THORChain-prijsvoorspelling (RUNE) voor 2021, 2022 en 2025

Gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX’s) zijn allemaal leuk en goed, zo niet ook revolutionair. Hoewel ze invloedrijk zijn binnen hun eigen respectieve ecosystemen, betekenen ze in het grote geheel van dingen weinig als ze geïsoleerd blijven binnen de eigen specifieke blockchain van een cryptocurrency; Uniswap op Ethereum, Binance DEX op Binance, Yolo op EOS, Vexchange op VeChain, enz.

Gebruikers die tokens willen ruilen of liquiditeit willen bieden om passief inkomen te verdienen, moeten overstappen naar een ander ecosysteem, hun specifieke en compatibele DEX’s en tokens afzonderlijk gebruiken, en zelfs afzonderlijke portefeuilles hebben. Zou het niet geweldig zijn als er een DEX was die al deze verschillende blockchain-ecosystemen met elkaar kan verbinden en waarmee gebruikers gemakkelijk en veilig netwerken kunnen oversteken om tokens te ruilen of liquiditeit te bieden?

THORChain-prijsvoorspelling

Nou, het blijkt dat er zo’n protocol is, en het heet THORChain. Een chain-agnostische DEX, het geeft de voorkeur aan geen specifiek digitaal activum of blockchain en stelt gebruikers in staat gemakkelijk over verschillende blockchains te gaan en tokens te ruilen, liquiditeit en andere activiteiten te bieden. Het helpt ook om het probleem van tijdelijk verlies te verminderen en biedt een mechanisme tegen manipulatie van on-chain prijsfeeds. Klinkt goed, toch?

Dit artikel over prijsvoorspelling in THORChain zal eerst de prijsvoorspelling voor het oorspronkelijke token van dit protocol, RUNE, onderzoeken op zowel korte als lange termijn om te concluderen of het waard is om aan uw portfolio te worden toegevoegd. Vervolgens zullen we de unieke kenmerken van het project onderzoeken, wat het anders maakt en hoe deze DEX voorop loopt bij het bouwen van bruggen tussen geïsoleerde blockchain-ecosystemen..

THORChain historische prijsanalyse 

Sinds de eerste Dex-aanbieding (IDO) in juli 2019, verscheen de prijs van RUNE voor het eerst op CoinMarketCap op 24 juli 2021 voor $ 0,0154. Hoewel het mainnet pas in januari van dit jaar werd gelanceerd, begon de prijs voor RUNE langzaam te stijgen in 2019 en 2020. Op 9 november 2019 was de prijs verdubbeld..

Hoewel de prijs langzaam bleef stijgen, duurde het tot eind mei 2020 voordat deze echt begon te stijgen. Op 30 augustus 2020 was het $ 1,11 voordat het snel in waarde begon te verliezen. Gedurende de maand oktober en begin november bleef de prijs ergens tussen $ 0,30 en $ 0,50. Op 4 november begon het weer snel toe te nemen. Het eindigde het jaar 2020 op $ 1,15.

Het nieuwe jaar begon heel goed voor het RUNE-token, aangezien de waarde in januari bleef stijgen. Op 1 februari 2021 was het $ 3,84.

Huidige prijs, marktkapitalisatie, & Leveringsdetails

Op het moment dat dit artikel werd geschreven, is de prijs van RUNE $ 3,84. De huidige marktkapitalisatie van THORChain is volgens CoinMarketCap $ 590.881.144, waarmee het op de 59e plaats in de gehele cryptomarkt komt. Er zijn momenteel 158.432.088 RUNE-tokens in omloop, met een totale voorraad van 500.000.000.

Het RUNE-token kende een stijging van + 7,66% in de afgelopen 24 uur en een stijging van + 57,63% in de afgelopen 7 dagen.

thorchainTHORChain (RUNE)

Rang: 59 5.65 Prijs (BTC) Ƀ0.00011200 Marketcap 1,31 BVolume 46,89 M 24h Wijziging 1,93% Totaal aanbod 500,00 M RUNE

THORChain (RUNE) Voorspellingen van toekomstige prijsvoorspellingen

De prijsvoorspelling voor THORChain’s RUNE lijkt volgens verschillende bronnen zeer positief te zijn op zowel de korte als de lange termijn. Wallet Investor verwacht dat de prijs binnen slechts een jaar zal stijgen tot + 60,98% ($ 6,18). Tegen 2025 zou dat stijgingspercentage + 250% zijn! Digitalcoin voorspelde ook zeer positieve prijsvooruitzichten voor RUNE. Het voorspelde ook een prijsstijging van + 250% in de komende vijf jaar.

Hoewel de prijsvoorspelling voor zowel Wallet Investor als Digitalcoin positief is, voorspelt de voorspelling van Tradingbeast daarentegen eigenlijk een lichte prijsdaling in 2021 en begin 2022. Dat verandert echter onmiddellijk ergens in oktober 2022. Tot dusver alleen slaagde erin om te rekenen tot het jaar 2024. Zelfs tegen die tijd voorspelde het echter dat de prijs van RUNE tegen het einde van 2024 gemiddeld $ 5,818 zou bedragen.

Korte termijn voorspelling

AfterPriceChange
1 maand $ 6,15 59,48%
2 maanden $ 5,75 49,12%
3 maanden $ 6 55,52%
6 maanden $ 6,09 58,02%
1 jaar $ 6,41 66,34%

Lange termijn voorspelling

AfterPriceChange
1 jaar $ 6,41 66,34%
2 jaar $ 9,29 140,85%
3 jaar $ 11,34 194,07%
4 jaar $ 11,06 186,89%

THORChain prijsvoorspelling 2021

2021 zal naar verwachting een positieve waardestijging voor RUNE hebben. Hoewel de prijs tussen de maanden zal variëren, wordt verwacht dat de jaarlijkse gemiddelde prijs $ 5,43 is.

THORChain prijsvoorspelling 2022

Verwacht wordt dat de prijsstijging in waarde doorzet in 2022, zij het minder dan in 2021. De gemiddelde prijs zal naar verwachting rond de $ 6,69 schommelen, slechts iets meer dan het voorgaande jaar..

THORChain prijsvoorspelling 2025

Tegen de tijd dat 2025 rondrent, wordt verwacht dat de prijsstijging veel beter zal zijn. De gemiddelde prijs zal naar verwachting rond de $ 11,80 liggen, waarbij januari en juli tot dusver de hoogste prijsstijging meemaken.

Is THORChain een goede investering?

Na te hebben gekeken naar de prijsvoorspelling en de fundamenten van het project, ziet de toekomst er rooskleurig uit voor zowel het project als voor elke RUNE-investeerder. Nu de huidige bull-markt in volle gang is en de projectontwikkelaars nog steeds meer functies en upgrades toevoegen, is het met veel vertrouwen te zeggen dat THORChain zal blijven worden gezien als een waardevolle aanwinst in de snelgroeiende defi-sector..

Ze zijn een van de weinige protocollen die vanuit een puur financieel perspectief een cross-chain platform proberen te worden, waardoor ze in een sterke positie verkeren om snel uit te breiden, vooral omdat steeds meer blockchains worden aangemoedigd om interoperabel te worden..

Hoe THORChain te kopen?

RUNE is een populaire cryptocurrency en is beschikbaar op verschillende beurzen (zowel gecentraliseerde als gedecentraliseerde). De meest prominente zijn Binance, Sushiswap, Hoo, FTX, BitMax, Bithumb Global en ProBit Exchange. Zie voor een volledige lijst van uitwisselingen met RUNE CoinMarketCap of CoinGecko.

Meer informatie over THORChain

Wat is THORChain?

Hun website legde het het beste uit:

“THORChain stelt gebruikers in staat om tussen digitale middelen te wisselen op bijna elke blockchain in een trustless & toestemmingsloze instelling. Liquiditeit wordt geboden door liquiditeitsverschaffers die vergoedingen op swaps verdienen, waardoor hun onproductieve activa op een niet-bewaarbare manier in productieve activa worden omgezet. Marktprijzen worden gehandhaafd door de verhouding van activa in pools die handelaren kunnen arbitreren om de juiste marktprijzen te herstellen. “

Hun oorspronkelijke token is natuurlijk RUNE.

Het platform is ook niet winstgericht. Alle vergoedingen gaan terug naar de gebruikers, of ze nu liquiditeitsverschaffers of knooppunten zijn. Het team wordt alleen gestimuleerd om de RUNE-tokens vast te houden die ze oorspronkelijk hebben gekregen. Volgens de Binance DEX-voorstel, het team kreeg 10% (50 miljoen) RUNE-tokens, die moesten worden vergrendeld tot de lancering van hun mainnet. Maar zelfs dan moet gedurende 12 maanden slechts 20% elke 3 maanden worden gegeven.

THORChain gebruikt momenteel BEPSwap, een webgebaseerde client die het strikt beperkt tot de Binance-keten. Dit is slechts tijdelijk, aangezien het binnenkort zal worden vervangen door ASGARDEX, een censuurbestendige desktopclient die zal fungeren als het belangrijkste portaal naar het systeem. Het is ontworpen om de levenscyclus van een transactie volledig te beheersen en tegelijkertijd compatibel te maken met THORChain.

Er zijn vier hoofdrolspelers in het ecosysteem:

  • Liquiditeitsverschaffers die worden betaald om liquiditeit te verschaffen

  • Swappers die de liquiditeit gebruiken om ad-hoc activa te ruilen en vergoedingen te betalen

  • Handelaren die pools controleren en continu in evenwicht brengen, vergoedingen betalen maar met de bedoeling winst te maken.

  • Knooppuntoperatoren die een obligatie verstrekken en worden betaald om het systeem te beveiligen

Liquiditeitsverstrekkers

Net als elke andere DEX, liquiditeitsverschaffers liquiditeit verschaffen aan een digitaal activum. Ze verdienen passief inkomen door middel van swapvergoedingen en andere beloningen. Ook lopen ze, net als elke andere liquiditeitsverschaffer, het risico een tijdelijk verlies te lijden. Ze verdienen die beloningen in RUNE en voor het verbonden activum. Als een gebruiker bijvoorbeeld BTC / RUNE in een pool aanbiedt, ontvangt hij beloningen in zowel BTC als RUNE. Liquiditeitsverschaffers verdienen swapvergoedingen per blok. Hoeveel opbrengst een aanbieder krijgt, wordt berekend op basis van het aantal swaptransacties in elk blok.

Wat interessant is aan dit protocol, is dat THORChain, in tegenstelling tot Uniswap, een op slip gebaseerd model biedt. Dus wanneer een swapper tokens ruilt en een prijsverschuiving veroorzaakt, zal hij hiervoor hogere vergoedingen moeten betalen, die vervolgens naar de liquiditeitsverschaffers in die specifieke pool gaan die die ontsporing ervaart. Dus in plaats van liquiditeitsverschaffers bang te maken, stimuleert het protocol in plaats daarvan anderen om nog meer liquiditeit te verstrekken.

Zoals eerder vermeld, verdienen liquiditeitsverschaffers swapvergoedingen van swappers en handelaren. Aan de andere kant zijn de beloningen afkomstig van THORChain’s eigen beloningsemissie, die een vooraf bepaald schema volgt. Beloningen komen ook uit een grote tokenreserve die gevuld is met alle netwerkvergoedingen en op lange termijn wordt betaald. Deze beloningen worden zelfs bij een laag handelsvolume aan liquiditeitsverschaffers betaald.

Swappers

THORChain probeert het proces van ruilen tokens zeer divers door cross-chain compatibiliteit, superieure gebruikerservaring en gemakkelijke toegang tot andere ketens (Binance, Ethereum, Bitcoin, etc.). Gebruikers kunnen alle tokens ruilen waarvan de ketens zijn verbonden en die worden aangeboden in pools en zelfs een nieuw token toevoegen door het simpelweg te deponeren en in de wachtrij te plaatsen voor vermelding.

Het wisselmechanisme is volledig autonoom. Alle swaps worden afgerond en verwerkt. Maar eventuele ongeldige swaps worden terugbetaald. Alle geldige swaps zijn transparant en bestand tegen front-running. Validators kunnen de volgorde van transacties niet beïnvloeden en worden gestraft als ze geen geldige ruil observeren.

Of het nu Bitcoin, BNB, Ethereum is, dat kan worden geruild, is verbonden met de native RUNE. Deze pools worden Continuous Liquidity Pools genoemd omdat de RUNE ze allemaal in één netwerk met elkaar verbindt.

De kosten van ruilen bestaan ​​uit twee delen: netwerkkosten en prijsverschuiving. Voor alle swaps worden netwerkvergoedingen in rekening gebracht en deze worden berekend door het gemiddelde te nemen van een reeks recente gasprijzen. U kunt er meer over leren hier. Vergoedingen voor prijsverschuivingen werden al besproken in de secties van liquiditeitsverschaffers.

Handelaren

In tegenstelling tot andere projecten gebruikt THORChain geen orakel om off-chain informatie te extraheren. Het gebruikt in plaats daarvan handelaren.

Handelaren op THORChain verdienen winst door de prijzen van bepaalde tokens te handhaven. Ze vinden elk digitaal activum dat verkeerd geprijsd is tussen markten, kopen dat digitale activum op markten met lage prijzen en verkopen ze vervolgens op andere markten met hoge prijzen. Ze behouden het verschil. Dus als de prijs van een token op een externe markt lager is dan op THORChain, kopen handelaren het van daaruit en verkopen het op THORChain en vice versa. Dit doet dit met een hoge frequentie en stelt de prijzen in staat om te stabiliseren en concurrerend te zijn.

Voor meer informatie, klik a.u.b. hier.

Knooppuntoperatoren

THORNodes service aan het THORChain-netwerk. Het netwerk zelf wordt mogelijk gemaakt door de Tendermint & Cosmos-SDK, en het maakt gebruik van de Threshold Signature Schemes (TSS). De Tendermint is vooral belangrijk omdat het het netwerk veilig houdt door middel van een tweederde meerderheid. Dit beschermt het netwerk tegen aanvallen en maakt grootschalige samenwerking en communicatie mogelijk via het proof-of-stake (PoS) consensusmechanisme. Volgens hun website is er een aanvankelijke bedoeling om slechts 99 THORNodes te hebben. Alle Node-operators verdienen 67% van de systeeminkomsten, die worden uitbetaald in RUNE.

Een van de belangrijkste vereisten om THORNode te worden, is het kopen en inzetten van 1 miljoen RUNE-tokens. Deze inzet van tokens wordt in wezen een obligatie en wordt voor elk knooppunt gebruikt om ervoor te zorgen dat ze zich allemaal met de beste bedoelingen gedragen. Elke kwaadaardige bedoelingen of aanvallen zullen resulteren in slashing.

Een andere vereiste heeft te maken met het anoniem houden van de identiteiten van alle knooppunten. Dit is cruciaal voor het netwerk omdat het voorkomt dat knooppunten proberen met elkaar te delegeren en daardoor besmet raken met bis, subjectieve ideeën en invloed. De primaire zorg van belanghebbenden zijn niet de knooppunten, maar de liquiditeitsverschaffers die veel zullen verliezen als een knooppunt kwaadwillig begint te handelen. Dit is de reden waarom knooppunten zelfs op hun eigen website niet mogen worden behandeld of als supersterren mogen worden beschouwd. In feite moeten ze worden gezien als ‘tweederangsburgers’.

“Het moet knooppuntoperatoren behandelen als tweederangsburgers, die hen betalen voor hun diensten en elk knooppunt verwijderen dat te lang in het systeem zit of zich misdraagt. THORChain behandelt liquiditeitsverschaffers als eersteklas burgers en doet er alles aan om hun kapitaal te beschermen. “

Hun argument komt voort uit een van de zwakke punten van een PoS-consensusalgoritme; de mogelijkheid om het netwerk te centraliseren. De makers waren bang dat als de identiteit van een knooppunt zou worden onthuld, hetzij door iemand of door het knooppunt zelf, ze hun positie zouden gebruiken om steeds meer geld aan die van hen te delegeren, en hun kant van het netwerk zouden brandmerken ten koste van de rest. Dit is de belangrijkste reden waarom knooppunten 1 miljoen RUNE-tokens moeten inzetten.

Bestuur

Met betrekking tot hun zorg voor veiligheid en anonimiteit van knooppunten, streeft THORChain naar een gemakkelijke en minimalistische vorm van overheid. Het stelt zijn leden in staat om te stemmen over welke keten en activa moeten worden vermeld en welke upgrades moeten worden uitgevoerd op het protocol. Het kan zelfs beslissen hoeveel knooppunten het kan hebben. Maar dat is het. Het moedigt geen verdere betrokkenheid aan, vooral niet tussen knooppunten.

Het team

Net zoals de identiteit van knooppunten vertrouwelijk wordt gehouden, geldt dat ook voor de identiteit van het team dat THORChain heeft gemaakt. In feite heeft het project geen CEO of directeuren, noch enige oprichters. Volgens CoinMarketCap werd de volledige ontwikkeling gedaan via Gitlab. Zelfs degenen die momenteel aan het project werken, worden anoniem gehouden.

EEN tweet door het project werpt enig licht op de theorie waarom ze een anoniem team willen behouden. Op die tweet stond:

“THORChain kan alleen slagen als het voldoende gedecentraliseerd is: 1) Knooppunten moeten anoniem zijn en nooit sociaal signaal 2) Stakers mogen alleen worden aangestuurd door prikkels 3) Ontwikkelaars moeten van voorbijgaande aard zijn.”

De ‘official ‘zegt verder:

-> Ontwikkelaars werken voor de Nodes door code te verzenden die het systeem waardevoller maakt.

-> Nodes werken voor de Stakers door activa te beveiligen en online te zijn.

-> Stakers brengen kapitaal op de markt voor de Swappers.

-> Swappers betalen vergoedingen, waardoor economische activiteit ontstaat.

Gevolgtrekking

Concluderend lijken de Noorse goden dit project hun zegen te hebben gegeven. Ondanks dat het hoofdnet pas in januari 2021 werd gelanceerd, wordt THORChain verder ontwikkeld en geüpgraded door het ‘phantom’-team. Bovendien is de RUNE-waarde sinds 2019 gestaag gestegen en zijn er op korte termijn weinig tekenen dat deze stopt. Gezien de sterke toewijding om volledig gedecentraliseerd en gemeenschapsgestuurd te zijn, vinden velen het project aantrekkelijk.

Het moet er ook op wijzen dat het hebben van een anoniem team, hoewel een beetje ongebruikelijk, niet uniek is. De identiteit van Satoshi Nakamoto’s, de vondst van Bitcoin, is nog steeds niet bekend. De identiteit van de makers van Sushiswap is ook niet bekend.

Nu velen de tekortkomingen zien van het hebben van geïsoleerde, territoriaal gestuurde blockchain-ecosystemen, kiezen steeds meer mensen voor interoperabiliteit als de veiligste manier voor deze industrie om te slagen. En THORChains lijkt een van die protocollen te zijn die de leiding hebben. Dus zolang het proces voor interoperabiliteit en gemakkelijke migratie tussen ecosystemen doorgaat, is het niet zo vergezocht om te zeggen dat dit protocol zelfs zou kunnen leiden tot de uitbarsting van Ragnarok (laatste epische Noorse strijd, dwz het einde van de wereld) tegen het oude. gecentraliseerd, traditioneel financieel systeem.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me