Monero-prijsvoorspelling (XMR) voor 2021, 2022 en 2025

Ben jij een van de supporters van Monero, of wil je er meer over weten? Overweegt u om in de Monero-munt te investeren? Blijf dan dit artikel lezen voor meer informatie over de Monero-prijsvoorspelling!

Wat is er met Monero? Allereerst is het privé. Monero is een veilige, persoonlijke en onvindbare digitale valuta. Het is open-source, gedecentraliseerd en voor iedereen vrij toegankelijk. Deze munt staat in de top 20 op CoinMarketCap en is daarmee een van de meest populaire munten op de markt.

Monero prijsvoorspelling

Monero historische prijsanalyse 

Monero werd in 2014 gelanceerd als een Bytecoin-vork. De initiële prijs van Monero was ongeveer $ 2,47 toen het beschikbaar kwam voor handel op een beurs. XMR bereikte zijn hoogste punt ooit van $ 495,84 ongeveer 3 jaar geleden, in januari 2018. De Monero-prijs bereikte het laagste punt van $ 0,2130 in januari 2015.

Huidige prijs, marktkapitalisatie, & Leveringsdetails

Op het moment van schrijven is de XMR-prijs $ 148. Het handelsvolume van Monero is $ 1.263.533.987,95. Momenteel is de marktkapitalisatie van XMR is $ 2.632.886.108, wat de munt 16e maakt in de rang van cryptocurrencies. Een andere belangrijke indicator die nuttig is bij het nemen van investeringsbeslissingen is de Return on Investment (ROI).

De ROI van Monero is ongeveer 5887%. Dit betekent dat als u XMR vandaag tegen de oorspronkelijke prijs had gekocht, u 5887% meer zou hebben verdiend in dollars. Op dit moment zijn er 17.806.932 XMR’s op de markt. 

Aan de andere kant is Monero een volledig privé-blockchain die niet altijd even geweldig is. Een paar dagen geleden kondigde een beroemde beurs, Bittrex, de beslissing aan verwijder Monero, samen met enkele andere privévaluta’s, zoals Zcash en Dash. De reden voor een dergelijk besluit is niet bekend gemaakt, maar dit kan worden veroorzaakt door regelgeving op crypto-gebied en de druk van de FATF.

Na deze aankondiging is de XMR-prijs gedaald van $ 169 naar $ 95. Van wat we nu kunnen zien, wint de XMR-prijs al aan kracht. 

moneroMonero (XMR)

Rang: 22 205,87 Prijs (BTC) Ƀ 0,00407900 Marketcap 3,67 BVolume 635,01 M24h Wijziging 1,33% Totaal aanbod 0,00 XMR

Monero (XMR) voorspellingen voor toekomstige prijsvoorspellingen

Wat gebeurt er binnen een week met de XMR-prijs? Binnen een maand? In 10 jaar? Nou, we zijn (nog) geen tovenaars, maar er zijn enkele voorspellingen die we kunnen doen, rekening houdend met de huidige marktsituatie, Monero-prijstrends, aankomende ontwikkelingsupdates en andere.

Korte termijn voorspelling

AfterPriceChange
1 dag $ 151.513 2,50%
1 week $ 151.090 2,22%
1 maand $ 120,768 -18,30%
6 maanden $ 130,147 -11,90%
1 jaar $ 141.050 -4,60%

Lange termijn voorspelling

AfterPriceChange
2022 $ 141,05 -4,60%
2023 $ 173,8 17,60%
2024 $ 208,6 41,10%
2025 $ 400 170,60%

* Deze prijsvoorspelling is gebaseerd op de gegevens die zijn verzameld uit verschillende bronnen, uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en niet als beleggingsadvies. Gebruikers moeten hun eigen onderzoek doen voordat ze investeren.

Monero-prijsvoorspelling 2021

Dankzij enkele wiskundige formules en technische analyse is het mogelijk om een ​​Monero-prijsvoorspelling te doen. De kortetermijnvoorspellingen zijn niet super bullish, integendeel. Volgens de schattingen van de Gov Capital zal de XMR-prijs met 4,6% dalen en tegen het einde van dit jaar ongeveer 141 $ bedragen..

Monero prijsvoorspelling 2022

Een jaar later stijgt de prijs naar 17% en zal hij bijna $ 174 bedragen.

Monero-prijsvoorspelling 2025

De XMR-munt wordt over vier jaar geschat op bijna $ 400. Dit betekent dat de prijs met meer dan 170% zal stijgen.

U kunt zien dat langetermijnvoorspellingen veel positiever zijn. Dit kan ook verband houden met het ontbreken van korte marktschommelingen. Hoewel deze voorspellingen alleen worden gedaan op basis van technische analyse, is het ook de moeite waard om rekening te houden met de technische innovaties en ontwikkelingsupdates die zullen plaatsvinden op het Monero-netwerk..

Met een marktdominantie van ongeveer 25%, is de XMR-prijs gerelateerd / codafhankelijk van de bewegingen van de cryptomarkt. Toch kunnen we ook zeggen dat de prijs van de XMR-munt in aanzienlijke mate de bewegingen van de markt bepaalt.

Dankzij het CryptoNote-protocol dat door Monero wordt gebruikt, is het niet de bedoeling dat de prijs van de munt supergevoelig is voor mijnbouw. Net als bij Bitcoin worden miners beloond wanneer ze nieuwe blokken met transacties aan de blockchain toevoegen. Maar de getrapte emissiecurve van de CryptoNote, die typisch is voor Bitcoin, is vervangen door een soepele curve: de beloning neemt af met elk blok. Dit wordt gedaan zodat een plotselinge verandering in de uitgiftesnelheid van munten geen schokkend effect heeft op de marktwaarde van de munten..

Nog een interessant aspect hiervan is dat de XMR-ontwikkelaars benadrukken dat de prijs van Monero niet zo belangrijk is. De meeste aandacht moet worden besteed aan de technologie zelf, maar niet aan de prijsschommelingen. Discussies over de XMR-prijs op Reddit zijn niet toegestaan.

Is Monero een goede investering?

Als u een gegarandeerde winst uit uw crypto’s wilt hebben, moet u overwegen om crypto-staking of DeFi-services te overwegen, die u 100% gegarandeerde winst opleveren. Het enige is dat de winst potentieel veel lager zou zijn dan de winst die u zou kunnen behalen door te investeren in cryptocurrencies met grote prijsschommelingen. 

Hoe dan ook, u moet er altijd rekening mee houden dat investeringen altijd riskant zijn. Het enige is dat de risicograad verschilt voor verschillende activa.

Volgens de aannames van de prijzen die in dit artikel worden genoemd, kan Monero inderdaad een goede langetermijninvestering zijn. Als u bijvoorbeeld vandaag $ 1000 in XMR investeert, krijgt u over 5 jaar ongeveer $ 3618. Ziet er goed uit, nietwaar? Bij het nemen van investeringsbeslissingen moet u echter altijd rekening houden met inflatie. Gecorrigeerd voor inflatie zullen de winsten lager zijn.

Hoe Monero te kopen?

XMR is een van de meest populaire munten op de markt, waardoor het vrij eenvoudig is om aan te schaffen. Als je al een account hebt op beurzen, kun je XMR gemakkelijk kopen op een van de meest populaire beurzen, zoals OKEx, Binance, Kraken, Bitfinex, Changelly en anderen.

Je kunt hier ook de tutorial bekijken over het kopen van Monero

Meer informatie over Monero

Wat is Monero?

Monero, of XMR, is een cryptocurrency die is gebouwd op het CryptoNote-protocol, een toepassingslaagprotocol. Dit protocol maakt gebruik van eenmalige ringhandtekeningen om anonimiteit te bieden. Dit protocol is voornamelijk gericht op het vergroten van de privacy van transacties.

Wat is er zo speciaal aan XMR? Welnu, Monero is een blockchain-gericht op privacy- en censuurbestendige transacties. Meestal maken cryptocurrencies gebruik van transparante blockchains, dus alle informatie over transacties is open en toegankelijk voor iedereen op internet. De Monero blockchain werkt anders.

Voor Monero zijn de transactiebedragen en alle adressen verborgen. Alle transacties zijn altijd privé, wat betekent dat anderen niet kunnen zien waar u Monero van heeft ontvangen, waar u het naartoe heeft gestuurd of om welk bedrag het gaat.

Dit is ook geweldig omdat u niet hoeft na te denken over waar uw Monero werd gebruikt voordat hij in uw bezit kwam; u hoeft er niet over na te denken of het in verband werd gebracht met illegale bronnen of niet. De outputs van Monero zijn zo gemaakt dat alleen de beoogde ontvanger ze herkent. 

Als u naar de XMR-blokverkenner gaat, merkt u misschien dat het enige dat u kunt zien, de transactiehash of de bewerking is. U kunt geen adressen of transactiebedragen zien. Hieronder ziet u een voorbeeld van de gegevens die beschikbaar zijn via een blokverkenner:

Monero’s geschiedenis

Bitmonero kwam op 18 april 2014 naar voren als een Bytecoin-vork. De aankondiging werd gedaan op Bitcointalk door iemand genaamd thankful_for_today. Er werd aangekondigd dat de munt de codebasis Bytecoin (BCN) / CryptoNote gebruikte en werd gestart vanuit het genesisblok. Na enige tijd ontwikkelden 7 mensen een vork van Bitmonero – Monero.

Bitmonero en Monero werkten een tijdje parallel als implementaties van dezelfde keten. Maar na enige tijd verdween thankful_for_today en stopte met het updaten van de code, waarna Monero feitelijk de belangrijkste implementatie werd. Momenteel heeft XMR een enorme community en veel supporters van over de hele wereld.

Plannen

Sommige mensen tonen hun bezorgdheid over de omvang van Monero-transacties – deze is veel groter dan die van de meeste blockchains vanwege de ringhandtekeningen. Volgens het team is dit iets dat moet worden uitgewerkt. Het team denkt na over hoe het een manier kan vinden om het te optimaliseren.

Dit zal waarschijnlijk worden aangepakt door de introductie van de Layer 2-oplossingen, maar dit zal worden beslist. Monero heeft echter een zogenaamde dynamische blokgrootte, dus momenteel halen de meeste blokken niet eens de minimale blokgrootte.

Het team

Monero is een open-sourceproject dat niet wordt beheerd door een gecentraliseerde entiteit. Elke ontwikkelaar die bereid is te helpen, kan dat gemakkelijk doen. Meer dan 500 ontwikkelaars hebben bijgedragen aan Monero, inclusief de kernontwikkelaars, dat zijn er ongeveer 30. We kennen slechts 2 ontwikkelaars van de 7 ontwikkelaars die Monero hebben gemaakt: David Latapie en Riccardo Spagni.

Gevolgtrekking 

XMR is een fascinerende munt in termen van technologie, missie en de overtuigingen van makers. Het team is continu bezig met ontwikkeling. Het mooie van de ontwikkeling is dat iedereen kan meedoen en helpen door nieuwe ketenactiviteiten of veranderingen voor te stellen.

De munt kan echter problemen ondervinden bij de adoptie. Het kan worden veroorzaakt door de complexiteit van de integratie van XMR, bijvoorbeeld als het gaat om portemonnee-ondersteuning, waardoor het een beetje moeilijker is om te adopteren. Dit kan ook door regelgeving zijn. Maar ik weet zeker dat Monero nog steeds aanhangers zal hebben, omdat ze van XMR houden vanwege de technologie en missie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me