EOS vs NEO 2021: beste vergelijking van slimme contractmunten

De strijd om de suprematie van slimme contractplatforms woedt voort als Ethereum worstelt met het leveren van verbeteringen aan het schaalbaarheidsprotocol. Als gevolg hiervan zijn veel ontevreden projecten met een hoog potentieel klaar om van start te gaan voor meer een schaalbaar slim contractplatform. EOSIO en NEO zijn twee van de meest formidabele kanshebbers om de positie van Ethereum te claimen. Met elk beweert superieure slimme contractimplementaties te bieden. Laten we de twee belangrijkste uitdagers in dit volledige overzicht opsommen Vergelijkingsgids voor EOS versus NEO en bepaal wie tussen hen de nummer 1 is.

EOS versus NEO

EOS vs NEO: Tale of the Tape

Wat is EOS?

In een hoek is EOS. Een relatief nieuw slim contractplatform dat begon met een $ 4,1 miljard ICO in 2017.   Het unieke architectonische ontwerp maakt het mogelijk verticaal schalen en horizontaal. Naar verluidt bereiken miljoenen transacties per seconde.

Bovendien beschikt het over kostenloze transacties via een gedecentraliseerde, besturingssysteemachtige bronomgeving. EOS-munthouders krijgen een deel van de middelen van EOSIO pro rata. Deze een-twee-combinatie maakt het mogelijk gedecentraliseerde bedrijfsapplicaties uitvoeren. 

Wat zijn de EOS-munten?

EOS-munten voed de EOSIO-blockchain. Dit digitale activum behoort tot de top tien van cryptocurrencies ter wereld in termen van marktkapitalisatie. De munt is marktkapitalisatie is # 7. Behalve dit, 9 van de 10 meest invloedrijke cryptocurrency-uitwisselingen in de wereld zet het op hun uitwisselingen. Verkrijgbaar in over 637 cryptomarkten wereldwijd.

Het uitzetten van EOS-munten produceert computerbronnen zoals processor, NETWERK, en RAM. Door enkele EOS-munten uit te zetten, krijgen we CPU- en netwerkherstelbronnen. Het aanmaken van EOS-accounts met EOS-munten geeft een niet-regeneratieve RAM-bron. 

Bovendien kunnen we denken aan de processor en Netwerk zoals kracht en uithoudingsvermogen. Het neemt geleidelijk af met meer activiteiten (transacties). Ze worden echter na verloop van tijd aangevuld. Ze maken transacties zonder kosten in de EOSIO-blockchain mogelijk.

Aan de andere kant kun je RAM zien als voedsel of water. Ze regenereer niet en gebruikers moeten ze van tijd tot tijd kopen.

Waar je EOS-crypto kunt kopen?

Er zijn verschillende manieren om aan EOS-munten te komen. De goedkoopste en snelste weg is om ze te kopen bij je favoriete crypto-uitwisseling. Bij de meeste beurzen kan EOS worden gekocht met Bitcoin (BTC) of (ETH). Daarnaast staan ​​ze fiat-bankoverschrijvingen en creditcard- / debetkaartaankopen toe.

EOS gecentraliseerde uitwisselingen

De best beoordeelde beurzen die EOS-munten ondersteunen, zijn onder meer: Binance, Coinbase Pro, Huobi Global, Kraken, OKEx, Kucoin, Bitfinex, Bittrex, en Poloniex.  Daarnaast zijn hier de beurzen met de hoogste handelsvolumes: Fcoin, Biki, CBX, Grote, en Catex. De bovengenoemde beurzen zijn het meest liquide voor EOS en bieden mogelijk de beste mogelijkheden voor prijsontdekking.

EOS Instant Exchange

iknstant cryptocurrency-uitwisselingen zoals Changelly, Muntenwitch, en ChangeHero, bieden een gemakkelijke en handige manier om EOS-munten te kopen. Bovendien hebben instant cryptocurrency-uitwisselingen geen boeken bestellen en het platform bepaalt de exacte wisselkoersen.

EOS gedecentraliseerde uitwisseling (DEX)

DEX vereist ‘P.touwslager”Crypto-portefeuilles. Slimme contracten regelen alle DEX-transacties en worden on-chain uitgevoerd. Verhandelde digitale activa op DEX verlaten nooit de bewaring van de eigenaar van de portemonnee. Pas bij de uitvoering van een order.

Newdex, WalvisEX, en Bancor zijn enkele van de meest prominente op EOS gebaseerde gedecentraliseerde uitwisselingen of degenen die EOS ondersteunen. Degenen die van plan zijn om EOS te kopen met Newdex kan dit doen met behulp van de Op EOS gebaseerde variant van Tether (USDT) en uitwisselen met EOS in de uitwisseling. EOS-base USDT is beschikbaar in Bitfinex en binnenkort in andere grote uitwisselingen.

Als alternatief kunnen degenen die EOS willen kopen met Bitcoin (BTC) of zelfs Ether (ETH), kan gebruiken Whaleex. De combinatie van het hebben van een online BTC-portemonnee en een niet-bewaarplichtige EOS-portemonnee maakt Whaleex een hybride uitwisseling. U kunt de Whaleex-mobiel alleen installeren met behulp van de door de site geleverde APK.

Ten slotte is Bancor, We kunnen overwegen Bancor een gedecentraliseerde “Instant” -uitwisseling omdat het de kenmerken heeft van onmiddellijke uitwisseling in combinatie met enkele decentralisatiefuncties, zoals een gedecentraliseerde liquiditeitspool.

Welke EOS-portemonnees te gebruiken?

Juiste portefeuilles

EEN “gepast“Portemonnee is een portemonnee waarvan de eigenaar alleen de”Privésleutels.”Dit zijn portemonnees die je vragen om een ​​geheime groep woorden te onthouden bestaat uit 12 of meer woorden. EEN geheugensteun uitdrukking, geheugensteuntje zaad of zaad zin zijn de gebruikelijke namen. Ze worden meestal geleverd met een andere geheime alfanumerieke tekenreeks, een “Prive sleutel.​

Een privésleutel wordt nutteloos als iemand ze kent. Dit is de reden waarom gecentraliseerde Exchange EOS-wallets dat niet zijn juiste EOS-portemonnees. Eerste, gebruikers hebben geen toegang tot de privésleutels van deze wallets. Tweede, u kunt geen op EOS gebaseerde tokens verplaatsen ontvangen met behulp van deze portemonnees, tenzij de uitwisseling het opnemen van deze tokens ondersteunt.

 Airgrabs is een nieuw massadistributiemodel in het EOS-ecosysteem waarmee gebruikers kunnen deelnemen aan gratis op EOS gebaseerde tokens weggeefacties. Zonder een goede portemonnee kunt u niet deelnemen aan dergelijke activiteiten.

Gepast EOS-portemonnees of -accounts zijn over het algemeen NIET GRATIS. Een bruikbare EOS-portemonnee vereist het uitzetten van wat EOS om te krijgen processor en NETWERK middelen. Bovendien is het aanmaken van een EOS-account nauw verbonden met RAM kosten. Een nieuw EOS-account kostte 1 EOS-munt.

Er zijn veel soorten EOS-wallets, u kunt ze categoriseren als koude portefeuilles, hete portemonnees, hardware portemonnees, mobiele portemonnees, web portefeuilles, webbrowser uitbreidingsportefeuilles, desktop portefeuilles, papieren portemonnees, en ruil portefeuilles. Ze hebben allemaal dezelfde basisfunctie winkel, te ontvangen, en sturen EOS-munten en andere op EOS gebaseerde tokens. In de volgende paragrafen hebben we enkele van de beste EOS-wallets samengesteld die momenteel beschikbaar zijn.

Koude portemonnee

Cold EOS-portefeuilles zijn EOS-cryptocurrency-portefeuilles waarvoor geen internetverbinding nodig is om te verkennen, pas op het moment dat er behoefte is aan interactie met de blockchain van EOS. Alle wallets waarvan u de privésleutels bezit, zijn inclusief cold wallets hardware portefeuilles en papieren portemonnees

Hot Wallet

Hot wallets zijn online portefeuilles en providers van portemonneeservices beheren deze meestal. Coinbase.com is een hete portemonnee. Gecentraliseerde uitwisselingsportefeuilles zijn ook hot wallets, omdat u verbinding met internet moet maken om er toegang toe te hebben. Hot wallets bieden geen toegang tot uw privésleutels. Meest Webportefeuilles waarvoor u verbinding met internet moet maken, zijn Hot wallets.

EOS mobiele portemonnee

EOS mobile wallets zijn die wallets die je op je smartphone installeert. Het kan een warme of koude portemonnee zijn, afhankelijk van waar de privésleutel zich bevindt. Er zijn veel mobiele EOS-portemonnees online beschikbaar en later zullen we enkele van de best beschikbare opties presenteren. 

EOS-webportemonnee

EOS-webportefeuilles zijn gewoon portefeuilles die we via een website openen. Door de vereiste internetverbinding zijn webportefeuilles meestal hot wallets. Sommige zijn echter gebruikersgerichte interfaces om te communiceren met de blockchain van EOS en om opdrachten uit te voeren.

Portefeuilles voor webbrowseruitbreidingen zijn vergelijkbaar met webportefeuilles omdat ze allebei een webbrowser nodig hebben om te werken. Echter, extension portemonnees draaien op de achtergrond van de browser. Ze communiceren automatisch met dApps waartoe de browser toegang heeft. De meeste van deze portemonnees zijn compatibel met toonaangevende webbrowsers zoals Chrome, Firefox, en Dapper

EOS Desktop Portemonnee

Desktop EOS-portefeuilles zijn zelfstandige software die in computersystemen wordt gebruikt. Ze bieden meestal meer geavanceerde functies die niet in andere soorten wallets voorkomen, zoals volledige node-werking. Net als portefeuilles met webextensies kunnen ze op de achtergrond worden uitgevoerd en communiceren met op EOS gebaseerde dApps. Afgezien van token-transacties, omvatten enkele van zijn functies inloggen, ondertekenen, authenticeren en autoriseren van activiteiten. 

EOS papieren portemonnee

EOS papieren portemonnee is de meest low-tech portemonnee-oplossing onder de portefeuilletypes. Het is echter de meest veilig. Het biedt een offline mechanisme voor het opslaan van op EOS en EOS gebaseerde digitale activa. Voor het maken van een account zijn Online Paper-portefeuillegeneratoren vereist. Deze portemonnee vereist alleen een medium waarop we de privésleutels of geheugensteuntjes kunnen schrijven en opslaan. We kunnen de privésleutels en het zaad op aluminiumplaten, acrylplastic of ander duurzamer materiaal stempelen.

Exchange Wallet

Ten slotte zijn er de E.xchange portemonnees zijn de gemakkelijkste manier om direct en gratis EOS-portemonnees te krijgen. Registreer u gewoon bij een beurs die EOS vermeldt en daar uw portemonnee aanmaakt. Het bestaat meestal uit een generieke EOS-accountnaam en een uniek identificatienummer genaamd een Storting MEMO.

De onderstaande tabel toont onze samengestelde lijst met EOS-portefeuilles.

Van de hierboven genoemde portemonnees vonden we vooral leuk Verstrooien en Lumi. Verstrooien is een van de meest ondersteunde EOS-portefeuilles in de EOS dApps-ruimte. Echter, Verstrooien heeft geen mobiele ondersteuning. Anderzijds,  Lumi biedt een schoon en eenvoudig portemonnee-ontwerp. Helaas, Lumi heeft geen desktopversie van zijn portemonnee. Momenteel voert Lumi een promo uit, waarbij gratis EOS-accounts worden uitgedeeld aan nieuwe registranten.

Het moeten betalen voor EOS-portemonnee-accounts is een grote toetredingsdrempel voor nieuwe gebruikers. Waarom zouden ze betalen voor iets dat ze gewoon uitproberen? Je kunt het vergelijken met iemand vragen om te betalen voor een filmtrailer. Het onboarding-initiatief van Lumi is een geweldige manier om nieuwe gebruikers toegang te krijgen tot zijn portefeuilleservice en EOS-platform.

Voor degenen die snel een EOS-portemonnee-account willen, registreer je gewoon bij de vele online EOS-portefeuilleaanbieders zoals Coinbase. Crypto-uitwisselingen bieden ook gratis portemonnees die gebruikers kunnen te ontvangen, winkel en terugtrekken EOS-munten. 

Laten we nu eens kijken naar de andere slimme contractmededinger NEO.

Wat is NEO?

EOS versus NEO

Uit de andere hoek vechten is NEO. Het is momenteel gerangschikt # 22 in termen van marktkapitalisatie en terug opgericht in 2014 als AntShares door Da Hongfei en Erik Zhang. Vervolgens re-branding naar NEO in 2017 en is de eerste openbare blockchain uit China. NEO streeft ernaar om een ​​“slimme economie”Die geschikt zijn voor industrieel, commercieel en zakelijk gebruik. 

Het haalde $ 4,5 miljoen op van zijn ICO van 2016, beschouwd als een van de meest succesvolle ICO ooit in termen van return-of-investment (ROI). De initiële token-aanbiedingsprijs van $ 0,032  maakte investeerders meer dan 28.000% keert terug tegen lopende prijzen.

Het maakt gebruik van de Gedelegeerde Byzantijnse fouttolerantie (DBFT) dat kan bereiken 10K-100K TPS wanneer geoptimaliseerd. De integratie van digitale identiteitstechnologie met consensusprotocol maakt consensusdeelnemers identificeerbaar. Dit dient als een afschrikmiddel voor slecht gedrag en om naleving van de regelgeving te vergemakkelijken. 

Haar NeoVM is draagbaar naar elk blockchain- of niet-blockchain-systeem, interoperabiliteit tussen ketens mogelijk maken. Het heeft ook een gedistribueerd opslagprotocol vergelijkbaar met Filecoin en Storj en een Antikwantummechanisme. Het is genoemd als de Chinees Ethereum

Wat zijn NEO en NeoGas?

NEO-ecosysteem heeft een dual-token-systeem, NEO, en NEOGas (GAS). Het eerste token, NEO, functioneert als governance-tokens style = “font-weight: 400;”> gebruikt om knooppuntdeelnemers te selecteren. Het dient ook als stemrechten om voorgestelde wijzigingen in het netwerk goed te keuren of af te wijzen. Het token ook dient als uitzetmechanisme welke stelt houders in staat om te verdienen NEOGas of GAS.

NeoGas is de tweede token in het NEO-ecosysteem. Het dient als de brandstof token voor het NEO-netwerk. Het netwerk laadt op Gas voor middelen die nodig zijn om slimme contracttransacties uit te voeren. Er is een drempel voor het vrijstellen van een bepaald aantal transacties waardoor de overgrote meerderheid van de transacties gevoelloos wordt.

Waar NEO en Gas Crypto kopen?

Nu kijken we waar we kunnen komen NEO en NeoGas. Net als bij EOS zijn er verschillende manieren waarop we deze twee tokens kunnen kopen. 

NEO gecentraliseerde uitwisselingen

NEO is beschikbaar in verschillende cryptocurrency-uitwisselingen die dit ondersteunen. De top 5 crypto-uitwisselingen in termen van NEO-handelsvolume zijn CoinEgg, Coinbene, EXX, Vindax, en IDCM. Ze zijn de meest liquide markten voor NEO en kan geweldige kansen bieden op het gebied van prijsontwikkeling. Het is NEO staat ook vermeld in 6 van de 10 meest populaire en gerenommeerde beurzen ter wereld.  Zij zijn Binance, Huobi Global, OKEx, Kucoin, Vloeistof, en Bittrex.

EOS versus NEO

Anderzijds, NeoGas is beschikbaar in de volgende beurzen P2PB2B, CoinEx, BitMax, Exrates, en Bkex. Ze hebben de hoogste handelsvolumes voor NeoGas. NeoGas wordt ook vermeld in 5 van de 10 best beoordeelde crypto-uitwisselingen in de wereld- Binance, Huobi Global, OKEx, Kucoin, en Poloniex

NEO gedecentraliseerde uitwisseling (DEX)

Deze tokens zijn ook verkrijgbaar in Nash en Switcheo, beide DEX’s hebben een niet-bewaarplichtige portemonnee nodig om te handelen. Dit betekent dat u de volledige controle over en verantwoordelijk bent voor uw portemonnee. Nash vereist dat we een nieuwe niet-bewaarportefeuille maken met behulp van hun tool. We kunnen dit ook doen in Switcheo maar biedt verschillende andere inlogopties. 

NEO Instant Exchange

NEO en GAS zijn ook beschikbaar in de volgende directe uitwisselingen: O3Swap, Changelly, Stealthex, Verander nu, Muntenwitch, en Simpleswap. De meeste van hen staan ​​creditcards en betaalpassen toe voor aankopen.  

Welke NEO-portefeuilles te gebruiken?

Daar verschillende soorten portemonnees voor NEO en NeoGas. De portemonnees in de onderstaande tabel behoren tot de beste. 

Om te beginnen houden we vooral van de O3 en Guardia portemonnees voor hun gemakkelijk nog functionele ontwerpen. Ze hebben allebei alle relevante functies om een ​​geweldige portemonnee te maken voor verschillende soorten interfaces.

Teemo is een portemonnee voor browserextensies die samenwerkt met O3 om dApp- en wallet-docking-standaarden te ontwikkelen voor het NEO-platform. Anderzijds, NeoWallet is onze no-nonsense portemonnee waarmee gebruikers basisfunctionaliteiten kunnen gebruiken, zoals Account aanmaken, accountherstel, en rekening importeren

Math portemonnee en Atomic Portemonnee zijn wat we noemen universele portemonnees die veel verschillende blockchains ondersteunen. Wiskundige portemonnees zou kunnen hebben meer eigenschappen dan Atomic portemonnee maar de laatste heeft Atomic Swaps-functionaliteit. 

De eenvoudigste manier om een Neo en NeoGas wallet is om gewoon een uitwisselingsportefeuille te gebruiken. Hoewel we dit niet aanbevelen, is dit de gemakkelijkste manier om er een te krijgen. 

Binance is onlangs begonnen met een uitzetprogramma dat staat toe NEO houders tot passief NeoGas (Gas) verdienen. Alle NEO-stortingen ontvangen hun gasbeloningen. U kunt nog steeds met hetzelfde geld handelen. Andere best beoordeelde beurzen Huobi Globaal, OKEx, en Kucoin hebben hetzelfde programma dat u misschien wilt afrekenen.

EOS vs NEO: het belangrijkste evenement

EOS versus NEO

Laten we ons klaarmaken om te rommelen! We nemen je nu mee naar 10 ronden van een epische strijd tussen deze twee blockchain-kolossen om te bepalen wie oppermachtig zal zijn. De winnaar is de Topkandidaat voor Smart Contract Platform. De 10 rondes vertegenwoordigen 10 attributen van de twee projecten waarvan we hebben vastgesteld dat ze essentieel zijn voor hun succes. 

Ronde 1: Team

De wedstrijd begint met een vergelijking van elk team. Een geschiedenis van succesvolle inspanningen is een goede indicator dat ze waarschijnlijk zullen slagen met hun huidige project.  

Daniel Larimer en Brendan Blumer zijn medeoprichters van EOSIO. Dan is de uitvinder van de Gedelegeerde proof-of-stake (DPoS). Hij is ook de mede-oprichter van Bitshares en Steem. Brendan, aan de andere kant bouwt het sinds 2001 aan succesvolle disruptieve technologiebedrijven.

Terwijl, Da Hongfei en Erik Zhang zijn medeoprichters van NEO. Da is een seriële blockchain-ondernemer die een zeer succesvol blockchain-technologiebedrijf in China heeft opgericht, Onchain. Erik is een gecertificeerde auditor van informatiesystemen wie heeft het dBFT (Gedelegeerde Byzantijnse fouttolerantie)

Er is geen duidelijke winnaar in deze ronde. Beide projectteams hebben het talent, de knowhow en de geschiedenis van prestaties. Daarmee geven we ze beide een score van 10 elk.

Ronde 2: Technologie 

Beide teams positioneren hun projecten als een betere implementatie van een slim contractplatform dan Ethereum. Ze bieden dezelfde waardepropositie: Snellere transactiedoorvoer dat zijn gevoel, De belangrijkste zwakke punten van Ethereum.

EOSIO’s schaalt verticaal en horizontaal om te verwerken miljoenen transacties per seconde (theoretisch). Vergoedingloze transactie door de introductie van een besturingssysteem-achtige bron 

NEO, aan de andere kant biedt het zijn innovatieve oplossingen om op te schalen 10.000 transacties per seconde. Transactiekosten worden ook verwijderd zolang het binnen de aangegeven waarden valt drempel dat is bepaald door de gemeenschap.

Hoe dan ook, TPS claims van beide projecten zijn discutabel, maar we kunnen vol vertrouwen zeggen dat ze allebei veel beter schalen dan Ethereum. Beiden hebben ook geen transactiekosten. We vonden echter de implementatie van EOSIO problematisch. Het introduceert indirecte transactiekosten in de vorm van verbruikbare RAM.

Daarmee gaven we EOS een score van 7 en tijdens het geven NEO een score van 8.  

We hebben van elk 1 punt afgetrokken project voor centralisatie problemen. Cvermoedelijk RAM en moeten betalen voor nieuwe EOS-accounts resulteerde in nog eens 2 punten aftrek voor EOS. Nog een aftrek van 1 punt voor het niet hebben van een leesbare portemonnee adres.

Ronde 3: Doelen

NEO en EOS kwamen van twee tegenovergestelde kanten van de wereld. Culturele verschillen en verschillende waarden zorgden voor een interessante dynamiek in hun respectievelijke projecten. EOS zal neigen naar westerse markten terwijl NEO op oosterse markten. Ze hebben een grotere kans om steun te krijgen van ontwikkelaars en gemeenschappen die dezelfde cultuur en waarden delen. Het is niet verwonderlijk dat de eerste tractie en het momentum zullen beginnen op hun dominante markten.

Westerse ontwikkelaars en investeerders, zoals in de VS, zou EOS waarschijnlijk ondersteunen. Beschouwd als een smeltkroes voor talent op het gebied van blockchaintechnologie en de meest liquide economie ter wereld. De Amerikaanse regering heeft echter nog geen duidelijkheid over de regelgeving bereikt in de crypto-ruimte. 

NEO daarentegen zal hoogstwaarschijnlijk neigen naar oostelijke markten, met name China, de op een na grootste economie ter wereld. Het heeft de grootste steun van de Chinese regering vanwege zijn meer gecentraliseerde aanpak. De Chinese overheid is echter geen fan van cryptocurrencies.

We gaven een score van 10 voor EOS en een 8 voor NEO. 2 punten inhoudingen voor NEO vanwege de volgende redenen.

Ten eerste vanwege China’s vijandige houding ten opzichte van cryptocurrencies, dat een essentieel onderdeel is van het ecosysteem van NEO. Tweede, EOS beats NEO in termen van dApps-gebruikers en -ontwikkelaars, zelfs in China.

Ronde 4: Tokenomics

De token van elk project heeft een duidelijk en duidelijk nut binnen zijn ecosysteem. EOS-munten vertegenwoordigen het eigendom van bronnen van een besturingssysteemachtige computeromgeving. Het maakt het ook mogelijk om een ​​account aan te maken en protocolwijzigingen goed te keuren.

NEO-tokens vertegenwoordigen het eigendom van de NEO-blockchain. Het vertegenwoordigt een deel van het netwerk van NEO en wordt gebruikt om blokkeringen te maken en de netwerkbronnen te beheren. Het vertegenwoordigt ook een belang in de distributie van gas.

We gaven EOS een score van 9 en NEO een score van 10. De afhankelijkheid van RAM van de prijs van EOS-munten resulteerde in een aftrek van 1 punt. Plotselinge pieken in EOS-prijzen hebben een drastische invloed op RAM. De Dual-token-implementatie van NEO is veel beter. 

Ronde 5: bedreigingen

Alle projecten in de crypto-ruimte hebben hun unieke uitdagingen en bedreigingen die als barrières dienen om te overwinnen. Bedreigingen kunnen voortkomen uit ontwerpfouten, regelgeving of verschuivende prioriteiten van de organisatie

De afhankelijkheid van het aanmaken van accounts en het verwerven van RAM op EOS-munten is een grote toetredingsdrempel voor zowel nieuwe gebruikers als ontwikkelaars. De voortdurende onzekerheid over de regelgevende houding van de VS.. vormt ook een buitensporig risico voor EOS, dat in 2017 een ICO van $ 4,1 miljard uitvoerde. 

Centralisatie is een groot probleem voor NEO. Stichting NEO beheert 5 van de 7 knooppunten. De nauwe relatie tussen de Chinese overheid en NEO is ook een andere bron van zorg. 

Met dat gezegd zijnde beide projecten scoorden een 8 in deze ronde. 2 punten aftrek vanwege bovengenoemde redenen.

Ronde 6: Triggers

Triggers zijn gebeurtenissen die kunnen leiden tot aanzienlijke prijsbewegingen. Het kan voortkomen uit nieuwe regelgeving, grote partnerschappen, updates, product releases, of algemeen marktcycli

Drie belangrijke gebeurtenissen kunnen een grote prijsbeweging voor EOS veroorzaken. Eerste, de release van de protocolupdate EOSIO 2.0. Tweede, haar $ 24 mln USD schikking met US SEC vanwege zijn vermeende niet-geregistreerde effectenaanbod. Tenslotte, de release van zijn geweldige app Stem die misschien wel lancering kort na de Amerikaanse SEC-deal.

NEO daarentegen heeft twee grote evenementen op de horizon. Eerste is de belangrijke upgrade van zijn netwerk nagesynchroniseerd als NEO 3.0Tweede haar partnerschap met Ontology voor de ontwikkeling van een efficiënt en inclusief interoperabiliteitsoverschrijdend protocol.

We gaven EOS een hogere score van 10 omdat het meer positieve triggers heeft. NEO kreeg een score van 9 in deze ronde

Ronde 7: Tractie

Tractie is van het project aanwezigheid op sociale media, gemeenschapsgrootte, zakelijke partnerschappen, en gebruiker tellen. Deze statistieken zouden ons een eerlijke schatting moeten geven welke van de twee meer grip heeft.

EOS heeft meer YouTube abonnees en Telegram-communityleden dan NEO. Aan de andere kant heeft NEO meer volgers op beide Reddit en Twitter-accounts.  

Wij geloven dat beide projecten hebben hetzelfde potentieel in termen van partnerschappen, aangezien beide actief samenwerken met andere blockchain-projecten, aanverwante industrieën en relevante partners. 

Tenslotte, EOS heeft meer dApps en meer actieve gebruikers leidend ons om te geven EOS een score van 10 en NEO een score van 9. 

Ronde 8: Token-prijsprestaties en voorspelling

De hele cryptocurrency-ruimte is bearish geworden. Ondanks de intrede van traditionele financiële instellingen op de markt, had dit geen positieve invloed op de prijs van Bitcoin (BTC). EOS en NEO ervaren vergelijkbare prijsbewegingen. 

De aankondiging van EOSIO 2.0 en NEO 3.0 upgrades hadden weinig tot geen effect op de prestaties van elk token. Dit bevestigt de al lang bestaande overtuiging dat prijzen van altcoins afhankelijk blijven van de prijsprestaties van bitcoin.

Hiermee hebben we beide gegeven EOS en NEO een score van 9. Beiden hebben gestaag gehandeld in vergelijking met andere Altcoins die de afgelopen weken een daling met dubbele cijfers hebben gekend.

Ronde 9: Trilemma

Ongetwijfeld, de ‘vertrouwenslaag’ is de belangrijkste waardepropositie van blockchain. Er zou een vertrouwenslaag kunnen zijn zonder decentralisatie. Echter, het bereiken van schaalbaar, veilig en gedecentraliseerde blockchain is moeilijk. Dit is de Blockchain Trilemma. Geen enkel blockchain-project heeft dit ooit bereikt. EOS en NEO zijn hetzelfde.

In feite is de huidige herhaling van beide EOS en NEO richten zich meer op schaalbaarheid, niet op decentralisatie. Deze centralisatiekwesties bleven echter in de hoofden van de bredere cryptocurrency-gemeenschap. Dit is de belangrijkste reden waarom ze Ethereum niet kunnen inhalen. Dit geldt met name voor NEO, dat de intentie heeft uitgesproken om bij de volgende iteratie minder aandacht te besteden aan decentralisatie.

Vanwege deze observaties, we gaven EOS een 8 en NEO een 7. Het schijnbare gebrek aan minder gecentraliseerde oplossingen en gebrek aan initiatieven resulteerde in een 2 punten aftrek voor elk project.  De ernst van de centralisatie van NEO resulteerde in een extra aftrek van 1 punt

Ronde 10: gedachten en gevoelens

Wij zijn van mening dat de beste manier om deze ronde te benaderen is door beide projecten te vergelijken met Ethereum. Het is misschien niet schaalbaar, maar het is superieur in termen van decentralisatie en beveiliging. Er is een reden waarom er een “d” voor dApps staat. Het verwijderen van de d vermindert in wezen de waardepropositie van een op blockchain gebaseerde applicatie.

Hiermee geloven we dat EOS is de “Minder kwaad”Tussen de twee die het gaven een score van 8 en NEO een score van 7.

Aftrek van 1 punt voor beide projecten wegens zelfgenoegzaamheid bij de decentralisatie-inspanningen. Nog 1 punt voor het niet aantrekken van meer relevante projecten op hun platforms. De spil van NEO naar een nog meer gecentraliseerde vorm resulteerde in nog een puntaftrek.

EOS versus NEO: Aantal scorekaarten

EOS vs NEO: conclusie

Ethereum blijft zonder twijfel de koning in het slimme contractplatform. Ondanks zijn zwakke punten is het nog steeds het meest gebruikte slimme contractplatform. Dit kan echter veranderen wanneer het uiteindelijk migreert naar het Proof-of-Stake (PoS) consensusmechanisme en Sharding-technologie opneemt. 

NEO wordt snel meer gecentraliseerd met zijn intense focus op schaalvergroting en nakoming. Het gebrek aan decentralisatie-inspanningen vermindert de waarde van een blockchain-project waarvan we vinden dat het een “vertrouwenslaag“En niet een”laag van schaalbaarheid.​ 

EOS heeft meer dApps-ontwikkelaars en gebruikers in China. Waar NEO naar verluidt een enorme aanhang heeft. Veel van de topblokproducenten in het EOS-ecosysteem komen uit het genoemde land. Een indicatie van het vertrouwen van Chinese investeerders in EOS. Bovendien is het ook gerangschikt nr. 1 in alle blockchain-projecten in China volgens een Chinees blockchain-onderzoeksinstituut.  NEO, met al zijn steun van de Chinese regering, haalde niet eens de top 5-ranglijst.

Alles bij elkaar genomen, kunnen we gemakkelijk zeggen dat EOS uit deze wedstrijd komt als de betere kanshebber om Ethereum uit te dagen. We hopen dat deze vergelijking tussen EOS en NEO nuttig was. Laat hieronder eventuele opmerkingen achter!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me