ASIC vs GPU Mining Rentabilitet: Hva er den beste maskinvaren?

Epoken med kryptovaluta startet med utgivelsen av bitcoin-papiret i 2009. Med kryptoen kom kryptovaluta-gruvedrift og gruvearbeidere som har den eneste plikten å legge til nøyaktige blokker av transaksjoner i blockchain. For å utvinne kryptovaluta må kraftige datamaskiner brukes.

Opprinnelig ble sentrale prosesseringsenheter (CPU) brukt. Imidlertid måtte de byttes ut med grafikkprosesseringsenheter (GPU) og applikasjonsspesifikke integrerte kretser (ASIC). De fleste gruvearbeidere er revet mellom hvilken gruvedrift som skal brukes. Det er en kamp om overlegenhet, ASIC vs GPU-gruvedrift. Denne gjennomgangen vil avsløre fordelene, ulempene og lønnsomheten til ASIC og GPU.

 En kort introduksjon til gruveprosessen

Når vi snakker om gruvedrift, kommer tradisjonell gruvedrift som kull, diamant og gullgruvedrift til å tenke på. Men når det gjelder kryptovaluta, er gruvedrift et annet ballspill. Gruvedrift refererer til prosessen med registrering og uforanderlig lagring av transaksjoner på Blockchain. Datamaskiner brukes til å utføre prosessen med gruvedrift. For det første ville de samle bitcoin-transaksjoner i en blokk, og deretter når den når maksimal kapasitet; de vil legge blokken til blockchain. 

For å lage disse blokkene med transaksjoner, må en gruvearbeider bruke en CPU, GPU eller ASIC for å løse en kryptografisk algoritme. Enhver gruvearbeider som løser problemet først blir belønnet med en viss mengde BTC (12BTC). I tillegg til belønningen tjener gruvearbeideren også et gebyr for behandling av transaksjonene som er lagret på blokken.  

Hvorfor GPU Mining?

ASIC vs GPU; Slaget om gruvedrift

Før gruvedrift ble sofistikert, måtte gruvearbeidere bruke CPUer for å validere blockchain. Etter en stund oppdaget gruvearbeidere at GPUer og ASIC-er kunne behandle bitcoin-beviset på arbeidsalgoritmen, også kjent som SHA256 bedre. Deretter gjorde GPU-lønnsomheten det mer ønskelig over CPU.

Ved gruvedrift med GPU Mining-maskinvare blir transaksjoner bekreftet, og nye kryptomynter opprettes ved hjelp av grafikkort. GPU-er gir mange fordeler over CPU-maskinvaren. En standard GPU kan behandle hastigheter på opptil 3200 32-bit instruksjoner per klokke, et tall som er 800 ganger over hastigheten på CPU som bare klokket 4 32-bit instruksjoner per klokke..

Likeledes er GPUer designet for å utføre lignende oppgaver som CPU og enda bedre. GPUer kan utføre flere beregninger enn CPU. Dette er fordi den er bygget med et stort antall aritmetiske logiske enheter (ALU), som muliggjør GPU-matematiske beregninger. GPUer kan utføre mer under kryptogruvedriftprosessen på grunn av ALU.

Denne anmeldelsen har imidlertid ingenting å gjøre med CPUer; det er et tilfelle av ASIC vs GPU-gruvedrift. Sammenlignet med ASIC har GPU-er en salgsverdi. Se på det på denne måten; GPUer ble opprinnelig opprettet for spillindustrien. Kortene er opprettet for å generere og øke bildegjengivelsen på datamaskinenheter. Nå, hvis du bestemmer deg for å slutte med gruvedrift, har GPUen din fortsatt en markedsverdi, i motsetning til ASIC. 

Du kan bruke GPU-gruvedrift til å gruve følgende mynter; Ethereum, Ethereum Classic, BitTube, Bitcoin Gold, Monero. Også når du søker etter en enhet for å hjelpe deg med GPU-gruvedrift, kan det være lurt å vurdere, NVIDIA og AMD.

Den allmektige ASIC Mining

ASIC vs GPU; Slaget om gruvedrift

Selv om gruvearbeidere har brukt GPU-gruvedrift i årevis, møter den hard konkurranse fra ASIC-gruvedrift. De applikasjonsspesifikke integrerte kretsene fungerer bedre enn både CPUer og GPUer når de utfører hashberegninger. Lønsomhet i GPU-gruvedrift fikk et tilbakeslag med lanseringen av ASIC-gruvearbeidere, da ASIC-sjetongene var bedre til å løse SHA256-algoritmen.

I motsetning til CPUer og GPUer, gjøres ASIC-gruvedrift med profesjonelle gruvedatamaskiner som er spesielt designet for å beregne en bestemt algoritme alene. Det vil si at ASIC er designet for å være plasseffektive og er kraftigere. En fordel de har over GPU-en er at de bruker mindre strøm. Selv om ASIC er dyrere, har de høyere inntjening sammenlignet med GPU. 

ASIC-kvalitetsytelsen er den ene kanten maskinvaren har over GPUen. For eksempel gruver ASIC bare enkeltmynter, så hvis du gruver Bitcoin eller Litecoin med ASIC-maskinvare, vil det overgå all annen maskinvare. ASIC-krypto gruvedrift er eksplisitt bygget for å utføre beregningene som kreves av en spesifikk kryptografisk hash-algoritme. De er skreddersydd for en håndfull kryptovalutaer og er effektive til å tilby et høyt “hashrate”. Noen av myntene kan du gruve med en ASIC-enhet som Dragonmint 16t inkluderer Bitcoin, Litecoin, Dash og Zcash.

ASIC vs GPU Mining: Fordeler og ulemper

Vi vil sammenligne fordeler og ulemper med både ASIC og GPU

ASIC Mining Hardware

Fordeler:

 • ASIC-er tilbyr høy ytelse og høye hash-priser når man gruver en bestemt mynt. 
 • ASIC bruker ikke så mye strøm som GPUer. Den har også en imponerende H / W-effektivitet 
 • Sammenlignet med GPU er ASIC-er mindre i fysisk størrelse. Dette betyr at de bruker mindre plass.
 • ASIC gir også høyere inntekt enn sine kolleger. 

Ulemper:

 • En av de største avviklingene om ASIC-maskinvare er de høye kostnadene. Kostnaden for å kjøpe en kan være veldig dyr.
 • I motsetning til GPUer, bryter en ASIC spesifikke mynter. For eksempel kan du ikke gruve andre mynter med en Litecoin mining ASIC. Dette gjør enheten helt ubrukelig med gruvedrift av andre kryptoer. 
 • Mens du kan videresalg GPU-ene dine, er det en annen historie for ASIC-er. ASICS har ingen stor salgsverdi. Til tross for at de blir oppgradert regelmessig, er ikke ASIC noe å skrive hjem om. Som det er, har de oppgradert til 9. versjon. 

GPU Mining Hardware

Fordeler:

 • GPUer er designet på en slik måte at de kan brukes til generelle databehandlingsformål. Den har også en stor salgbar verdi, og når den ikke lenger brukes til gruvedrift, kan den brukes til andre aktiviteter som spill eller AI.
 • GPUer er også veldig effektive i komplekse beregninger. 
 • GPUer kan oppgraderes. Siden det er standard maskinvare, kan den enkelt oppgraderes og selges på nytt for en høyere verdi enn en ASIC ville bli solgt på nytt.

Ulemper:

 • En av de største ulempene med GPU er det høye strømforbruket. I motsetning til ASIC bruker GPU mer strøm som medfører flere kostnader for gruvearbeideren.
 • Selv om GPU er flott maskinvare, er den ikke like kraftig som ASIC og gir ikke så mye effektivitet. 
 • GPU-gruvedrift kan også være stor, tung og tungvint. På den annen side er ASIC-maskinvaren mindre i størrelse og kan utføre dobbelt så mye funksjon. 
 • Gruvearbeidere vil finne at ASIC-maskinvaren tilbyr mer når det gjelder lønnsomhet når det gjelder gruvedrift av visse mynter som Bitcoin og Litecoin.. 

Hva er lønnsomheten mellom ASIC VS GPU Mining 

Langbjørnemarkedet i 2018 påvirket gruvedriften så ille at Bitmain, et av de største gruveselskapene i verden, sparket rundt 50% av arbeidsstyrken. Bitcoin-handel ble mer lønnsomt enn gruvedrift, og de fleste gruvearbeidere migrerte. Spørsmålet er nå imidlertid hvor lønnsomt er det å utvinne kryptovaluta ved hjelp av enten ASIC eller GPU?

Som detaljistinvestor er gruvedrift dyrere siden du har begrensede ressurser. Imidlertid er det andre faktorer som gjør gruvedrift ubehagelig, og det er det faktum at gruvedrift vanskeligheter har økt. Vanskeligheten spres basert på antall datakraft i nettverket. Dette medfører en økning i gruvedriftproblemer ettersom flere datamaskiner kommer inn i nettverket. 

På den annen side kan vi bruke gruvekalkulator NiceHash for å beregne lønnsomheten ved kryptokurvedrift ved hjelp av enten ASIC eller GPU. I følge resultatene på NiceHash, Vi kan se hvordan hver gruvedrift rangerer når det gjelder inntekt per dag. I skrivende stund er følgende inntjening på ASIC vs GPU Mining.

GPU RESULTATER / DAG ASIC RESULTATER / DAG
AMD Radeon VII 0,00015600 BTC

(1,26 USD)

MicroBT Whatsminer M1OS 0,00107900 BTC

(8,70 USD)

NVIDIA TITAN V 0,00014400 BTC

(1,16 USD)

BITMAIN Antminer S16 (56Th) 0,00107600 BTC

(8.67USD)

NVIDIA RTX 2080 Ti 0,00013800 BTC

(1,11 USD)

BITMAIN Antminer S17 (53Th) 0,00107900 BTC

(8.20USD)

NVIDIA RTX 2070 Super 0,00010400 BTC

(0,84 USD)

BITMAIN Antminer S17 Pro (53Th) 0,00101800 BTC

(8.20USD)

NVIDIA RTX 2080 0,00010400 BTC

(0,84 USD)

BITFURY B8 0,0098100 BTC

(7,91 USD)

Konklusjon

Til slutt må enhver fremtidig gruvearbeider ha det i bakhodet at valg av maskinvare er avhengig av myntene du vil gruve. For mange gruvearbeidere som fokuserer på altcoins, er GPUer velkomne maskinvare, da de kan tillate deg å gruve flere mynter om gangen. Minearbeidere er imidlertid forsiktige med å ta hensyn til mange faktorer når man gruver altcoins. Mens GPU er et mye rimelig verktøy for gruvedrift av altcoins, må du finne ut om mynten er oppført på børser, strømforbruk, markedspris, handelsvolum, gruvealgoritme og hashdiagrammer. Alle disse faktorene vil bidra til å tjene penger på GPUer.

På den annen side er ASIC-gruvedrift mer egnet for gruvearbeidere som er interessert i å gruve bare en bestemt kryptomynt. Det tilbyr også lavt strømforbruk som er en attraksjon for gruvedrift i land med høye strømpriser. Til slutt er kampen om overlegenhet, ASIC vs GPU-gruvedrift, avhengig av gruvearbeiderens valg. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me