Stellar VS Ripple: Katero kripto plačilno omrežje je boljše?

V tem članku si bomo ogledali dva največja igralca, ki si želita pridobiti nadzor nad plačilnim prostorom; Zvezdni vs Ripple.

Od leta 2019 je kripto svet ustvaril nekaj podvigov, za katerimi stojijo resni kapitalski in tehnološki ljudje. V tem vrstnem redu idej dobivajo podvig in zagon podjetja, ki se osredotočajo na določeno nišo, ki jo je treba postreči, ne pa na vsenamenske kriptovalute (kot je stari Bitcoin)..

zvezdni vs valovitost

Omeniti velja, da nekateri novi podvigi v kripto svetu vključujejo več kot le kripto / blockchain tehnologijo. Preprosto povedano, razvijajo in ponujajo storitev, pogosto finančno, vendar izkoriščajo tehnologijo blockchain ali druge kripto tehnologije, večkrat samo za hype in ne kot resnično utemeljitev za uporabo tehnologije.

Ampak vrnitev teme. Stellar vs Ripple, kajne, najprej bi se morali še malo poglobiti v oboje in videti, kaj jih dela podobne in ne preveč podobne.

  • Stellar je odprtokodni protokol, ki vsebuje pretvorbo digitalnih sredstev v fiat denar, ki omogoča svetovne prenose in nakazila v nastavitvah z več valutami. Protokol vzdržuje neprofitna fundacija Stellar Development. Omrežje Stellar za obdelavo transakcij znotraj omrežja uporablja kriptovaluto Lumens (XLM). Tu si oglejte seznam najboljših denarnic za shranjevanje XLM.

Lightyear.io je komercialna podružnica podjetja Stellar in trenutno komercialno išče sprejetje in uporabo tehnologije Stellar. Omeniti velja, da je soustanovitelj podjetja Ripple Jed McCaleb tudi ustanovitelj podjetja Stellar.

  • Ripple deluje kot platforma za bruto poravnavo v realnem času, ki ponuja tudi storitve menjave valut in nakazil v lasti in ustvarjanju ameriškega podjetja Ripple Labs. Cilj podjetja Ripple je “zagotoviti takojšnje in skoraj brezplačne globalne finančne transakcije katere koli velikosti brez povračil.”

XRP je domača kriptovaluta podjetja Ripple in je po tržni kapitalizaciji med prvimi 5 kovanci. Poleg tega je opaziti večjo posvojitev s strani finančnih institucij in jo namerava v bližnji prihodnosti še povečati.

Stellar vs Ripple: Kateri je boljši?

Oba sistema imata svoje kriptovalute, ki jih imajo njihovi vlagatelji semen, zasebni vlagatelji in splošni uporabniki. Prav tako z njimi odprto trgujejo borze kriptovalut in se uporabljajo kot sredstvo za shranjevanje vrednosti ali za špekulativne naložbe. Torej, XLM v primerjavi z XRP glede vrednosti žetonov in zamenljivosti sta si precej podobna, saj njihova vrednost niha in niha glede na tržne razmere.

Kratek vpogled v grafikon cen XRP proti XLM …

Tako XLM kot XRP trpijo zaradi enakih nihanj, kot jih imajo vsi glavni kripto trgi, res je, da včasih lahko delujejo bolje kot kripto behemoth, Bitcoin, vendar so še vedno zapleteni in se obnašajo kot drugi glavni kripto trgi. Torej o spopadu Stellar Vs Ripple ni mogoče odločiti samo s pregledom grafikonov trga / cen.

XLM, Stellarjeva kriptovaluta si deli podobnosti v tehnologiji in delovanju z XRP. To je pričakovan rezultat, saj si delijo ustanovitelja in si prizadevajo za enostavnejšo in cenejšo alternativo čezmejnemu denarju. A žal je razlika v njihovem cilju, Ripple je namenjen bankam in finančnim institucijam, medtem ko se Stellar, čeprav ga banke še vedno lahko uporabljajo, osredotoča na povprečne ljudi in nebančne.

Torej, ali naj vlagam vanjo XRP ali XLM?

Vse se izvira iz osebnih želja, katera vizija se bolje ujema z vašo? Vendar pa iz obeh projektov izhaja dobro vprašanje. Ali lahko obe podvigi sobivata? Ali pa je treba enega pregnati iz posla drugega? 

Obe kriptovaluti imata toliko podobnosti, da je ena prepričana, da je potrebna le ena. Kljub temu je najbolj opazna razlika v njihovi ciljni publiki, XRP je tu, da se pritoži bankam in finančnim institucijam, medtem ko se XLM osredotoča na pomoč nebančnim in tistim, ki potrebujejo boljši dostop..

Finančno je XRP povečal svoj poslovni sprejem in denar je na trgu, XLM je odvisen od večjega vleka uporabnikov, da pridobi trajnost. Poleg tega je XRP deflacijska kriptovaluta, medtem ko XLM gre po inflacijski poti. XRP je pridobil več sredstev, vendar je to pričakovano, saj so namenjeni bankam in imetnikom kapitala.

V tehnološkem delu razprave Stellar Vs Ripple začnemo z opažanjem, da se njihovi algoritmi razlikujejo. XRP uporablja dokaz o pravilnosti in edinstveno soglasje za XLM. Rippleov XRP je bolj centraliziran kot Stellarjev XLM, vendar sta oba standardno, decentralizirana. Omeniti velja, da je cilj obeh ohraniti nižje pristojbine in hitre transakcije.

Prihodnost Zvezdni lumeni (XLM) 

Do zdaj je bil uspešen, XLM so ga sprejele večje borze in se strinja s prvotnim konceptom kriptovalut. Koncept navaja, da naj bi kriptovalute zagotavljale dostop do finančnih storitev za nebančne ali podbančne, XLM pa je tudi bolj decentraliziran kot XRP, še ena točka v prid trendu.

Ni razloga, da bi verjeli, da obe podvigi ne moreta sobivati. Ripple ima več odmevnih partnerjev, med katerimi so velike banke in finančne institucije, Bank of America je ena izmed njih. Po drugi strani pa so partnerska podjetja Stellar večinoma osredotočena na svojo tehnologijo in ne kot na storitev (ne pozabite, da se je začela kot neprofitna družba). Posledično so partnerstva z IBM-om in Deloitteom med najpomembnejšimi in kažejo stabilno pot do uspeha.

Potem, ali to pomeni, da bodo Zvezdni lumeni preživeli? Če pogledamo grafikon cen zvezd, kot je omenjen prej, lahko vidimo, da sta obseg in razvoj trga podobna drugim velikim kriptovalutam. Posledično lahko domnevamo, da je Stellar v njem na dolgi rok, vendar so kriptovalute nestanovitne in še vedno zelo mlada tehnologija in trg.

Stellar vs Ripple: Zaključek

Stellar Lumens (XLM) in Ripple (XRP) imata veliko podobnosti, vendar se v svoji ciljni publiki razlikujeta. Ripple je povezan z odmevnimi partnerji, medtem ko Stellar zveni bolj kot neprofitna tehnologija, katere cilj je doseči posameznike in je podhranjena.

Stellar Lumens ne uporablja (PoW) Proof of Work niti (PoS) Proof of Stake za delovanje in zaščito svoje verige blokov. Zanaša se na sistem bizantinskega sporazuma. Inflacijska valuta sistema ima fiksno stopnjo rasti 1% na leto.

Soglasni algoritem Ripple Protocol (RPCA) se zažene vsakih nekaj sekund v vsakem vozlišču. To se naredi tako, da se v omrežju ohranjata pravilnost in vrstni red. Ko je doseženo soglasje, se ta knjiga šteje za “zaprto” in velja za najnovejšo. Običajno je algoritem uspešen in začne se naslednji krog. V nasprotnem primeru bi prišlo do razcepa, vendar je to zelo malo verjetno.

Kot pri vsaki kriptovaluti v obtoku je tudi pri Zvezdi težko natančno predvidevati. Rast trga kriptovalut se zdi neizogibna, Stellar ima nekaj lastnosti, zaradi katerih je dober kandidat za dolgoročne naložbe.

  • Jed McCaleb, eden od ustanoviteljev podjetja Ripple, skupaj z odlično ekipo.
  • Preizkušen delujoč izdelek.
  • Dobra partnerstva in integracije, kot so Wirex, Stripe, Microsoft, IBM.

Zdi se, da je trenutna cena v primerjavi z Bitcoini nekoliko podcenjena, morda je pravi čas, da razmislite o vstopu na trg.

Ripple te prednosti deli s Stellarjem, vendar je treba omeniti, da ima Ripple zaradi odmevnih partnerstev in ciljne skupine veliko več kapitalskih naložb. Ripple je bil leta 2018 vse v novicah zaradi partnerstva z velikimi imeni in je povzročil visoke cene XRP. 

Kateri potem? Težko je vedeti in na žalost nam naša kristalna krogla ne daje jasne podobe. Toda glede na vse, kar smo analizirali pred tem, ni noro reči, da sta oba sredstva precej dobra, da bi iskala morebitno naložbo.

Zdi se, da se je bitka Stellar Vs Ripple končala s tehničnim izidom, saj lahko oba sobivata, ker imata različne cilje. Da, imata podobnosti, vendar oba temeljita na uspešnem modelu in nista nujno slaba stvar. Obe sta obetavni, vzdržni in trdni.

Kot vedno vlagajte le tisto, kar si lahko privoščite, da bi izgubili, in poskrbite za svojo skrbnost.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me