraniti. Po drugi strani pa je zelo poceni opravljati transakcije z uporabo Bitcoina, ker lahko milijone dolarjev v nekaj minutah premikate čez meje s provizijo v nekaj centih.

To pred Bitcoinom ni bilo mogoče.

Nazadnje je celotna ponudba Bitcoinov omejena in nikoli ne bo več kot 21 milijonov bitcoinov.

Ustvarjenih bo le 21 milijonov bitcoinov, od tega pa 3,5 milijona še ni treba izkopati, približno 4 milijone kovancev pa je že izgubljenih, 7 milijard svetovnega prebivalstva pa bo v času pisanja tega poročila dejansko zagotovilo 13 milijonov bitcoinov..

Se sploh zavedate, kako malo je?

Samo pomislite na to !!

Mislim, da zdaj veste, zakaj bi morali vlagati v Bitcoin !!

Bitcoin (BTC) Naložbena strategija 101: Koliko vlagati v Bitcoin?

Zdaj je naslednje očitno vprašanje, ki vlagateljem ostane v mislih, koliko bi morali vlagati v Bitcoin?

No, na to vprašanje ni nobenega odgovora, ki bi ustrezal vsem, toda spodnja vrstica vaše naložbe bi morala biti ta:

 • Koliko je vaš apetit po tveganju?

Če si lahko na to vprašanje udobno odgovorite, potem ste v dobrem položaju.

Drugo perspektivo za odgovor na to vprašanje daje Andreas Antonopoulos – slavni evangelist Bitcoinov:

Pravi, da mora biti odstotek vašega bogastva, ki bi ga morali vložiti v Bitcoin, enak odstotku vašega razumevanja Bitcoina kot teme.

Tudi sam se mi zdi, da je to odličen barometer, saj vam bo na koncu preprečil, da bi se preveč zavzeli za naložbo. To je torej dober način za začetek.

Nazadnje se mnogi vprašajo, kakšna je najmanjša naložba v Bitcoin, ki bi jo morali izvesti?

Vsak mesec ali teden lahko začnete vlagati v Bitcoin od 50 do 100 USD in tako ne boste poskušali ujeti cene Bitcoinov..

Toda samo po sebi ni minimalne zahteve glede naložbe, ki jo določa samo omrežje Bitcoin, vendar lahko obstajajo storitve Bitcoin, ki imajo minimalna merila za naložbe Bitcoin, da lahko prek njih kupujejo Bitcoin.

Kdaj vlagati v Bitcoin?

Bitcoin lahko kupite kadar koli se počutite prepričani, da ste razumeli, kaj je to !! Ničesar vam ne preprečuje, da bi kupili Bitcoin, še posebej, če z njim trgujete 24 X 7 po vsem svetu.

Vem pa, da nekateri od vas morda želijo dobiti popolno cenovno točko, preden začnejo vlagati v Bitcoin. In naj bom iskren, nihče ne pozna te vstopne točke in vsi samo ugibajo !!

Torej je zdaj najboljši čas in najboljši način za nakup Bitcoina je postopoma vsak teden ali vsak mesec.

Ampak vseeno, če želite na Bitcoin vložiti pavšalni znesek denarja in iščete cenovno točko, potem vam Bitcoin Mayer Multiple in Bitcoin NVT Ratio lahko data kakšno idejo ali namig.

Kako vlagati v bitcoin v Indiji?

Naložbe v Bitcoin v Indiji so postale nekoliko dolgočasne, še posebej potem, ko je RBI prekinil odnos med bankami in borzami kriptovalut v Indiji.

Toda Bitcoin v Indiji ni nezakonit in zato vam številne storitve omogočajo vzajemno vlaganje v Bitcoin v Indiji. Nekatere od teh storitev so:

Kako vlagati v bitcoin v Južni Afriki?

Južnoafriška se še posebej zanima za Bitcoin, v Južni Afriki pa obstaja veliko načinov za vlaganje v Bitcoin. Nekatere storitve Bitcoin, ki vam omogočajo vlaganje v BTC z uporabo južnoafriškega randa (ZAR), so:

Naložbe v rudarjenje bitcoinov

Leto je 2019 in ne bi vam priporočal, da vlagate v rudarjenje Bitcoinov, razen če ste pripravljeni vnaprej porabiti 100 in 1000 ameriških dolarjev.

Rudarstvo bitcoinov je postalo izven dosega posameznih vlagateljev že v letih 2014-2015. V letih 2014–2015 so pogodbe o rudarjenju v oblaku včasih delovale za posameznike vlagatelje, vendar ne več.

Bitcoin rudarstvo je zelo energetsko in stroškovno intenziven proces, ki zahteva namenske podatkovne centre in rudarske farme. Zato zdaj nima smisla vlagati v rudarjenje Bitcoinov.

Namesto tega vam predlagam, da bodisi kupite Bitcoin bodisi zaslužite Bitcoin, tako da delate zanj !!

Zaključek: Kako začeti z Bitcoinom?

Mislim, da ste do zdaj dobili odgovore na naslednja vprašanja:

 • Kako vlagati denar v Bitcoin?
 • Kako vlagati v bitcoin in zaslužiti?
 • Kako Bitcoin? ali Kako začeti z Bitcoinom?

Zdaj vam želim povedati zakaj sem vlagal v Bitcoin?

Vložil sem v BTC, ker me je razneslo dejstvo, da lahko denar obstaja zunaj področja in nadzora vlad. Bitcoin mi je pomagal podvomiti v svoje razumevanje denarja.

Sčasoma bi lahko našel, kaj je denar? In kaj bi moralo biti & ne bi smelo biti?

Na koncu sem prišel do tega zaključka, da:

Bitcoin ubije spodbudo, zaradi katere politiki politizirajo in bankirji opravljajo bančništvo !!

Zato HODL BTC še naprej spodbujam ljudi, naj storijo enako !!

Če imate še kakšno vprašanje o vlaganju v BTC, lahko fotografirate v spodnjem oddelku za komentarje. In če se vam zdi, da je ta vodnik koristen, potem razširite ljubezen tako, da jo delite na Twitterju, Telegram, & Facebook !!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me