Napovedovanje cen THORChain (RUNE) za leta 2021, 2022 in 2025

Vse decentralizirane menjalnice (DEX) so zabavne in dobre, če ne celo revolucionarne. Čeprav vplivajo znotraj svojih lastnih ekosistemov, v veliki shemi stvari ne pomenijo veliko, če bodo še naprej ostali izolirani znotraj lastne blokovne verige kriptovalut; Uniswap na Ethereum, Binance DEX na Binance, Yolo na EOS, Vexchange na VeChain itd.

Uporabniki, ki želijo zamenjati žetone ali zagotoviti likvidnost, da bi zaslužili pasivni dohodek, bi morali priskočiti na drug ekosistem, uporabiti svoje posebne in združljive DEX-je in žetone ločeno, celo ločene denarnice. Ali ne bi bilo super, če bi obstajal DEX, ki bi lahko povezal vse te različne ekosisteme blockchain in uporabnikom omogočil enostavno in varno prečkanje omrežij za zamenjavo žetonov ali zagotavljanje likvidnosti?

THORChain Napovedovanje cen

No, izkazalo se je, da obstaja tak protokol in se imenuje THORChain. Verižno agnostični DEX ne podpira nobenega posebnega digitalnega sredstva ali verige blokov in uporabnikom omogoča enostavno premikanje po različnih verigah blokov in zamenjavo žetonov, zagotavljanje likvidnosti in druge dejavnosti. Pomaga tudi pri ublažitvi vprašanja stalne izgube in zagotavlja mehanizem proti manipulaciji s cenovnimi viri po verigi. Sliši se kul, kajne?

Ta članek THORChain Price Napoved bo najprej kratkoročno in dolgoročno preučil napoved cen za izvorni žeton tega protokola, RUNE, da bi ugotovil, ali je vredno dodati v svoj portfelj. Nato bomo preučili edinstvene značilnosti projekta, v čem je drugačen in kako je ta DEX v ospredju pri gradnji mostov med izoliranimi ekosistemi blockchain.

Zgodovinska analiza cen THORChain 

Od začetne ponudbe Dex (IDO) julija 2019 se je cena RUNE prvič pojavila na CoinMarketCap 24. julija 2021 pri 0,0154 USD. Čeprav je bil njen mainnet predstavljen šele januarja letos, se je cena RUNE začela počasi povečevati v letih 2019 in 2020. Do 9. novembra 2019 se je cena podvojila.

Čeprav se je cena še naprej počasi zvišala, je šele konec maja 2020 začela zares naraščati. Do 30. avgusta 2020 je znašal 1,11 USD, preden je začel hitro izgubljati na vrednosti. Ves mesec oktober in začetek novembra je cena ostala nekje med 0,30 in 0,50 USD. 4. novembra se je začel spet hitro povečevati. Leto 2020 se je končalo pri 1,15 USD.

Novo leto se je za žeton RUNE začelo zelo dobro, saj se je njegova vrednost v januarju še naprej povečevala. Do 1. februarja 2021 je znašal 3,84 dolarja.

Trenutna cena, tržna kapitalizacija, & Podrobnosti o dobavi

V času pisanja tega članka je cena RUNE 3,84 USD. Trenutna tržna kapitalizacija THORChain je po navedbah CoinMarketCap 590.881.144 USD, kar ga uvršča na 59. mesto na celotnem kripto trgu. Trenutno je v obtoku 158.432.088 žetonov RUNE s skupno ponudbo 500.000.000.

Žeton RUNE se je v zadnjih 24 urah povečal za + 7,66%, v zadnjih 7 dneh pa za + 57,63%.

thorchainTHORChain (RUNE)

Uvrstitev: 59$ 5.65Cena (BTC) Ƀ0.00011200Trgovinska kap$ 1,31 B Volumen$ 46,89 M24h Sprememba 1,93% Skupna ponudba 500,00 M RUNE

THORChain (RUNE) Napovedi napovedi prihodnjih cen

V skladu z več viri je napoved cen THORChain’s RUNE kratkoročno in dolgoročno zelo pozitivna. Wallet Investor pričakuje, da se bo cena v enem letu zvišala na + 60,98% (6,18 USD). Do leta 2025 bi bil ta odstotni porast + 250%! Digitalcoin je napovedal tudi zelo pozitivne napovedi za RUNE. Prav tako je napovedal povečanje cen za + 250% v naslednjih petih letih.

Medtem ko so napovedi cen za Wallet Investor in Digitalcoin pozitivne, napoved Tradingbeasta po drugi strani dejansko napoveduje rahlo znižanje cen v celotnem letu 2021 in v začetku leta 2022. Vendar pa se to takoj spremeni nekje oktobra 2022. Zaenkrat le uspelo izračunati do leta 2024. Vendar pa je že takrat napovedal, da bo cena RUNE do konca leta 2024 v povprečju znašala 5 818 USD.

Kratkoročne napovedi

AfterPriceChange
1 mesec 6,15 USD 59,48%
2 meseca 5,75 USD 49,12%
3 mesece 6 dolarjev 55,52%
6 mesecev 6,09 USD 58,02%
1 leto 6,41 USD 66,34%

Dolgoročna napoved

AfterPriceChange
1 leto 6,41 USD 66,34%
2 leti 9,29 USD 140,85%
3 leta 11,34 USD 194,07%
4 leta 11,06 USD 186,89%

THORChain Price Napoved 2021

Za leto 2021 naj bi se RUNE pozitivno povečal. Čeprav se bo cena med meseci spreminjala, naj bi njena povprečna letna cena znašala 5,43 USD.

THORChain Price Napoved 2022

Zvišanje vrednosti naj bi se nadaljevalo skozi vse leto 2022, čeprav manj kot leta 2021. Povprečna cena naj bi se gibala okoli 6,69 USD, le malo več kot leto prej.

THORChain Price Napoved 2025

Ko se bo leto 2025 začelo premikati, naj bi bilo povišanje cen veliko boljše. Povprečna cena naj bi znašala okoli 11,80 ameriških dolarjev, januarja in julija pa je bila cena doslej najvišja.

Je THORChain dobra naložba?

Po napovedih cen in temeljih projekta je prihodnost videti svetla tako za projekt kot za vsakega vlagatelja RUNE. Ker je trenutni bikovski trg v polnem razmahu, razvijalci projekta pa še vedno dodajajo več funkcij in nadgradenj, z veliko samozavestjo trdimo, da bo THORChain še naprej veljal za dragoceno prednost v hitro rastočem defi sektorju..

So eden redkih protokolov, ki s povsem finančne perspektive poskušajo postati mreža z več verigami, zaradi česar so v močnem položaju, da se hitro širijo, zlasti ker vse več blokov verig spodbujajo k interoperabilnosti..

Kako kupiti THORChain?

RUNE je priljubljena kriptovaluta in je na voljo na različnih borzah (tako centraliziranih kot decentraliziranih). Najbolj ugledni so Binance, Sushiswap, Hoo, FTX, BitMax, Bithumb Global in ProBit Exchange. Za celoten seznam borz, ki vsebujejo RUNE, glejte CoinMarketCap ali CoinGecko.

Več informacij o THORChain

Kaj je THORChain?

Njihov Spletna stran najbolje razložil:

“THORChain uporabnikom omogoča zamenjavo digitalnih sredstev na skoraj vseh verigah blokov v nezaupljivem & nastavitev brez dovoljenja. Likvidnost zagotavljajo ponudniki likvidnosti, ki zaslužijo provizije na zamenjavah, tako da njihova neproduktivna sredstva neproduktivno spremenijo v produktivna sredstva. Tržne cene se vzdržujejo z razmerjem med sredstvi v združbah, ki jih lahko trgovci arbitrirajo, da obnovijo pravilne tržne cene. “

Njihov izvorni žeton je seveda RUNE.

Tudi platforma ni profitno naravnana. Vse provizije se vrnejo uporabnikom, ne glede na to, ali gre za ponudnike likvidnosti ali vozlišča. Skupina je samo spodbujena, da zadrži žetone RUNE, ki so jim bili prvotno dani. Glede na Predlog Binance DEX, ekipa je dobila 10% (50 milijonov) žetonov RUNE, ki naj bi bili zaklenjeni do uvedbe njihovega glavnega omrežja. Toda tudi takrat je treba 12 mesecev dajati le 20% vsake 3 mesece.

THORChain trenutno uporablja BEPSwap, spletnega odjemalca, ki ga strogo omejuje na verigo Binance. To je le začasno, saj bo kmalu nadomeščeno z ASGARDEX, cenzurno odpornim namiznim odjemalcem, ki bo deloval kot glavni portal sistema. Zasnovan je za popoln nadzor nad življenjskim ciklom transakcije, hkrati pa je združljiv s THORChain.

V ekosistemu so štirje ključni akterji:

  • Ponudniki likvidnosti ki so plačani za zagotavljanje likvidnosti

  • Menjalniki ki likvidnost uporabljajo za ad hoc zamenjavo sredstev in plačujejo provizije

  • Trgovci ki neprestano spremljajo bazene in se uravnotežijo, plačujejo pristojbine, vendar z namenom zaslužiti dobiček.

  • Operaterji vozlišč ki zagotavljajo obveznico in so plačani za zavarovanje sistema

Ponudniki likvidnosti

Kot vsak drug DEX, ponudniki likvidnosti zagotoviti likvidnost digitalnemu sredstvu. Pasivni dohodek zaslužijo s provizijami za zamenjavo in drugimi nagradami. Kot vsi drugi ponudniki likvidnosti tudi oni tvegajo trajno izgubo. Te nagrade si prislužijo v RUNE in s povezanim sredstvom. Če uporabnik na primer zagotovi BTC / RUNE v naboru, bo prejel nagrade tako v BTC kot v RUNE. Ponudniki likvidnosti zaslužijo provizije za zamenjavo na blok. Kolikšen donos bo prejel ponudnik, se izračuna na podlagi števila transakcij zamenjave v posameznem bloku.

Pri tem protokolu je zanimivo to, da THORChain v nasprotju z Uniswap ponuja drsni model. Torej, kadar bo zamenjalnik zamenjal žetone in povzročil zdrs cene, bo moral zanj plačati višje provizije, ki bodo nato prešle na ponudnike likvidnosti v tem določenem združenju, ki ima to zdrs. Torej, namesto da bi prestrašil ponudnike likvidnosti, namesto tega spodbuja druge, da zagotovijo še več likvidnosti.

Kot smo že omenili, ponudniki likvidnosti od zamenjavcev in trgovcev zaslužijo provizije za zamenjavo. Po drugi strani pa nagrade izvirajo iz lastne emisije nagrad THORChain, ki sledi vnaprej določenemu urniku. Nagrade prihajajo tudi iz velike rezerve žetonov, ki je napolnjena z vsemi omrežninami in se dolgoročno izplačuje. Te nagrade se izplačajo ponudnikom likvidnosti tudi med majhnim obsegom trgovine.

Menjalniki

THORChain skuša narediti proces zamenjave žetoni zelo raznoliki zaradi združljivosti med verigami, vrhunske uporabniške izkušnje in enostavnega dostopa do drugih verig (Binance, Ethereum, Bitcoin itd.) Uporabniki lahko zamenjajo katere koli žetone, katerih verige so povezane in so na voljo v bazenih, in celo dodajo nov žeton, tako da ga položijo v vrsto za uvrstitev na seznam..

Mehanizem zamenjave je popolnoma samostojen. Vse zamenjave so dokončane in obdelane. Vendar bodo morebitne neveljavne zamenjave povrnjene. Vse veljavne zamenjave so pregledne in odporne na prednje delovanje. Validatorji ne morejo vplivati ​​na vrstni red trgovanja in so kaznovani, če ne upoštevajo veljavne zamenjave.

Ne glede na to, ali gre za Bitcoin, BNB, Ethereum, ki jih je mogoče zamenjati, je povezan z domačim RUNE. Ti skladi se imenujejo neprekinjeni likvidnostni skladi, ker RUNE povezuje vse v enem omrežju.

Stroški zamenjave so sestavljeni iz dveh delov: omrežnine in zdrsa cen. Za vse zamenjave se zaračunavajo omrežnine in se izračunajo s povprečenjem nabora nedavnih cen plina. Več o tem lahko izveste tukaj. O provizijah za znižanje cen so že razpravljali v razdelkih o ponudnikih likvidnosti.

Trgovci

Za razliko od drugih projektov THORChain ne uporablja nobenega preročišča za pridobivanje kakršnih koli zunajverižnih informacij. Namesto tega uporablja trgovce.

Trgovci na THORChain zaslužijo dobiček z ohranjanjem cen nekaterih žetonov. Poiščejo katero koli digitalno sredstvo, ki je napačno določeno med trgi, ga kupijo na trgih z nizkimi cenami in jih nato prodajo na drugih trgih z visokimi cenami. Obdržijo razliko. Torej, če je cena žetona na zunanjem trgu nižja kot na THORChain, ga trgovci od tam kupijo in prodajo na THORChain in obratno. To počne visokofrekvenčno in omogoča, da se cene stabilizirajo in postanejo konkurenčne.

Za več informacij kliknite tukaj.

Operaterji vozlišč

THORNodes storitev THORChain. Samo omrežje poganja Tendermint & Cosmos-SDK in uporablja sheme podpisa praga (TSS). Tendermint je še posebej pomemben, saj z dvotretjinsko večino zagotavlja varno omrežje. To omrežje varuje pred napadi in omogoča obsežno sodelovanje in komunikacijo prek mehanizma za soglasje dokazov o vlogi (PoS). Po njihovem spletnem mestu naj bi prvotno nameravali imeti le 99 THORNodes. Vsi operaterji vozlišča zaslužijo 67% sistemskega dohodka, ki se izplača v RUNE.

Ena glavnih zahtev, ki je potrebna, da postanete THORNode, je nakup in vplačilo 1 milijona žetonov RUNE. Ta vložek žetonov v bistvu postane obveznica in ima vzvod za vsako vozlišče, da se zagotovi, da se vsi obnašajo z najboljšim namenom. Kakršen koli zlonamerni namen ali napad bo povzročil rezanje.

Druga zahteva je povezana z ohranjanjem anonimnosti identitet vseh vozlišč. To je ključnega pomena za omrežje, saj vozliščem preprečuje, da bi jih poskušale medsebojno delegirati in s tem onesnažiti z bis, subjektiviziranimi idejami in vplivi. Glavna skrb zainteresiranih strani niso vozlišča, temveč ponudniki likvidnosti, ki izgubijo veliko, če vozlišče začne delovati zlonamerno. Zato vozlišč niti na lastni spletni strani ni treba obravnavati in jih ne štejejo za superzvezde. Pravzaprav jih je treba obravnavati kot “drugorazredne državljane”.

»Upravljavce vozlišč mora obravnavati kot drugorazredne državljane, jim plačevati za storitve in izmetavati vsako vozlišče, ki je že predolgo v sistemu ali se začne neprimerno obnašati. THORChain ponudnike likvidnosti obravnava kot prvovrstne državljane in naredi vse, kar potrebuje za zaščito njihovega kapitala. “

Njihov argument izhaja iz ene od slabosti konsenznega algoritma PoS; zmožnost centralizacije omrežja. Ustvarjalci so se bali, da bodo, če bo identiteto vozlišča razkrila, bodisi nekdo bodisi vozlišče samo, uporabili svoj položaj, da bodo vse več sredstev prenesli na svoje, na svoj račun pa bodo na svoj račun označili tudi svojo stran mreže. To je glavni razlog, zakaj morajo vozlišča vložiti 1 milijon žetonov RUNE.

Upravljanje

Glede skrbi za varnost in anonimnost vozlišč si THORChain prizadeva za enostavno in minimalistično obliko vlade. Svojim članom omogoča, da glasujejo o tem, katero verigo in sredstva je treba našteti in kakšne nadgradnje protokola je treba opraviti. Lahko se celo odloči, koliko vozlišč ima. Ampak, to je to. Ne spodbuja nadaljnjega sodelovanja, zlasti med vozlišči.

Ekipa

Tako kot identitete vozlišč ostanejo zaupne, tudi identitete ekipe, ki je ustvarila THORChain. Pravzaprav projekt nima izvršnega direktorja ali direktorjev niti ustanoviteljev. Po navedbah CoinMarketCap je celoten razvoj potekal prek Gitlaba. Tudi tisti, ki trenutno delajo na projektu, so anonimni.

A tweet s projektom osvetli teorijo, zakaj želijo ohraniti anonimno ekipo. Na tweetu je bilo navedeno:

“THORChain lahko uspe samo, če je dovolj decentraliziran: 1) Vozlišča morajo biti anonimna in nikoli ne smejo biti družbena. 2) Stakerje morajo spodbujati le spodbude 3) Razvijalci morajo biti prehodni.”

“Uradnik” nadaljuje:

-> Razvijalci delajo za Nodes tako, da pošiljajo kodo, zaradi katere je sistem bolj dragocen.

-> Vozlišča delujejo za stakerje tako, da zavarujejo sredstva in so v spletu.

-> Deležniki prinašajo kapital, ki ga dajo na trg Swappers.

-> Zamenjalci plačujejo pristojbine in prinašajo gospodarsko aktivnost.

Zaključek

Za konec se zdi, da so nordijski bogovi temu projektu dali blagoslov. Kljub temu da je glavno mrežo lansirala šele januarja 2021, THORChain še naprej razvija in nadgrajuje ekipa “fantoma”. Poleg tega se je njegova vrednost RUNE od leta 2019 nenehno povečevala in kmalu je bilo malo znakov, da bi se ustavila. Glede na njegovo močno zavezo, da bo popolnoma decentraliziran in usmerjen v skupnost, se mnogim zdi projekt privlačen.

Poudariti mora tudi, da imeti anonimno ekipo, čeprav nekoliko neobičajno, ni edinstveno. Satoshi Nakamoto’s, najdba Bitcoina, še vedno ni znana. Tudi identiteta ustvarjalcev Sushiswap ni znana.

Ker mnogi zdaj vidijo pomanjkljivosti izoliranih, teritorialno usmerjenih blockchain ekosistemov, se vse več odloča za interoperabilnost kot najbolj varen način za uspeh te industrije. Zdi se, da je THORChains eden izmed tistih protokolov, ki vodijo v obtožbo. Dokler se postopek interoperabilnosti in enostavne migracije med ekosistemi nadaljuje, ni preveč domišljavo trditi, da bi ta protokol lahko celo povzročil izbruh Ragnaroka (zadnja epska nordijska bitka, tj. Konec sveta) proti staremu tradicionalni finančni sistem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me