Børs

Hvis du er klar og villig til å kjøpe litt bitcoin, bør du gjøre deg kjent med bitcoin-børser. I den siste tiden har mange Bitcoin-børser dukket opp, og som sådan må du trå forsiktig. Det er mange aspekter du må vurdere før du velger riktig børs. Målet vårt er å presentere deg noen av de beste børsene for å kjøpe bitcoins og andre kryptovalutaer.

I denne delen antar vi at du forstår det grunnleggende om kryptovalutaer og har konkludert med at det er en verdig investeringssatsing for deg. Hvis du fremdeles er uklar med hensyn til Bitcoins, bør du følge bloggkoblingene nedenfor til individuelle artikler som vil kaste litt mer lys over ditt interesserte område. For nå er her det grunnleggende.

Hva er en Bitcoin-utveksling?

En Bitcoin-børs er i utgangspunktet en digital markedsplass der personer som er interessert i å handle i Bitcoins, kan kjøpe og selge denne kryptovalutaen ved hjelp av altcoins eller fiat-valutaer (USD, EUR, etc.). En bitcoin-utveksling fungerer som et mellomledd mellom selgere og kjøpere av Bitcoins.

Bitcoin-utvekslingsplattformene vil generelt matche Bitcoin-kjøpere med selgere. Og akkurat som ved handel med aksjer, kan handelsmenn i Bitcoin-utvekslingsvirksomheten bestemme seg for å selge eller kjøpe bitcoins ved å legge inn en begrensningsordre eller en markedsordre. De to er forskjellige – her er hvordan de er forskjellige. Med en markedsordre gir en næringsdrivende børsen myndighet til å handle sine Bitcoins til det beste prismarkedet på andre online plattformer. På den annen side, med en begrensningsordre, forteller den næringsdrivende børsselskapet å bytte sine bitcoins for en pris som enten er lavere enn den rådende spørringen, eller som er over det gjeldende budet. Selvfølgelig avhenger dette av om man selger eller kjøper.

Typer Bitcoin-børser

Noen av Bitcoin-byttetypene inkluderer:

Handelsplattformer

Dette er nettstedene som er designet for å koble selgere og kjøpere til Bitcoin-transaksjonen. For hver transaksjon belastes et stående gebyr.

Direkte handel

Dette er plattformer som gir handelsmenn direkte peer-to-peer-handel. Med denne Bitcoin-byttetypen kan alle handelsmenn fra alle deler av verden bytte Bitcoins og valutaer. I direkte handel er det ingen fast markedspris. Hver selger setter sin egen markedspris.

Meglere

Dette er nettsteder som er opprettet for å tillate hvem som helst å kjøpe Bitcoins til en forutbestemt pris. Meglere setter prisen. Du kan tenke på disse kryptovalutameglerne som valutahandlere.

Hva du bør vurdere før du begynner på en Bitcoin-børs

Før du forplikter deg til en bytte og handler med Bitcoins, er det viktig at du gjør leksene dine. Nedenfor er noen faktorer du bør vurdere før du hopper rett inn i en børs.

Rykte

Den enkleste og beste måten å finne ut mer om en børs på, er å søke etter sine anmeldelser skrevet av toppanmeldelsesnettsteder i bransjen og av enkeltpersoner. Du kan også be om veiledning på forskjellige Bitcoin-fora. Nedenfor finner du våre anmeldelser av hver plattform slik at du kan ta et utdannet valg uten å gjøre for mye forskning selv.

Avgifter

Alle børser har avgiftsrelatert informasjon pusset på sine nettsteder. Før du blir med på noen av dem, må du sørge for at du forstår prosessen med innskudd, transaksjoner og uttaksgebyr. Ja, avgiftene varierer sterkt fra en sentral til en annen.

betalingsmetoder

Hva er noen av betalingsmåtene som er tilgjengelige på Bitcoin-utvekslingsplattformen? Har sentralen debet- eller kredittkort? PayPal? Bankoverføring? En Bitcoin-utveksling med begrensede betalingsmåter kan være en ulempe å bruke. Du må huske på at bruk av kredittkort for å kjøpe Bitcoins vil kreve at du gir bekreftelse og vil tiltrekke et høyere premiegebyr og pris ettersom risikoen for svindel er høyere. Ved bankoverføringer vil prosessen ta lengre tid ettersom transaksjonen må bekreftes av bankene.

Geografiske begrensninger

Det er spesifikke funksjoner som tilbys av visse sentraler som bare er tilgjengelige fra forhåndsbestemte land. Før du blir med, må du alltid sørge for at plattformen har alle funksjoner og verktøy som er tilgjengelige for ditt land, eller landene du besøker på høytider.

Konklusjon

I likhet med gruvedrift er Bitcoin-børser en integrert del av den nye kryptovalutaverdenen og hele dets økosystem. Før du går, dykker du ut i vannet, forstår handelen, får noen til å veilede deg gjennom det hvis det er nødvendig, men uansett hva du gjør, ikke gå inn i det.

Nedenfor finner du alle våre anmeldelser og kjøpeguider for børser, slik at du enkelt kan komme i gang.

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me