Introduksjon til kryptovaluta: Hva er det og hvordan brukes det?

Kryptovaluta har det siste året tatt verden med storm. De fleste var ganske usikre på suksessen da den startet, men de fleste er fortsatt skeptiske til stabiliteten og lurer på hvor lenge den vil vare. Men til tross for all skepsis rundt det, er kryptovaluta her for å bli.

hva er kryptovalutaKryptovaluta har blitt et globalt fenomen. De er det klart mest omtalte emnet på talkshow og sosiale medier. Til tross for all sendetid, og fokus det har blitt gitt, forstår svært få mennesker det helt.

I denne artikkelen vil vi gå gjennom trinn for trinn hva kryptovaluta er.

Hva er virkningen av kryptovaluta?

Å kunne gjøre transaksjoner uten å måtte gå gjennom en bank gjør det først og fremst veldig enkelt og effektivt. Siden banken i det vesentlige bare er en mellommann, hvis jobb er å sørge for at transaksjonen går greit og at tallene i hver ende er riktige. Det ville være mye mer effektivt hvis vi kunne gjøre det uten at en person så på krever også lønn, noe som gjør at vi får transaksjonsgebyrer.

Med kryptovaluta er det ingen mellommenneske, det er gruvearbeidere (i hovedsak datamaskiner dedikert til å løse matematiske problemer, og når de er løst, er en transaksjon godkjent), disse datamaskinene kan kjøres av alle på planeten (se vår artikkel om det beste Bitcoin gruvearbeidere her). En annen innvirkning som kryptovaluta har, er at du enkelt kan sende penger til hvem som helst i verden uten valutakostnader, dette gjør det til en veldig interessant valuta for de som ønsker å sende penger til utlandet.

På grunn av at kryptovaluta er desentralisert, er den helt anonym. Selv om dette er bra av sikkerhetsmessige årsaker, har dette ført til at Bitcoin og andre kryptovalutaer ble brukt når du kjøper ulovlige produkter. Dette resulterte i et dårlig rykte på Bitcoin, men de siste månedene har folk innsett at det faktisk ikke bare er en valuta for kriminelle, det er faktisk mange andre brukssaker for kryptovaluta..

Historien om kryptovalutaer

Dette kan komme som et sjokk for mange, men fremveksten av kryptovalutaer var et resultat av et annet produkt helt. Oppfinneren, Satoshi Nakamoto, hvis identitet ikke er identifisert, hadde ikke til hensikt å skape noe med en så revolusjonerende effekt. Faktisk var hans intensjon ikke å komme opp med en ny form for valuta.

historie om krypto

Så hva prøvde Nakamoto å finne på? Da han kunngjorde sin nye idé, Bitcoin, tilbake i 2008, snakket Nakamoto om å ha utviklet en form for et peer-to-peer elektronisk kontantsystem. En del av denne nye oppfinnelsen var en genial måte å desentralisere det digitale kontantsystemet. Tilbake på 90-tallet hadde mange prøvd å lage et desentralisert kontantsystem, men mislyktes stort.

Da han så og studerte feilene til de som prøvde å hacke systemet foran ham, bestemte han seg for å bygge et kontantsystem blottet for et sentralt organ (dvs. en sentralbank). Det ville fungere og oppføre seg mer som et peer-to-peer-nettverk som muliggjør fildeling på et grunnleggende datanettverk.

Det er denne grunnleggende ideen som fødte kryptovaluta. Morsomt nok, kryptovaluta var det manglende puslespillet for realisering av digitale kontanter. Nå rettferdig advarsel, årsaken til at kryptovaluta var det manglende stykket, er litt komplisert. Imidlertid er det viktig å forstå dette hvis du ønsker å ha en solid forståelse av hele ideen om digital valuta.

Hvorfor det var det manglende puslespillet

Første ting først, for at digital valuta skal bli en realitet, må det være en form for betalingsnett komplett med transaksjoner, saldoer og kontoer. Nå, for å gjøre systemet stabilt, må nettverket gjøre en hovedting; sørge for at det ikke er dobbeltbruk. I bunn og grunn skal man ikke kunne spise kaken hans og fortsatt ha den. Så hvordan oppnås dette? Vel, den gjeldende valutamodellen løser dette problemet ved å ha en sentral server (sentralbank) som fører alle poster om saldoer.

Men her er tingen; et desentralisert nettverk kan ikke ha en sentralbank, for da er det faktisk ikke desentralisert. I stedet krever det at hver deltaker i nettverket har sin egen vekt for å sikre at dobbeltbruk ikke oppstår. Hver jevnaldrende skal motkontrollere alle transaksjoner for å være gyldig og forhindre dobbeltbruk.

Hvis du følger nøye med, er spørsmålet i tankene dine akkurat nå, hvordan sikrer et så stort nettverk enighet om slike opptak? Er det ikke mye kaos?

Det er gitt, i et peer-to-peer-nettverk, er det enighet om enighet. Hvis nettverket ikke blir enige om en liten balanse, faller hele systemet ned. Systemet krever ingenting annet enn fullstendig konsensus – det er ingen to måter om dette.

Med et sentralisert system blir alle prosesser og transaksjoner sendt gjennom et sentralt organ som gjennomgår og bekrefter ektheten til gjeldende saldoer. I et desentralisert system kan det ikke være et sentralt organ siden de har kraften i hele systemet, noe som betyr at det ikke er desentralisert.

Evnen til å autentisere prosesser i et desentralisert system ble i lengste tid ansett som umulig. Inntil Satoshi beviste at alle tok feil. Kryptovaluta er byggesteinen i et desentralisert system.

Så kryptovaluta er et komplisert system?

Ikke egentlig. Når vi ser bort fra alle komplikasjonene, gir tech- og finansguruer inn i definisjonen, er kryptokurrency i utgangspunktet digital valuta. Du kan også definere det som begrensede digitale oppføringer i en database som ingen kan påvirke endringer uten å oppfylle et bestemt sett med betingelser.

er kryptokomplisert

La oss se på kontanter du allerede har på din vanlige bankkonto. Hvis du tenker på det, er det ikke annet enn enkle oppføringer i en database som bare kan endres når visse spesifikke og strenge betingelser er oppfylt. Du kan legge til eller ta fysiske penger fra banken.

For å gjøre disse databaseoppføringene må du enten eie de fysiske pengene (for innskudd) eller ha et tilsvarende tall i databasen (for uttak). Fordelt på lekmannsbetingelser, er penger en haug med bekreftede oppføringer i en eller annen form av en database med transaksjoner, saldoer og kontoer.

Hvordan fungerer kryptovaluta?

Nå som vi forstår hva kryptovaluta er, kan vi se på hvordan kryptovaluta fungerer.

Prosessen begynner når en kollega i nettverket ber om en transaksjon. Transaksjonen som etterspørres sendes deretter automatisk til alle andre i nettverket.

Mens forespørselen sendes til alle jevnaldrende i nettverket, er det bare en jevnaldrende som godtar den og fullfører neste valideringstrinn. Nå kan denne valideringsprosessen omfatte kontrakter, kryptovalutaer, poster eller annen informasjon.

Når valideringsprosessen er fullført, kombineres neste trinn den validerte forespørselen med andre transaksjoner i systemet. Dette tar omtrent 10 minutter, sammenlignet med en bank som trenger 1 eller opptil 5 virkedager for å fullføre transaksjonen. Denne kombinasjonen vil opprette en ny datablokk som blir registrert i hovedboken.

Den nye blokken blir senere lagt til en eksisterende blockchain og gjort permanent. På dette tidspunktet anses cryptocurrency-prosessen som fullført.

I det øyeblikket en forespørsel om en transaksjon blir gjort, er det kjent av alle like i nettverket nesten øyeblikkelig. Det tar imidlertid en stund før prosessen er bekreftet og bekreftet. Jeg bør påpeke at bekreftelsesprosessen er ryggraden i kryptovalutaer.

Forutsatt at en transaksjon forblir ubekreftet, kan den forfalskes. Men når det er bekreftet, blir det gjort permanent, og det kan ikke gjøres ytterligere endringer i det. Prosessen på det tidspunktet blir irreversibel og legges til i en uforanderlig historie med poster som blir referert til som blokkjeder.

Raskt spørsmål, hvem gjør bekreftelsene? Gruvearbeidere er de eneste som har lov til å bekrefte transaksjonene. Det er rollen de spiller i peer-to-peer-nettverket. De mottar transaksjonene, tester dem for legitimitet og sprer dem gjennom hele nettverket. Når en gruvearbeider bekrefter en transaksjon, må hver kollega i nettverket legge til transaksjonen i databasen ettersom den har blitt en del av blockchain.

For den viktige rollen de spiller i kryptovaluta-nettverket, får gruvearbeiderne noen form for belønning. Mesteparten av tiden er belønningen i form av Bitcoins (mer om dette senere).

Dypere titt på hva gruvearbeidere gjør

Er det en kvalifisering for å være gruvearbeider? Nei, det er som å spørre om det er personlige kvalifikasjoner for å starte en frilansbedrift. Det eneste man trenger er å forstå hvordan gruvedrift fungerer, ha en lidenskap og behandle det som en virksomhet som alle andre. Dette betyr at man må investere i de nødvendige gruvedriftressursene for å bli gruvearbeider og lønnsom.

Nå, gitt at kryptovaluta-nettverket er desentralisert, noe som betyr at det ikke har en eneste autoritet som ringer skuddene og delegerer nevnte transaksjonsforespørsel, utviklet Nakamoto en mekanisme som forhindrer at et enkelt individ misbruker denne friheten. Det ville være kaotisk, og systemet ville falle hvis en person kunne slå sammen jevnaldrende som deretter kan spre smidde juridiske kryptovalutaer.

Så her er hva Nakamoto gjorde. Han kom med en regel om at hver gruvearbeider måtte investere i en gitt mengde arbeid ved hjelp av datamaskinene sine hvis de skulle delta i gruveprosessen. Hver gruvearbeider har fått delegert ansvaret for å finne en hasj. En hash er rett og slett et produkt av det matematiske problemet datamaskinen må løse. Dette forbinder hver nye blokk med den opprinnelige blokkfamilien. Hele dette fenomenet blir referert til som Proof-of-Work.

Som nevnt tidligere, er det noen insentiver gitt gruvearbeiderne i form av bitcoins for den kritiske rollen de spiller i systemet. Tross alt kan Bitcoin bare opprettes når gruvearbeidere løser de matematiske problemene.

Det er viktig å merke seg at kompleksiteten til disse problemene øker med tiden. Dermed øker prosessorkraften som en gruvearbeider må investere med tiden, siden hvert problem krever en bestemt tid å løse.

Egenskaper for kryptovaluta

Det er irreversibelt

Etter at hver forespørsel om transaksjon er bekreftet, blir den permanent og irreversibel. Ingen kan gjøre endringer i det. Pokker, Satoshi, den som står bak det hele, kan ikke gjøre endringene. Når penger er sendt, kan de ikke reverseres. Så i tilfelle du sender penger til en svindler eller en hacker stjal valutaene fra PC-en din, de er borte. Hele valutasystemet har ikke et sikkerhetsnett.

Det er derfor det er viktig å lagre kryptovalutaene dine i lommebøker. Her er en guide om de beste lommebøkene til Bitcoin, og her er en guide om den beste lommeboken for Ethereum.

Det er pseudonymt

Kontoer og transaksjoner er ikke knyttet til virkelige mennesker. Vel, på en måte er de det, men det er ingen måte å faktisk spore hvem som står bak transaksjonen. Når du mottar bitcoins, kommer de i det folk refererer til som adresser. Dette er bare tilfeldige kjeder på omtrent 30 tegn. Ja, du kan analysere flyten i transaksjonen med disse, men de er ikke tilstrekkelige til å gi deg en ekte identitet.

Global og rask

Transaksjonene går gjennom valideringsprosessen i nettverket veldig raskt. Egentlig tar det bare et par minutter å bekrefte. Selvfølgelig avhenger dette av prosessorkraften til datamaskinen som utfører oppgaven.

Og med tanke på at nettverket består av datamaskiner spredt over hele verden, er transaksjonene likegyldige til stedet. Og som sådan avhenger ikke tiden av om du sender penger til naboen eller en person på den andre siden av verden.

Det er sikkert

Midlene i systemet er låst i det som omtales som et krypteringssystem med offentlig nøkkel. Bare eieren av en gitt offentlig nøkkel kan sende valutaen. Styrken til kryptografien kombinert med den store størrelsen gjør det umulig å hacke systemet. Imidlertid kan bytter og lommebøker, som i deg lagrer disse offentlige nøklene, bli hacket. Det er derfor det er nødvendig å investere i en sikker lommebok for kryptovalutaene dine.

Krever ingen tillatelse

Du trenger ingen tillatelse til å handle med kryptovalutaer. Alt du trenger er at du har en lommebok med kryptovaluta i, slik at du har en adresse å sende kryptoene dine fra. Etter å ha kjøpt Bitcoin og lagt dem i en lommebok, kan du sende og motta kryptovalutaer.

Typer kryptovalutaer

Nå, før du til og med hørte om kryptovaluta, må du ha hørt om Bitcoins. I dag er Bitcoins den mest populære kryptovalutaen. Så mye at det nesten er synonymt med ordet kryptovaluta.

Men i motsetning til hva mange tror, ​​er det flere forskjellige typer kryptovalutaer. Bitcoin er tilfeldigvis den mest populære. Nedenfor er en grundig titt på noen av de mest populære kryptovalutaene.

Bitcoin

Dette var den aller første kryptovalutaen. Helt siden starten har den vokst i popularitet og berømmelse. I hele verden av kryptovaluta fungerer Bitcoin nesten som den gyldne standarden. Det brukes av mange som en global betalingsmetode og brukes til og med i nettkriminalitet på plattformer som ransomware og darknet-markedet. Dette er det som opprinnelig skremte offentligheten vekk fra å investere i Bitcoin, men nå har den gått fra en valuta for kriminelle til å være en akseptert betalingsmåte i noen få e-handelsbutikker, og mange flere kommer i løpet av få år.

Bitcoin har eksistert i mer enn syv år nå. I løpet av denne tiden har verdien gått fra $ 0 til imponerende $ 19.600. Det blir også inngått omtrent 200 000 ganger daglig.

Ethereum

Ethereum ble opprettet av Vitalik Buterin, en av geniene i kryptovalutaområdet. Denne spesielle kryptovalutaen har opp gjennom årene steget gjennom rekkene til tredjeplass etter Bitcoin og Ripple. Det er det samme som Bitcoin, men bare med en liten forskjell. Blockchain er ikke designet for å validere bare saldoer og kontoer. Den brukes også til å validere stater. Kort sagt, dette betyr at denne kryptovalutaen ikke bare kan behandle transaksjoner, men også noen komplekse programmer, applikasjoner og kontrakter.

Denne muligheten gir Ethereum ekstra fleksibilitet i anvendelsen av blokkjeder. Imidlertid har denne fleksibiliteten, som alle andre bekvemmeligheter, en kostnad. Når DAO (les mer om DAO her) ble hacket, bestemte utviklerne av Etherum seg for å utføre det de refererte til som en hard gaffel uten å ha enighet. Dette førte til utviklingen av Ethereum Classic.

Når vi snakker om det, er det viktig å påpeke at Ethereum har flere kloner. Disse inkluderer Augur og DigixDAO. Som sådan, når du tenker på det, er Ethereum mer som en samling av kryptokurver i stedet for en enkelt kryptokurrency i seg selv.

Ripple

Det første en profesjonell vil si om Ripple er at det ikke er en ekte kryptovaluta. Selv om dette ikke er helt sant, belyser det hvordan personer oppfatter Ripple. Av alle kryptovaluta-typer er Ripple den aller mest hatte.

Hvorfor er dette tilfelle? Vel, valutaen er for det meste dedikert til å fungere som en IOU i stedet for en kryptovaluta. XRP, den opprinnelige Ripple-kryptokurrency fungerer som et medium for lagring av verdi eller utveksling av verdi. Den ble designet for å beskytte kryptovaluta-nettverket mot spamming.

Ripple Labs kom opp med XRP-token og bærer ansvaret for å distribuere dem som de vil. Så ja, de er forhåndsutviklede, og av denne grunn anses de ikke å være en ekte kryptovaluta.

Men mens folk ser ut til å se ned på denne typen kryptovaluta, ser bankene ut til å være forelsket i Ripple, og dermed er det den nest mest verdifulle kryptovalutaen til denne datoen.

Litecoin

Litecoin var den andre kryptovalutaen som ble utviklet etter Bitcoin. I lang tid ble det ansett som sølvkryptovalutaen, ettersom Bitcoin var det digitale gullet. Den ble designet for å være litt raskere enn Bitcoin og har en ny gruvealgoritme. Det fulgte også med flere tokens.

Ved opprettelsen var det det beste hittil. Opprettelsen muliggjorde etableringen av andre kryptovalutaer, inkludert Feathercoin og Dogecoin.

I dag, siden Litecoin ikke akkurat fant et sted og bruk, har den mistet sin andreplass i kryptovalutaverdenen. Det er imidlertid fortsatt under utvikling, handles og hodled. De fleste gjør dette i håp om at det vil bli utviklet videre for å slå Bitcoin i løpet av å bli den beste kryptovalutaen.

Monero

Dette er en fremtredende kryptovaluta med CryptoNight-algoritmen. CryptoNight-algoritmen ble utviklet for å gi personvernfunksjoner som Bitcoin ikke gjorde. Med Bitcoin, selv om man kanskje ikke kjenner den nøyaktige personen bak bitcoin-transaksjonen, etterlater det et spor etter validering og dokumentasjon. CryptoNight-algoritmen løste imidlertid dette problemet ved hjelp av ringsignaturene.

CryptoNight-algoritmen ble først prøvd på Bytecoin. Dette ble pre-minet tungt, og som et resultat avviste kryptovalutasamfunnet bruken. Monero var den aller første “klonen” av Bytecoin som ikke var forhåndsutvunnet, og som høstet mye bevissthet og popularitet. Etter Monero har det vært andre kloner som har fulgt, men ingen har hatt suksessen som Monero har hatt.

Populariteten til Monero gikk gjennom taket i 2016 da den ble akseptert som en eller annen form for betaling i en transaksjon i de mørke markedene. Prisen har siden steget jevnt, selv om bruken fortsatt er liten.

Altcoins

Så langt har vi sett på bare fire kryptovalutaer bortsett fra Bitcoins. Dette er imidlertid ikke i det minste en representasjon av antall kryptovaluta-typer det finnes. Det er for tiden 1400 kryptovalutaer, alle designet for å gi en funksjon som Bitcoin ikke gjør.

Så hva er altcoin? Et altcoin er rett og slett et Bitcoin-alternativ. Den beskriver bokstavelig talt alle kryptovalutaer bortsett fra Bitcoin.

Bitcoin diehard fans insisterer på at altcoins er unødvendige og at de ikke har noen sjanse til å lykkes. Det er bare ingen måte de kan konkurrere med infrastrukturen som Bitcoin nyter. Vel, selv om dette til en viss grad kan være sant, kan ikke altcoins avvises, da de spiller viktige roller for å stabilisere hele kryptovaluta-systemet. En av funksjonene som Bitcoin er stolt av er desentralisering. Vel, altcoins bidrar til å desentralisere kryptovalutaen ytterligere og gi den mer stabilitet.

De fleste kryptovalutaer er laget for en bestemt type marked, virksomhet eller bruk.

Hva kan kryptovaluta brukes til?

Kryptovalutaer kan brukes til forskjellige ting. Nedenfor er bare noen eksempler for å gi deg en smak av den nye verden den åpner seg.

Kjøpe varer

For en stund tilbake var det nær umulig å få en kjøpmann som ville akseptere kryptovaluta. I dag har imidlertid situasjonen endret seg og flere og flere selgere, restauranter og barer godtar denne nye betalingsmåten.

Investering

Siden begynnelsen av Bitcoins har den vokst fra $ 0 til mer enn $ 19 600 i verdi og vokser fortsatt. Mens alle kryptokurver øker i verdi med tiden, gjør de det i forskjellige priser og avhengig av populariteten.

Hvis du tenker på å investere i Bitcoins, bør du vite at de er en høyrisikoinvestering. Verdien deres svinger sinnsykt i motsetning til andre eiendeler. Og med tanke på at de er desentraliserte og uregulerte av noen institusjon eller enkeltperson, risikerer de også å bli utestengt i visse deler av verden.

Gruvedrift

Som nevnt tidligere er dette ryggraden i kryptovaluta. Gruvedrift kan sammenlignes med handel. Det er en investering som bidrar til å holde kryptovalutaverdenen i gang.

Vil du lære mer om kryptovaluta?

Nedenfor finner du de siste innleggene våre på kryptovaluta. Du kan også gå inn på våre kryptovaluta nyheter delen hvis du vil lese om det siste i markedet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me