10 Best Proof of Stake Coins (PoS) voor het uitzetten van cryptocurrencies

Het vooruitzicht om passief te verdienen en uw crypto voor u te laten werken, heeft de geest van zowel nieuwe als doorgewinterde crypto-investeerders geprikkeld. Met letterlijk duizenden om uit te kiezen, kan het zoeken naar het beste bewijs van inzetmunten een ontmoedigende taak zijn. Maak je geen zorgen, want vandaag zullen we het beste bewijs van inzetmunten op de markt onderzoeken.

Best of Proof of stake-munten

Proof-of-Stake (PoS) -munten lijken tegenwoordig veel aandacht te krijgen van crypto-investeerders, aangezien grote cryptocurrency-uitwisselingen, crypto-portemonnee en zelfs aanbieders van bewaaroplossingen zijn begonnen met het integreren van staking-services in hun platforms. Zelfs bestaande cryptoprojecten proberen deze functie op te nemen. De tweede cryptocurrency ter wereld op basis van marktkapitalisatie, Ethereum, is van plan om naar dit consensusalgoritme te migreren vanwege de inherente voordelen ten opzichte van Proof-of-Work (PoS) die het Ethereum-netwerk momenteel gebruikt..

Bovendien bieden PoS-tokens beleggers in cryptocurrency een gemakkelijke manier om hun token-bezit te vergroten door hen in staat te stellen passief inkomen te verdienen met de digitale PoS-activa die ze al hebben. Bovendien is het bewezen dat het een effectieve en lucratiever manier is om cryptocurrencies te verdienen dan ze alleen maar te “hollen” en te wachten tot de marktwaarde van tokens toeneemt. Als zodanig zijn veel tokens van het PoS-type gelanceerd en nog veel meer in ontwikkeling, inclusief bestaande projecten die deze uitzetfunctie willen opnemen, wat resulteert in een stortvloed aan PoS-tokenopties die investeerders kunnen overweldigen..

Niettemin moeten beleggers, net als bij elke andere investering, hun due diligence doen om te bepalen wat voor hen de beste Proof of Stake-tokens zijn. De beste Proof of Stake-munten kunnen variëren, afhankelijk van de persoonlijke voorkeur van de recensent. Het kan zelfs worden uitgesteld voor particuliere en institutionele beleggers, gezien de verschillende prioriteiten en financiële middelen waarover zij beschikken. Dat gezegd hebbende, zal dit artikel potentiële PoS-deelnemers helpen om voor zichzelf te bepalen wat voor hen de beste Proof of Stake-munten zijn door een samengestelde lijst van PoS-munten te presenteren die ze zouden willen overwegen. Laten we eerst een snelle vergelijking maken tussen PoS en PoW. 

Contents

Wat is een bewijs van inzet?

Proof-of-Stake (PoS) is een gedistribueerd grootboekconsensusmechanisme waarvan is vastgesteld dat het een levensvatbaar alternatief is voor het Proof-of-Work (PoW) -protocol. Het is beschreven als een meer kosteneffectieve en efficiënte manier om transacties via een gedistribueerd netwerk te beveiligen. In tegenstelling tot PoW vereist het PoS-protocol geen dure, snel verouderde en moeilijk op te zetten apparatuur voor cryptomining, wat de belangrijkste toetredingsdrempel is geweest voor potentiële PoW-deelnemers die miners worden genoemd.. 

Mijnwerkers versus validators

Mijnwerkers zijn exploitanten van cryptocurrency-miningapparatuur die door machines gegenereerde cryptografische problemen oplossen voor een kans om het volgende blok op een blockchain te schrijven en daarbij de blokbeloningen en een deel van de transactiekosten te ontvangen die door gebruikers van de genoemde blockchain worden betaald. Dit helpt bij het beveiligen van PoW-gebaseerde netwerken door ervoor te zorgen dat er slechts één versie van de “waarheid” is en zo consensus te bereiken over een gedistribueerd netwerk. Dit consensusmechanisme wordt algemeen beschouwd als duur en verkwistend voor energiebronnen, maar het wordt algemeen aanvaard als het veiligste en meest gedecentraliseerde consensusprotocol tot nu toe..

Omgekeerd nemen PoS ‘validators’ de rol van ‘miners’ aan, maar in plaats van cryptominingmachines te bedienen, hoeven ze alleen een bepaald aantal digitale PoS-tokens of -munten aan te houden en in te zetten om deel te nemen aan het validatieproces. Dit neemt de kosten weg van het opzetten van de infrastructuur voor mijnbouwactiviteiten, inclusief het bijbehorende risico bij mijnbouwactiviteiten – fluctuerende energiekosten, veranderend regelgevend beleid en slijtage van mijnbouwapparatuur. Dit betekent dat iedereen die geïnteresseerd is in deelname aan uitzetten, dit meteen kan doen, zolang ze voldoen aan de minimaal vereiste tokens en deze tokens hebben “uitgezet”.. 

Uitzetproces

Uitzetten is het proces van het “vergrendelen”, “bevriezen” of “opzij zetten” van een bepaald aantal digitale activa om in aanmerking te komen voor het uitzetten van beloningen. De minimumvereiste voor tokens varieert echter van project tot project. Dit kan variëren van een dollar aan tokens tot enkele duizenden. Desalniettemin, als algemene regel in PoS-tokens, hoe meer u ‘inzet’, hoe groter uw kansen om een ​​validator te worden en validatiebeloningen te ontvangen. In termen van PoS zijn investeerders met hogere ‘inzetten’ vergelijkbaar met ‘mijnwerkers’ met krachtigere mijnbouwapparatuur die meer kansen hebben om het volgende blok te schrijven en de blokbeloningen te krijgen.

Gedelegeerde Proof-of-Stake (DPoS)

Het proces van uitzetten is niet uniek voor het PoS-consensusprotocol, aangezien het ook wordt gebruikt in een relatief nieuwer consensusmechanisme, genaamd de Delegated Proof-of-Stake (DPoS). In gedelegeerde Proof of Stake-investeerders (mensen die hun tokens inzetten) raken niet direct betrokken bij de blokcreatie- of validatieprocessen van een gedistribueerd grootboeknetwerk. Zodra hun gedelegeerde Proof of Stake-munten of -tokens zijn ‘ingezet’, ‘bevroren’ of ‘vergrendeld’, kunnen ze het ‘gewicht’, ‘macht’ of ‘aandelen’ delegeren aan ‘afgevaardigden’, getuigen ”, ‘blokproducenten’ ”Of“ vertegenwoordigers ”die namens hen deelnemen aan de daadwerkelijke creatie en validatie van blokken.

Bovendien heeft elk DPos-muntenproject, net als PoS-munten, zijn beloningsstructuur, bloktijd, minimale inzetvereisten en “inzettijdvergrendeling” of “uitstelvertraging” die vereist zijn om te “ongedaan maken”. Aangezien ‘uitzetten’ vereist is voor zowel PoS- als DPos-consensusprotocollen, zullen we voor de eenvoud gezamenlijk PoS- en DPos-tokens ‘Proof-of-Stake-tokens’ noemen in dit artikel. 

Methodologie

Methodologie voor de selectie van de beste Proof of Stake-munten

Criteria

Zoals eerder vermeld, was er een stortvloed aan Proof-of-Stake-tokens op de markt, waardoor het voor beleggers moeilijker werd om te kiezen in welke tokens ze zouden investeren. Om onze lezers te helpen bepalen welke ze zouden willen overwegen, zullen we een een samengestelde lijst van de beste Proof of Stake-munten op basis van de combinatie van deze volgende criteria: opbrengst uitzetten, totale inzet in het netwerk, risico’s, gemakkelijke toegang en bruikbaarheid van tokens; om de allerbeste Proof-of-Stake-tokens te identificeren.

Uitzetrendement heeft betrekking op het geannualiseerde percentage dat wordt beloond aan uitzetdeelnemers. Hoewel dit van tijd tot tijd verandert, is het een effectieve schatting van het verdienpotentieel van een project. Samen met het totaal zijn de ingezette tokens gewoon de som van alle ingezette digitale activa in een PoS-blockchain. Dit toont het vertrouwen van marktpartijen in een bepaald project aan.

Risico daarentegen is de mate waarin beleggers worden blootgesteld aan prijsschommelingen, zorgen over regelgeving en liquiditeit. Projecten die minder waarschijnlijk door deze risico’s worden getroffen, scoren hoger. Het gemak van binnenkomst beschrijft de financiële en technische vereisten waaraan houders van tokens moeten deelnemen. PoS-tokens met minder vereiste tokens om deel te nemen, scoren hoger, evenals tokens die minder technische knowhow vereisen.

Ten slotte is er het nut van het PoS-token. Tokens die andere use-cases hebben, scoren hoger omdat ze hoger scoren.

Selectie

De samengestelde Best Proof of Stake Tokens-lijst is gemaakt na het zorgvuldig selecteren van 32 van de meest winstgevende, meest gevestigde en opwindende projecten in de PoS / DPoS-markt. De eerste lijst bestond uit het volgende:

Algorand, Ark, Cardano**, Cosmos, Dash, Decred, Energi, EOS, Ethereum*, IOST, IoTex, Harmonie​, Komodo**, Lisk, Livepeer, Loom, NavCoin, NEM, NEO, NULS, Ontology, PIVX, QTUM, Steem**, Stratis, Synthetix, Tezos, TomoChain, TRON, V System, Vechain** en golven.

* Uitzetmechanisme nog niet volledig geïmplementeerd

** Ontbrekende gegevens vereist voor de bovengenoemde criteria

Zes projecten op de lijst werden geschrapt vanwege twee belangrijke redenen: gebrek aan gegevens die nodig zijn om een ​​eerlijke en degelijke evaluatie van het project te maken en niet volledig geïmplementeerd uitzetmechanisme.

Eervolle vermeldingen

Onder de zes projecten die van de lijst werden verwijderd, waren twee top 10 cryptocurrencies in termen van marktkapitalisatie, Ethereum en Cardano. Ethereum (ETH) zou tot de hoogste van alle projecten hebben gerekend vanwege zijn bewezen staat van dienst, waardepotentieel en geweldige bruikbaarheid voor duizenden gedecentraliseerde applicaties DApps. Het is van de lijst verwijderd omdat het PoS-mechanisme nog niet volledig is geïmplementeerd.

Cardano (ADA) is er trots op een van de meest verfijnde projecten in het PoS-ecosysteem te zijn, ondersteund door ontwikkelaars die niet alleen zeer bekwaam zijn in gedistribueerde grootboektechnologie, maar ook bekend staan ​​als innovators in de ruimte vanwege hun sterke achtergrond in onderzoek en ontwikkeling . Het is van de lijst verwijderd vanwege een gebrek aan gegevens die nodig zijn voor een eerlijke beoordeling van het project, hetzelfde geldt voor Harmony, Komodo, Steem en VeChain.

Het schrappen van de genoemde projecten van de lijst weerspiegelt geen bearish houding ten opzichte van deze projecten, maar eerder de moeilijkheid om ze naar behoren te beoordelen binnen de beschouwde criteria. Als je goed kijkt, behoren deze projecten tot de meest innovatieve en veelbelovende in de PoS / DPoS-ruimte.

Laatste lijst

De 24 resterende PoS / DPoS-projecten werden vervolgens doorgelicht met behulp van de eerder genoemde statistieken, waardoor de lijst verder werd teruggebracht tot 10, waardoor we een aantal van de Top 10 beste Proof of Stake Coins hebben die momenteel beschikbaar zijn:

Algorand, Cosmos, EOS, IOST, Ontology, Tezos, TRON, Synthetix, V System en Waves. 

Om een ​​beter begrip te krijgen van waarom deze projecten werden beschouwd als het beste bewijs van tokens, zullen we de verdiensten van elk project bespreken, een korte maar gedetailleerde introductie geven, de unieke waardepropositie vermelden en de voor- en nadelen delen. Laten we nu zonder verder oponthoud naar de lijst met de beste Proof of stake-tokens gaan.

TOP 10 Bewijs van inzetmunten

Positie 11 best Proof of Stake-muntenSynthetix-netwerktoken (SNX)

beste bewijs van inzetmunten - Synthetix

De eerste op de lijst is Synthetix Network. Het is een gedecentraliseerd platform voor de uitgifte van digitale activa waarmee het Synthetix-team synthetische activa kan creëren die worden gedekt door de Synthetix Network Token (SNX). Bovendien worden deze synthetische activa, gezamenlijk Synths genoemd, ondersteund door SNX-tokens om, wat het team beweert, oneindige liquiditeit en zero slippage-transacties te bieden. De soorten activa die naar Synths kunnen worden geconverteerd, zijn onder meer fiat-valuta’s, grondstoffen, cryptocurrencies en omgekeerde valuta’s. 

Bovendien kunnen SNX-tokens worden ingezet met behulp van “Minter”, een uitzetmechanisme gecreëerd door de Synthetix-ontwikkelaars om het muntproces uit te voeren van nieuwe SNX-tokens die worden geactiveerd en gekwantificeerd door de relatieve token-uitzetbezit van deelnemers. De totale SNX die moet worden gedeeld, wordt bepaald door het netwerk dat 0,3% handelsvergoedingen ontvangt die worden gegenereerd door Synths-beurzen van de Synthetics Exchange. Dit is waar de waarde van het SNX-token wordt afgeleid. 

Algemene informatie

Token naam: Synthetix Network Tokens (SNX)

Totaal aanbod: 143.269.231 SNX

Ingezette tokens: 51 miljoen USD aan tokens (gerangschikt 11)

Min om in te zetten: 1 SNX (gerangschikt 11)

Est. jaarlijkse opbrengst: 79,02% (gerangschikt 2)

Huidige prijs: $ 0,44501 (USD)

Aantal markten: 15 (gerangschikt 22)

Consensustype: Proof of Stake (PoS)

Belangrijkste kenmerken

 • Platform voor uitgifte van synthetische activa dat blootstelling mogelijk maakt zonder onderliggende activa
 • Gepoold onderpandmodel voor liquiditeit en zero slip in trading
 • Creëren van inverse digitale valuta’s die een omgekeerde waarde hebben van de onderliggende waarde
 • Toestemmingsloze handel op de keten
 • Passief inkomen via Staking SNX 

Voordelen

 • Oneindige liquiditeit.
 • Geen slippende transacties.
 • Eenvoudige creatie van synthetische activa.
 • Tokens met omgekeerde waarde.
 • Werkende dApps:
 • Synthetic Exchange met meer dan 462 markten, waaronder fiat, commodities en crypto’s.
 • Mintr, uitzetgereedschap.

Nadelen

 • Synthetix Network bevindt zich nog in de experimentele fase, bugs en beveiligingsproblemen zijn waarschijnlijk.
 • Prijsfeed wordt geleverd door een closed-source orakel dat vatbaar is voor teammanipulatie of een single point of failure.
 • De liquiditeit van SNX-tokens is een probleem omdat het alleen op 15 markten wordt verhandeld.

Rang 10 best Proof of Stake-muntenAlgorand (ALGO)

beste bewijs van inzetmunten - Algorand

Algorand is een van de nieuwere blockchain-projecten in de lijst en een die de laatste tijd veel aandacht heeft gekregen van de cryptocurrency-gemeenschap sinds de belangrijkste netto-lancering halverwege dit jaar. Het belangrijkste doel van het project is om een ​​grenzeloze economie te creëren die inclusief en transparant is om welvaart op te bouwen, waar dan ook. Afgezien hiervan is het ontwikkeld door de Turing Award-winnaar (Nobelprijs-equivalent voor computergebruik), MIT-professor en nulkennisbestendig, Silvio Micali.

Het project heeft tot doel het blockchain-trilemma aan te pakken, de afweging tussen beveiliging, decentralisatie en schaalbaarheid. Het unieke ontwerp van het Algorand-protocol stelt het in staat om nieuwe blokken te produceren in minder dan 5 seconden met onmiddellijke finaliteit. Bovendien stelt het protocol ontwikkelaars ook in staat om nieuwe vervangbare tokens te genereren en atomic multi-party transfers (AMPT’s) uit te voeren zonder het gebruik van slimme contracten, waardoor onnodige reken- en transactiekosten met behulp van virtuele machines worden vermeden.. 

Algemene informatie

Token naam: Algorand (ALGO)

Totaal aanbod: 10.000.000.000 ALGO

Ingezette tokens: 443 miljoen USD aan tokens (gerangschikt 3)

Min om in te zetten: 1 ALGO (gerangschikt 5)

Est. jaarlijkse opbrengst: 7,35% (gerangschikt 14)

Huidige prijs: $ 0,21646 (USD)

Aantal markten: 66 (gerangschikt 14)

Consensustype: puur bewijs van inzet

Belangrijkste kenmerken

 • Een consensusalgoritme zonder concessies te doen aan beveiliging, schaalbaarheid en decentralisatie.
 • Laag 1 implementatie van kernfunctionaliteiten. 
 • Slimme contractloze vervangbare tokens genereren.
 • Slimme contractloze uitvoering van atomaire meerpartijenoverdrachten.
 • Puur bewijs van inzet.

Voordelen

 • Het project wordt geleid door een van ‘s werelds grootste computergeesten.
 • Gegenereerde vervangbare tokens nemen de eigenschappen van Algorand over vanwege de implementatie van laag 1.
 • Ultrasnelle transacties met onmiddellijke finaliteit
 • Echte gelijktijdigheid via atomaire overdrachtsfunctionaliteit met meerdere partijen. 
 • Wordt minder waarschijnlijk als een beveiliging beoordeeld.

Nadelen

 • Bevat veel geavanceerde technologie die nog grotendeels ongetest en onbewezen is. 
 • Het beperkte aantal dApps dat bovenop de blockchain bouwt.
 • De prijzen van ALGO-tokens vertonen een neerwaartse trend sinds de lancering van het mainnet.
 • ALGO Token Exchange-lijst relatief minder in vergelijking met andere projecten op deze lijst.

Positie 9: Internet of Services-token (IOST)

beste bewijs van inzetmunten - IOST

Internet of Services is een blockchain-project dat tot doel heeft blockchain-infrastructuur op bedrijfsniveau te bieden die veilig en schaalbaar genoeg is voor toepassingen van multinationals. Het IOST-team is van plan om zijn unieke sharding-architectuur en consensusmechanisme te gebruiken om dit mogelijk te maken. Het team bestaat uit 50 blockchain-meervoudig bekroonde professionals van prestigieuze universiteiten over de hele wereld, evenals grote industriereuzen.

IOST-ontwikkelaars beweren dat hun blockchain 100.000 transacties per seconde aankan die mogelijk worden gemaakt door de implementatie van nieuwe computerprocessen zoals Efficient Distributed Sharding (EDS) -schema, TransEpoch-toewijzingsprocedure, Atomix-commit-protocol, Proof-of-Believability (PoB) consensus algoritme, Micro en State Block (MSB) bronverwerking. 

Algemene informatie

Token naam: Internet of Services Token (IOST)

Totaal aanbod: 21.000.000.000 IOST

Ingezette tokens: 20 miljoen USD aan tokens (gerangschikt 18)

Min om in te zetten: 1.000 IOST (gerangschikt 16)

Est. jaarlijkse opbrengst: 11,84% (gerangschikt 6)

Huidige prijs: $ 0,21646 USD

Aantal markten: 108 (gerangschikt 8)

Consensustype: bewijs van geloofwaardigheid 

Belangrijkste kenmerken

 • Een enterprise-ready blockchain-infrastructuur die kan worden geschaald voor massale acceptatie zonder in te boeten aan beveiliging.
 • Nieuwe sharding-schema’s om het te helpen hoge transactionele doorvoersnelheden te bereiken.
 • Implementeert het consensusmechanisme van het bewijs van geloofwaardigheid dat het team beweert meer gedecentraliseerd te zijn dan andere protocollen.
 • Gebruikt Javascript als de belangrijkste programmeertaal voor slimme contracten.
 • Creëren van vervangbare tokens en niet-vervangbare tokens.

Voordelen

 • Ulta-snelle blockchain zonder in te boeten aan decentralisatie en beveiliging.
 • Gebruikt gemeenschappelijke programmeertaal, Javascript voor slimme contracten.
 • Lage transactiekosten.
 • Matig hoge beloningen.
 • Het heeft meer dan 100 markten.
 • De gestage groei van nee. van DApps.

Nadelen

 • Veel partnerschappen, maar weinig DApps van hoge kwaliteit.
 • DApps van derden hebben problemen met het onboarding van gebruikers.
 • Gebrek aan marketinginitiatief om nieuwe DApps-gebruikers aan te trekken.
 • De huidige marktprijsactie was niet ideaal.

Rang 8 beste Proof of Stake-munten: Ontologie (ONT)

Het Ontology blockchain-project introduceert een nieuw soort consensusprotocol waarmee het beter kan opschalen zonder in te boeten aan beveiliging en decentralisatie. Nagesynchroniseerd als VBFT, is het een nieuw soort consensusmechanisme dat Proof of Stake (PoS), Byzantine Fault Tolerance (BFT) en Variable Random Functions (VRF) combineert met een transactiesnelheid van meer dan 3.000 TPS. ONT is een complete gedistribueerde grootboekinfrastructuur die modulair, pluggable en aanpasbaar is voor verschillende gedistribueerde toepassingen. 

Het heeft drie infrastructuurdelen. ONT Blockchain, de basisinfrastructuur, ONT Blockchain-framework, een modulair en aanpasbaar framework voor verschillende applicaties en ONT Interaction Protocols, om het platform te laten werken op verschillende blockchains en apparaten. Het heeft een gedecentraliseerd identiteitsraamwerk en een gedecentraliseerd raamwerk voor gegevensuitwisseling en samenwerking. Deze nieuwe blockchain heeft ook een systeem met twee tokens als afschrikmiddel voor prijsvolatiliteit.

Algemene informatie

Token naam: Ontology (ONT)

Totaal aanbod: 1.000.000.000 ONT

Ingezette tokens: 47 miljoen USD aan tokens (gerangschikt 12)

Min om in te zetten: 1 ONT (gerangschikt 8)

Est. jaarlijkse opbrengst: 2,95% (gerangschikt 22)

Huidige prijs: $ 0,21646 USD

Aantal markten: 119 (gerangschikt 7)

Consensustype: VBFT 

Belangrijkste kenmerken

 • Een high-performance openbare blockchain die modulair en aanpasbaar is voor verschillende toepassingen.
 • Het implementeert een dual-token-systeem en gebruikt ONT als een governance-token en ONG als het utility-token.
 • Slimme contracten 
 • Gedistribueerd verificatiebeheer
 • Gedecentraliseerde gegevensuitwisseling

Voordelen

 • Veilig, gedecentraliseerd en schaalbaar.
 • Modulair, aanpasbaar en aanpasbaar.
 • Toepasbaar op een breed scala aan consumenten- en industriële producten en diensten. 
 • Dual-token-model ontkoppelt ONT en ONG om de invloed van prijsvolatiliteit te voorkomen.
 • Robuuste marketing- en samenwerkingsinitiatieven.

Nadelen

 • Geschatte jaarlijkse opbrengst bij de laagste in deze lijst.
 • Regelgevingskwesties vanwege de houding van China ten opzichte van cryptocurrencies en tokens.
 • Net als bij NEO kan het overbodig blijken te zijn.

Rang 7 beste Proof of Stake-munten: V-systeem (VSYS

Vsystems

Het V-systeem is een algemene blockchain-infrastructuurprovider die wordt geleid door Sunny King, de maker van het Proof-of-Stake (PoS) consensusprotocol en twee cryptoprojecten, Peercoin en Primecoin. Het project wil zichzelf positioneren als een blockchain-verbeterde objectgeoriënteerde database- en cloudserviceprovider voor algemene doeleinden. Om tegemoet te komen aan een breed scala aan toepassingen en industrieën, is het V-systeem ontworpen om modulair, pluggable en aanpasbaar te zijn, compatibel met verschillende soorten blockchains.

Dit wordt mogelijk gemaakt door gebruik te maken van het Supernode Proof of Stake (SPoS) consensusprotocol dat door het team is beschreven als de volgende evolutie van PoS die krachtige blockchain-systemen mogelijk zal maken. SPoS is niet alleen razendsnel (1 seconde bloktijd) maar is ook voorspelbaarder en stabieler. De belangrijkste valuta van het platform is V System Coins (VYS) en wordt gebruikt als beloning voor het produceren van blokken en platformvaluta voor functiegebruik, zoals resourcegebruik van projecten die zijn gebouwd op V System en gedecentraliseerde database-cloudservices. 

Algemene informatie

Tokennaam: V-systeem (VSYS)

Totaal aanbod: 5.381.254.128 VSYS

Ingezette tokens: 121 miljoen USD (gerangschikt 7)

Min om in te zetten: 1 VSYS (gerangschikt 4)

Est. jaarlijkse opbrengst: 15,22% (gerangschikt 4)

Huidige prijs: $ 0,0767 USD

Aantal markten: 43 (gerangschikt 15)

Consensustype: Supernode Proof of Stake

Belangrijkste kenmerken

 • Snel, stabiel, voorspelbaar en kostenefficiënt (energie- en geldkosten) consensusprotocol.
 • Ontworpen als een algemene blockchain-gebaseerde database en cloudplatform.
 • Inplugbare blockchain-ondersteuning.
 • Smart Contract-, Side-chain- en Cross-chain-functionaliteit.
 • Stake liquiditeit met staking deelnemers die in staat zijn om hun “ingezette” of “geleasde” munten onmiddellijk te verplaatsen

Voordelen

 • Vanaf de basis opgebouwd voor een breed scala aan toepassingen en industrieën.
 • Innovatief consensusmechanisme dat stabieler en voorspelbaarder is zonder het decentralisatieaspect op te offeren.
 • 1 sec bloktijd.
 • Liquiditeitskenmerken in het spel.
 • 15,22% rendement op ingezette VSYS-munten. 

Nadelen

 • Het is te vroeg om te bepalen of het V System-team in staat zal zijn om belangrijke componenten van het platform te leveren.
 • Technologie die nog niet is getest om de beloofde prestaties te bereiken.
 • Zeer weinig DApps-projecten ontwikkelen zich op het platform van V Systems.

Rang 6 beste Proof of Stake-munten: Golven (GOLVEN)

Golven

Waves-platforms is een open-source gedistribueerd netwerk dat als doel heeft Web 3.0-applicaties in te luiden door aanpasbare gedecentraliseerde oplossingen aan te bieden waarmee gebruikers volledige controle hebben over hun digitale activa, persoonlijke gegevens en privacy. Het is ook ontworpen voor ondernemingen die van plan zijn blockchain-technologie te gebruiken voor beveiliging, operationele efficiëntie, transparantie en verifieerbaarheid. Het team kan dit doen door een complete reeks oplossingen te bieden ter ondersteuning van de backend van Web 3.0-services, waaronder een protocollaag, infrastructuurlaag en applicatielaag..

De protocollaag bestaat uit een consensusprotocol genaamd Leased Proof-of-Stake (LPoS), een optimalisatieprotocol genaamd Waves-NG, een features-activeringsprotocol en een hele reeks cryptografische en validatieregels en transactiemodellen. bovendien bestaat de infrastructuurlaag uit een geïntegreerde ontwikkelomgeving, Waves Smart Contracts-programmeertaal (RIDE) en verschillende API-bibliotheken en tools. Ten slotte bestaat de applicatielaag uit alle DApp’s die op het netwerk draaien, zoals de gedecentraliseerde centrale, mobiele apps en andere.

Algemene informatie

Token naam: Waves (WAVES)

Totaal aanbod: 100.000.000 GOLVEN

Ingezette tokens: 35 miljoen USD (gerangschikt 13)

Min om in te zetten: 1 WAVES (gerangschikt 10)

Est. jaarlijkse opbrengst: 7,53% (gerangschikt 13)

Huidige prijs: $ 0,92 USD 

Aantal markten: 681 (gerangschikt 1)

Type consensus: gehuurd bewijs van belang

Belangrijkste kenmerken

 • Tokenscreatieplatform waarmee niet-technische gebruikers digitale activa kunnen maken die ‘Smart Assets’ worden genoemd
 • Gedecentraliseerde interne uitwisseling met een gebruiksvriendelijke klantgerichte interface
 • Twee (voorheen drie vóór 1 oktober) tokens die zijn gekoppeld aan het Waves-platform: het Waves-token, het primaire token met toegangs- en blokcreatierechten en de Waves Community Token (WCT) is een governance-token voor stemmen en gemeenschapsactiviteiten. 
 • Gedecentraliseerd tokensysteem 
 • Gedecentraliseerd bestuur 

Voordelen

 • Eenvoudig en kosteneffectief tokenisatieplatform.
 • Gebruiksvriendelijke portemonnee / interne gedecentraliseerde uitwisseling // Staking tool.
 • Verkrijgbaar bij 681 markten.
 • Een volledige reeks ontwikkeltools.
 • Door de gemeenschap aangestuurd monetair beleid.

Nadelen

 • Te veel lage kwaliteit / nutteloze slimme activa in het golvenplatform.
 • Waves DApps trekken niet zoveel gebruikers aan als andere vergelijkbare projecten.
 • Main Waves DEX heeft geen 2FA-functie voor een extra beveiligingslaag.

Rang 5 beste Proof of Stake-munten: EOS (EOS)

EOS

EOS.IO is het derde blockchain-geesteskind van Daniel Larimer, de maker van het Delegated Proof Of Stake (DPoS) consensusprotocol en mede-oprichter van zowel Steem als BitShares. EOS.IO wil het belangrijkste slimme contractplatform en gedecentraliseerd besturingssysteem worden voor gedecentraliseerde applicaties van industriële kwaliteit. De EOS-blockchain emuleert een enorm computerbesturingssysteem dat schaarse bronnen toewijst voor gedecentraliseerde applicaties zoals CPU, netwerk en RAM. CPU en netwerk worden verkregen door EOS uit te zetten, de belangrijkste cryptocurrency van het platform, RAM, aan de andere kant, kan worden gekocht met EOS.

EOS-transacties zijn supersnel met slechts een halve seconde om transacties te bevestigen en ongeveer twee minuten om definitief te worden. Behalve dat het de belangrijkste valuta is voor schaarse computerbronnen, fungeert EOS-token ook als een governance-token waar gebruikers het kunnen gebruiken om op blokproducenten te stemmen. Het EOS-platform bleek zeer succesvol te zijn, aangezien het vandaag een van de grootste slimme contractplatforms in de crypto-ruimte is geworden, alleen overtroffen door Ethereum.  

Algemene informatie

Token naam: EOS (EOS)

Totaal aanbod: 1.012.836.253 EOS

Ingezette tokens: 1290 miljoen USD aan tokens (gerangschikt 1)

Min om in te zetten: 1 EOS (gerangschikt 15)

Est. jaarlijkse opbrengst: 1,84% (gerangschikt 24)

Huidige prijs: $ 2,95 USD 

Aantal markten: 634 (gerangschikt 2)

Consensustype: Byzantijnse fouttolerantie Gedelegeerd bewijs van inzet BFT-DPoS

Belangrijkste kenmerken

 • Zeer krachtig Smart Contract-platform waarvan het EOS-team beweert dat het kan opschalen naar miljoenen transacties per seconde.
 • Volledige verwijdering van transactiekosten.
 • Een adaptieve gedistribueerde grootboektechnologie die kan worden aangepast voor een verscheidenheid aan toepassingen voor blockchains zonder of met toestemming. 
 • Veilige parallelle en sequentiële prestaties.
 • Aanpasbaar toestemmingsschema.

Voordelen

 • Ultrasnel slim contractplatform
 • Feeless-transacties.
 • De groeiende lijst van hoogwaardige en schaalbare DApps in verschillende industrieën.
 • Het uiterst getalenteerde ontwikkelingsteam
 • Een zeer stabiele en liquide markt.
 • Hoogste kapitalisatie van alle PoS-projecten in deze lijst.

Nadelen

 • De kosten voor het aanmaken van accounts vormen een grote toetredingsdrempel voor potentiële gebruikers.
 • RAM-uitgaven lijken in tegenspraak met feeless-transactieclaims.
 • De regelgevingsimplicaties voor veiligheid.
 • Waargenomen uitdagingen op het gebied van decentralisatie.

Rang 4 beste Proof of Stake-munten: Tezos (XTZ)

Tezos

Tezos is een in Zwitserland gevestigde blockchain voor algemene doeleinden die sinds 2014 in ontwikkeling is en is ontwikkeld en mede opgericht door ex-Morgan Stanley-analist Arthur en Kathleen Breitman. Het is een multifunctioneel smart contracts-platform voor gedecentraliseerde applicaties met een zelfaanpassend protocol via het on-chain governance-model. Bovendien maakt deze zelfcorrigerende functie het een ideaal gedecentraliseerd consensusplatform met metaconsensusmogelijkheden, waardoor het een breed scala aan consumenten- en industriële toepassingen kan ondersteunen die gericht zijn op het benutten van gedistribueerde grootboektechnologie..

Dankzij het on-chain governance-model kunnen belanghebbenden wijzigingen in de protocollen goedkeuren, waardoor ze autonoom kunnen evolueren en hun code kunnen wijzigen. Hierdoor kan Tezos zichzelf upgraden zonder te hoeven opsplitsen in twee verschillende blockchains. Bovendien gebruikt Tezos een consensusmechanisme van het PoS-type, Liquid Proof of Stake genaamd, waarmee deelnemers hun tokens kunnen gebruiken als governance-tokens, stemrecht over amendementen en als primaire tokens voor transacties en het claimen van rechten voor het proces voor het maken van blokken, bakken genaamd. Iedereen kan deelnemen aan bakken, zelfs kleine boeren door XTZ te delegeren om makers, bakkers genaamd, te blokkeren, een gepoolde Tezos-account met 10.000 of meer XTZ (1 rol).

Algemene informatie

Token naam: Tezos (XTZ)

Totaal aanbod: 813.114.290 XTZ

Ingezette tokens: 522 miljoen USD aan tokens (gerangschikt 2)

Min om in te zetten: 1 XTZ (gerangschikt 9)

Est. jaarlijkse opbrengst: 6,94% (gerangschikt 16)

Huidige prijs: $ 0,913 USD 

Aantal markten: 74 (gerangschikt 11)

Consensustype: Liquid Proof of Stake

Belangrijkste kenmerken

 • Beheer op de keten.
 • Zelfaanpassend protocol.
 • Slimme contracten en formele verificatie.
 • Gemakkelijk deelnemen aan activiteiten voor het maken van blokken (bakken) via delegaties.
 • Stimulering van goedgekeurde voorgestelde protocolverbeteringen.

Voordelen

 • Zeer flexibele ontwikkeling dankzij de zelfaanpassende functie.
 • Gedecentraliseerde on-chain governance.
 • Bevordert gedecentraliseerde innovatie.
 • Nauwkeurige, veilige en beveiligde implementatie van Smart Contracts via het gebruik van programmeertaal Michelson.
 • 2de hoogste waarde aan tokens die in de lijst zijn ingezet.

Nadelen

 • Lopende geschillen over effecten.
 • Crypto Rating Council stelt dat Tezos waarschijnlijk een beveiliging is.
 • Michelson’s programmeertaal is niet goed bekend.

Rang 3 beste Proof of Stake-munten: Kosmos (ATOM)

Kosmos

Cosmos is door zijn ontwikkelaars het internet van blockchains genoemd, dat bestaat uit zeer schaalbare, onafhankelijke en parallelle blockchains die met elkaar kunnen samenwerken via een gedistribueerd netwerk. Het biedt niet alleen een oplossing voor het blockchain-trilemma – schaalbaarheid, beveiliging en decentralisatie), maar biedt ook interoperabiliteit, een functie met toegevoegde waarde die nodig is om het nut van op blockchain gebaseerde applicaties aanzienlijk te vergroten..

Daarnaast maakte het team gebruik van Tindermint BFT, een consensusprotocol dat de netwerk- en consensuslagen van een blockchain verpakt in één generieke consensus-engine. Dit consensusmechanisme heeft een bloktijd van 1 seconde die 10K transacties per seconde kan verwerken met Instant finality. Het is ook aanpasbaar aan geautoriseerde en toestemmingsloze blockchains en het is zeer veilig met proof-of-fork accountability-functies. De applicatielaag wordt vervolgens verbonden met deze generieke consensus-engine via de Application Blockchain Interface (ABCI) met behulp van direct beschikbare Cosmos Software Development Kits (SDK). 

Algemene informatie

Token naam: Cosmos (ATOM)

Totaal aanbod: 237.928.231 ATOM

Ingezette tokens: 448 miljoen USD aan tokens (gerangschikt 4)

Min om in te zetten: 1 ATOM (gerangschikt 13)

Est. jaarlijkse opbrengst: 9,88% (gerangschikt 9)

Huidige prijs: $ 2,64 USD 

Aantal markten: 104 (gerangschikt 9)

Consensustype: Tindermint BFT

Belangrijkste kenmerken

 • Ultrasnel Tindermint BFT-consensusprotocol.
 • Gelaagd blockchain-architectuurontwerp (applicatielaag, netwerk en consensus).
 • Programmeertaal-agnostische Application Blockchain Interface (ABCI).
 • Toegankelijke Cosmos SDK en applicatielaagframework.
 • Inter-Blockchain Communication Protocol (IBC) en proxy-chain-functionaliteit.
 • Hubs en spaaktopologie (hubs en zones).
 • Vork verantwoordingsfunctie.

Voordelen

 • DApps kunnen verticaal en horizontaal worden geschaald.
 • Verschillende blockchains kunnen met elkaar communiceren om interoperabiliteit te bereiken.
 • Zeer aanpasbaar voor verschillende DApps.
 • Ondersteunt elke programmeertaal.
 • Het aantrekken van enkele hoogwaardige projecten in zijn ecosysteem.

Nadelen

 • Het bevat veel nieuwe innovatieve technologieën die de tand des tijds nog moeten doorstaan.
 • Het belangrijkste kenmerk voor interoperabiliteit Inter-block Communication Protocol (IBC) is nog niet geïmplementeerd.

Rang 2 beste Proof of Stake-munten: TRON (TRX)

Tron

TRON is een relatief nieuw blockchain-project dat tot doel heeft gebruikers een gedecentraliseerd wereldwijd distributienetwerk te bieden om een ​​echt gedecentraliseerd internet op te zetten. Het biedt implementatie van slimme contracten via zijn Tron Virtual Machine (TVM) die is ontstaan ​​uit Ethereum’s Virtual Machine (EVM), waardoor alle slimme EVM-contracten compatibel zijn met TVM. Bovendien maakt Tron Network gebruik van het Delegated Proof of Stake-consensusmechanisme om een ​​hoge doorvoer, hoge schaalbaarheid en een blockchain-ecosysteem met hoge beschikbaarheid te creëren, met een hoge bandbreedte van gemiddeld 2.000 transacties per seconde. Door regeneratieve “bandbreedte” en “energie” -concepten te combineren in zijn kernarchitectuurlaag, kan het bijna kostenloze transacties en het aanmaken van accounts aanbieden.

Daarnaast is het, door gebruik te maken van en te verbeteren op beschikbare open-source technologie van andere toonaangevende projecten en door de technologie erin op te nemen, uitgegroeid tot een van de grootste blockchain-platforms in de hele crypto-ruimte. Een integraal onderdeel van het succes is de agressieve marketingstijl van zijn leiderschap om ontwikkelaars naar zijn platform te lokken en om een ​​hoge mate van betrokkenheid bij de cryptocurrency-gemeenschap te behouden via verschillende gestimuleerde bewustmakingsactiviteiten. Dit komt bovenop verschillende succesvolle partnerschappen, samenwerkingen en zakelijke overnames. Het meest in het oog springend is de overname van Bittorent, een van de meest succesvolle implementaties van een gedistribueerd netwerk. Er zitten al verschillende projecten in de pijplijn om zijn Bittorrent te benutten. 

Algemene informatie

Token naam: Tronix (TRX)

Totaal aanbod: 99.281.283.754 TRX

Ingezette tokens: 118 miljoen USD aan tokens (gerangschikt 8)

Min om in te zetten :: 1 TRX (gerangschikt 2)

Est. jaarlijkse opbrengst: 4,13% (gerangschikt 21)

Huidige prijs: $ 0,0163 USD

Aantal markten: 108 (gerangschikt 8)

Consensustype: gedelegeerd bewijs van inzet (DPoS)

Belangrijkste kenmerken

 • Een krachtige blockchain die schaalbaar en veilig is.
 • Een reeks ontwikkeltools voor snelle en eenvoudige implementatie van gedecentraliseerde applicaties
 • Een gevoelloos transactiemodel door middel van regeneratieve bronnen zoals “Bandbreedte” en “Energie” die de “Gas” -vergoedingen vervangen
 • Gemakkelijk en bijna gratis aanmaken van een account / portemonnee
 • Ethereum-compatibele virtuele machine: Tron Virtual Machine

Voordelen

 • Snelle, veilige en goedkope transacties.
 • Lage toetredingsdrempel voor nieuwe gebruikers.
 • Direct beschikbare ontwikkeltools.
 • Snelst groeiende DApps-ecosysteem.
 • Indrukwekkende marketinginitiatieven.
 • Veel partnerschappen en samenwerkingen. 

Nadelen

 • Oprichter beschuldigd van overhyping van het project.
 • Delen van de cryptocommunity zien het project als een kopie van platforms.
 • Gebrek aan diversiteit in DApps.

Rang 1 beste Proof of Stake-munten: Fusie (FSN)

Fusion is om verschillende redenen misschien wel het meest interessante proof-of-stake-project van 2020. Niet alleen is de use case achter het token een van onze favorieten, maar hun oprichter is ook de CEO van een incubator die talloze andere crypto-successen heeft voortgebracht, zoals; VeChain en QTUM.

In tegenstelling tot de meeste cryptoprojecten, voert Fusion feitelijk zijn roadmap uit om een ​​schaalbaar, interoperabel en echt gedecentraliseerd blockchain-ecosysteem te creëren voor apps voor financiële diensten. Hoewel technische ontwikkelingen zoals het Crypto Financial Smart Contract, zijn ze bedoeld om gebruikers in verschillende valuta’s te laten handelen met behulp van de Fusion-blockchain.

Als je een van onze andere artikelen hebt gelezen, weet je dat we erg optimistisch zijn over die projecten die streven naar “connectiviteit” in het momenteel zeer gefragmenteerde cryptolandschap. En Fusion doet precies dat.

Algemene informatie

Token naam: Fusion (FSN)

Totaal aanbod: 62.762.743 FSN

Ingezette tokens: 5 miljoen USD aan tokens (gerangschikt 8)

Min om in te zetten: 1 FSN (gerangschikt 1)

Est. jaarlijkse opbrengst: 18% (gerangschikt 3)

Huidige prijs: $ 0,53800 USD

Aantal markten: 27 (gerangschikt 8)

Consensustype: hiërarchisch hybride consensusmechanisme (HHCM)

Belangrijkste kenmerken

 • Een high-performance blockchain die gebruik maakt van het beste deel van proof-of-stake en proof-of-work.
 • Een beveiligingslaag die alle activa beschermt die zijn vergrendeld in de Fusion-blockchain om ervoor te zorgen dat niemand toegang heeft
 • Uiterst eenvoudig voor gebruikers om als knooppunt betrokken te raken en staking-beloningen te verdienen
 • Geavanceerde functies om te voldoen aan de complexe behoeften van financiële use-cases

Voordelen

 • Snelle, veilige en goedkope transacties.
 • Lage toetredingsdrempel voor nieuwe gebruikers.
 • Direct beschikbare ontwikkeltools.
 • Geavanceerde beveiligingslagen.
 • Voltooid team.
 • Een van de weinige succesvolle ICO’s. 

Nadelen

 • De prijs van het token is meer dan 20x lager

  het hoogste punt ooit (misschien een kans).

 • Er is veel concurrentie op financieel gebied

  applicaties infrastructuur ruimte.

 • De uitvoering van hun resterende roadmap-items

  zal van cruciaal belang zijn voor een overeenkomstige stijging van de tokenprijs.

Laatste gedachten

We hebben de lijst gemaakt met gegevens die beschikbaar zijn uit een breed scala aan gerenommeerde bronnen. Bovendien moeten lezers er rekening mee houden dat het resultaat van deze lijst op elk moment gemakkelijk kan veranderen. Dit komt door de zeer vluchtige aard van deze opkomende industrie en de snelheid waarmee deze verandert. Bovendien hangt de waargenomen waarde van elk project af van iemands prioriteiten, vereisten en vooroordelen. Het resultaat van de ranglijst kan sommige lezers hebben getroffen, vooral degenen die erg gepassioneerd zijn over hun ondersteunde project. Dit is niettemin het resultaat van een nauwgezette inspanning om een ​​eerlijke en objectieve lijst van Best Proof of Stake-tokens te maken die momenteel beschikbaar zijn in het crypto-ecosysteem. Maak van de gelegenheid gebruik om uw mening over deze lijst te geven in de commentaren hieronder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me