ASIC versus GPU Mining-winstgevendheid: wat is de beste hardware?

Het tijdperk van cryptocurrencies begon met de release van de bitcoin whitepaper in 2009. Met de crypto kwamen cryptocurrency mining en miners die als enige taak hebben om nauwkeurige blokken met transacties aan de blockchain toe te voegen. Om cryptocurrency te minen, moeten krachtige computers worden gebruikt.

Aanvankelijk werden Central Processing Units (CPU) gebruikt. Ze moesten echter worden vervangen door Graphics Processing Units (GPU) en Application-Specific Integrated Circuits (ASIC’s). De meeste mijnwerkers zijn verscheurd tussen welke mijnbouwhardware ze moeten gebruiken. Er is een strijd om de suprematie, ASIC versus GPU-mijnbouw. Deze beoordeling zal hun voor-, nadelen en winstgevendheid van de ASIC’s en GPU onthullen.

 Een korte inleiding tot het mijnbouwproces

Als we het hebben over mijnbouw, denk ik aan traditionele mijnbouw zoals steenkool-, diamant- en goudwinning. Als het echter om cryptocurrency gaat, is mining een ander balspel. Mijnbouw verwijst naar het proces van het vastleggen en onveranderlijk opslaan van transacties op de Blockchain. Computers worden gebruikt om het mijnbouwproces uit te voeren. Ten eerste verzamelen ze bitcoin-transacties in een blok en vervolgens wanneer het zijn maximale capaciteit bereikt; zij zullen het blok aan de blockchain toevoegen. 

Om deze transactieblokken te maken, zou een mijnwerker een CPU, GPU of ASIC’s moeten gebruiken om een ​​cryptografisch algoritme op te lossen. Elke mijnwerker die het probleem als eerste oplost, wordt beloond met een bepaald bedrag aan BTC (12BTC). Naast de beloning verdient de mijnwerker ook een vergoeding voor het verwerken van de transacties die op het blok zijn opgeslagen.  

Waarom GPU-mijnbouw?

ASIC versus GPU; The Battle of Mining Supremacy

Voordat mining geavanceerd werd, moesten miners CPU’s gebruiken om de blockchain te valideren. Miners ontdekten na een tijdje dat GPU’s en ASIC’s het bitcoin proof of work-algoritme, ook wel bekend als SHA256, beter konden verwerken. Vervolgens maakte de winstgevendheid van de GPU-mijnbouw het wenselijker dan de CPU.

Bij het minen met GPU Mining-hardware worden transacties geverifieerd en worden nieuwe cryptomunten gemaakt met behulp van grafische kaarten. GPU’s bieden veel voordelen ten opzichte van de CPU-hardware. Een standaard GPU kan snelheden verwerken tot 3200 32-bits instructies per klok, een cijfer dat 800 keer hoger is dan de snelheid van de CPU die slechts 4 32-bits instructies per klok klokt.

Evenzo zijn GPU’s ontworpen om vergelijkbare taken uit te voeren als de CPU en zelfs beter. GPU’s kunnen meer berekeningen uitvoeren dan de CPU. Dit komt omdat het is gebouwd met een groot aantal Arithmetic Logic Units (ALU), waardoor de GPU wiskundige berekeningen mogelijk maakt. GPU’s kunnen meer presteren tijdens het cryptominingproces dankzij de ALU.

Deze recensie heeft echter niets te maken met CPU’s; het is een geval van ASIC versus GPU-mijnbouw. In vergelijking met de ASIC hebben GPU’s een verkoopbare waarde. Bekijk het vanaf deze kant; GPU’s zijn in eerste instantie gemaakt voor de game-industrie. De kaarten zijn gemaakt om beeldweergave op computerapparatuur te genereren en te vergroten. Als u nu besluit om te stoppen met minen, heeft uw GPU nog steeds een marktwaarde, in tegenstelling tot de ASIC. 

U kunt de GPU-mininghardware gebruiken om de volgende munten te minen; Ethereum, Ethereum Classic, BitTube, Bitcoin Gold, Monero. Als u op zoek bent naar een apparaat om uw GPU-mijnbouw te ondersteunen, kunt u dit ook overwegen, NVIDIA en AMD.

De almachtige ASIC-mijnbouw

ASIC versus GPU; The Battle of Mining Supremacy

Hoewel mijnwerkers al jaren GPU-mijnbouw gebruiken, wordt het geconfronteerd met hevige concurrentie van ASIC-mijnbouw. De toepassingsspecifieke geïntegreerde schakelingen presteren beter dan zowel CPU’s als GPU’s bij het uitvoeren van hash-berekeningen. De winstgevendheid van GPU-mijnbouw kreeg een tegenslag met de lancering van ASIC-mijnwerkers, omdat de ASIC-chips het SHA256-algoritme beter konden oplossen.

In tegenstelling tot CPU’s en GPU’s, wordt ASIC-mijnbouw gedaan met professionele mijncomputers die speciaal zijn ontworpen voor het berekenen van één specifiek algoritme. Dat wil zeggen, ASIC’s zijn ontworpen om ruimtebesparend en krachtiger te zijn. Een voordeel dat ze ten opzichte van de GPU hebben, is het feit dat ze minder elektriciteit verbruiken. Hoewel ASIC’s duurder zijn, hebben ze hogere inkomsten in vergelijking met de GPU. 

De ASIC-kwaliteitsprestaties zijn een voordeel dat de hardware boven de GPU houdt. ASIC mijnt bijvoorbeeld slechts enkele munten, dus als u Bitcoin of Litecoin met ASIC-hardware mijnbouwt, zal het alle andere hardware overtreffen. ASIC crypto mining-hardware is expliciet gebouwd om de berekeningen uit te voeren die vereist zijn door een specifiek cryptografisch hash-algoritme. Ze zijn op maat gemaakt voor een handvol cryptocurrencies en zijn efficiënt in het aanbieden van een hoge “hashrate”. Sommige van de munten die u kunt minen met een ASIC-apparaat, zoals de Drakenmunt 16t omvatten Bitcoin, Litecoin, Dash en Zcash.

ASIC versus GPU-mijnbouw: voors en tegens

We zullen de voor- en nadelen van zowel de ASIC als de GPU vergelijken

ASIC-mijnbouwhardware

Voordelen:

 • ASIC’s bieden hoge prestaties en hoge hash-snelheden bij het delven van een specifieke munt. 
 • ASIC verbruikt niet zoveel elektriciteit als GPU’s. Het heeft ook een indrukwekkende H / W-efficiëntie 
 • In vergelijking met de GPU zijn ASIC’s kleiner in fysieke grootte. Hierdoor nemen ze minder ruimte in beslag.
 • ASIC’s leveren ook meer op dan hun tegenhangers. 

Nadelen:

 • Een van de grootste problemen met ASIC-hardware zijn de hoge kosten. De aanschafkosten kunnen erg duur zijn.
 • In tegenstelling tot GPU’s, mineert een ASIC specifieke munten. U kunt bijvoorbeeld geen andere munten minen met een Litecoin-mining-ASIC. Dit maakt het apparaat volledig onbruikbaar bij het minen van andere crypto’s. 
 • Hoewel u uw GPU’s kunt doorverkopen, is het een ander verhaal voor ASIC’s. ASICS heeft geen grote verkoopwaarde. Evenzo, ondanks dat ze regelmatig worden geüpgraded, zijn ASIC’s niets om over naar huis te schrijven. Zoals het nu is, zijn ze geüpgraded naar de 9e versie. 

GPU-mijnbouwhardware

Voordelen:

 • GPU’s zijn zo ontworpen dat ze kunnen worden gebruikt voor algemene computerdoeleinden. Het heeft ook een grote verkoopwaarde en wanneer het niet langer wordt gebruikt voor mijnbouw, kan het worden gebruikt voor andere activiteiten zoals gamen of AI..
 • GPU’s zijn ook erg efficiënt bij complexe berekeningen. 
 • GPU’s kunnen worden opgewaardeerd. Omdat het standaardhardware is, kan het gemakkelijk worden geüpgraded en doorverkocht voor een hogere waarde dan een ASIC zou worden doorverkocht.

Nadelen:

 • Een van de grootste nadelen van de GPU is het hoge stroomverbruik. In tegenstelling tot de ASIC verbruikt de GPU meer stroom, wat meer kosten met zich meebrengt voor de mijnwerker.
 • Hoewel de GPU geweldige hardware is, is hij niet zo krachtig als de ASIC en biedt hij niet zoveel efficiëntie. 
 • Ook kan de GPU-mijnbouwhardware omvangrijk, groot en omslachtig zijn. Aan de andere kant is de ASIC-hardware kleiner van formaat en kan deze twee keer zoveel functies vervullen. 
 • Mijnwerkers zouden merken dat de ASIC-hardware meer biedt in termen van winstgevendheid als het gaat om het delven van bepaalde munten zoals Bitcoin en Litecoin. 

Wat is de winstgevendheid tussen ASIC VS GPU-mijnbouw 

De lange bearmarkt van 2018 heeft de mijnbouw zo zwaar getroffen dat Bitmain, een van de grootste mijnbouwbedrijven ter wereld, ongeveer 50% van zijn personeel heeft ontslagen. Bitcoin-handel werd winstgevender dan mijnbouw en de meeste mijnwerkers migreerden. De vraag is nu echter hoe winstgevend het is om cryptocurrency te minen met ASIC’s of GPU’s?

Als particuliere belegger is mijnbouw duurder omdat u over beperkte middelen beschikt. Er zijn echter nog andere factoren die mijnbouw onaangenaam maken, en dat is het feit dat de moeilijkheidsgraad van de mijnbouw is toegenomen. De moeilijkheid is verdeeld op basis van het aantal rekenkracht in het netwerk. Dit veroorzaakt een toename van de moeilijkheidsgraad van het mijnen naarmate er meer computers in het netwerk komen. 

Aan de andere kant kunnen we mijnbouwcalculator gebruiken NiceHash om de winstgevendheid van cryptocurrency-mijnbouw te berekenen met behulp van ASIC of GPU. Volgens de resultaten op NiceHash, we kunnen zien hoe elke mijnbouwhardware scoort in termen van inkomsten per dag. Zoals op het moment van schrijven, zijn de volgende verdiensten op ASIC versus GPU Mining.

GPU WINST / DAG ASIC WINST / DAG
AMD Radeon VII 0.00015600 BTC

(1,26 USD)

MicroBT Whatsminer M1OS 0.00107900 BTC

(8,70USD)

NVIDIA TITAN V 0.00014400 BTC

(1,16 USD)

BITMAIN Antminer S16 (56ste) 0.00107600 BTC

(8,67USD)

NVIDIA RTX 2080 Ti 0.00013800 BTC

(1,11 USD)

BITMAIN Antminer S17 (53ste) 0.00107900 BTC

(8,20 USD)

NVIDIA RTX 2070 Super 0.00010400 BTC

(0,84 USD)

BITMAIN Antminer S17 Pro (53ste) 0.00101800 BTC

(8,20 USD)

NVIDIA RTX 2080 0.00010400 BTC

(0,84 USD)

BITFURY B8 0.0098100 BTC

(7,91USD)

Gevolgtrekking

Ten slotte moet elke potentiële mijnwerker er rekening mee houden dat het kiezen van hardware afhankelijk is van de munten die u wilt minen. Voor veel miners die zich richten op altcoins, zijn GPU’s welkome hardware omdat ze je in staat stellen meerdere munten tegelijk te minen. Miners zijn echter waarschuwingen om met veel factoren rekening te houden bij het delven van altcoins. Hoewel GPU een veel betaalbare tool is voor het delven van altcoins, moet je erachter komen of de munt is genoteerd op beurzen, stroomverbruik, marktprijs, handelsvolume, mijnbouwalgoritme en hashrate-grafieken. Al deze factoren zullen helpen bij het maken van winst door mijnbouw op GPU’s.

Aan de andere kant is ASIC-mijnbouw meer geschikt voor mijnwerkers die alleen een bepaalde cryptomunt willen minen. Het biedt ook een laag stroomverbruik, wat een attractie is voor mijnbouw in landen met hoge elektriciteitstarieven. Uiteindelijk is de strijd om de suprematie, ASIC versus GPU-mijnbouw afhankelijk van de keuze van de mijnwerker. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me