Zakaj bi se vaše podjetje za pripravo davkov osredotočilo na servisiranje odjemalcev kriptovalut

Danes tržno povpraševanje po profesionalnih storitvah za pripravo davkov na kriptovalute toliko presega ponudbo, da davčne družbe, ki ponujajo podporo za kriptovalute, pridobivajo visoko donosne stranke z osupljivo hitrostjo.

Kriptovalute, kot je bitcoin, so v zadnjih nekaj letih prišle v središče pozornosti. Vznemirljiva tehnologija je v ta novi naložbeni razred pritegnila več deset milijonov vsakdanjih posameznikov in ni znakov upočasnitve. Eno največjih vprašanj, ki so se pojavila z rastjo te panoge, je vprašanje spoštovanja davkov. 

Velika večina kripto vlagateljev prihaja v vesolje, ne da bi se zavedala davčnih posledic, povezanih z nakupom, prodajo, trgovanjem in vlaganjem v kriptovalute, kot je bitcoin – ki so zelo podobne naložbam v delnice. To je ustvarilo ogromno povpraševanje po davčni pomoči za pripravo davka na kriptovalute tako s strani davčnih strokovnjakov kot programskih orodij. Poleg tega, nova navodila za kriptovalute in opozorilna pisma poslala IRS, na stotine tisoč ameriških kripto vlagateljev poišče strokovno pomoč. To ustvarja veliko priložnost za podjetja za pripravo davkov. To priložnost bomo analizirali in razpravljali o tem, zakaj bi morali razmisliti o dodajanju podpore za kriptovaluto v nadaljevanju.

Davki na kriptovalute 101

Kriptovalute so v očeh davčne uprave obravnavane kot lastnina. Tako kot druge oblike lastnine – delnice, obveznice, nepremičnine – se uporabljajo pravila o kapitalskih dobičkih in izgubah, dohodek, ki ga človek ustvari z vlaganjem v kripto sredstva, pa se obravnava kot obdavčljiv dohodek.

V tem smislu je naložba v kriptovalute z vidika davčnega poročanja podobna naložbam v delnice.

Če ste na primer junija 2019 kupili 1 bitcoin za 7000 ameriških dolarjev in ga nato dva meseca pozneje prodali za 8000 dolarjev, imate 1000 dolarjev kapitalskega dobička. Ta dobiček prijavite v davčni napovedi (natančneje na obrazcu 8949) in odvisno od tega, pod katero davčno skupino spadate, plačate določen odstotek davka od dobička. Cene se spreminjajo glede na vaš davčni razred in glede na to, ali je šlo za kratkoročno in dolgoročno dobičkonosnost. Tako stvari delujejo na visoki ravni.

Če ste davčni strokovnjak, lahko z našo celotno e-knjigo (ki jo lahko brezplačno prenesete) izveste veliko več o posebnih davčnih posledicah kriptovalut: Priprava davka na kriptovalute za računovodje & Davčni strokovnjaki.

Priprava za davek na kriptovalute

Zakaj se podjetja za pripravo davkov trudijo za podporo kriptovalutam?

Zakaj se podjetja za pripravo davkov hitro postavijo v vrsto, da dodajo poročanje o davku na kriptovalute kot storitev, ki jo ponujajo? Odgovor je seveda denar.

Trenutno obstaja velika priložnost za davčne strokovnjake, da pridobijo visoko donosne stranke za kriptovalute in povečajo vrednost svojega poslovanja veliko hitreje, kot bi bilo mogoče s ciljanjem na tradicionalne stranke.

Zakaj je to??

Preprosto povedano, količina ljudi, ki potrebujejo strokovno pomoč pri poročanju o svojih davkih na kriptovalute, močno odtehta število davčnih strokovnjakov in davčnih podjetij, ki jim lahko pomagajo. Ker povpraševanje v veliki meri odtehta ponudbo, davčne družbe, ki ponujajo podporo za kriptovalute, stranke pobirajo z neverjetno hitrostjo.

Sharon Yip, ki je soustanoviteljica Accointax LLC, je odličen primer davčnega strokovnjaka, ki je ustvaril celotno podjetje tako, da je zgolj služil strankam za kriptovalute.

Sharon Yip Sharon Yip, CPA, MST, MBA

»Svojo davčno prakso sem po 20 letih javnega računovodstva in podjetij ustvaril v začetku leta 2018 in se osredotočil izključno na servisiranje kripto davčnih strank. Letos pričakujemo, da bomo prihodke v primerjavi z zadnjima dvema letoma povečali vsaj 10-krat. Povpraševanje po pripravi kripto davkov je tako veliko in poklicna pristojbina za takšno storitev je zaradi svoje zahtevnosti in časovnih zahtev običajno veliko višja od običajne davčne napovedi. Navdušeni smo nad priložnostjo, da pomagamo več davkoplačevalcem v kripto prostoru in razširimo svojo davčno prakso na naslednjo stopnjo. “

IRS napreduje na področju izvrševanja davka na kriptovalute

Kriptovalute, kot je bitcoin, obstajajo že vrsto let. Razlog za to, da povpraševanje po strokovnih davčnih storitvah prehaja skozi streho, je v tem, da vladne agencije opažajo, da industrija ne izpolnjuje zahtev.. 

Jeseni 2019 je davčna uprava imetnikom kriptovalut poslala več kot 10.000 opozorilnih in akcijskih pisem, ki so morda ali niso natančno poročali o svojih dobičkih in izgubah v svojih davčnih napovedih v prejšnjih letih. Ta pisma so bila deležna velike medijske pozornosti in svoje delo so prestrašili, da bi ljudi izpolnili. Več o Tukaj so pisma IRS.

Poleg teh pisem je IRS objavila še več davčne smernice o virtualnih valutah prvič po 5 letih. Ta navodila so bila v obliki vprašanja 40+ Pogosta vprašanja o virtualnih valutah pa tudi novo Odločba o prihodkih.

Končno, največja sprememba od vseh – IRS je dodal a novo vprašanje o kriptovalutah na sam vrh 1040 Seznam 1. Vprašanje se je glasilo takole:

“Ali ste kadar koli v letu 2019 prejeli, prodali, poslali, zamenjali ali kako drugače pridobili kakršen koli finančni interes v kateri koli virtualni valuti?”

Vprašanje o kriptovalutah na 1040

Vsak ameriški davčni zavezanec (približno 150 milijonov) se bo moral pod kazensko lažnimi navedbami zdaj prijaviti, ali je posloval z virtualnimi valutami, kot je bitcoin. To novo vprašanje prisili davkoplačevalce, ki so se “skrivali”, da uradno prijavijo svoje kripto transakcije. Če v prejšnjih letih niso poročali o kripto, ki jih večina ni, bodo morali spremeniti davčne napovedi za pretekla leta. Vse to so stvari, pri katerih vlagatelji in trgovci kriptovalut iščejo strokovno pomoč.

Iz teh razlogov opažamo, da se povpraševanje po storitvah za pripravo davkov na kriptovalute močno povečuje.

Kako se lahko začne vaše podjetje za pripravo davkov

Prvi korak za začetek servisiranja odjemalcev kriptovalut je, da se naučite, kako vse to deluje. Za začetek smo sestavili celotno e-knjigo: Priprava davka na kriptovalute za računovodje & Davčni strokovnjaki.

Ta brezplačna e-knjiga je osnova za vse, kar morate vedeti vi in ​​vaša davčna praksa. Ta osnova vam bo pomagala, da se od osnov kriptovalut, pa vse do priprave potrebnih davčnih poročil za vaše stranke, obdavčitev kriptovalut.

Poleg tega koristno branje vključuje vso vsebino, ki jo je IRS objavil v virtualnih valutah:

– Obvestilo o kriptovalutah IRS 2014–21

– Rev. sodba 2019–24

– Oktobra 2019 IRS Pogosta vprašanja o virtualni valuti

Ne skrbite – ni vam treba postati strokovnjak za te tehnologije ali za posamezne komponente kriptovalut. Dokler se zavedate osnov, boste lahko razumeli davčne posledice in brez težav pomagali strankam pri poročanju o njihovi davčni napovedi.

Kripto davčna programska oprema

Programska oprema za davek na kriptovalute

Programska oprema za obdavčitev kriptovalut CryptoTrader.Davek je postal priljubljen v zadnjih nekaj letih, saj vlagateljem v kriptovalute in davčnim strokovnjakom omogoča način za avtomatizacijo postopka poročanja o davku na kriptovalute..

Namesto ročnega sledenja osnove stroškov in ročnega izračuna kapitalskih dobičkov in izgub lahko davčni strokovnjaki uporabljajo CryptoTrader. Suite Professional Tax za upravljanje vseh svojih odjemalcev kriptovalut z ene nadzorne plošče. 

Vaše stranke lahko samodejno uvozijo vse svoje transakcije s kriptovalutami v CryptoTrader.Tax. Programska oprema bo obravnavala vse drobljenje in generiranje številk potrebne davčne obrazce za kriptovalute kot obrazec IRS 8949 s klikom na gumb. Nato lahko te obrazce prenesete z nadzorne plošče za davčne strokovnjake in jih ustrezno vložite ali vključite v želeno programsko opremo za prijavo davkov, kot so ProConnect, Drake, ATX, UltraTax in druge.

Preberite več o tem, kako lahko CryptoTrader.Tax Tax Professional Suite pomaga vašemu podjetju začeti servisirati kripto odjemalce točno tukaj.

Tržite svojo davčno družbo

Ko se seznanite z drobnim in neskladnim elementom davki na kriptovalute, lahko začnete tržiti svojo davčno družbo kot tisto, ki lahko obravnava kripto stranke in vračila. Eden odličnih načinov za začetek je, da svoje podjetje dodate v kripto davčni pro imeniki ki obstajajo na spletu. Preprosto se obrnite na lastnike spletnih mest in prosite, da se uvrstijo na seznam. Vaše podjetje se lahko uvrsti med priljubljene Imenik CryptoTrader.Tax na katerih področjih zahteva tisoče ljudi, ki iščejo strokovno pomoč. Samo seči po naši ekipi.

V zaključku

Povečano izvrševanje davčne zakonodaje zaradi skladnosti z davkom na kriptovalute ustvarja odlično priložnost za davčne družbe, da pridobijo nove stranke. Vaše podjetje bi moralo pripraviti načrt za začetek reševanja tega nastajajočega prostora, če tega še niste storili. Industrija kriptovalut je še vedno v povojih, v prihodnjih letih pa bomo videli, da bo trg še naprej eksponentno rasel.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me