Verge VS Monero 2021: Na kateri kovanec za zasebnost bi morali staviti?

Razprava Verge vs Monero je danes živahno vprašanje o tem, kaj bi bilo treba šteti za najboljše kovance za varovanje zasebnosti, ki jih je treba uporabiti. Najprej, kaj mislimo pod kovanci za zasebnost? Kako delujejo? Kovanci za zasebnost so edinstvene kriptovalute, ki uporabniku omogočajo, da skrije lastno identiteto. V digitalnem svetu igrajo ključno vlogo.

Uporabniki teh kovancev za varovanje zasebnosti imajo vzvod za svoje transakcije, kar pa ostane neizsledljivo. To omogoča, da poslovne transakcije ostanejo anonimne, zaradi česar je zasebnost popolnoma zaščitena in varna. Zasebnost uporabnikov postane neizsledljiva in zaščitena glavni cilj varovanja zasebnosti.

Dva najbolj konkurenčna kovanca za zasebnost sta Verge XVG in Monero XMR. Trdijo, da so boljši od drugih kovancev za zasebnost, ki so prisotni na trgu. Kaj pa je po vašem mnenju najboljše med temi valutami?

Zdaj pa si poglejmo podrobneje tako Verge XVG kot Monero XMR, s tem lahko enačimo, kateri izmed teh dveh kovancev za zasebnost deluje bolje.

Primerjalna tabela Verge VS Monero

Verge XVGMonero XMR
Rudarski algoritem: Scrypt, X17, Lyra2rev2, Myriad-Groestl in Blake2S Rudarski algoritem: RandomX
Izvor Coinbase: Dogecoin DOGE Izvor Coinbase: Bytecoin BCN
Rudarska strojna oprema: CPU, GPU in ASIC Rudarska strojna oprema: CPU in GPU
Projektna skupina: Znano in vidno Projektna skupina: Anonimno
Razvoj in trženje: Ekipno vodeno Razvoj in trženje: Ki jih vodi skupnost
Lastnosti zasebnosti: TOR in I2P Lastnosti zasebnosti: Zvonjenja podpisov in prikriti naslovi
Fungible: Ne Fungible: Da
Decentralizirano: Da Decentralizirano: Da
Dobava v obtoku: 16.370.089.543 Dobava v obtoku: 17,723,193
Obiščite Exchange Obiščite Exchange

Glavna razlika

Glavna razlika med valuto Verge XVG in Monero XMR je v tehničnih lastnostih zasebnosti, ki jih imajo. Prvi je uporabljal dve tehnologiji zasebnosti, kot je I2P (Nevidni internetni projekt) in TOR (The Onion Router), zaradi katerih so podatki o uporabniku ves čas skriti in zakriti.

Po drugi strani slednji uporabljajo tudi znane podpise in prikrite naslove, kar pomaga pri prikrivanju transakcij tako posameznikov pošiljatelja kot prejemnika.

 Kaj je Verge XVG?

verge vs monero

 Rob Izvor in zgodovina

Pred rojstvom valute Verge je bilo oblikovanih in razcepljenih več kriptovalut. Začelo se je s Charliejem Leejem, ki je podvojil programski jezik Bitcoin BTC Satoshi Nakamoto, da bi ustvaril svoje omrežje Litecoin LTC.

Razmnoževanje in urejanje obstoječe kode sta v tistem času zelo vidni, kar se nanaša na vilice s kodno bazo in jih imenujemo tudi. Kasneje so ustanovitelji Luckycoin LKY naredili vilice Litecoin za kodno bazo, programerji Dogecoin pa so kopirali kodo Luckycoin.

Poleg tega je bil Dogecoin septembra 2014 razdeljen v Dogecoin Dark, katerega cilj je bil ustvariti popoln kovanec anonimnosti z resnično decentralizacijo. Zaradi napredne skupnosti in načrta, ki so ga dopolnili razvijalci Dogecoin Dark, je bil preimenovan v kovanec “Verge”.

Leta 2017 se je razvil v velikega tržnega akterja s številnimi partnerstvi, kjer blagovne znamke ni bilo več mogoče napačno obravnavati. Verge (XVG) je bil v zadnjem letu predstavljen v novičarski in medijski industriji. To je zato, ker je bil kovanec zasebnosti Verge ob nekaterih priložnostih uspešno napadan 51%.

Verge (XVG) je brenkal po vsem internetu in ga postavil kot naslov v nekaterih kripto-medijskih institucijah. To je znano tudi po povezavah in na nekaterih večjih spletnih mestih z vsebino za odrasle.

Rudarstvo in donosnost

Algoritmi za rudarjenje kovancev Verge ponujajo številne možnosti.

Na voljo imate 5 možnosti za izbiro enostavnosti izvedbe rudarjenja kovancev, kot so Scrypt, X17, Lyra2rev2, Myriad-Groestl in Blake2S.

Kot medij za rudarstvo lahko uporabite tudi CPU-je, GPU-je in ASIC-je.

Na žalost vsi ti rudarski algoritmi in rudarska oprema trenutno delujejo z izgubo, razen če so imeli konkurenčno prednost pred drugimi rudarji.

Verge Project ekipe, trženje in financiranje

Ekipa Verge ima najpomembnejše prednosti pri blagovni znamki in tržni strategiji. Z lahkoto lahko pritegnejo pozornost skupnosti in z njimi vzpostavijo zaupanje zaradi dobro zaokrožene ekipe razvijalcev, poslovodnih delavcev, tržnikov in svetovalcev.

Imajo tudi učinek “množičnega sprejemanja”, pri katerem lahko uporabniki kriptografije vidijo skupino ljudi, ki so odgovorni in odgovorni za določen projekt. Kasneje se nam zdi, da Verge morda ni najboljši tehnični izdelek v primerjavi z Monerom, vendar pa dobro razumejo pravilno mešanico družbenega poslovanja in trženja..

Njihov načrt je zelo jasen, ko gre za cilje projekta. Seveda imajo seznam sponzoriranih športnikov Motorsports, katerih namen je povečati prepoznavnost blagovne znamke in prevzem njihove kriptovalute.

Poleg tega ima Verge impresiven seznam prodajalcev in menjalnih trgov, ki potrošnikom omogočajo uporabo XVG za nakup njihovih izdelkov. Ekipa je začela zbirati sredstva z donacijami skupnosti.

Funkcije zasebnosti Verge

Verge morda ni vaša najboljša izbira za nekatere nezakonite dejavnosti, kot sta pranje denarja ali finančno kramljenje. Nekdo lahko izsledi in dokaže, da vi počnete te stvari. To je posledica nekaterih pomanjkljivosti zasebnosti, ki so vgrajene v njegovo arhitekturo algoritmov.

Funkcija zasebnosti Verge uporablja dve različni tehnologiji, ki ustvarjata skrite in nejasne podatke o uporabniških podatkih v vsakem trenutku, kot sta TOR (The Onion Router) in I2P (Invisible Internet Project).

I2P uporablja zelo anonimne in prikrite tunelske storitve, ki ustvarijo nepodpisane podatke, poslane v verigo blokov Verge s plastmi šifriranja na paket. TOR (Onion Router) je storitev IP, ki omogoča skrito komunikacijo znotraj omrežja. TOR prav tako otežuje vse, ki želijo analizirati prometne podatke in druga orodja za nadzor.

Vsaka transakcija, izvedena v omrežju, je zelo vidna in jo lahko vidi katera koli entiteta, vendar zaščiti uporabniške znake in položaje z integracijo TOR in I2P, da ne prikaže naslovov IP. Če uporabnik pošlje ali prejme sredstva, je nasprotni stranki na voljo naslov denarnice, ki je nekako podoben javni knjigi.

Nasprotna stranka lahko pregleda in razišče naslov. Določi lahko tudi število razpoložljivih sredstev; preučiti, kje vsa sredstva so bila prej pridobljena in kje prej porabljena druga sredstva.

Skratka, kdor koli lahko preveri in nadzoruje vaše finančno gibanje v verigi Verge. To bi se nanašalo na dajanje ključa za dostop do vseh vaših preteklih in prihodnjih izpiskov na kreditnih karticah, kar bo iz nekega razloga nočna mora. Na srečo imamo nekaj preobratov in sprememb z verigo blokov Verge, da minimiziramo in se izognemo osumljencu.

Raztros kovancev na različne bloke je lahko odgovor z uporabo denarnice Samurai, ki ima protokol Staggered Ricochet. Naredili boste vse te stvari, vendar vam bodo vlekle nekaj časa in stale bodo transakcijske provizije, povezane s temi dodatnimi koraki.

Whaleova denarnica ali bogat seznam je lahko tudi vidna in lahko spremlja njihove transakcije znotraj verige Verge. Morda so previdni pri opravljenih transakcijah, da mnogi gledalci na spletu in sledilci kitov osredotočajo pozornost na svoje denarnice v polni vreči..

Verge Pros & Slabosti

Verge Pros

 • Močno trženje in promocija blagovne znamke
 • Aktivni člani skupnosti
 • Velika prepustnost
 • Naštete v številnih uglednih borzah
 • Podprto z različnimi denarnicami ali skrbniškimi rešitvami

Verge Cons

 • Povezano z aplikacijo Dark Web
 • Nagibanje k spletnim mestom, namenjenim odraslim
 • Manj lastnosti zasebnosti v primerjavi z drugimi kovanci za zasebnost

Obiščite spletno mesto

Prednosti meje

Trženje in promocije blagovnih znamk so prinesle pogum, da je valuta Verge dosegla več skupnosti, pa tudi postopne posodobitve znotraj mreže.

Funkcija zasebnosti Verge naredi podatke o uporabniku (identiteto in lokacijo) skrite in zakrite v verigi blokov.

Poleg tega ima zelo prilagodljivo in veliko hitrejšo transakcijo na sekundo za primerjavo z drugimi kriptovalutami in ima številne kripto trge in rešitve denarnic, ki podpirajo XVG.

Slabosti na robu

Valuta Verge je povezana s spletnimi mesti z vsebino za odrasle in drugimi temnimi spletnimi aplikacijami, zaradi česar je zelo primerna za ta vidik.

To ni popolna lastnost zasebnosti, saj le malo drugih kriptovalut, tako kot Monero, Zcash in druge.

Kaj je Monero XMR?

Monero Izvor in zgodovina

Cryptonote je bil ustvarjen za reševanje določenih napak v algoritmu Bitcoin. Številne kriptovalute uporabljajo protokol plasti Cryptonote, vendar je bil Bytecoin BCN prvi in ​​originalni anonimni kovanec. Ugoden in verodostojen je, ker je bil ustvarjen od vrstice do vrstice kod in ni bil vilica nobenega drugega kripto algoritma.

Že v preteklosti ima uvedba vnaprej izdelanih valut negativne učinke. To je posledica dejstva, da je kripto trženje akcija, ki jo vodi skupnost, zato je uspeh kriptografov, ki uporabljajo valuto. Bytecoin je od skupnosti dobil povratne reakcije, ker je bilo 80% njegove ponudbe kovancev pred rudnikom.

Skupine posameznikov se zberejo na vilice in ustvarijo novo valuto “BitMonero”, ki je kombinacija “Bit” Bitcoin in Monero, kar v esperantu pomeni “kovanec”. Zaradi slabega razvoja in težav, ki izhajajo iz algoritma, ga je odpravila skupnost, ki jo vodi Johnny Mnemonic.

Kasneje se je ime spremenilo v “Monero”. Začeli so ga aprila 2014, ko v celotni ponudbi ni kovancev za kopanje, noben del blokovske nagrade pa ne gre v razvoj. Monero je opazil številne izboljšave od svoje uvedbe. Vse njegove izboljšave večinoma zagotavljajo izpopolnjeno varnost, zasebnost in primer uporabe platforme.

Skupina mora še naprej razvijati cilje, ki so namenjeni zasebnosti in varnosti, na začetku pa udobju uporabe in učinkovitosti.

Monero rudarstvo in dobičkonosnost

Po drugi strani pa razvijalci Monero nenehno posodabljajo svoj edini algoritem za rudarstvo (zdaj RandomX), da bi se izognili proizvajalcem aplikacijskih integriranih vezij (ASIC).

Pripravljeni so tudi vilice Monero blockchain, kadar koli je to potrebno. To ne pomeni, da rudar ASIC ni na voljo za Monero, verjetneje pa bodo to storili na skrivaj. Kovance Monero lahko kopate le s pomočjo CPU in GPU, da zagotovite večjo decentralizacijo.

V času ustvarjanja članka je lahko rudarjenje v algoritmu RandomX donosno, če imate poceni brezplačno elektriko in minimalne stroške vzdrževanja. To je posledica nizke cene Monera na borzah kriptovalut.

Monero Project ekipe, trženje in financiranje

Valutna ekipa Monero se tiho razlikuje od zgoraj omenjenih poslov in strategij blagovne znamke. Za svojo organizacijsko strukturo podjetja imajo manj ali nič informacij, ki pa so odgovorne skupine posameznikov neznane in anonimne.

Čeprav vidno nimajo poslovodnih delavcev, tržnikov in svetovalcev, imajo vsi aktivno podporo, ki jo vodi skupnost in ki opravlja vse te vloge. Vendar ima Monero izjemno kompetentno razvojno skupino, ki večino časa popolnoma razume tehnični vidik in zapletenost svoje kode.

Vsakič, ko se ozrete nazaj v njihov načrtovani načrt, je res impresiven in jasno opredeljuje primer uporabe projekta in njegov cilj. Odsotnost tržnikov običajnih blagovnih znamk ne pomeni, da nimajo spletnih dogodkov.

Kljub temu pa sponzorirajo in donacije sprejemajo tudi od skupnosti.

Funkcije zasebnosti Monero

Kdo misli, da je algoritem zasebnosti Monero boljši od valute Verge? Da, in ima veliko več, kar zadeva varnost, in ostaja anonimen v svojem blockchain omrežju.

V Moneru vam ni treba narediti nekaj dodatnih korakov, samo da svoje kovance razporedite v različne denarnice. To vam ne bo pomenilo niti časa niti provizije za transakcijo. Za kitove denarnice je to tudi območje udobja in ni razloga za skrb, ker nihče ne more izslediti nobene vaše transakcije.

Monero ima bolj edinstvene funkcije zasebnosti, kot so podpisi zvonjenja in prikrit naslov, ki pomaga zajemati podatke o transakcijah pošiljatelja in prejemnika. V svoji verigi blokov podpis zvonjenja ustvari mešanico javnih ključev in ključa uporabniškega računa.

Tako tretje osebe ne morejo dodeliti ključev niti iz javnega niti iz uporabniškega ključa in prav tako ne morejo povezati uporabnika in podpisa. Vse te stvari so zelo koristne za kakršne koli nezakonite dejavnosti, ki jih je mogoče izvajati v omrežju Monero.

Hekerji bi zaradi tega raje imeli Monero, ki ni Verge. Pred časom se pojavijo težave z Monero, ker ga hekerji uporabljajo za kripto-dvigovanje in brskanje po brskalnikih. Izraziti napadi z odkupnino Monero uporabljajo kot denar za odkupnino v zameno za vaše ključe za dešifriranje in vrnejo dostop do vaših datotek.

Čeprav vam ponuja vrnitev dostopa do datotek, vedno ne pozabite, da jih ne bi smeli plačevati, ker jih bodo vedno znova uporabljali. Morda mislijo, da lahko za takšno nezakonito dejavnost vedno dobijo denar. Prav tako zlonamerna programska oprema spletnega mesta ukrade vašo računalniško moč in izkorišča nekaj količine Monera, medtem ko ima brskalnik odprt zavihek za njihovo spletno mesto.

Tehnično lahko, če heker ogrozi spletno mesto in prevzame nadzor nad njim, lahko vanj vbrizga kodo, medtem ko je brskalnik na tej strani, bo računalnik poskušal rešiti naslednji blok v verigi blokov Monero in ta nagrada bo izplačana hekerjem.

Nasprotno pa je to mogoče storiti na katerem koli spletnem mestu brez močnih varnostnih ukrepov. Zaradi napredka na področju kibernetske varnosti so posamezniki, podjetja in druga zagonska podjetja z nadgradnjo in posodobitvijo sistema zmanjšali število odkupnih programov, zlonamerne programske opreme in drugih vdiralnih dejavnosti..

Monero Pros & Slabosti

Monero Pros

 • Šteje se za eno najbolj zasebnih kripto
 • Transakcije ni mogoče izslediti
 • Dinamična razširljivost
 • Skupnost aktivnih razvijalcev

Monero Cons

 • Glavne borze zaradi regulativnih težav neradi podpirajo Monero
 • Omejena podpora za strojno opremo in denarnico
 • Centralizirano rudarstvo

Obiščite spletno mesto

Monero prednosti

 Monero velja za eno najbolj zasebnih kriptovalut. Transakcije je nemogoče izslediti ali prepoznati in jo povezati z identiteto osebe.

Blockchain Monero ima dinamično razširljivost, kar pomeni, da provizije za transakcije ostanejo enake, tudi če se uporabljajo pri najvišjih stopnjah.

Razvijalci skupnosti so tudi odlični pri nekaterih izboljšavah omrežja, ki Monero prispevajo k ostalim valutam.

Slabosti Monero

 Več glavnih borz kriptovalut Monero ne podpira zaradi njegovih lastnosti zasebnosti in skladnosti s postopki AML in KYC.

Zaradi omejenega števila strojne opreme in večkriptoloških rešitev, ki podpirajo Monero, je težko obravnavati druge prostore za shranjevanje kriptovalut..

Obstaja veliko centralizirano rudarstvo, ki je približno ocenilo, da je 43% stopnje zgoščevanja prišlo samo iz treh rudarskih bazenov, kljub odpornosti na ASIC.

Glejte tudi: Kako kupiti Monero

Verge VS Monero: Zaključek

Monero ima iz vseh razlogov prednost pri vseh meritvah v primerjavi z Vergeom. Tržna cena na kovanec je merilo in tudi dokaz, kako poteka razvoj projekta. To se odraža tudi s tržno kapitalizacijo, obsegom trgovanja in mrežno razpršeno močjo, kar daje Moneru močnejši protokol.

Najvišja vrednost vseh časov v primerjavi s trenutno ceno kaže, da se je Monero bolje odrezal na trgu medvedov v primerjavi z Vergeom. Poleg tega je Monero izgubil 92% vrednosti, medtem ko je Verge izgubil 99% in številka pove vse. Tako kriptovaluta Monero kot Verge imata zelo edinstvene lastnosti in različne scenarije uporabe.

Vsi imajo isti cilj, katerega cilj je zagotoviti bolj dinamične in decentralizirane finančne sisteme, ki temeljijo na skupnosti, so varni in zasebni kovanci. Toda vlade ne moremo samo neposlušati in biti nevidni, ker se šteje za civilno zaplembo, kar se dogaja po vsem svetu.

Vsa vlada po vsem svetu meni, da gre za kršitev postopkov preprečevanja pranja denarja (AML) in Know-Your-Customer (KYC), v zameno pa vam lahko grozi zapor ali smrt, odvisno od države, v kateri živite. Ti domnevajo, da ste obsojeni za nezakonite dejavnosti, ki ste jih opravili z uporabo valute Monero ali Verge.

Za poklicne kriminalce in politične aktiviste, ki se morajo skrivati ​​za preživetje, imajo na voljo dovolj informacij, da tvegajo življenje in tehnično vedo, kaj je zanje boljše.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me