Stellar VS Ripple: welk crypto-betalingsnetwerk is beter?

In dit artikel gaan we kijken naar twee van de grootste spelers die controle willen krijgen over de betalingsruimte; Stellar vs Ripple.

Vanaf 2019 heeft de crypto-wereld een aantal ondernemingen voortgebracht die worden ondersteund door serieuze kapitaal- en technische mensen. In die volgorde van ideeën winnen ondernemingen die zich richten op een specifieke niche die moet worden bediend in plaats van op universele cryptocurrencies (zoals de oude Bitcoin) grip en momentum..

stellair versus rimpel

Het is vermeldenswaard dat sommige van de nieuwe ondernemingen in de cryptowereld meer omvatten dan alleen crypto / blockchain-technologie. Simpel gezegd, ze ontwikkelen en bieden een service, vaak financieel, maar profiteren van blockchain-technologie of andere cryptotechnologieën, vaak alleen voor de hype in plaats van een echte rechtvaardiging om de technologie te gebruiken..

Maar terugkomend op het onderwerp. Stellar vs Ripple, juist, eerst moeten we wat meer in beide graven en kijken wat ze vergelijkbaar en niet-zo-vergelijkbaar maakt.

  • Stellar is een open-sourceprotocol dat een conversie van digitale activa naar fiatgeld mogelijk maakt, waardoor wereldwijde overboekingen en overmakingen in een omgeving met meerdere valuta’s mogelijk zijn. Het protocol wordt onderhouden door de non-profit Stellar Development Foundation. Het Stellar-netwerk gebruikt een cryptocurrency genaamd Lumens (XLM) om transacties binnen het netwerk af te handelen. Kijk hier voor een lijst met de beste portemonnees om je XLM in op te slaan.

Lightyear.io is de commerciële tak van Stellar en streeft momenteel naar commerciële acceptatie en implementatie van de Stellar-technologie. Het is vermeldenswaard dat Jed McCaleb, mede-oprichter van Ripple, ook de oprichter is van de Stellar-onderneming.

  • Ripple werkt als een real-time live brutovereveningsplatform dat ook valutawissel- en overmakingsdiensten biedt die eigendom zijn van en gecreëerd zijn door Ripple Labs, een Amerikaans bedrijf. Ripple streeft naar “veilige, directe en bijna gratis wereldwijde financiële transacties van elke omvang zonder terugboekingen.”

XRP is de eigen cryptocurrency van Ripple en behoort op basis van marktkapitalisatie tot de top 5 van munten. Bovendien ziet het een toegenomen acceptatie door financiële instellingen en is het van plan om de acceptatie in de nabije toekomst te vergroten.

Stellar vs Ripple: wat beter is?

Beide systemen hebben hun cryptocurrencies die in handen zijn van hun seed-investeerders, particuliere investeerders en algemene gebruikers. Ze worden ook openlijk verhandeld door cryptocurrency-uitwisselingen en worden gebruikt als een middel om waarde op te slaan of voor speculatieve investeringen. Dus, XLM versus XRP in termen van tokenwaarde en uitwisselbaarheid zijn redelijk vergelijkbaar, aangezien zowel hun waarde drijft als fluctueert volgens de marktomstandigheden..

Een snelle blik op een prijskaartje van XRP versus XLM …

Zowel XLM als XRP lijden onder dezelfde schommelingen die alle belangrijke cryptomarkten doen, het is waar dat ze soms beter presteren dan de crypto-kolos, Bitcoin, maar ze zijn nog steeds verstrikt en gedragen zich als andere grote cryptomarkten. Dus de Stellar Vs Ripple-vete kan niet worden beslist door alleen naar markt- / prijsgrafieken te kijken.

XLM, de cryptocurrency van Stellar deelt overeenkomsten in technologie en werking met XRP. Dit is een verwachte uitkomst, aangezien ze een oprichter delen en ernaar streven een gemakkelijker en goedkoper alternatief te bieden voor het grensoverschrijdend verplaatsen van geld. Maar helaas, het verschil zit in hun doel, Ripple is gericht op banken en financiële instellingen, terwijl Stellar, hoewel nog steeds door banken kan worden gebruikt, zich richt op gemiddelde mensen en mensen zonder bank..

Dus moet ik erin investeren XRP of XLM?

Het komt allemaal neer op persoonlijke voorkeur, welke visie sluit beter aan bij die van jou? Er is echter een goede vraag die uit beide projecten naar voren komt. Kunnen beide ondernemingen naast elkaar bestaan? Of moet de een de ander failliet laten gaan? 

Beide cryptocurrencies delen zoveel overeenkomsten dat men denkt dat er maar één nodig is. Desalniettemin is het meest waarneembare verschil hun doelgroep, XRP is er om banken en financiële instellingen aan te spreken, terwijl XLM zich richt op het helpen van niet-bankieren en degenen die betere toegang nodig hebben..

Financieel heeft XRP zijn zakelijke ontvangst vergroot en zijn markt is waar het geld is, XLM is afhankelijk van meer gebruikerstractie om duurzaamheid te verkrijgen. Bovendien is XRP een deflatoire cryptocurrency, terwijl XLM de inflatoire weg inslaat. XRP heeft meer financiering gekregen, maar dat is te verwachten aangezien ze zich richten op banken en kapitaalhouders.

In het technologische deel van de Stellar Vs Ripple-discussie beginnen we met op te merken dat hun algoritmen anders zijn. XRP gebruikt bewijs van juistheid en een unieke consensus voor XLM. De XRP van Ripple is meer gecentraliseerd dan de XLM van Stellar, maar ze zijn allebei standaard gedecentraliseerd. Het is vermeldenswaard dat beide gericht zijn op lagere kosten en snelle transacties.

De toekomst van Stellaire lumen (XLM) 

Het is tot nu toe succesvol geweest, XLM is overgenomen door grote beurzen en het is het eens met het oerconcept van cryptocurrencies. Het concept stelt dat cryptocurrencies bedoeld zijn om toegang te bieden tot financiële diensten voor mensen zonder of onder de bank, XLM is ook meer gedecentraliseerd dan XRP, een ander punt in het voordeel van het meebewegen van de trend..

Er is geen reden om aan te nemen dat beide ondernemingen niet naast elkaar kunnen bestaan. Ripple heeft meer spraakmakende partners, waaronder grote banken en financiële instellingen, Bank of America is daar een van. Aan de andere kant zijn Stellar-partnerschappen meestal gericht op hun technologie in plaats van als een service (onthoud dat het begon als een non-profit onderneming). Als gevolg hiervan behoren partnerschappen met IBM en Deloitte tot de meest opvallende en laten Stellar’s gestage weg naar succes zien.

Betekent dat dan dat Stellar Lumens zal overleven? Als we naar een Stellar-prijsgrafiek kijken, zoals de eerder genoemde, kunnen we zien dat hun marktvolume en evolutie vergelijkbaar zijn met die van andere grote cryptocurrencies. Daarom kunnen we aannemen dat Stellar er voor de lange termijn in zit, maar cryptocurrencies zijn vluchtig en nog steeds een zeer jonge technologie en markt..

Stellar vs Ripple: conclusie

Stellar Lumens (XLM) en Ripple (XRP) delen veel overeenkomsten, maar lopen uiteen in hun doelgroep. Ripple is verbonden met spraakmakende partners, terwijl Stellar meer klinkt als non-profittechnologie die gericht is op het bereiken van individuen en onder de bank.

Stellar Lumens gebruikt geen (PoW) Proof of Work noch (PoS) Proof of Stake om zijn blockchain te bedienen en te beveiligen. Het is gebaseerd op een Byzantijns overeenkomstensysteem. De inflatoire valuta van het systeem heeft een vast stijgingspercentage van 1% per jaar.

Het consensusalgoritme Ripple Protocol (RPCA) wordt om de paar seconden in elk knooppunt uitgevoerd. Dit wordt gedaan zodat juistheid en orde in het netwerk worden gehandhaafd. Wanneer consensus is bereikt, wordt dat grootboek als ‘gesloten’ beschouwd en wordt het als het laatste beschouwd. Normaal gesproken is het algoritme succesvol en begint de volgende ronde. Anders zou er een splitsing optreden, maar dat is hoogst onwaarschijnlijk.

Zoals met elke cryptocurrency in omloop, is het moeilijk om nauwkeurige Stellar-voorspellingen te doen. De groei van de cryptocurrency-markt lijkt onvermijdelijk, Stellar heeft een paar kenmerken die het een goede kandidaat maken voor langetermijninvesteringen.

  • Jed McCaleb, een van de oprichters van Ripple, samen met een uitstekend team.
  • Een bewezen werkend product.
  • Goede partnerschappen en integraties zoals Wirex, Stripe, Microsoft, IBM.

De huidige prijs lijkt een beetje ondergewaardeerd in vergelijking met Bitcoin, het is misschien een goed moment om te overwegen om de markt te betreden.

Ripple deelt deze voordelen met Stellar, maar het is de moeite waard om te vermelden dat er veel meer kapitaal wordt geïnvesteerd in Ripple vanwege de spraakmakende partnerschappen en doelgroep. Ripple was in 2018 overal in het nieuws vanwege zijn partnerschappen met grote namen en het veroorzaakte pieken in de prijs van XRP. 

Welke dan? Het is moeilijk te weten, en helaas geeft onze kristallen bol ons geen duidelijk beeld. Maar gezien alles wat we eerder hebben geanalyseerd, is het niet gek om te zeggen dat beide activa er behoorlijk goed uitzien voor een mogelijke investering.

De Stellar Vs Ripple-strijd lijkt te zijn geëindigd in een technische gelijkspel, ze kunnen beide naast elkaar bestaan ​​omdat ze verschillende doelen hebben. Ja, ze hebben overeenkomsten, maar beide zijn gebaseerd op een succesvol model en hoeven niet per se slecht te zijn. Beiden zijn veelbelovend, duurzaam en hebben een solide basis.

Investeer zoals altijd alleen wat u zich kunt veroorloven om te verliezen en maak uw due diligence.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me