Napovedovanje cen dogecoinov (DOGE) za leta 2021, 2022 in 2025

3. januarja je minila 12. obletnica Bitcoina. Proti vsemu je Bitcoin uspel rešiti vse okoliščine in še naprej spletka in navdihuje milijone. Bil je resnično čas za praznovanje. Istega dne je Bitcoin dosegel rekordnih 35.000 USD; pravzaprav še en razlog, da izvlečete steklenico šampanjca.

Toda medtem ko so mnogi praznovali ta novi vrhunec vseh časov, so bili mnogi presenečeni, ko so našli drugega, skoraj neznanega altcoina, ki je prav tako dosegel visoko raven cen. Ta altcoin je Dogecoin. V istem obdobju je cena preplavila več kot 100% in dosegla presenetljivih 0,0110 USD.

Pred to črpalko je le redko kdo slišal za Dogecoin in tiste, ki o tem niso resneje razmislili. Toda po tej veliki, nepričakovani črpalki so se nekateri začeli spraševati, ali ima res kaj potenciala.

Napovedovanje cen dogecoinov

Ta članek o napovedovanju cen Dogecoin bo pogledal osnove Dogecoina, njegov izvor in njegovo prihodnjo kratkoročno in dolgoročno napoved, da bralca razsvetli, ali Dogecoin resnično laja na pravo drevo.

Zgodovinska analiza cen Dogecoin 

Cena Dogecoina je v prvi polovici svoje zgodovine imela precej stabilen, skoraj neživljen utrip. Po podatkih CoinMarketCap se je Dogecoin začel pri $ 0,000565, nato pa se je v prvih nekaj letih nekoliko znižal na približno 0,0001 $. Nato se je približno marca 2017 cena začela nekoliko povečevati, spet padati, toda do novembra 2017 se je 7. januarja 2018 močno povečala na 0,01877 USD, kar je bila najvišja vrednost vseh časov.

Kot je bilo napovedano, je Dogecoin vsakič, ko digitalni kovanec doseže svoj vrhunec, v tednih po najvišji ravni dosegel ogromno smetišče. Vendar je bila cena žetona DOGE v primerjavi s prvimi leti veliko bolj aktivna po posledicah bikovskega trga 2017-2018. V naslednjih letih so bile pogoste visoke in / ali nizke črpalke in odlagališča. Kot posledica te veliko dejavnosti ni nikoli dosegla najnižje najnižje stopnje 0,00008547 USD.

Nato se je v letih med 2019-2020 nekoliko upočasnil. Leto 2020 je končalo s ceno 0,004657 USD. Vendar pa se je nekaj dni kasneje cena začela močno povečevati in do 3. januarja 2021 nenadoma dosegla 0,01285 USD, preden se je spet začela nekoliko ohlajati.

Trenutna cena, tržna kapitalizacija, & Podrobnosti o dobavi

V času pisanja tega članka je žeton DOGE trenutno znašal 0,001937 USD. Po navedbah CoinMarketCap je zaradi nenadnega porasta uvrščen na 33. mesto na celotnem kripto trgu! Ni slabo za meme kovanec.

Trenutna tržna kapitalizacija znaša 1.170.919.632 USD, obtočna ponudba 127.997.773.252 žetonov DOGE. Nima največje ponudbe.

V zadnjih 24 urah se je cena zvišala za + 4,10%, v zadnjih 7 dneh pa je upadla za -11,45%.

dogecoinDogecoin (DOGE)

Uvrstitev: 14$ 0,050953Cena (BTC) Ƀ0,00000100Tržna kap$ 6,55 B Volumen$ 1,05 B24h Sprememba0,6% Skupna ponudba0,00 DOGE

Dogecoin (DOGE) Napovedi napovedi prihodnjih cen

Glede na to, da je bil Dogecoin ustvarjen kot lahkotna šala in ga bomo uporabili zgolj kot “žepno spremembo”, ne bi pričakovali, da bo tak kovanec v kripto prostoru zdržal dolgo. In vendar, kot da je včasih tako, kripto trg navadno preseneti vse. To je razlog, zakaj nihče ni pričakoval nenadnega skoka cen tega malega kriptota in njegovega hype.

Glede na to, da glede na njegove osnove ni lahko preučiti, kako bo ta kripto deloval v prihodnjih letih. Za mnoge je bil edini razlog, zakaj se je cena zvišala, iz hrupa znanih osebnosti, in sicer twita Elona Muska na Twitterju.

Ko vznemirjenje popusti, mnogi domnevajo, da se bo cena neizogibno zrušila nazaj do nejasnosti. Vendar pa obstajajo še druge lastnosti, ki jih ima Dogecoin, ki mu lahko dajo bojno priložnost.

Vendar je treba tudi poudariti, da se vsi viri ne strinjajo enako. Wallet Investor, na primer, medtem ko Dogecoin prilagaja, da je kratkoročno zelo bikovski, dolgoročno nima enake ravni optimizma. Ravno nasprotno. V prihodnjih letih napoveduje vedno bolj negativne stopnje rasti.

Digitalcoin in Tradingbeast pa imata zelo pozitivne obete za ceno žetona DOGE na obeh ravneh dolgoživosti..

Kratkoročne napovedi

AfterPriceChange
1 mesec 0,0138 USD 51,59%
2 meseca 0,0132 USD 44,99%
3 mesece 0,0124 USD 36,62%
6 mesecev 0,0132 USD 45,63%
1 leto 0,0175 USD 92,02%

Dolgoročna napoved

AfterPriceChange
2022 0,0175 USD 92,02%
2023 0,0182 USD 100,54%
2024 0,0251 USD 176,09%
2025 0,0264 USD 179,45%

Dogecoin Napovedovanje cen 2021

V celotnem letu 2021 Digitalcoin napoveduje pozitivno povišanje cen, pri čemer naj bi oktobra odstotno povišali oktober. Povprečna cena za leto bi bila okoli 0,01238 USD.

Napovedovanje cen dogecoinov 2022

Tudi leto 2022 predstavlja novo leto pozitivne rasti. Tu naj bi bil povprečni odstotek rasti približno 81,37%. Cena se bo med letom spreminjala, vendar naj bi bila med 0,0138 USD od najnižje junija do najvišje 0,0177 USD novembra..

Dogecoin Napovedovanje cen 2025

Nazadnje naj bi bilo leto 2025 zelo ugodno za katerega koli doža Hodlerja (ne za tipkarsko napako). Letos naj bi se cena več kot podvojila s povprečno stopnjo rasti 193,64%.

Kako kupiti Dogecoin?

Dogecoin je mogoče iskati in kupiti na več borzah. Našteti jih nekaj, imenovati jih nekaj; MXC.com, Binance, Huobi Global, OKEx, OceanEx in Kraken. Lahko greš k CoinMarketCap ali CoinGecko da dobite popoln seznam borz, ki naštevajo Dogecoin.

Če imate raje hiter in enostaven način zamenjave gotovine za Dogecoin, lahko vedno preverite Changelly:

Je Dogecoin dobra naložba?

Glede na videz stvari, ki temelji zgolj na napovedi cen, se zdi, da ima Dogecoin dobre napovedi visoke stopnje rasti v prihodnjih letih. Vendar pa obstajajo tveganja za nakup žetonov Doge.

Kot prvo, razen tega, da bi imeli ljubko meme, ki je široko dostopna, hrup okoli nje in trenutni bikovski trg, ki projicira veliko altcoinov, da bi izkusili visoko stopnjo rasti, se zdi, da za to ne gre nič drugega. Ima šibke osnove.

Torej, ali bo to dovolj, da se bo Dogecoin lahko opredelil kot dobra naložba, bo odvisno od strategije vlagatelja. To pomeni, da vlagatelj Dogea kupuje izključno zaradi njegovih pičlih stroškov, prikupnega mema in prefinjenosti okoli njega, da bi hitro zaslužil, ali morda zaradi drugih njegovih lastnosti?

Katere druge funkcije ima ta altcoin? To bomo pogledali naprej.

Več informacij o Dogecoin

Kaj je Dogecoin?

Dogecoin ima fascinantno zgodbo o izvoru. Če citiram svoje ustvarjalec, “Dogecoin je rezervna drobiž, ki jo vržete v kozarec, ko pridete domov.” Za razliko od drugih altcoinov je bil ustvarjen zgolj kot digitalni kovanec z jezikom. Gre za odprtokodno, decentralizirano kriptovaluto peer-to-peer, ki temelji na slavni 2013 Doge meme Kabosu, japonski Shiba Inu. Njegov žeton je žeton DOGE.

Ustvarjen je bil, da bi odpravil negativni stereotip o kriptovaluti kot „temnem“ trgu za kriminalce in pralce denarja..

Prvi žeton DOGE je bil izdan 16. decembra 2013, prvi blokiran rudnik pa 6. decembra.

Tako kot večino drugih enakovrednih kriptovalut se tudi Dogecoin lahko uporablja kot sredstvo izmenjave. Čeprav se v glavnem uporablja za odlaganje (ja, ustvarjalec je dobesedno mislil, da lahko žeton uporabite za nasvet uporabnikov na Redditu in Twitterju, lahko pa ga uporabite tudi za porabiti za različne predmete in storitve.

Dogecoin temelji na algoritmu za dokazovanje dela Lluckycoina, ki je zdaj mrtva kripto, in Litecoina. Ker je Dogecoin podoben Bitcoinu, se vsakih 100.000 blokov razpolovi. Vendar uporablja tehnologijo Scrypt. Dogecoinova dokazila o delu se razlikujejo od Bitcoinov tudi v drugih pogledih.

Prvič, altcoin ima čas blokade 1 minuto in stane približno 1 cent. Drugič, čeprav naj bi imel prvotno največ 100 milijard žetonov, zaradi Palmerjevega nepravilnega kodiranja, ki omogoča kovanje 10.000 žetonov DOGE na blok, potem ko doseže mejo 100 milijard, kar pomeni, da je stopnja inflacije 5 milijard DOGE žetoni kovani vsako leto! Zato nima največje ponudbe in naredi Dogecoin nedonosno za rudarstvo.

Vendar je njegova najbolj zanimiva lastnost in tisto, kar je verjetno omogočilo, da žeton zdrži preizkus časa, povezana s konceptom združevanja rudarjenja.  Združite rudarstvo omogoča pridobivanje dveh različnih kriptovalut, ne da bi pri tem žrtvovali računsko moč ali povzročili stroške. To omogoča bolj uveljavljenim kriptovalutam, da zaščitijo druge manjše verige blokov, kot je Dogecoin. In kdo je bil ta bolj uveljavljena kriptovaluta? Nihče drug kot digitalni srebrnik kripto trga, Litecoin!

Charlie Lee, ustanovitelj Litecoina, se je obrnil na ustvarjalca Dogecoina in predlagal združitev rudarjenja obeh kriptovalut. Glede na to, da je bilo rudarstvo Dogecoina zelo nedonosno in je imelo zelo malo rudarjev, je predstavljalo resno tveganje za 51-odstotni napad. Izbira Litecoina, s katerim bi združil svoje rudarstvo, ni bila mogoča.

Oba sta uporabila algoritem rudarjenja Scrypt, s čimer je omrežje Dogecoin postalo veliko bolj varno in decentralizirano. Avgusta 2014 je Dogecoin svoj rudarski algoritem preusmeril v pomožno dokazilo o delu, kar mu je omogočilo združitev z verigo litecoinov.

Zaradi te združitve je Dogecoin z vidika varnosti in decentralizacije močno povezan z Litecoinom. Če bi Litecoin kdaj padel ali doživel napad, bo to storil tudi Dogecoin.

Ekipa

Dogecoin sta ustvarila avstralski programski inženir Jackson Palmer in Američan Billy Markus. Potem ko je prebral članek z žičnimi novicami o najboljših memih leta 2013, je Palmer dobil idejo, da bi ustvaril smešen, srčkan, ljubek digitalni kovanec, ki bi bil v nasprotju s stigmo okoli kriptovalut. Kot aktivni kupec domen spletnih mest je Palmer kupil domeno dogecoin.com z zdaj že znanim logotipom doge in besedilom Comic Sans.

Billy Markus je pristopil k Palmerju in ga prepričal, da naredi dejansko kriptovaluto Dogecoin. Zasnoval je njen protokol in ga oprl na druge kriptovalute, kot je Litecoin. Kmalu je projekt zapustil v začetku leta 2014 in dal ves nadzor Palmerju.

Jackson Palmer je na koncu leta 2015 zapustil Dogecoin, potem ko je bila hitro rastoča skupnost Doge prevarana in manipulira.  Paradoksalno pa je, da je bil del njegove manipulacijske strategije prisiljen na tisoče Dogecoinov v dobrodelne namene in sponzoriranje različnih pobud skupnosti z donacijo žetonov DOGE. Da, ista oseba, ki je pomagala postaviti Dogecoin na zemljevid, je bila ista oseba, ki je manipulirala s celotno skupnostjo.

Zaključek 

Če povzamem, Dogecoin je tisti prisrčni mali kripto, ki kripto omogoča, da ne gre zgolj za posel in spodbuja revolucionarne motnje v družbi, ampak se zabava. Žeton ima precej veliko skupnost podpornikov, z nekaterimi uglednimi imeni, kot so Elon Musk, Jay Hao, izvršni direktor kripto izmenjave OKEX, nekdanja izvršna direktorica Coinbase Linda Xi, celo ustanovitelj Ethereuma Vitalik Buterin. Pa vendar se bojim, da je to vse, za kar gre.

Razen tega, da ima ta srčkan mem, Dogecoin nima drugih osnov, s katerimi bi lahko konkuriral takim potencialnim kripto gigantom, kot so Ethereum, Cardano, Polkadot, Vechain, Theta, ShareRing, Algorand in celo NEM, ki poskušajo rešiti resnično -svetske težave ali odpirajo nove nove možnosti in trge.

Ker se toliko kriptovalcev tekmuje za pozornost in institucionalno posvojitev, se zdi, da je Dogecoin v resnici namenjen le temu, da bi bil »kripto krilat«. Pa vendar, morda bi bil zato lahko leta 2021 uspešen bikovski trg.

Čeprav nima resne potencialne vrednosti, še ne pomeni, da še vedno ne more postati donosna. Kot je pokazala njegova zgodovina cen, je zelo dobro živ, z možnostmi za pridobivanje dobička, in dokler ga bodo še naprej uporabljala bolj znana imena in ustanove, kdo ve, kam bo pripeljal. Vendar ta pisatelj poziva k previdnosti.

Čeprav obstajajo možnosti, ki temeljijo na osnovah žetona, so večinoma osredotočene na kratkoročni način. S prihodom večjega števila maloprodajnih in institucionalnih vlagateljev, ki vstopajo na kripto trg, se večina osredotoči na iskanje tistega ‘skritega dragulja’, ki naj bi ustvarjal ogromne dobičke. Glede na to ni videti, kot da bo Dogecoin dolgoročno dosegel pomembne dobičke za kogar koli.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me