Hoe XRP Ripple te kopen in 2021 [Stapsgewijze handleiding]

Als je cryptocurrency-nieuws volgt, heb je ongetwijfeld gehoord over Ripple. Ze hebben de afgelopen maanden veel gepraat gegenereerd, niet allemaal goed. Aan de slechte kant werden Ripple Labs (het bedrijf dat het Ripple-betalingsprotocol ontwikkelt) en twee van zijn topbestuurders in december 2020 aangeklaagd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission voor het verkopen van XRP-tokens, wat resulteerde in veel uitwisselingen van XRP. Aan de goede kant lijkt de interesse in XRP ondanks de rechtszaak te blijven groeien, en de XRP-prijzen zijn over het algemeen gestegen.

XRP is momenteel ‘s werelds # 4 gerangschikte cryptocurrency in termen van marktkapitalisatie en stond vorige maand zelfs kort op de tweede plaats. Als je geïnteresseerd bent, maar niet weet hoe je tokens kunt bemachtigen, ben je hier aan het juiste adres. Lees verder voor een stapsgewijze handleiding voor het kopen van XRP.

SNELLE GIDS: Hoe XRP te kopen

1. Maak aan of log in op uw Binance-account

2. Verifieer uw account

3. Klik op “Wallet”, vervolgens op “Fiat en Spot” en vervolgens op “Storten”

4. Kies uw stortingsmethode (crypto of fiat)

5. Zet uw crypto of fiat over naar uw Binance Wallet

6. Klik op “Markten” in het bovenste lint van Binance

7. Klik op het tabblad “ALLE markten” en typ “XRP” in het zoekvak

8. Klik op het handelspaar dat u wilt gebruiken.

9. Typ het bedrag dat u wilt uitgeven in het vak “Totaal” en controleer hoeveel XRP u ontvangt.

10. Klik op de knop “XRP kopen”

Ga naar Binance

Waar te koop XRP Ripple – Top 5 uitwisselingen

Naam Deposit Methode Kopen
Binance

binance exchange

 • Bankoverschrijving (ACH)
 • overschrijving
 • Cryptogeld
 • Debetkaart
 • Overschrijving
Beoordeling: 5

Ga naar Kopen

Kraken

 • Elektronische overboeking
 • Bankoverschrijving (SEPA)
 • Overschrijving
 • Ethana voogdij
Beoordeling: 5

Ga naar Kopen

Bithumb

 • KRW (via escrow-service)
 • Crypto
Beoordeling: 5

Ga naar Kopen

VCC Exchange

 • Crypto
 • Overschrijving
Beoordeling: 5

Ga naar Kopen

BtcTurk Pro

 • Bankoverschrijving (alleen Turkse lira)
 • Crypto
Beoordeling: 5

Ga naar Kopen

Stapsgewijze handleiding voor het kopen van XRP

Oke. Nu u weet waar ‘waar’ is, is het tijd om uit te zoeken hoe u XRP kunt kopen. Aangezien de meesten van jullie zullen kopen met crypto-tokens die je al hebt (en zoals je altijd zou moeten bewaren in je persoonlijke portemonnee), is dat de stapsgewijze handleiding die we je laten zien. Maakt u zich geen zorgen als u fiat-valuta gebruikt. De stappen lijken erg op elkaar en deze handleiding zou ook voor u moeten werken. In dit voorbeeld gaan we ervan uit dat u voor 0,1 ETH aan XRP wilt kopen. Laten we beginnen.

Stap 1: Maak een account aan op Binance

Sla deze stap gerust over als je al een Binance-account hebt.

Degenen onder jullie die geen Binance-account hebben, moeten nu naar www.binance.com gaan en op de gele knop ‘Registreren’ in de bovenste banner klikken..

Vul uw e-mailadres in, maak een veilig wachtwoord (onthoud dat “0000”, “1234” of “wachtwoord” zijn niet secure!), klik vervolgens op “Account aanmaken” en volg alle stappen om uw account te verifiëren en te activeren. U moet ook tweefactorauthenticatie (2FA) instellen voor wat extra beveiliging. Er is ook een optie om uw account aan te maken met uw mobiele nummer in plaats van uw e-mailadres.

Stap 2: stort uw geld

Nadat je je Binance-account hebt aangemaakt en beveiligd, is de volgende stap het storten van de Ether die je gaat gebruiken om XRP te kopen. Dit betekent dat ETH wordt overgezet van uw persoonlijke portefeuilleadres naar uw Binance ETH-portemonnee. U moet dus dat adres vinden.

Log eerst in op uw Binance-account en klik vanaf het bovenste lint op “Portemonnee” en vervolgens op “Fiat en Spot”.

Op deze pagina ziet u uw algemene saldo. Met andere woorden, de gecombineerde waarde van de tokens in al je portemonnees. Klik bovenaan op de knop “Storten”.

Omdat we crypto-tokens storten, klikt u op het tabblad “Crypto”.

Selecteer op deze pagina het token dat u wilt storten in het vervolgkeuzemenu. In dit geval storten we Ether. Uw Binance ETH-portefeuilleadres verschijnt aan de rechterkant. Hier kunt u het adres naar het klembord kopiëren of de QR-code scannen.

Ga nu naar de persoonlijke portemonnee van je Ether en maak het gewenste bedrag over naar het portemonnee-adres dat je hierboven hebt gekregen. Binnen een paar minuten, nadat alle netwerkbevestigingen zijn voltooid, staat uw ETH in Binance, klaar om uw XRP te kopen.

Stap 3: XRP kopen

Met je Ether nu in Binance, is het tijd om je XRP te kopen. Daarvoor moet je naar de cryptocurrency-markt van Binance gaan. Klik op “Markten” in het bovenste lint.

Aangezien we kopen met ETH, klikt u op het tabblad “ALTS Markets” en typt u XRP in het zoekvak aan de rechterkant. Klik nu op het XRP / ETH-handelspaar. Er verschijnt een pop-up die u de keuze biedt tussen de geavanceerde of klassieke handelsinterfaces. Klassiek zal op dit moment perfect in orde voor je zijn.

Wat u nu ziet, is de marktpagina voor het XRP / ETH-handelspaar. Ik weet dat deze pagina’s overweldigend kunnen lijken als het de eerste keer is dat je ze ziet, maar maak je geen zorgen. Het bovenste gedeelte toont wat prijsinformatie en de prijsgrafiek. Het onderdeel dat u nodig heeft om de aankoop te doen, staat onderaan. Dat is waar de actie plaatsvindt, dus scroll naar beneden.

De rechterkolom is voor het verkopen van XRP voor ETH, dus we moeten naar de linkerkolom kijken. Vul in het vak “Totaal” in hoeveel ETH u wilt uitgeven.

In dit voorbeeld kopen we voor 0,1 ETH aan XRP. Nadat we 0,5 in het vak “Totaal” hebben getypt, kunnen we hier zien dat we 381 XRP krijgen. Nadat alles is ingevuld, klikt u op de groene knop “XRP kopen” om het proces te voltooien. Binnen een paar minuten staan ​​je XRP-tokens in je Binance-portemonnee.

Zoals je kunt zien, is het niet zo moeilijk. Na het volgen van deze eenvoudige stappen, bent u nu de eigenaar van 381 XRP-tokens.

Beste portefeuilles voor XRP Ripple

Nu je weet hoe je XRP moet kopen en je eerste 381 tokens bezit, is het de vraag waar je ze kunt bewaren. Onthoud altijd dat het geen goed idee is om uw tokens te lang in ruilportefeuilles te laten staan. Persoonlijke portemonnees zijn veel veiliger voor langdurige opslag.

Haas zijn enkele van de beste XRP-portefeuilles die er zijn:

NameTypeBuy
TREZOR One

trezor een

Hardware Beoordeling: 5

Koop Wallet

Ledger Nano X

Hardware Beoordeling: 5

Koop Wallet

Atomic portemonnee

Desktopclient Beoordeling: 4

Koop Wallet

Al deze wallets zijn prima opties om XRP op te slaan, ook al melden veel gebruikers dat Gatehub erg buggy kan zijn. Zowel Edge- als Atomic-wallets hebben zowel een goede beveiliging als functionaliteit en zijn geweldig als je begint met crypto. Als u echter overweegt zwaar te investeren in cryptocurrencies of van plan bent om op lange termijn vast te houden, gaat er niets boven een hardwareportefeuille.

Wat is XRP?

In 2012 creëerde het in de VS gevestigde bedrijf Ripple Labs de RippleNet-service. Het doel van RippleNet is om een ​​wereldwijd, gedecentraliseerd betalingsplatform te zijn. Met andere woorden, een snelle, veilige manier om betalingen over de hele wereld te verzenden tegen lagere kosten dan op bestaande platforms.

Betalingen op RippleNet worden gedaan met behulp van het XRP-token en geregistreerd op een blockchain genaamd het XRP-grootboek. Dus strikt genomen is Ripple de naam van het bedrijf en het betalingsplatform, de blockchain heet XRP Ledger en de cryptocurrency is gewoon XRP. Veel gebruikers gebruiken echter gewoon de naam “Ripple” voor een van hen.

Wat zijn de belangrijkste verschillen tussen XRP en andere cryptocurrencies zoals Bitcoin?

Misschien is het grootste verschil tussen XRP en de andere grote cryptocurrencies dat XRP is gemaakt door een bedrijf met winstoogmerk dat de tokens beheert en verkoopt.

In tegenstelling tot Bitcoin kunnen XRP-tokens niet worden gedolven. Op het moment dat het werd gelanceerd, waren alle 100 miljard XRP’s eigendom van Ripple Labs, die vervolgens van tijd tot tijd enkele tokens verkoopt. Op het moment van schrijven is ongeveer 45% van alle XRP-tokens in omloop.

Ook proberen bitcoin en de meeste andere cryptocurrencies zoals Ether de economie te decentraliseren, de controle weg te nemen van regeringen en banken en deze over te dragen aan gebruikers. Ripple wil vooral worden gebruikt voor transacties tussen banken.

Is XRP een goede investering?

Momenteel is SWIFT het belangrijkste platform voor wereldwijde betalingen. Maar SWIFT bestaat al bijna 50 jaar, en het toont zijn leeftijd, omdat het niet meer zo efficiënt is als het ooit was. Sommige experts zeggen dat Ripple uiteindelijk de volgende SWIFT zou kunnen worden. Het zal niet snel gebeuren, maar als dat het geval is, kan XRP op de lange termijn erg waardevol worden.

Op korte en middellange termijn zal de waarde van XRP als investering sterk afhangen van hoeveel interesse XRP kan genereren onder gebruikers in een wereld waarin XRP kan worden gezien als representatie van centralisatie en regulering en andere crypto’s als representatie van vrijheid en decentralisatie (soort van zoals Team Iron Man en Team Captain America in Civil War).

Als we kijken naar het recente gedrag van prijzen voor cryptocurrencies in het algemeen en XRP in het bijzonder, lijkt het erop dat de interesse aanwezig is, en XRP zou ook een goede korte-termijninvestering kunnen zijn.

Gevolgtrekking

We hopen dat dit artikel je een beter beeld heeft gegeven van wat XRP is en hoe het verschilt van andere cryptocurrencies. Het is waar dat er controverse is geweest rond Ripple vanwege de SEC-rechtszaak en vanwege de schrapping van veel belangrijke uitwisselingen. Maar de interesse is er nog steeds, te oordelen naar de manier waarop XRP-prijzen stijgen.

Nu je weet hoe je XRP moet kopen, kun je, als je het leuk vindt als investeringsoptie, naar Binance of een andere beurs gaan en tokens bemachtigen. Maar wat denkt u ervan? Bent u Team Steve of Team Tony met betrekking tot decentralisatie in financiën? Laat het ons weten in de comments.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me