Verge VS Monero 2021: op welke privacymunt moet u wedden?

Het debat van Verge vs Monero is tegenwoordig een bruisend probleem over wat als de beste privacymunten moet worden beschouwd. Maar wat bedoelen we eerst met privacymunten? Hoe werken ze? Privacymunten zijn unieke cryptocurrencies waarmee de gebruiker zijn eigen identiteit kan verbergen. Ze spelen een cruciale rol in de digitale wereld.

Deze gebruikers van privacymunten hebben invloed op hun transacties en dat moet onvindbaar blijven. Hierdoor kunnen zakelijke transacties anoniem blijven, wat de privacy volledig beschermd en veilig maakt. Omdat de privacy van gebruikers onvindbaar en beschermd wordt, wordt deze het hoofddoel van aan privacy gekoppelde munten.

Twee van de meest concurrerende privacymunten zijn Verge XVG en Monero XMR. Ze beweren beter te zijn dan andere privacymunten die op de markt aanwezig zijn. Maar wat is volgens u de beste van deze valuta’s??

Laten we nu zowel Verge XVG als Monero XMR nader bekijken, hiermee kunnen we gelijk stellen welke van deze twee privacymunten beter werkt.

Verge versus Monero-vergelijkingstabel

Verge XVGMonero XMR
Mijnbouwalgoritme: Scrypt, X17, Lyra2rev2, Myriad-Groestl en Blake2S Mijnbouwalgoritme: RandomX
Coinbase Oorsprong: Dogecoin DOGE Coinbase Oorsprong: Bytecoin BCN
Mijnbouwhardware: CPU, GPU en ASIC Mijnbouwhardware: CPU en GPU
Project team: Bekend en zichtbaar Project team: Anoniem
Ontwikkeling en marketing: Teamgedreven Ontwikkeling en marketing: Gedreven door de gemeenschap
Privacykenmerken: TOR en I2P Privacykenmerken: Ring-handtekeningen en stealth-adressen
Fungibel: Nee Fungibel: Ja
Gedecentraliseerd: Ja Gedecentraliseerd: Ja
Circulerend aanbod: 16.370.089.543 Circulerend aanbod: 17.723.193
Bezoek Exchange Bezoek Exchange

Grootste verschil

Het belangrijkste verschil tussen Verge XVG en Monero XMR-valuta zijn de technische privacyfuncties die ze hebben. De eerste maakte gebruik van de twee privacytechnologieën, zoals de I2P (Invisible Internet Project) en het TOR (The Onion Router) waardoor de informatie van de gebruiker altijd verborgen en verduisterd blijft.

Aan de andere kant maken de laatsten gebruik van ook wel bekend als ringhandtekeningen en stealth-adressen die helpen om de transacties van de individualiteit van zowel de afzender als de ontvanger te maskeren..

 Wat is Verge XVG?

berm versus monero

 Verge Oorsprong en geschiedenis

Verschillende cryptocurrencies werden geformuleerd en gevorkt voordat Verge-valuta werd geboren. Het begon met Charlie Lee die de programmeertaal Bitcoin BTC van Satoshi Nakamoto dupliceerde om zijn Litecoin LTC-netwerk te genereren..

Het reproduceren en bewerken van bestaande code is op dat moment erg prominent aanwezig, wat verwijst naar en ook wel bekend staat als een codebase-fork. Later deden de oprichters van Luckycoin LKY een codebase-fork van Litecoin en de Dogecoin-programmeurs kopieerden de Luckycoin-code.

Bovendien werd Dogecoin in september 2014 in Dogecoin Dark gevorkt met als doel een totale anonimiteitsmunt te creëren met echte decentralisatie. Vanwege de progressieve community en roadmap die door de Dogecoin Dark-ontwikkelaars zijn voltooid, werd het omgedoopt tot de “Verge” -munt.

In 2017 groeide het uit tot een grote marktspeler met een aantal partnerships, waar branding niet langer mishandeld mocht worden. Verge (XVG) is het afgelopen jaar te zien geweest in de nieuws- en media-industrie. Dit komt omdat de Verge-privacymunt bij bepaalde gelegenheden met succes 51% is aangevallen.

Verge (XVG) zoemt over het hele internet en haalde het als krantenkoppen in sommige cryptomedia-instellingen. Dit staat ook bekend om zijn koppelingen en op sommige grote sites met inhoud voor volwassenen.

Verge Mining en winstgevendheid

Mijnbouwalgoritmen voor Verge-munten bieden een aantal opties.

Je hebt 5 mogelijkheden bij het kiezen van het gemak van implementatie van muntmining, zoals Scrypt, X17, Lyra2rev2, Myriad-Groestl en Blake2S.

U kunt ook CPU’s, GPU’s en ASIC’s gebruiken als mining-media.

Helaas draaien al deze mijnbouwalgoritmen en mijnbouwapparatuur momenteel met verlies, tenzij ze een concurrentievoordeel hadden ten opzichte van andere mijnwerkers.

Verge Project Teams, Marketing en Financiering

Het Verge-team heeft de voorhoede als het gaat om de merk- en marketingstrategie. Ze kunnen gemakkelijk de aandacht van de gemeenschap trekken en vertrouwen bij hen opbouwen dankzij het uitgebreide team van ontwikkelaars, bedrijfsleiders, marketeers en adviseurs.

Ze hebben ook het ‘massa-adoptie’-effect waarbij de crypto-gebruikers de groep mensen kunnen zien die verantwoordelijk en verantwoordelijk zijn voor een bepaald project. Vervolgens hebben we het gevoel dat The Verge misschien niet het beste technische product is in vergelijking met Monero, maar ze begrijpen de juiste mix van social business en marketing heel goed..

Hun routekaart is heel duidelijk als het gaat om de projectdoelstellingen. Ze hebben natuurlijk een lijst met gesponsorde motorsportatleten die tot doel hebben de naamsbekendheid en acceptatie van hun cryptocurrency te vergroten..

Bovendien heeft Verge een indrukwekkende lijst van verkopers en wisselmarkten, waardoor consumenten XVG kunnen gebruiken om hun producten te kopen. Het team begon geld in te zamelen door middel van donaties van de gemeenschap.

Verge Privacy-functies

Verge is misschien niet de beste keuze voor het uitvoeren van bepaalde illegale activiteiten, zoals het witwassen van geld of financieel hacken. Iemand kan traceren en bewijzen dat jij degene bent die die dingen doet. Dit komt door enkele privacy-imperfecties die zijn ingebed in de algoritme-architectuur.

De Verge-privacyfunctie maakt gebruik van twee verschillende technologieën die te allen tijde verborgen en obscure gebruikersgegevens creëren, zoals de TOR (The Onion Router) en I2P (Invisible Internet Project).

I2P maakt gebruik van zeer anonieme en obscure tunneldiensten die niet-ondertekende gegevens creëren die naar de Verge-blockchain worden gestuurd met coderingslagen per pakket. TOR (The Onion Router) is een IP-service die verborgen communicatie binnen het netwerk mogelijk maakt. De TOR bemoeilijkt ook iedereen die verkeersgegevens en andere bewakingsinstrumenten wil analyseren.

Elke transactie die in het netwerk is gedaan, is zeer zichtbaar en kan door elke entiteit worden gezien, maar beschermt gebruikerskarakters en -posities door zowel TOR als I2P te integreren om de IP-adressen niet weer te geven. Als een gebruiker geld verstuurt of ontvangt, is zijn portefeuilleadres beschikbaar voor de tegenpartij dat op de een of andere manier lijkt op een grootboek.

De tegenpartij heeft de mogelijkheid om het adres in te zien en te onderzoeken. Het kan ook het aantal beschikbare fondsen identificeren; onderzoeken waar al het geld eerder is verkregen en waar eerder ander geld is uitgegeven.

Kortom, iedereen kan uw financiële bewegingen over de Verge-blockchain controleren en er toezicht op houden. Dit zou betrekking hebben op het geven van toegangssleutel tot al uw eerdere en toekomstige creditcardafschriften, wat om de een of andere reden een nachtmerrie zal zijn. Gelukkig hebben we wat omkering en tweaks met de Verge-blockchain om te minimaliseren en te voorkomen dat we de verdachte zijn.

Verspreid uw munten over verschillende blokken zou het antwoord kunnen zijn door de Samurai-portemonnee te gebruiken met een Staggered Ricochet-protocol. Je zult al deze dingen doen, maar het kost je wat tijd en het kost transactiekosten die aan die extra stappen zijn gekoppeld.

De portemonnee van Whale of de rijke lijst kan ook zichtbaar zijn en hun transacties kunnen worden gevolgd binnen de Verge-blockchain. Ze zijn misschien voorzichtig met de transacties die veel kijkers online en de walvisbot-trackers de aandacht vestigen op hun volledig ingepakte portemonnee..

Verge Pros & Nadelen

Verge Pros

 • Sterke marketing en merkpromotie
 • Actieve leden van de gemeenschap
 • Hoge doorvoer
 • Vermeld in veel gerenommeerde beurzen
 • Ondersteund door verschillende wallet- of bewaaroplossingen

Verge Cons

 • Geassocieerd met Dark Web-applicatie
 • Leunend naar op volwassenen gerichte sites
 • Minder privacyfuncties in vergelijking met andere privacymunten

Bezoek website

Verge Voordelen

De marketing- en merkpromoties brachten de Verge-valuta lef om meer gemeenschap te bereiken, evenals de progressieve updates binnen het netwerk.

De privacyfunctie van Verge maakt de gebruikersinformatiegegevens (identiteit en locatie) verborgen en verduisterd in de blockchain.

Bovendien heeft het een zeer schaalbare en veel snellere transactie per seconde om te vergelijken met andere cryptocurrencies en heeft het tal van cryptomarkten en portemonnee-oplossingen die XVG ondersteunen..

Verge Nadelen

De Verge-valuta wordt geassocieerd met sites met inhoud voor volwassenen en andere darkweb-applicaties, waardoor deze zeer geschikt is voor dat aspect.

Het is geen volledige privacyfunctie zoals maar weinig andere cryptocurrencies zoals Monero, Zcash en anderen.

Wat is Monero XMR?

Monero Oorsprong en geschiedenis

Cryptonote is gemaakt om specifieke storingen in het Bitcoin-algoritme op te lossen. Een aantal cryptocurrencies maakt gebruik van het Cryptonote-laagprotocol, maar Bytecoin BCN was de eerste en originele anonieme munt. Het is voordelig en authentiek omdat het van regel tot regel codes is gemaakt en het geen splitsing was van andere crypto-algoritmen.

Lang geleden heeft de implementatie van voorgedefinieerde valuta’s negatieve effecten. Dit komt door het feit dat cryptomarketing een gemeenschapsgedreven actie is, het succes ligt in handen van de crypto-geeks die de valuta gebruiken. Bytecoin kreeg terugslag van de gemeenschap omdat 80% van zijn muntenvoorraad pre-mine was.

Groepen individuen verzamelen zich om te splitsen en creëren een nieuwe valuta “BitMonero”, een combinatie van “Bit” Bitcoin en Monero, wat in het Esperanto “een munt” betekent. Vanwege enkele slechte ontwikkelingen en problemen die voortvloeien uit het algoritme, is het opgelost door de gemeenschap onder leiding van Johnny Mnemonic.

Later werd de naam veranderd in “Monero”. Het werd gelanceerd in april 2014 zonder pre-mine munten van de totale voorraad en geen enkel deel van de blokbeloning gaat naar ontwikkeling. Monero heeft sinds de lancering talloze verbeteringen ondergaan. Meestal bieden al zijn verbeteringen geavanceerde beveiliging, privacy en platformgebruik.

Het team moet zich in eerste instantie ontwikkelen met als doel privacy en veiligheid, het comfort van gebruik en efficiëntie bij de laatste.

Monero-mijnbouw en winstgevendheid

Aan de andere kant blijven Monero-ontwikkelaars hun enige mijnbouwalgoritme (nu RandomX) updaten om de Application Specific Integrated Circuit (ASIC) -fabrikanten te vermijden.

Ze zijn ook bereid om de Monero-blockchain te splitsen wanneer dat nodig is. Dit betekent niet dat een ASIC-miner niet beschikbaar is voor Monero, maar het is waarschijnlijker dat ze dit in het geheim zullen doen. Monero-munten kunnen alleen worden gedolven met behulp van CPU en GPU om meer decentralisatie te bieden.

Op het moment dat het artikel wordt gemaakt, kan mijnbouw in het RandomX-algoritme winstgevend zijn als u goedkope gratis elektriciteit hebt en minimale onderhoudskosten. Dit komt door de lage prijs van Monero in de cryptocurrency-uitwisselingen.

Monero Project Teams, Marketing en Financiering

Het Monero-valutateam verschilt stilletjes van de bovenstaande vermelding als het gaat om bedrijfs- en merkstrategieën. Ze hebben minder tot geen informatie over de organisatiestructuur van hun bedrijf, waardoor de verantwoordelijke groep individuen onbekend en anoniem is.

Hoewel ze niet zichtbaar bedrijfsleiders, marketeers en adviseurs hebben, hebben ze allemaal actieve gemeenschapsgestuurde ondersteuning die al deze rollen vervult. Monero heeft echter een uiterst bekwaam ontwikkelingsteam, dat het technische aspect en de complexiteit van de code meestal volledig begrijpt..

Elke keer dat je terugkijkt op hun geplande roadmap, is het echt indrukwekkend en het definieert duidelijk de use case en het doel van het project. De afwezigheid van conventionele merkmarketeers betekent niet dat ze geen online evenementen hebben.

Niettemin doen ze aan sponsoring en accepteren ze ook donaties van de gemeenschap.

Privacyfuncties van Monero

Denkt iemand dat het Monero-privacyalgoritme beter is dan Verge-valuta? Ja, en het heeft nog veel meer op het gebied van beveiliging en blijft anoniem in zijn blockchain-netwerk.

In Monero hoef je geen extra stappen te doen om je munten in verschillende portefeuilles te verspreiden. Het zal u ook geen tijd en transactiekosten met zich meebrengen om dit te doen. Voor walvisportefeuilles is het ook een comfortzone en niets om u zorgen over te maken, omdat niemand uw transacties kan traceren.

Monero heeft meer unieke privacymogelijkheden, zoals de ringhandtekeningen en het stealth-adres dat helpt om de transactiegegevens van de afzender en ontvanger te dekken. In zijn blockchain creëert de ringsignatuur een combinatie van de openbare sleutels en de accountsleutel van de gebruiker.

Derden kunnen dus de sleutels van de openbare of de gebruikerssleutel niet toewijzen en kunnen ook de gebruiker en de handtekening helemaal niet koppelen. Al deze dingen zijn erg voordelig voor alle illegale activiteiten die binnen het Monero-netwerk kunnen worden gedaan.

Hackers geven om deze reden de voorkeur aan Monero anders dan Verge. Een tijd geleden ontstonden er problemen met Monero omdat hackers het gebruiken voor crypto-jacking en browsermining. Prominente ransomware-aanvallen gebruiken Monero als losgeld in ruil voor uw decoderingssleutels en herstellen de toegang tot uw bestanden.

Hoewel het u de mogelijkheid biedt om weer toegang tot uw bestanden te krijgen, moet u er altijd rekening mee houden dat ze niet moeten worden betaald, omdat ze deze keer op keer zullen gebruiken. Ze denken misschien dat ze altijd geld kunnen krijgen voor zulke illegale activiteiten. Ook steelt de website-malware uw rekenkracht en ontgint een deel van Monero terwijl uw browser een tabblad heeft geopend voor hun website.

Technisch gezien, als een hacker een compromis sluit en de controle over een website overneemt, deze code in de website kan injecteren, terwijl uw browser zich op die pagina bevindt, zal uw computer proberen het volgende blok op de Monero-blockchain op te lossen, en deze beloning wordt uitbetaald. aan de hackers.

Omgekeerd kan het op elke website worden gedaan zonder sterke beveiligingsmaatregelen. Door de vooruitgang van cyberbeveiliging zijn individuen, bedrijven en andere start-ups, ransomware, malware en andere hackactiviteiten tot een minimum beperkt door systeemupgrades en updates uit te voeren..

Monero Pros & Nadelen

Monero Pros

 • Beschouwd als een van de meest private crypto’s
 • Transactie niet te traceren
 • Dynamische schaalbaarheid
 • Actieve ontwikkelaarscommunity

Monero Cons

 • Grote uitwisselingen aarzelen om Monero te ondersteunen vanwege zorgen over de regelgeving
 • Beperkte ondersteuning voor hardware en portemonnee
 • Gecentraliseerde mijnbouw

Bezoek website

Monero voordelen

 Monero wordt beschouwd als een van de meest private cryptocurrencies. Het is onmogelijk om de transactie te traceren of te identificeren en om deze aan de identiteit van een persoon te koppelen.

De Monero-blockchain heeft dynamische schaalbaarheid, wat betekent dat de transactiekosten hetzelfde blijven, zelfs als deze tegen piektarieven wordt gebruikt.

De community-ontwikkelaars zijn ook geweldig in het aanbrengen van enkele netwerkverbeteringen die bijdragen aan de enorme voorsprong van Monero ten opzichte van andere valuta’s.

Monero Nadelen

 Verschillende grote cryptocurrency-uitwisselingen ondersteunen Monero niet vanwege de privacyfuncties en naleving van AML- en KYC-procedures.

Het is moeilijk om met andere opslag dan cryptocurrencies om te gaan vanwege een beperkt aantal hardware en multi-crypto-oplossingen die Monero ondersteunen.

Er is een grote gecentraliseerde mijnbouw die naar schatting 43% van de hash-snelheid alleen uit drie mijnbouwpools kwam, ondanks dat deze ASIC-resistent is.

Zie ook: Monero kopen

Verge VS Monero: conclusie

Monero heeft om de een of andere reden een voordeel op alle statistieken ten opzichte van Verge. De marktprijs per munt is een criterium en tevens een bewijs van hoe de projectontwikkeling verloopt. Het weerspiegelt ook de marktkapitalisatie, het handelsvolume en de hash-kracht van het netwerk, die Monero allemaal het sterkere protocol geven.

Het hoogste punt ooit, vergeleken met de huidige prijs, laat zien dat Monero het beter deed in deze bearmarkt ten opzichte van Verge. Bovendien verloor Monero 92% van zijn waarde, terwijl de Verge 99% verloor en het aantal zegt alles. Zowel Monero- als Verge-cryptocurrency heeft zeer unieke functies en heeft verschillende use-case-scenario’s.

Ze hebben allemaal hetzelfde doel, namelijk het bieden van meer dynamische en gedecentraliseerde financiële systemen die gemeenschapsgestuurde, veilige en privémunten zijn. Maar we kunnen niet zomaar ongehoorzaam zijn en onzichtbaar zijn voor de regering, omdat het wordt beschouwd als een civiele verbeurdverklaring en dit gebeurt wereldwijd.

De hele overheid over de hele wereld beschouwt het als een schending van de procedures ter bestrijding van het witwassen van geld (AML) en Know-Your-Customer (KYC), in ruil daarvoor kunt u worden geconfronteerd met gevangenisstraf of overlijden, afhankelijk van het land waar u woont. Deze gaan ervan uit dat u schuldig wordt bevonden aan illegale activiteiten die u heeft uitgevoerd met behulp van Monero- of Verge-valuta.

Voor professionele criminelen en politieke activisten die zich moeten verstoppen om van te leven, hebben ze genoeg informatie om hun leven op het spel te zetten en weten ze technisch gezien wat beter voor hen is.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me