Pismo IRS 6174 in 6173 za kriptovalute – kaj naj naredim?

Davčna uprava začne zatirati posameznike, ki so opravljali transakcije z Bitcoini in drugimi kriptovalutami, vendar o tem niso poročali o svojih davkih.

V zadnjem času poročajo, da so nekateri davkoplačevalci prejeli opozorilna pisma od IRS. Ta pisma so v treh različicah 6173, 6174 in 6174-A in posebej obravnavajo imetja kriptovalut:

“Imamo informacije, da imate ali ste imeli enega ali več računov, ki vsebujejo navidezno valuto, vendar morda niste pravilno poročali o svojih transakcijah, ki vključujejo navidezno valuto, vključno s kriptovalutami in nekripto virtualnimi valutami.”

Pismo IRS 6174 A Pismo IRS 6174-A

Kako se obdavčuje kriptovaluta v ZDA.?

IRS kriptovalute obravnava kot lastnino za davčne namene in ne kot valuto. Tako kot pri drugih oblikah lastnine – delnicah, obveznicah, nepremičninah – tudi pri prodaji ali trgovanju s svojo kriptovaluto za več ali manj, kot ste jo kupili, prevzamete obveznost davčnega poročanja..

Če ste na primer aprila 2018 kupili 0,1 bitcoina za 1000 dolarjev in ga nato dva meseca pozneje prodali za 2000 dolarjev, imate 1000 dolarjev kapitalskega dobička.

Ta dobiček prijavite v davčni napovedi in odvisno od tega, pod kakšen davčni razred spadate, boste od dobička plačali določen odstotek davka. Cene se gibljejo glede na vaš davčni razred in glede na to, ali je bil to kratkoročni in dolgoročni dobiček.

Če želite prijaviti te dobičke in izgube na davkih, morate imeti evidenco stroškovne osnove in poštene tržne vrednosti za vsako prodajo ali trgovanje s svojimi kriptovalutami ob prodaji. Osnova za stroške je preprosto znesek denarja, ki ste ga vložili za pridobitev sredstva. Poštena tržna vrednost je samo dolarska vrednost, ki ste jo prejeli ob prodaji ali odtujitvi sredstva.

Če se držite zgornjega primera, so vaši stroški 1.000 USD, poštena tržna vrednost pa 2.000 USD. Vsako od teh številk skupaj z dobičkom od transakcije v višini 1.000 ameriških dolarjev prijavite v davčnih dokumentih. Ta postopek bi se vam zdel znan, če vlagate v delnice ali trgujete z njimi, saj gre za isti postopek poročanja, ki ga opravijo trgovci z delnicami.

Lahko si preberete naše leto 2019 Davek za kriptovalute za popolnejši in temeljitejši pregled.

Kaj naj storim glede pisma IRS?

Prvič, niste sami, če ste prejeli to pismo. Davčna uprava je več kot 10.000 teh pisem poslala številnim zgodnjim strankam Coinbase – in ne samo sumu na davčne goljufije. Kaj morate storiti, se razlikuje glede na vrsto prejetega pisma. Pismo 6174 & 6174-A niso akcijske črke. To pomeni, da vam ni treba odgovarjati na ta pisma, če ste izpolnili vse obveznosti vložitve kripto davka, opisane v pismu. Ta pisma priporočajo, da vložite spremenjene ali zamudne napovedi, če menite, da v preteklih letih niste ustrezno vložili kripto davkov.

Nasprotno pa pismo 6173 zahteva vaše dejanje. Če se na to pismo ne odzovete pravočasno, bo davčna uprava pregledala vaš davčni račun. Moral bi prebrati "Kaj morate storiti do zgornjega datuma »odgovori do«" oddelku o pismu in IRS-u zagotovite potrebne dokumente. Usposobljeni davčni strokovnjak skupaj s pomočjo Poročila CryptoTrader.Tax vam lahko pomaga pri krmarjenju po zahtevah črke 6173.

Lahko uporabiš Obrazec IRS 1040X za spremembo davčnih obračunov iz prejšnjega leta.

Uporabite lahko tudi priljubljene programe, kot so TurboTax vložiti spremembo.

Pomembno je omeniti, da gre za izobraževalna pisma, ki jih pošilja davčna uprava in jih boste morda dobili, čeprav boste v celoti izpolnili vsa svoja poročanja o kripto davkih. Namen tovrstnih mehanizmov je povečati skladnost s poročanjem o kriptovalutah in ne nujno kaznovati davkoplačevalcev.

Poročanje kriptovalut o davkih

Ko vložite ali v tem primeru spreminjate davke, potrebujete dva obrazca za dejanski postopek poročanja: seznam 1040 iz seznama D in 8949. 8949 je pomemben obrazec, ki ga boste morali ustvariti, da spremenite donose prejšnjega leta.

8949 boste uporabili za podrobno opisovanje vsakega bitcoina in kriptovalute obdavčljivi dogodek ki so se pojavile med letom, pa tudi dobički in izgube, ki ste jih ustvarili pri posamezni trgovini. Seštejte jih na dnu 8949 in nato skupni znesek prenesite na seznam D. Preberite naslednje za več podrobnosti o kako prijaviti svoj Bitcoin o davkih.

Izziv

Ker so podatki o kriptovalutah pogosto razpršeni po številnih različnih borzah, denarnicah in drugih platformah, lahko uporabniki težko poročajo o vseh svojih dejavnostih na obrazcu 8949.

Večina poslov se kotira v drugih kriptovalutah in ne v vrednostih ameriškega dolarja, kar prispeva k tej težavi. Poleg tega borze kriptovalut svojim uporabnikom ne morejo zagotoviti natančnih davčnih poročil zaradi prenosljive narave digitalnih valut..

Več o tem, zakaj borze uporabnikom ne morejo dati natančnih davčnih poročil, si lahko preberete v našem članku: Problem davka na kriptovalute.

Rešitev – Crypto Tax Software

Številni uporabniki kriptovalut se obračajo na to kalkulatorji davka na kriptovalute jim pomagati avtomatizirati celoten postopek gradnje obrazcev 8949 in druga davčna poročila za njihove transakcije s kriptovalutami.

Uporabite lahko programsko opremo, kot je CryptoTrader.Davek za samodejno generiranje zahtevanih obrazcev. Nato lahko te obrazce daste svojemu računovodji, da bo z njimi pravilno spremenil vaše prejšnje davčne napovedi, lahko pa jih uporabite tudi za spremembo davčnih obračunov sami.

Spodaj je video, ki pojasnjuje, kako deluje platforma CryptoTrader.Tax.

Pogovorite se z davčnim strokovnjakom, ki je seznanjen z obdavčenjem kriptovalut

Kot vedno se je pametno posvetovati z davčnim strokovnjakom, če ste to vrsto pisma prejeli od davčne uprave.

Ker pa sta bitcoin in kriptovaluta še vedno tako nov koncept, mnogi računovodje niso seznanjeni s tem, kako se digitalno sredstvo obravnava z davčnega vidika. Pomembno je, da se pogovorite z nekom, ki pozna kripto.

Zaradi tega smo sestavili imenik kripto davčni strokovnjaki ki delajo v prostoru za naše uporabnike

Izjava o omejitvi odgovornosti – Ta objava je zgolj informativne narave in se je ne sme razumeti kot davčno ali investicijsko svetovanje. Prosimo, pogovorite se s svojim davčnim strokovnjakom, CPA ali davčnim odvetnikom, kako naj ravnate z obdavčitvijo digitalnih valut.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me