Tezosova napoved cen (XTZ) za leta 2021, 2022 in 2025

Mogoče ste že slišali za ta žeton in se sprašujete: “Ali je to dobra naložba?”, “Koliko bo vreden Tezos?” ali “Ali lahko Tezos doseže 1000 USD?”. V tem primeru preberite napoved Tezosove cene za leta 2021, 2022 in 2025.

Tehnologija porazdeljene knjige (DLT), znana tudi pod imenom Blockchain Technology, je ena najbolj motečih stvari, ki se pojavljajo v zadnjih letih. Tako kot sta internet in e-pošta spremenila naš način komuniciranja, tako kot je svetovni splet preoblikoval internet tako, da je bolj udoben za brskanje in dostopen vsem, tako tudi verige blokov preoblikujejo splet, ko govorimo.

Blok veriga Ethereum, ki se je začela leta 2015, je bila prva izmed verig blokov druge generacije, ki so imele skriptne jezike, ki so omogočali izvajanje aplikacij in pametnih pogodb na verigi blokov. Druga blockchain druge generacije je Tezos, predstavljen leta 2018. Tezos je tudi ime domače kriptovalute blokovske verige Tezos (znano tudi kot “tezzie”).

napoved cen tezos

Tezosova zgodovinska analiza cen

Blok veriga Tezos se je začela 30. junija 2018. ICO za Tezos je potekal od 1. do 14. julija 2017 in je bil eden največjih letošnjih ICO.

Cena žetona med ICO je bila 0,47 USD. Od takrat obstajajo znatne razlike v ceni, kot pri vseh kriptovalutah. Spodnji graf prikazuje celotno zgodovino XTZ:

Cena XTZ ob uvedbi je bila 2,94 USD, najvišjo vrednost pa je dosegla pred nekaj tedni, 13. avgusta 2020, ko je bila vredna 4,39 USD. Najnižja vrednost je bila 7. decembra 2020. Tisti dan je bil en XTZ vreden 0,35 USD.

Trenutna cena, tržna kapitalizacija & Podrobnosti o dobavi

tezosTezos (XTZ)

Uvrstitev: 30$ 4.09Cena (BTC) Ƀ0,00008100Trgovinska kap$ 3.11 B-volumen$ 399,49 M24h Sprememba5,87% Skupna ponudba0,00 XTZ

V času pisanja tega članka je en Tezosov žeton (znan tudi kot “tezzie”) vreden 2,60 USD s tržno kapitalizacijo skoraj 1,9 milijarde USD in 24-urnim obsegom trgovanja nad 122,5 milijona USD. Trenutno jih že kroži 723.980.684 žetonov.

Ker Tezos uporablja soglasje Proof-of-Stake, ni nobenih žetonov Tezos in ni določene največje ponudbe; tezzi se neprestano proizvajajo.

Tezos (XTZ) Napovedi napovedi prihodnjih cen

Kristalne kroglice ne delujejo, zato ni nobenega posebnega, varnega načina, kako videti prihodnost. Toda trgovci uporabljajo edinstvene matematične algoritme za napovedovanje kratkoročnih in dolgoročnih cen kriptovalut. Lahko se obrnemo na te algoritme, da se lažje odločimo, ali se določen žeton zdi dobra naložba ali ne.

Poglejmo, kaj algoritmi pravijo o Tezosu:

Kratkoročne napovedi

AfterPriceChange
1 dan 2,56 USD -1,54%
1 teden 2,18 USD 16,15%
1 mesec 2,78 USD 6,92%
6 mesecev 2,93 USD 12,69%
1 leto 4,82 USD 85,39%

Dolgoročna napoved

AfterPriceChange
1 leto 4,82 USD 85,39%
2 leti 6,10 USD 134,61%
5 let 24,06 USD 825,39%
10 let 34,77 USD 1275,77%

Tezos Price Napoved 2021

*** Preverite kmalu ***

Tezos Price Napoved 2022

Napovedi cen za Tezos pravijo, da naj bi presegla najvišjo vrednost v povprečju nekje sredi in konec leta 2021. In konec leta 2022 naj bi bil XTZ vreden približno 6,10 USD, kar je 134-odstotno povečanje trenutne cene..

Tezos Price Napoved 2025

Konec leta 2025 naj bi XTZ vzletel. Cena naj bi bila približno 24,06 USD. To predstavlja več kot 825% povečanje trenutne cene.

Najboljše mesto za nakup ali zamenjavo Tezosa

NameDeposit MethodBuy
Binance

izmenjava binance

 • Bančno nakazilo (ACH)
 • bančno nakazilo
 • Kriptovaluta
 • Debetna kartica
 • Bančno nakazilo
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

Kraken

 • Elektronski prenos sredstev
 • Bančno nakazilo (SEPA)
 • Bančno nakazilo
 • Skrbništvo Ethane
Ocena: 4.

Pojdite na Nakup

Spremeni ZDAJ

 • Kreditna kartica
 • Kriptovaluta
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

Coinswitch

 • Kreditna kartica
 • Kriptovaluta
Ocena: 5.

Pojdite na Nakup

Changelly

 • Kreditna kartica
 • Debetna kartica
Ocena: 4.

Pojdite na Nakup

Najboljše denarnice za shranjevanje Tezosa

NameTypeBuy
TREZOR Ena

trezor ena

Strojna oprema Ocena: 5.

Vzemi denarnico

Ledger Nano X

Strojna oprema Ocena: 5.

Vzemi denarnico

Atomska denarnica

Namizni odjemalec Ocena: 4.

Vzemi denarnico

Je Tezos dobra naložba?

Kot pri vseh kriptovalutah je tudi uspeh kot valute odvisen od uspeha verige blokov, ki jo pooblasti. Zato moramo pogledati, kaj blok Tezos prinaša na mizo.

Za začetek ima skriptni jezik, ki mu omogoča gostovanje pametnih pogodb in dApps. To je dobro, vendar Tezos na tem področju skorajda ni edinstven.

Tezos trdi, da ponuja stabilnejšo platformo, ki lahko naredi pomembne spremembe, ne da bi se veriga blokirala. Ali bo zaradi večje stabilnosti privlačnejša za razvijalce??

Šele čas bo pokazal, vendar algoritmi za napovedovanje cen pravijo, da se bodo tezzi v petih letih povečali za 825%, zato je Tezos vsaj dolgoročno videti kot dobra naložba.

Kako kupiti Tezos

Če želite v roke dobiti nekaj tezzies, boste ugotovili, da se to ne razlikuje od nakupa katerega koli drugega altcoina.

Najprej moraš ugotoviti kje lahko jih kupite (katere borze navajajo XTZ) in si nato ogledate, s čim jih lahko plačate (kateri trgovalni pari so na voljo).

Vidite, da je Tezos naveden na najboljših borzah kriptovalut, kot so Kraken, Binance, Bitfinex in Coinbase Pro.

Na Krakenu so na voljo trgovalni pari XTZ / USD, XTZ / EUR, XTZ / XBT in XTZ / ETH, kar pomeni, da lahko tezzi kupujete v ameriških dolarjih, evrih, briktoksih in etrih.

Ko veste, kam iti, se morate prijaviti v svoj račun na tej borzi, financirati svoj račun in opraviti nakup.

Več informacij o Tezosu

Kaj je Tezos?

Tezos je tako ime verige blokov, ki podpira pametne pogodbe, kot tudi kriptovalute, ki poganja to platformo. Kriptovaluta je občasno znana tudi kot “tez” ali “tezzie”.

Blok veriga Tezos je veriga blokov, ki podpira pametne pogodbe, kar pomeni, da lahko gosti pametne pogodbe in dApps. Čeprav je to nedvomno plus, Tezos v tem pogledu skorajda ni edinstven.

Obstaja močna konkurenca pionirskih blokovnih verig Ethereum s pametnimi pogodbami in drugih platform, kot so EOS, TRON ali Neo. Kar Tezos prinaša na mizo, je, da je odločanje vgrajeno v sam blockchain.

Vsi imetniki žetonov glasujejo o odločitvah, povezanih z verigo blokov, vključno s spremembami protokola. Odobrene spremembe se nato samodejno uporabijo, saj je veriga blokov zmožna samostojnega spreminjanja.

To lahko naredi verigo blokov zelo stabilno, sposobno večjih sprememb protokola, ne da bi se morali ločiti v nove verige blokov.

Je Tezos boljši od Ethereuma?

V nekaterih tehničnih vidikih lahko rečemo, da je Tezos boljši od Ethereuma. Za začetek z uporabo soglasja Proof-of-Stake namesto Proof-of-Work postane veriga blokov manj zahtevna, kar pomeni, da so lahko provizije za transakcije nižje.

Cene plina na Ethereumu lahko v času visoke omrežne aktivnosti postanejo zelo visoke. Ker je odločanje vgrajeno v sam blok-verigo, je Tezos veliko bolj odporen na vilice in s tem bolj stabilen.

Po drugi strani pa je Ethereum še vedno daleč najuspešnejši blockchain, ki podpira pametne pogodbe, saj v času pisanja teče več kot 2600 dApps..

Razvijalce seveda bolj privlačijo uspešnejše platforme. Na tej točki je nekako tako, kot bi primerjali število razvijalcev za Windows ali macOS aplikacije s številom razvijalcev za Haiku OS.

Ekipa

Svet fundacije Tezos sestavljajo:

 • Huberthus Thonhauser (predsednik)
 • Alexis Bonte (član)
 • Lars Haussmann (predsednik revizijske komisije)
 • Alice Lloyd George (članica)
 • Daniel Masters (član)
 • Marylène Micheloud (članica)

Operativno upravljanje fundacije Tezos vodi izvršni odbor, ki ga sestavljajo:

 • Huberthus Thonhauser (predsednik sveta fundacije)
 • Ulrich Sauter (generalni svetovalec)
 • Roman Schnider (finančni direktor)

Zaključek

Blockchains lahko spremenijo način uporabe interneta in lahko pozitivno spremenijo tudi na številnih področjih, vključno z izobraževanjem in zdravstvom. Toda kot katera koli novonastala tehnologija imajo tudi verige blokov nekatere težave, ki jih je treba rešiti, vključno z razširljivostjo in stabilnostjo.

Včasih blockchain potrebuje večjo spremembo protokola za rešitev težave, vendar se razvijalci blockchain ne morejo dogovoriti o najboljšem načinu nadaljevanja. Ko se to zgodi, se veriga blokov včasih razdeli na dve verigi, od katerih vsaka izvaja drugačno možnost.

To je tisto, kar je znano kot “vilicanje” verige blokov. Tezos se temu problemu želi izogniti z vgradnjo postopka odločanja v sam blockchain.

Torej, kakšna je prihodnost Tezosa? Ali bo to odločanje v verigi dovolj, da bo razvijalce privabilo, da na Tezosu zgradijo odlične dApps?

Glede Tezosa kot naložbe, če iščete hiter odgovor na vprašanje “Katera kriptovaluta bo eksplodirala leta 2020?” potem Tezos ni vaš odgovor.

Za zdaj algoritmi za napovedovanje cen kažejo na dolgoročno povečanje vrednosti. Torej, če imate nekaj dodatnih dolarjev, ki so pripravljeni vložiti v naložbo približno pet let, potem boste morda želeli raziskati Tezos.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me