Najboljša spletna mesta za iskanje kripto in blockchain delovnih mest

Blockchain industrija cveti – prav tako trg blockchain in kripto delovnih mest. Globalni trg verig blokov je trenutno ocenjen na več kot 3 milijarde dolarjev in naj bi se povečal 39,7 milijarde dolarjev do leta 2025. 

Dejavniki, kot so naložbe tveganega kapitala, institucionalni vdori na nastajajoče trge, kot so decentralizirano financiranje, in vse večja priljubljenost tehnologije veriženja blokov v več panogah so ustvarili tržni ekosistem, v katerem so strokovnjaki za verigo blokov zelo iskani. 

Podatki, ki jih je objavil LinkedIn, razkrivajo, da je specializacija blockchain v letu 2020 najpogostejša veščina, ki nadarjenim posameznikom ponuja široko paleto vlog, ki ponujajo zelo privlačne plače. 

Iskanje službe blockchain je lahko zapleten postopek. Hitra digitalna narava blockchain industrije pomeni, da se tradicionalni pristopi k HR in zaposlovanju še niso prilagodili načinom, kako se organizacije podjetij in blockchain podjetja ukvarjajo in zajemajo nove talente. 

Blockchain usmerjena podjetja namesto da bi prek tradicionalnih agencij dostopala do združenj talentov, pogosto iščejo strokovnjake za blockchain prek mreže različnih trgov dela in portalov. Ta članek obravnava danes najpogosteje uporabljene trge zaposlitev v blockchainu na spletu, skupaj s podrobnostmi o tem, koliko zaslužijo strokovnjaki za blockchain in po katerih spretnostih blockchain se zahteva. 

Koliko zaslužijo strokovnjaki za Blockchain?

Povprečne plače, ponujene na trgu dela v blockchainu, so bistveno višje od plač, ponujenih v ustreznih vlogah za druge sektorje. Plače razvijalcev Blockchain v Evropi se na primer gibljejo med 55.000 in 91.000 EUR v primerjavi s povprečno evropsko plačo za razvijalce v višini 26.000 EUR.

Razlika v dohodku med strokovnjaki za blockchain in drugimi panogami v ZDA je še večja – ameriški razvijalci blockchainov zaslužiti med 70.000 in 200.000 dolarjev s povprečno plačo 136.000 dolarjev. V primerjavi z povprečno Plača razvijalca s sedežem v ZDA v višini 103.000 ameriških dolarjev je jasno, da je po Blockchain specializaciji zelo povpraševanje. 

Katere spretnosti so potrebne za delovna mesta v blockchainu in kriptovalutah?

Spretnosti blockchaina, potrebne za zagotovitev zaposlitve v industriji blockchain ali kriptovalut, se razlikujejo glede na zahteve določenih vlog, vendar obstaja veliko skupnih veščin, po katerih je veliko povpraševanje.

Razvijalci blokov, arhitekti in inženirji morajo dobro razumeti podatkovne strukture v uporabnem smislu. Razvijalci blokov, na primer, morajo nenehno uvajati novosti v zvezi s podatkovnimi strukturami, kot so drevesa merkle, da bi zadostili zahtevam določenih blokovnih projektov, na katerih delajo..

Podobno mora strokovnjak za blockchain dobro razumeti arhitekturo blockchain in blockchain. Pametni razvoj pogodb je še ena kritična veščina, po kateri je povpraševanje v industriji blockchain zaradi hitrega naraščanja decentraliziranih financ ali DeFi. Druge spretnosti blockchain z velikim povpraševanjem vključujejo spletni razvoj, kriptografijo, testiranje penetracije, upravljanje izdelkov in marketinške veščine, značilne za blockchain.

Katera so najboljša spletna mesta za Blockchain in Crypto Job?

Trg dela blockchain in cryptocurrency vodijo številne spletne delovne deske in platforme. Spodaj si oglejte najboljša spletna mesta.

Crypto Jobs LIst

1. CryptoJobsList

CryptoJobsList je ena najdaljših namenskih kripto in blockchain delovnih platform na spletu in je bila uvedena septembra 2017. Platforma CryptoJobsList se osredotoča na zagotavljanje iskalcev zaposlitve blockchain in crypto enotnega spletnega mesta, ki predstavlja vsa delovna mesta, ki so trenutno na voljo na trgu, kot je poleg tega pa podjetjem in blockchain podjetjem ponuja preprost in enostaven način dostopa do širokega nabora talentov za blockchain.

CryptoJobsList je eno izmed najbolj priljubljenih kripto delovnih mest in se običajno dnevno posodablja z več novimi položaji in seznami delovnih mest. Uporabniki lahko filtrirajo kripto in blockchain delovna mesta po oddaljenih, razvijalcih, trženjih, pripravnikih, trgovcih, skupnostih, načrtovanju, prodaji ali analitikih ali se osredotočijo na posebne veščine, kot je strokovnost Solidity. 

Nekatera podjetja, ki na CryptoJobsList navedejo delovna mesta, vključujejo Circle, OKEX, Huobi, ShapeShift in ByBit. Uporabniški vmesnik CryptoJobsList je preprost in racionaliziran ter uporabnikov ne sili, da se prijavijo, da bi se prijavili za kripto delovna mesta – prijave se izdelajo prek preprostega spletnega obrazca, ki vključuje kontaktne podatke, vprašanja glede seznama, spremno pismo in polja CV.. 

Pomembno je, da CryptoJobsList predstavlja kripto in blockchain delovna mesta v kronološkem vrstnem redu, pri čemer se najprej pojavijo najnovejša delovna mesta in predstavljena delovna mesta, ki jih najamejo organizacije, ki hitro iščejo talente. Število prijav uporabnikom sporoča, koliko drugih prosilcev je predložilo svoje podatke v kateri koli oglas za delo, kar olajša merjenje stopnje konkurence za vlogo. 

Kripto delovna mesta

2. Crypto.Jobs

Crypto.Jobs je še ena zelo aktivna platforma za delo, usmerjena v kriptovalute, ki predstavlja širok nabor kripto in blockchain seznamov delovnih mest. Za razliko od CryptoJobsList, Crypto.Jobs zahteva, da iskalci zaposlitve ustvarijo profile in se prijavijo na platformo, preden se prijavijo na delovna mesta, kar lahko upočasni postopek prijave. Prednost tega sistema pa je, da Crypto.Jobs lahko shrani podatke o prijavi in ​​življenjepis prosilcev, ki življenjepisa ne spreminjajo pogosto.

Tako kot CryptoJobsList tudi Crypto.Jobs omogoča uporabnikom, da ustvarijo neomejene aplikacije in brezplačno brskajo po blockchainu ali kripto delovnih mestih, čeprav se podjetjem ali organizacijam, ki želijo preveriti večje število prosilcev ali vključijo svoj seznam, zaračuna pristojbina za nadgradnjo seznama..

Crypto.Jobs se redno posodablja in objavlja podrobne informacije o uspešnosti seznamov delovnih mest, kar prosilcem omogoča, da ugotovijo, kako dolgo je seznam dejaven in geografsko lokacijo vloge. Platforma Crypto.Jobs pa ne objavi števila prosilcev za sezname zaposlitev.

Delovna mesta za kriptovalute

3. CryptocurrencyJobs.co

CryptocurrencyJobs.co je platforma za delovna mesta blockchain, ki se osredotoča predvsem na tehnične spretnosti blockchain in običajno navaja položaje, ki jih objavijo podjetniške organizacije ali obsežni blockchain projekti. Opravila, navedena na CryptocurrencyJobs.co, običajno zahtevajo inženirje pametnih pogodb, arhitekte, tehnične vodje, oblikovanje UX ali vlogo na ravni C pri poslovnem razvoju, trženju in prodaji..

Platforma CryptocurrencyJobs.co se ne premika tako hitro kot zelo aktivne platforme, kot je CryptoJobsList, vendar so navedena mesta zelo konkurenčna in visoko plačana. Uporabniki lahko filtrirajo sezname po zasnovi, inženiringu, financah, trženju, netehnologiji, operacijah, izdelkih, prodaji in podpori strankam ali prepoznajo sezname prek sistema oznak..

Tako kot CryptoJobsList tudi CryptocurrencyJobs.co omogoča uporabnikom, da se prijavijo brez ustvarjanja računa. Večina položajev, ki so navedeni na spletnem mestu CryptocurrencyJobs.co, povezuje uporabnike s tujimi aplikacijskimi platformami, LinkedIn, ali preprosto navede e-poštni naslov aplikacije.

Zanimiva lastnost, ki jo ponuja CryptocurrencyJobs.co, je portal Startups, ki iskalcem zaposlitve omogoča prepoznavanje položajev, ki so na voljo pri zagonskih podjetjih. CryptocurrencyJobs.co objavlja tudi urejene zbirke delovnih mest, razčlenjene po blockchain omrežjih, pripravništvih in delovnih mestih, ki plačujejo v kriptovaluti.

Kripto kariera

4. Crypto-Careers.com

Kripto-kariera je še ena tehnološko usmerjena platforma za veriženje blokov in kripto delovnih mest, ki se tako kot CryptocurrencyJobs.co osredotoča na tehnične sezname delovnih mest, ki jih objavljajo velike poslovne organizacije. 

Delovna mesta, objavljena na spletnem mestu Crypto-Careers, so nekatere najbolj konkurenčne vloge v sektorju verig blokov in vključujejo sezname, ki jih objavlja Facebookov projekt Libra Blockchain in večja podjetja tveganega kapitala. Medtem ko Crypto-Careers ponuja delovna mesta na visoki ravni v blockchain industriji, uporabniški vmesnik Crypto-Careers na glavni strani s seznamom navaja samo pet opravil na stran, zaradi česar je brskanje po seznamih delovnih mest zamudno.

Orodja za filtriranje, ki jih predstavlja Crypto-Careers, kompenzirajo pomanjkanje funkcionalnosti glavne strani, vendar prosilcem omogočajo razvrščanje seznamov glede na raven financiranja podjetij, velikost podjetja, stopnjo in industrijo ter geografsko lokacijo ali oddaljeno razpoložljivost.. 

Blocktribe

5. BlockTribe

Blocktribe ne navaja toliko delovnih mest kot glavna kriptovaluta in spletna mesta z delovnimi mesti, kot sta CryptoJobsList ali Crypto.Jobs, vendar so oglasi, ki jih objavlja, zelo profesionalni in zelo konkurenčni. Tako kot Crypto.Jobs, tudi BlockTribe uporablja sistem za prijavo in račun, ki shrani življenjepis in kontaktne podatke prosilcev. 

Glavna prednost, ki jo ponuja BlockTribe, je iskalna funkcionalnost prosilca, ki jo ponuja podjetjem, ki iščejo talente. Ko se prosilci prijavijo z BlockTribe, se njihov življenjepis in podrobnosti dodajo v zbirko podatkov, ki jo lahko iščejo najemne organizacije, in racionalizira postopek najema.

BlockTribe uporabljajo predvsem večja blockchain podjetja, kot so Coinbase, IOHK, Circle in ConsenSys, zaradi česar je eno najbolj konkurenčnih spletnih mest z delovnimi mesti v blockchainu. Kljub visoki kakovosti delovnih mest, naštetih na BlockTribe, pa se platforma BlockTribe premika razmeroma počasi in običajno objavi le 2-4 nova seznama dnevno. 

Prosilci, ki uporabljajo BlockTribe za lov na blockchain opravila, lahko nastavijo opozorila o delovnih mestih za določene kategorije, ključne besede, lokacije ali vrste delovnih mest ali izboljšajo delovna mesta po državah.. 

Blockew

6. Blockew

Blockew je razmeroma nov dodatek k ponudbi spletnih mest z delovnimi mesti za verige blokov in kriptovalut, čeprav ima številne težave z uporabniškim vmesnikom, vendar deluje kot močna varnostna kopija zgoraj naštetih spletnih mest za kriptovalute.. 

Blockew je podobno kot BlockTribe osredotočen na hišne vloge s polnim delovnim časom, z občasnimi seznami zaposlitev na daljavo. Podjetja in organizacije, ki kotirajo na Blockewu, vključujejo borze, kot sta Binance in Kraken, pa tudi ConsenSys, AVA Labs in Gemini.

Položaji, navedeni na Blockewu, so predvsem dolgoročne vloge, kot so inženir frontend, razvijalec verig blokov, sodelavec za strateške operacije, regionalni vodja in tržni vodja. Blockew ponuja obsežne podrobnosti o navedenih mestih, vendar je lahko zelo težko natančno določiti, kdaj je bila vloga prvič navedena in ali je seznam še vedno aktiven ali zaposluje. 

Tako kot BlockTribe tudi Blockew prosilcem omogoča, da naložijo svoj življenjepis, da bo na voljo funkciji iskanja kadrov. Zaradi tega je BlockTribe odlična možnost za iskalce zaposlitve, ki iščejo pasivno spletno mesto s seznamom zaposlitev, ki ga je mogoče uporabiti v kombinaciji s katero koli glavno platformo za zaposlitev blockchain, navedeno v tem članku, kot je CryptoJobsList. 

Angellist kripto delovna mesta

7. AngelList

AngelList ni platforma blockchain ali kripto namenska delovna mesta, vendar pogosto navaja zagonska opravila blockchain, ki sicer niso na voljo drugje. AngelList je spletno mesto s sedežem v ZDA, osredotočeno na zagonski ekosistem in uporabnikom omogoča, da vlagajo v zagonska podjetja ali delajo z njimi v skoraj vseh panogah. 

Startupi, ki iščejo talentov za blockchain, pogosto uporabljajo AngelList za oglaševanje položajev specialistov za blockchain, ki predstavljajo edinstveno plačilo – in ne kot plačo, mnogi start-upi blockchain, ki navajajo pozicije na AngelList, ponujajo lastniški delež v svojem podjetju namesto fiatne valute ali kombinacije obeh.

AngelList iskalcem zaposlitve omogoča natančnejše iskanje zaposlitve glede na panogo, ključne besede in lokacijo. Medtem ko glavna podjetja ali podjetja v blockchain-u ne uvrščajo pozicij blockchain na AngelList, je mogoče najti pozicije razvijalcev blockchain-ov ali druge vloge, povezane s kriptovalutami, na primer svetovalne vloge, ki ponujajo pomemben lastniški delež v zagonskih podjetjih, ki so že zajela impresivno semensko financiranje. 

Upwork blockchain delovna mesta

8. UpWork

UpWork je danes največji spletni trg svobodnih zaposlitev na spletu in čeprav ni posebej osredotočen na nobeno panogo, navaja ogromno število delovnih mest v verigah blokov in kriptovalut, ki se dnevno posodabljajo.

V nasprotju z drugimi spletnimi mesti za kripto in verige blokov, naštetimi v tem članku, UpWork ni tradicionalna delovna deska – delo, izvedeno prek UpWork-a, se prijavlja, sledi, izvaja in v celoti plača znotraj ekosistema UpWork. Sistem UpWork ni primeren za blockchain strokovnjake, ki iščejo polno zaposlene vloge, vendar samostojnim blockchainom ponuja priložnost za delo na kratkoročnih ad hoc blockchain projektih.

Glavna pomanjkljivost UpWork-a so provizije, ki jih platforma plačuje od svobodnjakov, ki v nekaterih primerih lahko dosežejo do 20 odstotkov honorarja za delovno mesto. Prek UpWork je lahko tudi težko prepoznati zanesljive delodajalce ali angažmaje, saj so prevare stalna težava platforme UpWork.. 

UpWork je najbolje uporabiti za kratkoročne blockchain samostojne projekte za svobodnjake, ki se osredotočajo na oblikovanje portfelja ali izkušenj v industriji blockchain.. 

Ključni zajtrki

Trg dela z verigami blokov in kriptovalut je drugačen od katerega koli tradicionalnega trga dela. Če se lovite zaposlitve v verigi blokov, so platforme, kot je CryptoJobsList, najboljši vir novih seznamov delovnih mest vsak dan..

Pomembno je omeniti, da številna delovna mesta na trgu verig blokov in kriptovalut ponujajo plačila prek kriptovalut. Prejemanje plačila prek kriptografije lahko drastično zmanjša čas, potreben za plačilo, vendar je pomembno, da ga obdržite kripto davčne obveznosti v mislih.

CryptoTrader.Davek

Programska oprema za davek na kriptovalute

Če odtujite kriptovaluto, ki jo zaslužite z izmenjavo kriptovalut, je nujno slediti različnim poslom, ki jih opravljate, da zagotovite, da ste v celoti skladni z davki in zmanjšate svojo davčno obveznost. Davčna programska oprema za kriptovalute, kot je CryptoTrader.Tax, avtomatizira postopek zbiranja podatkov o kripto davkih in ustvarja preprosta poročila, ki jih lahko uporabite kot del svoje davčne strategije. 

Več o tem lahko izveste kako CryptoTrader.Tax deluje tukaj.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me