Gemini VS Coinbase Pro 2021: Vodnik za primerjavo kripto izmenjave

Kripto prostor je poln izmenjav. Nekatere velike, nekatere majhne, ​​nekatere so dobro znane, druge pa uporablja le nekaj deset ljudi. Nekateri so zakoniti, drugi pa prevare.

Nekaj ​​najboljših borz smo že pregledali in vam sporočili, katerim lahko zaupate. Toda s toliko zaupanja vrednimi izmenjavami jih moramo zdaj začeti primerjati med seboj.

V tem članku bomo naredili popolno primerjavo Gemini proti Coinbase Pro. V nadaljevanju preberite vse informacije, ki vam bodo pomagale, da se odločite, katera je boljša za vas.

Primerjalna tabela Gemini vs Coinbase Pro

KrakenCoinbase
Dvojčka Coinbase Pro
S sedežem v: New York S sedežem v: San Francisco
Naštete šifre: BTC, ETH Naštete šifre: ATOM, ALGO, BTC, BCH, COMP, DAI, DASH, EOS, ETH, ETC, KNC, LTC, LINK, MKR, OMG, OXT, REP, XLM, XRP, XTZ, ZRX
Začetnikom prijazno: Da Začetnikom prijazno: Da
Možnosti za napredne trgovce: Da Možnosti za napredne trgovce: Da
Mobilna aplikacija: Da Mobilna aplikacija: Da
Skrbniško zavarovanje: Da Skrbniško zavarovanje: Da
Pristojbine: Visoko; lahko do 1,99% Pristojbine: 0,04% -0,05%, odvisno od obsega trgovanja
Obiščite Exchange Obiščite Exchange

Glavna razlika:

Pri primerjavi Gemini in Coinbase Pro lahko vidimo, da je glavna razlika med Gemini in Coinbase Pro v kriptovalutah, s katerimi trgujejo. Medtem ko imata oba omejen izbor žetonov, Gemini trgujeta samo z Bitcoini in Ethereumom, medtem ko ima Coinbase Pro na voljo 21 žetonov.

Kaj je Gemini?

gemini vs coinbase pro

Dvojčka je borza kriptovalut s sedežem v New Yorku, ki je bila ustanovljena leta 2015. Je zaupanja vredno podjetje, ki ga ureja New York State Department of Financial Services (NYSDFS) in trenutno deluje v ZDA, Kanadi, Veliki Britaniji, Južni Koreji, Hongkongu in Singapur.

Cilj Gemini je, da nakup kriptovalut postane varen in enostaven ter ponuja orodja in funkcije tako za začetnike kot tudi za bolj izkušene trgovce.

Značilnosti dvojčkov:

 • Novice in Advanced Trading Platforms: Uporabniki lahko izbirajo med menjalnico Gemini ™, namenjeno začetnikom kripto trgovcev, in Gemini Active Trader ™ za bolj izkušene uporabnike.
 • Mobilna aplikacija: na voljo za naprave Android in iOS. Uporabnikom omogoča shranjevanje kriptovalut, pa tudi nakup in prodajo žetonov na poti. Uporabniki pametnih telefonov Samsung v ZDA in Kanadi lahko Gemini povežejo s Samsung Blockchain Wallet.
 • Digitalni zbirateljski predmeti: Gemini poganja prehod, kjer lahko uporabniki kupujejo in prodajajo digitalne zbirateljske predmete (imenovane “Nifties”).
 • Skrbniška služba: Gemini ponuja zavarovano skrbniško storitev za približno 30 kriptovalut. Imajo 200 milijonov USD zavarovalnega kritja, več kot katera koli druga storitev kripto skrbništva.
 • Referenčni program: Uporabniki lahko prejmejo Bitcoin v vrednosti 10 USD za napotitve, ki se pridružijo Gemini.
 • Varnostni ključi strojne opreme: Uporabniki lahko svoje račune zaščitijo s strojnim ključem prek WebAuthn
 • Gemini Dollar (GUSD): Gemini’s stablecoin, vezan na ameriški dolar.
 • Gemini Pay: Z mobilno aplikacijo lahko uporabniki kupujejo s kriptovalutami v tisočih trgovcih v ZDA.

Pristojbine za dvojčke

Prodajne provizije Gemini so nekoliko bolj zapletene kot na drugih borzah. Prvič, imajo različne časovne razporede za spletno in mobilno trgovanje. Uporabniki plačajo tudi dve proviziji, ko sklenejo pogodbo: najprej je 0,5-odstotna “provizija”..

Ta provizija deluje podobno kot „provizija za trgovanje“ na drugih borzah. Glede na to, da je povprečna provizija za trgovanje na večini kripto borz približno 0,2%, so Gemini na dragi strani. Uporabniki ne plačajo le pristojbine za priročnost, temveč tudi provizijo za transakcijo.

Za do 200 USD bo provizija za transakcijo med 0,99 in 2,99 USD. Za posle nad 200 USD bo provizija za transakcijo 1,49%.

Z drugimi besedami, če želite kupiti Bitcoin v vrednosti več kot 200 USD (ali kateri koli drug žeton, naveden na Gemini), boste plačali skupno pristojbino v višini 1,99% (0,5 ugodnosti + 1,49 transakcije). To je izjemno visoko.

Zaščita dvojčkov

Gemini je bil zgrajen z mislijo na varnost, katerega namen je bil, da nakup kriptovalut postane udoben in varen. Skladni so s SOC1 tipa 1 in SOC2 tipa 1 in tipa 2.

Uporabniki se lahko tudi odločijo, da bodo svoje račune zaščitili z varnostnim ključem strojne opreme prek WebAuthn. Z vidika varnosti je Gemini enak vrhunskim kripto izmenjavam.

Preverjanje dvojčkov:

Za popoln dostop do trgovanja Gemini zahteva popolno preverjanje osebnega dokumenta. Uporabniki iz ZDA bodo morali predložiti dokazilo o identiteti z veljavno osebno izkaznico, vozniškim dovoljenjem ali potnim listom. Mednarodni uporabniki bodo morali ponavadi predložiti dokazila o identiteti in dokazila o prebivanju (skenirani izpisek z bančnega izpiska ali računa ali storitve ali komunalnega računa na uporabnikov domači naslov).

Uporabnikov je bilo več pritožb glede postopka preverjanja, ki je trajal predolgo; v nekaterih primerih več kot en mesec.

Je Gemini Legit?

Gemini NYSDFS ureja kot skrbniško družbo, zato so zakoniti, kolikor jih lahko dobite.

Pregled dvojčkov

Izmenjava kriptovalut Gemini s sedežem v New Yorku je bila zgrajena z idejo, da bi bili nakupi kriptovalut tako enostavni kot varni. In to so zagotovo izpolnili.

Novinci lahko prve žetone zlahka kupijo na borzi Gemini ™, medtem ko je platforma Gemini Active Trader ™ na voljo vsem, ki želijo naprednejše funkcije. Imajo tudi odlično mobilno aplikacijo in ponujajo zavarovano skrbništvo za 30 kriptovalut.

Slaba stran je, da so žetoni, ki so na voljo za nakup in trgovanje, omejeni na Bitcoin, Eter in provizije pa so lahko zelo visoke.

Dvojčki Pros

 • Enostaven za uporabo vmesnik za začetnike
 • Na voljo napredne platforme za strokovnjake
 • Hitro in varno
 • Dobra mobilna aplikacija
 • Gemini Pay veliko olajša uporabo kripto v resničnem svetu
 • Zavarovana skrbniška storitev
 • Referenčni program

Proti dvojčkom

 • Na voljo samo v nekaj državah
 • Omejen izbor žetonov
 • Ni financiranja s kreditnimi karticami; samo bančna nakazila in kripto vloge
 • Pristojbine so lahko zelo visoke
 • Počasen postopek preverjanja
 • Počasna podpora strankam

Obiščite Exchange

Kaj je Coinbase Pro?

gemini vs coinbase pro

Če niste izjemno novi v kripto svetu, ste verjetno že slišali za Coinbase.

Morda ne veste, da ima Coinbase dve različni platformi: sam Coinbase (namenjen začetnikom in ponuja preprost način za začetek nakupa kriptovalut) in Coinbase Pro, zasnovan za strokovne trgovce, ki jim ponuja napredne funkcije z nižjimi provizijami.

Coinbase je torej enostavna platforma, ki vam omogoča nakup kriptovalut. Toda na Coinbase je malo ali nič kripto trgovanja.

Koinbase je ob spoznanju, da je v kriptovalutah neizkoriščen potencial, leta 2015 lansiral GDAX (Global Digital Asset Exchange), da bi ponudil naprednejše možnosti strokovnim trgovcem.

Kasneje, maja 2018, je Coinbase objavil, da bo dodal nekaj novih funkcij in preimenoval GDAX v Coinbase Pro.

Značilnosti Coinbase Pro:

 • API Coinbase: API vključuje tako spletno vtičnico, ki lahko v realnem času dostopa do tržnih podatkov, in omogoča programiranje trgovalnih botov za avtomatizacijo transakcij.
 • Mobilna aplikacija: za priročno trgovanje na poti. Na voljo za naprave Android in iOS.
 • Skrbništvo: Vsa stanja so pokrita z zavarovanjem FDIC, do 250.000 USD na stranko.
 • Napredne možnosti trgovanja: Coinbase Pro omogoča ustavitev in omejevanje naročil. Trženje marž je na voljo, čeprav ne vsem uporabnikom.

Provizije Coinbase Pro:

Coinbase Pro ne deluje z eno samo fiksno provizijo za trgovanje. Uporabniki se uvrstijo v »Cenovne stopnje« glede na obseg trgovanja v zadnjih 30 dneh.

Prva stopnja je namenjena uporabnikom s 30-dnevnim obsegom trgovanja do 10.000 USD, provizija proizvajalca za to stopnjo pa je 0,5% (višja od povprečne). Za naslednjo stopnjo (10.000-50.000 USD) znaša strošek proizvajalca 0,35%.

Pristojbine so lahko tudi 0,04%, vendar morate imeti obseg trgovanja več kot 1 milijardo USD, da ga dobite.

Varnost Coinbase Pro:

Uporabniki lahko izberejo enega od treh načinov za zaščito svojih računov. Prva možnost je prejemanje tipk za enkratno uporabo prek SMS-a. Drugi vključuje ključe za enkratno uporabo, ki jih generira programska oprema 2FA (Two-Factor Authentication), kot sta Authy ali Google Authenticator.

Nazadnje lahko uporabniki izberejo varnostni ključ strojne opreme, če podpira standard U2F / WebAuthN. Varnost Coinbase Pro je enaka vsem vrhunskim kripto izmenjavam.

Preverjanje Coinbase Pro:

Preverjanje računov Coinbase Pro se razlikuje glede na državo uporabnika, vendar je na splošno sestavljeno iz dvojnega postopka. Eden izmed njih bo predložil osebno izkaznico, kot je potni list, vozniško dovoljenje ali osebna izkaznica.

Drugi bi lahko bil drugi osebni dokument ali izpolnjevanje sklopa vprašanj za preverjanje identitete. Postopek je na splošno hiter in ga je mogoče doseči z mobilno aplikacijo Coinbase.

Je Coinbase Pro Legit?

Coinbase, matično podjetje Coinbase Pro, je ena najbolj zaupanja vrednih borz kriptovalut, saj obstaja že od leta 2012.

Uporabniški računi so z zavarovanjem FDIC zavarovani do 250.000 USD in so registrirani pri FinCEN (mreža za izvrševanje finančnih kaznivih dejanj ameriškega ministrstva za finance). Torej, ja. So zakoniti.

Pregled Coinbase Pro

Če ste nov v svetu kriptovalut in želite kupiti nekaj Bitcoin-a ali Ether-ja, da ga obdržite bodisi za zaščito vrednosti svojega denarja, ali če upate, da bo cena skočila v nebo, potem Coinbase Pro verjetno ni najboljša možnost za vas.

Navsezadnje je ciljna publika Coinbase Pro strokovna, kripto trgovca z velikimi količinami. Ta tip uporabnika izkorišča prednosti naprednih možnosti, vendar se lahko mnogim zdi izbira kovancev zelo omejena.

Čeprav je 21 kriptovalut Coinbase Pro veliko več kot dve Gemini, obstajajo borze, ki naštevajo na stotine kriptovalut.

Če ste trgovec z majhnim obsegom, druge borze ponujajo provizije, ki so nižje od Coinbase Pros. Če pa ste slučajno med njihovimi predvidenimi uporabniki, je vredno preveriti Coinbase Pro.

Pros ‘Coinbase Pro’

 • Hitro in varno
 • Napredne možnosti za strokovne trgovce
 • Robusten API
 • Dobra mobilna aplikacija
 • Skrbništvo za zavarovane kriptovalute

Coinbasse Pro ‘Cons

 • Na voljo omejeno število kovancev
 • Ni financiranja s kreditno kartico; samo z bančnim nakazilom
 • Provizije za trgovce z velikimi količinami so višje od povprečja

Obiščite Exchange

Gemini vs Coinbase Pro … Zavijanje

Ogledali smo si dve odlični borzi kriptovalut: Gemini in Coinbase Pro. Vsako podjetje pa ponuja dve ločeni platformi: eno za začetnike (Gemini ™ in Coinbase) in drugo z naprednimi funkcijami za izkušene trgovce (Gemini Active Trader ™ in Coinbase Pro).

Če ste začetnik pri prvih korakih v kripto, boste verjetno cenili številne funkcije, ki jih ponuja Gemini, in program Gemini Pay je odličen primer podjetja, ki daje kriptovalute uporabne v resničnem svetu.

Coinbase je morda preprostejši za nakup prvih žetonov, vendar vam Gemini omogoča, da z njimi naredite več. Coinbase ima tudi visoke provizije za polog in dvig, kar lahko dolgoročno pomeni veliko denarja.

Torej, za novince, Gemini prevzame prednost. Stvari so drugačne pri aktivnih, izkušenih trgovcih. Te uporabnike nekoliko manj zanima vsakodnevna resnična uporabnost kriptožetonov in bolj trgovanje z njimi, da bi zaslužili denar.

Zanje je Coinbase Pro morda boljša možnost kot Gemini Active Trader ™ iz dveh glavnih razlogov: Coinbase Pro ima širši izbor žetonov in na splošno nižje provizije, še posebej, če gre za velike trgovce.

Kaj pa ti? Kakšen kripto trgovec ste zdaj ali boste verjetno v prihodnosti? Zdaj, ko ste prebrali to primerjavo Gemini in Coinbase Pro, imate informacije, ki jih potrebujete za izbiro platforme za izmenjavo, ki vam najbolj ustreza.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me