Monero Price Napoved (XMR) za leta 2021, 2022 in 2025

Ste eden od Monerovih privržencev ali želite izvedeti več o tem? Razmišljate o vlaganju v kovanec Monero? Nato nadaljujte z branjem tega članka, če želite izvedeti več o napovedovanju cen Monero!

Kaj je z Monero? Najprej je zasebno. Monero je varna, zasebna in neizsledljiva digitalna valuta. Je odprtokodna, decentralizirana in prosto dostopna vsem. Ta kovanec se uvršča med 20 najboljših na CoinMarketCap, zaradi česar je eden izmed najbolj priljubljenih kovancev na trgu.

napoved cen monero

Zgodovinska analiza cen Monero 

Monero se je začel leta 2014 kot vilice Bytecoin. Začetna cena Monera je bila približno 2,47 USD, ko je bil na voljo za trgovanje na borzi. XMR je dosegel najvišjo vrednost 495,84 USD pred približno tremi leti, januarja 2018. Cena Monero je januarja 2015 dosegla najnižjo vrednost od 0,2130 USD..

Trenutna cena, tržna kapitalizacija, & Podrobnosti o dobavi

V času pisanja je cena XMR 148 USD. Obseg trgovanja z Monerom znaša 1.263.533.987,95 USD. Trenutno je tržna kapitalizacija XMR znaša 2.632.886.108 USD, kar pomeni, da je kovanec na 16. mestu v rangu kriptovalut. Še en pomemben kazalnik, ki je koristen za odločanje o naložbah, je donosnost naložbe (ROI).

Monerov donosnost naložbe je približno 5887%. To pomeni, da če bi danes kupili XMR po začetni ceni, bi v USD znašali 5887% več. Trenutno je na trgu 17.806.932 XMR. 

Po drugi strani pa je Monero popolnoma zaseben blockchain, ki ni vedno tako super. Pred dnevi je znana borza Bittrex objavila odločitev odstrani Monero, skupaj z nekaterimi drugimi zasebnimi valutami, kot sta Zcash in Dash. Razlog za takšno odločitev še ni bil objavljen, vendar bi to lahko povzročili predpisi v kriptosferi in pritiski FATF.

Po tej objavi je cena XMR padla s 169 na 95 dolarjev. Glede na to, kar lahko zdaj vidimo, cena XMR že dobiva moč. 

moneroMonero (XMR)

Uvrstitev: 22$ 205,87Cena (BTC) Ƀ0,00407900Tržna kap$ 3,67 B Volumen$ 635,01 M24h Sprememba 1,33% Skupna dobava 0,00 XMR

Napovedi napovedi prihodnjih cen Monero (XMR)

Kaj se bo zgodilo s ceno XMR čez en teden? Čez en mesec? Čez 10 let? No, sicer nismo čarovniki (še vedno), vendar obstaja nekaj napovedi, ki jih lahko naredimo ob upoštevanju trenutnih razmer na trgu, gibanja cen Monero, prihajajočih posodobitev razvoja in drugih.

Kratkoročne napovedi

AfterPriceChange
1 dan 151.513 USD 2,50%
1 teden 151.090 USD 2,22%
1 mesec 120.768 USD -18,30%
6 mesecev 130.147 USD -11,90%
1 leto 141.050 USD -4,60%

Dolgoročna napoved

AfterPriceChange
2022 141,05 USD -4,60%
2023 173,8 USD 17,60%
2024 208,6 USD 41,10%
2025 400 dolarjev 170,60%

* Ta napoved cen temelji na podatkih, zbranih iz različnih virov, namenjenih izključno za izobraževalne namene in ne kot investicijski nasvet. Uporabniki bi morali pred vlaganjem opraviti lastne raziskave.

Monero Price Napoved 2021

Zahvaljujoč nekaterim matematičnim formulam in tehnični analizi je mogoče izdelati napoved cen Monero. Kratkoročne napovedi niso super bikovske – ravno obratno. Po ocenah Gov Capital se bo cena XMR znižala za 4,6% in do konca tega leta postala približno 141 USD.

Monero Price Napoved 2022

Leto za tem se bo cena zvišala na 17% in bo blizu 174 USD.

Monero Price Napoved 2025

V štirih letih naj bi kovanec XMR dosegel skoraj 400 dolarjev. To pomeni, da bo cena zrasla za več kot 170%.

Vidite, da so dolgoročne napovedi veliko bolj pozitivne. To je lahko povezano tudi s pomanjkanjem kratkih tržnih nihanj. Čeprav te napovedi temeljijo le na tehnični analizi, je vredno razmisliti tudi o tehničnih novostih in razvojnih posodobitvah, ki bodo potekale v omrežju Monero.

Ker je stopnja prevlade na trgu približno 25%, je cena XMR povezana / odvisna od gibanja kripto trga. Kljub temu lahko rečemo tudi, da cena kovancev XMR v veliki meri določa gibanje trga.

Zahvaljujoč protokolu CryptoNote, ki ga uporablja Monero, cena kovanca naj ne bi bila zelo občutljiva na rudarstvo. Tako kot pri Bitcoinu so tudi rudarji nagrajeni, ko v verigo blokov dodajo nove bloke transakcij. Toda stopničasta krivulja emisij CryptoNote, ki je značilna za Bitcoin, je bila zamenjana z gladko: nagrada se z vsakim blokom zmanjšuje. To se naredi tako, da nenadna sprememba hitrosti izdaje kovancev nima šokantnega vpliva na tržno vrednost kovancev.

Še en zanimiv vidik tega je, da razvijalci XMR poudarjajo, da cena Monera ni tako pomembna. Največ pozornosti je treba nameniti sami tehnologiji, nikakor pa nihanju cen. Razprave o ceni XMR na Redditu niso dovoljene.

Ali je Monero dobra naložba?

V primeru, da želite imeti zajamčen dobiček od svojih kriptografskih datotek, razmislite o kripto stakingu ali storitvah DeFi, ki vam bodo prinesle 100% zajamčen dobiček. Edino, da bi bil dobiček potencialno veliko nižji od dobička, ki bi ga lahko ustvarili z vlaganjem v kriptovalute z velikimi nihanji cen. 

Kakorkoli že, vedno morate imeti v mislih, da so naložbe vedno tvegane. Edina stvar je, da je stopnja tveganja za različna sredstva različna.

Glede na predpostavke cen, omenjene v tem članku, je Monero resnično dobra dolgoročna naložba. Če denimo danes v XMR vložite 1000 USD, boste čez 5 let prejeli približno 3618 USD. Izgleda dobro, kajne? Pri odločanju o naložbah pa morate vedno upoštevati inflacijo. Prilagojeni inflaciji bodo dobički nižji.

Kako kupiti Monero?

XMR je eden izmed najbolj priljubljenih kovancev na trgu, zato je nakup zelo enostaven. Če že imate račun na borzah, lahko XMR enostavno kupite na eni izmed najbolj priljubljenih borz, kot so OKEx, Binance, Kraken, Bitfinex, Changelly in druge.

Tukaj si lahko ogledate tudi vadnico o nakupu Monera

Več informacij o Moneru

Kaj je Monero?

Monero ali XMR je kriptovaluta, zgrajena na protokolu CryptoNote, protokolu aplikacijske plasti. Ta protokol uporablja enkratne zvonjenja za anonimnost. Ta protokol je namenjen predvsem povečanju zasebnosti transakcij.

Kaj je tako posebnega pri XMR? No, Monero je blockchain, osredotočen na transakcije, odporne proti zasebnosti in cenzuri. Kriptovalute večinoma uporabljajo pregledne verige blokov, zato so vse informacije o transakcijah odprte in dostopne vsem v internetu. Blockchain Monero deluje drugače.

Za Monero so zneski transakcij in vsi naslovi skriti. Vse transakcije so vedno zasebne, kar pomeni, da drugi ne morejo vedeti, od kod ste prejeli Monero, kje ste ga poslali, ali vpleteni znesek.

To je tudi super, ker vam ni treba razmišljati o tem, kje je bil vaš Monero uporabljen, preden je prišel v vašo posest; vam ni treba razmišljati, ali je bilo to povezano z nekaterimi nezakonitimi viri ali ne. Monerovi izhodi so ustvarjeni tako, da jih prepozna le predvideni prejemnik. 

Če odprete raziskovalec blokov XMR, boste morda opazili, da je edina stvar, ki jo vidite, zgoščeno transakcijo ali operacija. Ne boste mogli videti naslovov ali zneskov transakcij. Spodaj si lahko ogledate primer podatkov, ki so na voljo prek raziskovalca blokov:

Monerova zgodovina

Bitmonero se je kot vilice Bytecoin pojavil 18. aprila 2014. Napoved je bila objavljena dne Bitcointalk nekdo, ki se imenuje thankful_for_today. Napovedano je bilo, da je kovanec uporabljal kodno bazo Bytecoin (BCN) / CryptoNote in je bil zagnan iz bloka geneze. Čez nekaj časa je 7 ljudi razvilo vilice Bitmonero – Monero.

Nekaj ​​časa sta Bitmonero in Monero delala vzporedno kot izvedbi iste verige. Toda čez nekaj časa je zahvalni_za_danes izginil in prenehal posodabljati kodo, nakar je Monero dejansko postal glavna izvedba. Trenutno ima XMR ogromno skupnosti in veliko podpornikov z vsega sveta.

Načrti

Nekateri izražajo zaskrbljenost glede velikosti transakcij Monero – zaradi podpisov obroča je veliko večja kot pri večini verig blokov. Po mnenju ekipe je treba to rešiti. Ekipa razmišlja, kako najti način, kako jo optimizirati.

Verjetno bo to obravnaval uvod v rešitve Layer 2, vendar se bo o tem odločilo. Vendar ima Monero tako imenovano dinamično velikost bloka, zato trenutno večina blokov niti ne doseže minimalne velikosti bloka.

Ekipa

Monero je odprtokodni projekt, ki ga ne vodi neka centralizirana enota. Vsak razvijalec, ki je pripravljen pomagati, to lahko enostavno stori. V Monero je prispevalo več kot 500 razvijalcev, vključno z glavnimi razvijalci, ki jih je približno 30. Poznamo le dva razvijalca od sedmih, ki so ustvarili Monero – David Latapie in Riccardo Spagni.

Zaključek 

XMR je fascinanten kovanec v smislu tehnologije, poslanstva in prepričanj ustvarjalcev. Ekipa nenehno dela na razvoju. Odlična stvar pri razvoju je, da lahko vsak sodeluje in pomaga ter predlaga nove verižne dejavnosti ali spremembe.

Vendar se lahko kovanec sooča s težavami pri posvojitvi. Vzrok za to je lahko zapletenost integracije XMR, ko gre na primer za podporo denarnice, zaradi česar jo je nekoliko težje sprejeti. To je lahko tudi po predpisih. Prepričan pa sem, da bo Monero še vedno imel svoje podpornike, ker imajo radi tehnologijo in poslanstvo XMR.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me