Hoe Cardano (ADA) in 2021 te kopen [Stap-voor-stap gids voor kopers]

Als je ooit door de cryptocurrency-markten bladert en misschien overweegt je tanden in iets nieuws te zetten, dan heb je misschien wel eens gehoord van dit kleine ding genaamd Cardano. U denkt waarschijnlijk na over hoe u Cardano kunt kopen, gezien hoeveel mensen er de laatste tijd over hebben gepraat.

Al de 6e grootste cryptocurrency, Cardano en zijn native ADA-tokens hebben een enorme hoeveelheid aandacht getrokken. Gezien de grote beloftes en ambities is dat misschien niet zo gek. Cardano biedt een openbare, gedecentraliseerde blockchain die grootschalige processen en infrastructuur kan draaien.

Bovendien kan de blockchain van Cardano gemakkelijk worden aangepast, net zo gemakkelijk door technologen en hobbyisten die veiligheid, decentralisatie, snelheid en schaal willen. Lees dus verder om meer te weten te komen over hoe u Cardano snel en gemakkelijk kunt kopen.

Hoe Cardano Logo Blockchain Cryptocurrency ADA te kopen

SNELGIDS: Hoe Cardano te kopen

1. Maak een account aan op Binance.

2. Voltooi de accountconfiguratie, verificatie en stel 2-factor authenticatie (2FA) in.

3. Stort fiat-valuta of andere cryptocurrencies in uw Binance-portemonnee.

4. Als u stort met fiat, klikt u op het tabblad ‘Crypto kopen ‘, selecteert u uw fiat-valuta naar keuze en bekijkt u beschikbare stortingsopties om cryptocurrencies te kopen..

5. Als u geld stort met cryptocurrencies, ga dan naar het tabblad ‘Handel’ en selecteer ‘Omzetten’.

6. Converteer nu de cryptocurrency die je hebt (inclusief de cryptovaluta die je met fiat hebt gekocht) naar Cardano (ADA).

7. Of klik op ‘Handelen’ en vervolgens op ‘Klassiek’ voor een uitgebreidere handelsopstelling, waar u de prijzen en handelsparen kunt zien en uw eigen marktgegevens kunt instellen..

Ga naar Binance

Waar Cardano ADA te kopen – Top 5 uitwisselingen

Hoewel het een cryptocurrency met de hoogste marktkapitalisatie is, is Cardano relatief nieuw op de markt en als zodanig heeft het nog niet de exposure van sommige van zijn collega’s, zoals Ethereum. Bijgevolg ontbreken de vermeldingen op sommige topbeurzen, zoals Coinbase, maar zijn ze direct beschikbaar op andere grote markten zoals Binance, Kraken, Huobi en elders.

We hebben hier 5 beste cryptocurrency-uitwisselingen vermeld die ADA vermelden om u te helpen, samen met onze gids over het kopen van Cardano. U kunt altijd sites zoals CoinMarketCap of CoinGecko om een ​​meer uitgebreide lijst te vinden van alle uitwisselingen die Cardano’s ADA of een ander cryptocurrency-token ondersteunen.

Naam Deposit Methode Kopen
Binance

binance exchange

 • Bankoverschrijving (ACH)
 • overschrijving
 • Cryptogeld
 • Debetkaart
 • Overschrijving
Beoordeling: 5

Ga naar Kopen

Kraken

 • Crypto
 • Kredietkaart
 • Overschrijving
Beoordeling: 5

Ga naar Kopen

Huobi

 • Kredietkaart
 • PayPal
 • TransferWise
 • Crypto
Beoordeling: 5

Ga naar Kopen

KuCoin

 • Crypto
 • Kredietkaart
 • Debetkaart
 • Paypal
Beoordeling: 5

Ga naar Kopen

OKEX

 • Crypto
 • Kredietkaart
 • Overschrijving
 • Debetkaart
Beoordeling: 5

Ga naar Kopen

Een stapsgewijze handleiding voor het kopen van Cardano

Er zijn veel manieren om Cardano en zijn ADA-cryptocurrencies te kopen. Deze stapsgewijze methoden zijn volledig afhankelijk van welke beurs u kiest, welke stortingsmethoden u gebruikt, enzovoort. Voorlopig nemen we Binance als voorbeeld en laten we u stap voor stap zien hoe u Cardano’s ADA daar kunt kopen.

Stap 1: Maak een account aan op Binance

Dit zal natuurlijk de eerste stap zijn om cryptocurrency te kopen, op Binance of elders. Het begint heel eenvoudig door een account aan te maken op de Binance-uitwisseling. Zorg ervoor dat u bent ingelogd op de juiste URL voor Binance, aangezien er veel kwaadaardige platforms zijn die legitieme sites proberen te emuleren.

Als de URL bijvoorbeeld een spelfout bevat, zoals “binnance.com”, weet u dat deze site niet echt is. U kunt eenvoudig de links gebruiken die we hierboven hebben verstrekt. Klik gewoon op de gele knop ‘Registreren ‘rechtsboven en volg de instructies op het scherm met uw e-mailadres of mobiele nummer. Het is vrij eenvoudig en zorg ervoor dat u een sterk wachtwoord gebruikt.

U kunt zich registreren en een account openen op Binance op hun website hier of met behulp van hun mobiele applicatie die beschikbaar is voor iOS of Android. In tegenstelling tot het opzetten van een bankrekening waarbij u eerst een klein bedrag moet storten, is het bij Binance of andere cryptocurrency-uitwisselingen gratis om een ​​account aan te maken.

Hoe Cardano Binance te kopen Registreer Account Crypto instellen

Stap 2: Voltooi de accountconfiguratie op Binance

Om maximale veiligheid te garanderen, vereist Binance dat u uw identiteit verifieert door simpelweg een authenticatielink naar uw e-mailadres te sturen. Dit zou de hoofdconfiguratie voor uw account moeten voltooien. We raden je aan om naar je accountinstellingen te gaan, 2-factor authenticatie aan te zetten en dat in te stellen.

U kunt mobiele apps zoals de Authenticator-service van Google gebruiken om snel 2-factor authenticatie (2FA) in te stellen. Hoewel dit een optionele stap is, is dit essentieel om uw account te beschermen en te vergrendelen om ervoor te zorgen dat het voor kwaadwillende actoren moeilijker is om in te breken en uw geld te stelen. U moet 2FA gebruiken voor acties zoals inloggen op uw Binance-account, kopen, verkopen of geld opnemen.

Dit zorgt ervoor dat alleen u deze acties kunt goedkeuren. Optioneel kunt u uw account ook laten verifiëren door persoonlijke gegevens, zoals uw persoonlijke ID of rijbewijs, naar Binance te sturen. Dit is een optionele stap en is alleen vereist als u van plan bent om meer toegang te krijgen tot andere services binnen de Binance-uitwisseling of als u van plan bent om meer volumes te verhandelen dan de standaardlimiet.

Stap 3: stort geld op uw Binance-account

Dit is net zo eenvoudig als proberen geld op uw gewone bankrekening te storten. Binance biedt een breed scala aan stortingsopties, van bankoverschrijvingen, het gebruik van uw creditcard of betaalpas, PayPal, Western Union of gewoon het storten van andere cryptocurrencies. We zullen hieronder enkele voorbeelden bekijken.

Stap 4: fiat-valuta storten in Binance

Op het moment dat dit wordt geschreven, biedt Binance geen ondersteuning voor het rechtstreeks kopen van Cardano’s ADA-cryptocurrency-tokens met behulp van fiat-valuta’s. Dit betekent dus dat u eerst een andere cryptocurrency moet kopen met behulp van de beschikbare fiat-compatibele opties. Vervolgens kunt u die nieuw gekochte cryptocurrencies verhandelen of inwisselen voor Cardano.

Ten eerste, als je al bent ingelogd op je Binance-account, beweeg je je cursor over het tabblad ‘Crypto kopen’ linksboven. Onder de optie ‘Betalen met’ kunt u schakelen tussen de verschillende fiat-valuta’s die worden ondersteund voor gebruik op Binance. Dit is belangrijk, aangezien het type valuta dat u kiest, bepaalt welke opties er beschikbaar zijn om het te storten. U kunt dit ook doen vanaf uw ‘Wallet’-pagina op Binance.

Als u er bijvoorbeeld voor kiest om Amerikaanse dollars (USD) te storten, krijgt u opties zoals een bankoverschrijving met SWIFT. Of u kunt uw VISA- of Mastercard-compatibele creditcard of betaalpas gebruiken. Er zijn talloze andere opties. Binance faciliteert ook peer-to-peer cryptocurrency-handel. Dit betekent dat u rechtstreeks handelt met andere personen op het Binance-netwerk.

Met de hierboven genoemde opties kunt u fiat-valuta’s gebruiken om rechtstreeks een select aantal cryptocurrency-tokens te kopen. Dit omvat bekende tokens zoals Bitcoin, Ethereum, Binance Coin of stablecoins zoals Tether. Als je van plan bent om al die tokens onmiddellijk in te wisselen voor Cardano’s ADA, dan is het veiliger om een ​​niet-vluchtige stablecoin zoals Tether (USDT) te gebruiken..

Binance Account Exchange Deposit Fiat Koop cryptocurrencies

Stap 5: cryptocurrencies in Binance storten

In plaats van fiat-valuta’s te gebruiken, zou je in plaats daarvan Cardano’s ADA-tokens willen kopen met andere cryptocurrencies. Omdat Binance directe aankoop van ADA met fiat niet toestaat, is dit een minder complexe oplossing. Nadat u zich heeft aangemeld bij uw Binance-account, scrolt u naar het tabblad ‘Portemonnee’ in de rechterbovenhoek en klikt u op ‘Overzicht’. Dit toont u de algehele kijk op uw portemonnee.

Bovenaan ziet u mogelijk een geel tabblad met de tekst ‘Storting’. Klik daarop en het zal u vragen om te kiezen welke cryptocurrency u in uw portemonnee wilt storten. U kunt hier ook storten via fiat-compatibele opties. Er zijn een paar dingen die u hier moet opmerken tijdens het storten; het type cryptocurrency, het adres en aanvullende tags. Laten we zeggen dat we Bitcoin als voorbeeld nemen.

Als u Bitcoin in uw Binance-portemonnee wilt storten, moet u ‘Bitcoin’ selecteren onder de opties van valuta. Controleer dit nogmaals. Om een ​​Bitcoin-storting op uw Binance-account te ontvangen, moet u Bitcoin elders uit een andere portemonnee opnemen. Als u bijvoorbeeld Ethereum opneemt en op een Bitcoin-adres stort, kan dat Ethereum verloren gaan en kan het niet worden teruggehaald.

Vervolgens moet u het juiste adres hebben. U kunt het stortingsadres op Binance gemakkelijk kopiëren en plakken in uw opnameproces elders. Adressen voor cryptovaluta zijn altijd lang en bestaan ​​uit een combinatie van letters, cijfers en symbolen. Controleer nogmaals wanneer u het adres heeft gekopieerd, aangezien een enkel ontbrekend teken het risico kan lopen dat u uw overdracht kwijtraakt.

Je zou kunnen zeggen dat om tijd te besparen, ervoor kiest om alleen de eerste en laatste 5 tekens te controleren. Of, om het u gemakkelijk te maken, kunt u de QR-code gebruiken. Als u bijvoorbeeld Bitcoin probeert te storten met een mobiele portemonnee-app op uw telefoon, kiest u gewoon om geld op te nemen met een QR-code en scant u de code die u op Binance ziet. U kunt ook kiezen welk netwerk u wilt overdragen, en het zal variëren in termen van hoeveel kosten u moet betalen, afhankelijk van de congestie op die netwerken.

Er is nog wat andere informatie die u nodig heeft om juist te zijn. Afhankelijk van het cryptocurrency-token heeft u mogelijk extra tags nodig, zoals een ‘MEMO ‘of een betalings-ID. Telkens wanneer u genoemde cryptocurrency uit een andere portemonnee probeert op te nemen, zal het u, net als Binance, door het stortingsproces vragen. Hetzelfde geldt; kopieer gewoon de bijbehorende informatie en controleer nogmaals. Wacht nu tot de transactie is bevestigd.

Binance Exchange Cryptocurrencies Wallet-overzicht Binance Exchange Cryptocurrencies Wallet Overzicht Storting

Stap 6: Cardano kopen met cryptocurrencies

Juist, dus nu heb je al wat cryptocurrencies op je Binance-account en ben je van plan wat ADA te kopen. Het proces hier is eenvoudig genoeg en er zijn meerdere opties om het te doen. Ga terug naar de Binance-startpagina zodra je bent ingelogd en plaats de muisaanwijzer op het tabblad ‘Handel ‘linksboven in het midden. U kunt vijf verschillende opties zien; Converteren, Klassiek, Geavanceerd, Marge en P2P.

Het gemakkelijkste is om van de ene cryptocurrency naar de volgende te ‘converteren’ via een over-the-counter (OTC) -service. Dit is de eenvoudigste manier om tokens op Binance te converteren of om te wisselen, hoewel het alleen beschikbaar is voor een beperkt aantal cryptocurrency-paren. U hoeft zich geen zorgen te maken over handelskosten of het matchen met de orderboeken. U heeft echter ook geen controle, aangezien het hele proces automatisch verloopt.

Als alternatief brengt ‘Klassiek’ u naar een meer traditionele marktplaats, waar u grafieken, een actief orderboek en een lijst met opties kunt zien die u kunt kiezen en instellen. Als uw valutapaar niet beschikbaar is via de OTC ‘Converteren’-optie, of als u meer controle wilt, zoals het instellen van uw gewenste koopprijs ten opzichte van de markt, dan is het gebruik van de‘ Klassieke ‘handelsmarkt de beste keuze..

Beste portemonnees voor Cardano ADA

Juist, dus je zou nu wel hebben bedacht hoe je Cardano kunt kopen. U bent waarschijnlijk op zoek naar manieren om ze veiliger op te slaan in plaats van ze in uw exchange-portemonnee te bewaren. Cardano vermeldt officieel twee aanbevolen portemonnees op zijn site, de Daedalus- en Yoroi-portefeuilles.

Daedelus is een full-node Cardano-portemonnee voor de desktop. Het is uniek omdat het een volledige kopie van de Cardano-blockchain downloadt, waardoor elke transactie kan worden geverifieerd, wat de beveiliging verder verbetert. Of u kunt de Yoroi-portemonnee gebruiken voor lichter computergebruik en eenvoudige installatie. In tegenstelling tot Daedalus kan Yoroi snel worden geïnstalleerd als browserextensie, of je kunt het downloaden als app op iOS of Android.

Het gebruik van een portemonnee-applicatie wordt aangeprezen als een veel veiligere manier om uw cryptocurrencies veilig te houden in plaats van ze online te houden op uw exchange. Cardano’s officiële Daedalus- en Yoroi-apps zijn echter niet de enige externe wallets die veilige opslag van ADA ondersteunen, omdat je ook oplossingen kunt gebruiken van bekende wallet-providers zoals Exodus of Ledger.

NameTypeGet
TREZOR One

trezor een

 • Hardware
Beoordeling: 5

Koop Wallet

Ledger Nano S

 • Hardware
Beoordeling: 5

Koop Wallet

Exodus portemonnee

 • Mobiel
Beoordeling: 5

Koop Wallet

Atomic portemonnee

 • Desktopclient
Beoordeling: 4

Koop Wallet

Daedalus

 • Desktopclient
Beoordeling: 4

Koop Wallet

Meer informatie over Cardano

Wat is ADA?

ADA is het native cryptocurrency-token van de Cardano-blockchain. ADA kan worden gebruikt als een winkel van waarde, worden ingezet in Cardano’s brede netwerk van uitzetpools om beloningen te verdienen voor het beveiligen en voeden van het netwerk, of voor deelname aan het gemeenschapsgerichte ‘gefedereerde ‘bestuur van de keten. ADA is vernoemd naar de 19e-eeuwse wiskundige Ada Lovelace, die ook wordt beschouwd als ‘s werelds eerste computerprogrammeur.

Op het moment van schrijven (4 februari 2021) kost ADA $ 0,429130. Dankzij de groeiende acceptatie van Cardano is het de 6e grootste cryptocurrency, met een marktkapitalisatie van $ 13.351.291.465. Dit heeft de belangstelling van institutionele beleggers voor de ADA-tokens van Cardano verder aangewakkerd, bewezen door Grayscale’s aanstaande lancering van een nieuwe trust voor ADA, onder andere altcoins.

Cardano’s ADA heeft een totaal aanbod van maximaal 45 miljard ADA (45.000.000.000), met ongeveer 31 miljard ADA momenteel in omloop en de rest 14 miljard ADA wordt gebruikt voor netwerkprikkels. Dankzij het consensusprotocol van Ouroboros worden netwerkdeelnemers sterk gestimuleerd om een ​​gezonde bijdrage te leveren aan het aandrijven van Cardano. Het is geprogrammeerd dat het aantal gedistribueerde ADA-incentives verder zal toenemen naarmate het netwerkgebruik toeneemt.

Cardano ADA Logo Blauw Officiële Ada Lovelace computerprogrammeur

Wat is Cardano?

Cardano is een gedecentraliseerd, open-source en openbaar blockchain-netwerk dat tot doel heeft gedecentraliseerde applicaties (dApps) te helpen ontwikkelen via zijn multi-asset ledger en met verifieerbare smart-contractfunctionaliteit. Cardano is opgericht in 2015 en wordt aangedreven door een gespecialiseerd ‘Ouroboros‘Proof-of-Stake (PoS) blockchain die enkele Proof-of-Work-achtige (PoW) -functies heeft overgenomen. Het is gebouwd op een aangepaste versie van het UTXO-model (unspent transaction output) dat wordt gebruikt door Bitcoin, genaamd ‘EUTXO. ‘

Cardano zou ook de eerste peer-reviewed blockchain ter wereld zijn. In plaats van een whitepaper te hebben, wordt de technologie van Cardano ondersteund door uitgebreid wetenschappelijk en academisch onderzoek van universiteiten over de hele wereld. Als zodanig is de blockchain van Cardano gebouwd om de schaalbaarheid, interoperabiliteit, snelheid, veiligheid en duurzaamheid te bereiken die nodig is om krachtige toepassingen in de echte wereld op bedrijfs- en industriële schaal.

Cardano wordt beschouwd als een blockchain van de derde generatie, een upgrade van gedecentraliseerde blockchains van de eerste generatie, zoals Bitcoin, en blockchains van de tweede generatie, zoals Ethereum. In wezen betekent dit dat de blockchain-technologie van Cardano zeer schaalbaar is, met snelle transactie- en verwerkingssnelheden, en tegelijkertijd energie-efficiënter en ecologisch duurzamer is..

Cardano ADA Blockchain-netwerkstatistieken

Is Cardano een goede investering?

We kunnen zien dat de blockchain van Cardano ongelooflijk modulair en veelzijdig is, en dus aanpasbaar aan een breed scala aan verschillende toepassingen. Zijn snelheid, schaalbaarheid en beveiliging stellen het in staat om eenvoudig oplossingen voor grote ondernemingen van stroom te voorzien. Het kan krachtige gedecentraliseerde apps (dApps) maken, terwijl het ook (binnenkort, met de aanstaande Goguen-update gepland voor maart 2021) een groot aantal smart-contractfunctionaliteit kan integreren in zijn uitgebreide ecosysteem.

Het kan al 1.000 transacties per seconde (TPS) beheren met een bloktijd van slechts 20 seconden. Maar met toekomstige updates zou dit stratosferisch kunnen toenemen om de mogelijkheid te ondersteunen om 1.000.000 TPS te verwerken zonder in te boeten aan decentralisatie of netwerkbeveiliging. Bovendien is het zeer energiezuinig, waardoor het uitnodigender wordt om op grote schaal te worden geadopteerd, waardoor de wereld duurzamer wordt en bedrijven ook hun ecologische voetafdruk verkleinen.

Hoewel het nog steeds een relatief jong project is, kunnen we zeggen dat Cardano een zeer goede investeringspropositie is. Al met al zorgt Cardano voor een ongelooflijk capabel blockchain-netwerk voor zowel gewone gebruikers als grote ondernemingen. We kunnen hopen dat naarmate meer instellingen het idee van blockchain en decentralisatie beginnen te accepteren, Cardano een belangrijke speler in deze ruimte zal worden..

Cardano ADA Blockchain-netwerkdoelstellingen

Gevolgtrekking

Nu we ons afronden hoe je de Cardano-gids kunt kopen, hopen we dat je niet alleen hebt geleerd hoe je Cardano kunt kopen, maar ook hoe je het veilig kunt opbergen en dat je een beter begrip hebt van het Cardano-project als geheel. Het is een ongelooflijk opwindende tijd om te leven, nu we hebben gezien dat de wereld eindelijk acht slaat op blockchain-projecten en de waarden van decentralisatie accepteert, samen met de talloze billijke voordelen voor iedereen.

Cardano is een van de meest impactvolle blockchains tot nu toe, wat ook een waarderend effect heeft gehad op zijn cryptocurrency-tokens. We kunnen de wereld nooit echt centraliseren als de meeste regerende en controlerende instellingen in de wereld het idee van decentralisatie niet volledig accepteren en naar de massa brengen. Met projecten als Cardano in opkomst, hebben we een enorme sprong voorwaarts gemaakt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me