Dogecoin Price Prediction (DOGE) voor 2021, 2022 en 2025

3 januari markeerde de 12e verjaardag van Bitcoin. Tegen alles is Bitcoin erin geslaagd om alle omstandigheden het hoofd te bieden en blijft het miljoenen intrigeren en inspireren. Het was echt een tijd om te vieren. Op diezelfde dag bereikte Bitcoin een recordhoogte van $ 35.000; inderdaad, nog een reden om de champagnefles tevoorschijn te halen.

Maar terwijl velen deze nieuwe recordhoogte vierden, waren velen verrast om een ​​andere, bijna onbekende altcoin te vinden die ook een hoge prijsgroei bereikte. Deze altcoin is Dogecoin. In diezelfde periode was de prijs meer dan 100% gepompt, tot een verbazingwekkende $ 0,0110.

Vóór deze pomp hadden weinigen ooit gehoord van Dogecoin en degenen die er geen serieuze overweging aan gaven. Maar na deze grote, onverwachte pomp begonnen sommigen zich af te vragen of het echt potentieel had.

Dogecoin prijsvoorspelling

Dit artikel over de prijsvoorspelling van Dogecoin zal de fundamenten van Dogecoin, de oorsprong en de toekomstige prijsvoorspelling op zowel de korte als de lange termijn bekijken om de lezer te informeren of Dogecoin echt in de juiste boom blaft..

Historische prijsanalyse van Dogecoin 

De prijs van Dogecoin heeft gedurende de eerste helft van zijn geschiedenis een vrij stabiele, bijna levenloze puls gehad. Volgens CoinMarketCap begon Dogecoin bij $ 0,000565, maar zag het de eerste jaren een lichte daling tot ongeveer $ 0,0001. Toen, rond maart 2017, begon de prijs een beetje te stijgen, weer te dalen, maar tegen november 2017 steeg hij enorm tot $ 0,01877 op 7 januari 2018, het hoogste punt ooit..

Zoals voorspeld, zag Dogecoin een enorme dump in de weken na het hoogste punt ooit, telkens wanneer een digitale munt zijn hoogtepunt bereikt. In vergelijking met de eerste paar jaar was de DOGE-tokenprijs echter veel actiever in de nasleep van de bull market run 2017-2018. In de jaren daarna waren er regelmatig hoge en / of lage pompen en stortplaatsen. Als gevolg van zoveel activiteit bereikte het nooit het laagste punt ooit van $ 0,00008547.

Het vertraagde vervolgens een beetje in de jaren tussen 2019-2020. Het sloot het jaar 2020 af met een prijs van $ 0,004657. Een paar dagen later begon de prijs echter enorm snel te stijgen en bereikte op 3 januari 2021 een plotselinge prijs van $ 0,01285, voordat hij weer enigszins begon af te koelen..

Huidige prijs, marktkapitalisatie, & Leveringsdetails

Op het moment dat dit artikel wordt geschreven, heeft het DOGE-token een huidige prijs van $ 0.001937. Volgens CoinMarketCap staat het op # 33 in de hele cryptomarkt vanwege zijn plotselinge stijging! Niet slecht voor een meme-munt.

De huidige marktkapitalisatie is $ 1.170.919.632 met een circulerend aanbod van 127.997.773.252 DOGE-tokens. Het heeft geen maximale toevoer.

In de afgelopen 24 uur is de prijs met + 4,10% gestegen, maar in de afgelopen 7 dagen is deze met -11,45% gedaald.

dogecoinDogecoin (DOGE)

Rang: 14 0,050953 Prijs (BTC) Ƀ 0,00000100 Marketcap 6,55 BVolume 1,05 B24h Verandering 0,6% Totaal aanbod 0,00 DOGE

Dogecoin (DOGE) Voorspellingen van toekomstige prijsvoorspellingen

Gezien het feit dat Dogecoin is gemaakt als een luchtige grap en alleen als ‘zakgeld’ wordt gebruikt, zou je niet verwachten dat zo’n munt lang in de crypto-ruimte zal blijven bestaan. En toch, alsof het soms het geval is, heeft de cryptomarkt de neiging iedereen te verrassen. Dit is de reden waarom niemand de plotselinge prijsstijging van deze kleine crypto verwachtte en de hype die het veroorzaakte.

Dat gezegd hebbende, gezien de fundamenten ervan, is het niet eenvoudig om te onderzoeken hoe deze crypto het de komende jaren zal doen. Voor velen was de enige reden waarom de prijs omhoog ging de hype van bekende figuren, namelijk Elon Musk’s twit op Twitter.

Zodra de opwinding wegebt, gaan velen ervan uit dat de prijs onvermijdelijk weer in de vergetelheid zal raken. Er zijn echter andere functies die Dogecoin bezit die het een kans geven om te vechten.

Er moet echter ook worden opgemerkt dat niet alle bronnen hetzelfde standpunt delen. Wallet Investor heeft bijvoorbeeld, hoewel hij Dogecoin opschaalt als zeer bullish op de korte termijn, niet hetzelfde optimisme op de lange termijn. In tegendeel. Het voorspelt een steeds negatiever niveau van groei in de volgende jaren.

Digitalcoin en Tradingbeast daarentegen hebben zeer positieve vooruitzichten voor de prijs van een DOGE-token in beide niveaus van levensduur.

Korte termijn voorspelling

AfterPriceChange
1 maand $ 0,0138 51,59%
2 maanden $ 0,0132 44,99%
3 maanden $ 0,0124 36,62%
6 maanden $ 0,0132 45,63%
1 jaar $ 0,0175 92,02%

Lange termijn voorspelling

AfterPriceChange
2022 $ 0,0175 92,02%
2023 $ 0,0182 100,54%
2024 $ 0,0251 176,09%
2025 $ 0,0264 179,45%

Dogecoin Prijsvoorspelling 2021

Gedurende het jaar 2021 voorspelt Digitalcoin positieve prijsstijgingen, waarbij oktober vermoedelijk de grootste prijsstijging heeft in termen van percentage. De gemiddelde prijs voor het jaar zou ongeveer $ 0,01238 zijn.

Dogecoin prijsvoorspelling 2022

2022 presenteert ook weer een jaar van positieve groei. Hier wordt het gemiddelde groeipercentage geraamd op ongeveer 81,37%. De prijs zal het hele jaar door variëren, maar verwacht wordt dat deze tussen $ 0,0138 zal liggen, van het laagste in juni tot het hoogste punt van $ 0,0177 in november..

Dogecoin Prijsvoorspelling 2025

Ten slotte wordt voorspeld dat 2025 zeer gunstig zal zijn voor elke Doge Hodler (geen typfout). Dit jaar zal de prijs naar verwachting meer dan verdubbelen, met een gemiddeld groeipercentage van 193,64%.

Hoe Dogecoin te kopen?

Dogecoin kan op verschillende beurzen worden opgezocht en gekocht. Om er een paar te noemen; MXC.com, Binance, Huobi Global, OKEx, OceanEx en Kraken. U kunt naar CoinMarketCap of CoinGecko om een ​​volledige lijst te krijgen van beurzen die Dogecoin vermelden.

Als u de voorkeur geeft aan een snelle en gemakkelijke manier om uw geld in te wisselen voor Dogecoin, kunt u altijd Changelly controleren:

Is Dogecoin een goede investering?

Door het uiterlijk van de dingen, uitsluitend gebaseerd op de prijsvoorspelling, lijkt het erop dat Dogecoin goede projecties lijkt te hebben van hoge groeiniveaus in de komende jaren. Er zijn echter risico’s verbonden aan het kopen van doge-tokens.

Ten eerste, behalve het hebben van een schattige meme, het feit dat het overal verkrijgbaar is, de hype eromheen en de huidige bull-markt die veel altcoins projecteert om een ​​hoge groei te ervaren, lijkt er niets anders voor te zijn. Het heeft zwakke fundamenten.

Of dat voldoende is om Dogecoin als een goede investering te kwalificeren, hangt daarom af van de strategie van de investeerder. Dit betekent dat de belegger Doge koopt alleen vanwege de magere kosten, schattige meme en de hype eromheen om snel geld te verdienen, of misschien vanwege de andere functies?

Welke andere kenmerken heeft deze altcoin? Dat is wat we hierna zullen bekijken.

Meer informatie over Dogecoin

Wat is Dogecoin?

Dogecoin heeft een fascinerend oorsprongsverhaal. Om het te citeren Schepper, “Dogecoin is het wisselgeld dat je in de pot gooit als je thuiskomt.” In tegenstelling tot andere altcoins, is het puur gemaakt als een ironische digitale munt. Het is een open-source, gedecentraliseerde, peer-to-peer cryptocurrency gebaseerd op de beroemde 2013 Doge meme Kabosu, een Japanse Shiba Inu. Het token is het DOGE-token.

Het is gemaakt om het negatieve stereotype rond cryptocurrency als een ‘donkere ‘markt voor criminelen en witwassers af te weren..

Het eerste DOGE-token werd vrijgegeven op 16 december 2013, maar de eerste geblokkeerde mijn was op 6 december.

Net als de meeste andere peer-to-peer cryptocurrencies, kan Dogecoin worden gebruikt als ruilmiddel. Hoewel het voornamelijk wordt gebruikt voor het geven van fooien (ja, de maker bedoelde letterlijk dat je het token kon gebruiken om gebruikers een fooi te geven op Reddit en Twitter, je kunt het token ook gebruiken om besteden op verschillende items en diensten.

Dogecoin is gebaseerd op het proof-of-work-algoritme van zowel Lluckycoin, nu een dode crypto, als Litecoin. Omdat het vergelijkbaar is met Bitcoin, ervaart Dogecoin elke 100.000 blokken een halvering. Het maakt echter gebruik van Scrypt-technologie. Het proof-of-work van Dogecoin verschilt ook op andere manieren van dat van Bitcoin.

Ten eerste heeft de altcoin een bloktijd van 1 minuut en kost ongeveer 1 cent. Ten tweede, hoewel het oorspronkelijk verondersteld werd een maximale voorraad van 100 miljard tokens te hebben, vanwege een onjuiste codering door Palmer, waardoor 10.000 DOGE-tokens per blok konden worden geslagen nadat het de limiet van 100 miljard had bereikt, waardoor het een inflatiepercentage van 5 miljard heeft. DOGE-tokens worden elk jaar geslagen! Daarom heeft het geen maximale voorraad en maakt Dogecoin onrendabel voor de mijne.

De meest interessante functie ervan, en waardoor het token waarschijnlijk de tand des tijds heeft doorstaan, heeft te maken met het concept van merge mining.  Mijnbouw samenvoegen maakt het mogelijk om twee verschillende cryptocurrencies te minen zonder in te boeten aan rekenkracht of kosten te maken. Hierdoor kunnen meer gevestigde cryptocurrencies andere kleinere blockchains zoals Dogecoin beveiligen. En wie was die meer gevestigde cryptocurrency? Niemand minder dan het digitale zilver van de cryptomarkt, Litecoin!

Charlie Lee, de oprichter van Litecoin, benaderde de maker van Dogecoin en stelde voor om de mining van de twee cryptocurrencies samen te voegen. Aangezien het delven van Dogecoin zeer onrendabel was en er maar heel weinig mijnwerkers waren, vormde dit een ernstig risico op een aanval van 51%. Litecoin kiezen om zijn mijnbouw mee samen te voegen, was een goed idee.

Ze gebruikten allebei het Scrypt-mijnalgoritme, waardoor het Dogecoin-netwerk veel veiliger en gedecentraliseerd kon worden. In augustus 2014 heeft Dogecoin zijn mining-algoritme overgezet naar een ondersteunende proof-of-work, waardoor het kan worden samengevoegd met de blockchain van Litecoin..

Door deze fusie is Dogecoin sterk gecorreleerd met Litecoin op het gebied van beveiliging en decentralisatie. Als Litecoin ooit ten onder zou gaan of een aanval zou ondergaan, zal Dogecoin dat ook doen.

Het team

Dogecoin is gemaakt door de Australische software-engineer Jackson Palmer en de Amerikaan Billy Markus. Na het lezen van een Wired-nieuwsartikel over de beste memes van 2013, kwam Palmer op het idee om een ​​grappige, schattige, lieve digitale munt te maken die inging tegen het stigma rond cryptocurrencies. Als actieve koper van websitedomeinen kocht Palmer het domein dogecoin.com met het inmiddels beroemde doge-logo en Comic Sans-tekst.

Billy Markus benaderde Palmer en overtuigde hem om een ​​echte Dogecoin-cryptocurrency te maken. Hij ontwierp het protocol en baseerde het op andere cryptocurrencies zoals Litecoin. Hij verliet het project al snel begin 2014 en gaf alle controle over aan Palmer.

Jackson Palmer verliet uiteindelijk Dogecoin in 2015 nadat de snelgroeiende Doge-gemeenschap was opgelicht en gemanipuleerd.  Paradoxaal genoeg was een deel van zijn manipulatiestrategie het uitzenden van duizenden Dogecoins naar goede doelen en het sponsoren van verschillende gemeenschapsinitiatieven door het doneren van DOGE-tokens. Ja, dezelfde persoon die heeft geholpen om Dogecoin op de kaart te zetten, was dezelfde persoon die een hele gemeenschap heeft gemanipuleerd.

Gevolgtrekking 

Samenvattend, Dogecoin is die schattige kleine crypto die het voor crypto mogelijk maakt om niet alleen over zaken te gaan en aan te zetten tot revolutionaire ontwrichting in de samenleving, maar om plezier te hebben. Het token heeft een vrij grote community van supporters, met enkele gerenommeerde namen zoals Elon Musk, Jay Hao, de CEO van crypto-exchange OKEX, voormalig Coinbase Executive Linda Xi en zelfs Ethereum-oprichter Vitalik Buterin. En toch ben ik bang dat dat alles is waar het voor gaat.

Behalve dat hij die schattige meme heeft, heeft Dogecoin geen andere basisprincipes om te concurreren met potentiële cryptogiganten zoals Ethereum, Cardano, Polkadot, Vechain, Theta, ShareRing, Algorand en zelfs NEM, die allemaal proberen om echte wereldproblemen of openen enorme nieuwe mogelijkheden en markten.

Met zoveel crypto’s die strijden om aandacht en institutionele acceptatie, lijkt het erop dat Dogecoin voorbestemd is om echt niets meer te zijn dan een ‘tipping crypto. ‘ En toch is dat misschien de reden waarom het in 2021 een succesvolle bullmarkt zou kunnen hebben.

Hoewel het geen serieuze potentiële waarde heeft, betekent dit niet dat het niet nog steeds winstgevend kan worden. Zoals zijn prijsgeschiedenis heeft aangetoond, leeft het zeer goed, met kansen om winst te maken, en zolang meer bekende namen en instellingen het blijven gebruiken, wie weet waar het naartoe zal leiden. Deze schrijver dringt echter aan op voorzichtigheid.

Hoewel er kansen bestaan, zijn ze, op basis van de fundamenten van het token, meestal op korte termijn gecentreerd. Met de komst van meer particuliere en institutionele beleggers die de cryptomarkt betreden, concentreren de meesten zich op het vinden van dat ‘verborgen juweeltje’ dat enorme winsten zou moeten opleveren. Met dat gezegd zijnde, ziet het er niet naar uit dat Dogecoin op lange termijn voor iemand aanzienlijke winst zal boeken..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me