Bitstamp VS Kraken: Katera izmenjava je boljša v letu 2021?

Če poskušate primerjati Bitstamp in Kraken, je pomembno razumeti razlike. Popolnoma ključno je, da izberete pravo in najprimernejšo menjavo zase in za svoje podjetje. Trgovanje na pravi možnosti izmenjave lahko in verjetno popelje vašo kripto izkušnjo na drugo raven, saj se vam zdi koristno, zabavno in zabavno, seveda pa boste znanje še hitreje zrasli!

Kako pa se lahko odločimo za Bitstamp ali Kraken? Po branju te smernice boste lahko oblikovali svoja merila in izbrali, katera možnost zamenjave je najprimernejša za vas in vaše cilje. Ko nadaljujemo, vas bomo obvestili o vseh značilnostih obeh platform. Pojdi z nami, da ugotoviš.

 Naj se igre začnejo!

Bitstamp VS Kraken: Izvor!

Nekaj ​​zgodovine vam lahko pomaga razumeti marsikaj, kar je ključnega pomena, da bomo te izmenjave lahko bolje razumeli. Oglejte si te točke:

  • Vse se je začelo leta 2011. Brez primere je en Bitcoin (BTC) dosegel enakovredno vrednost enega ameriškega dolarja in na tej stopnji so vsi, ki so se tega zavedali, začeli vedeti, koliko vrednosti lahko kriptovaluta doseže ne tako daleč v prihodnost.
  • Po naključju je v tem času Mt. Gox, je bil vdrl. To se je izkazalo za most, da ljudje začnejo izgubljati zaupanje in začnejo razmišljati o tem, kako inovirati in izboljšati sistem kriptovalut..

Zgornji dve točki bi porodile ideje treh treh moških (ki jih bomo kmalu omenili), ki so se zavedali porasta Bitcoinov in Mt. Gox pada. 

Eden od teh mož je rodil Krakena, druga dva pa sta zgradila Bitstamp.

Zgodba Bitstamp

bitstamp vs kraken

Bitstamp je igra in Nejc Kodric in Damian Merlak sta imena. Ta dva moška sta tista, ki sta stopila za Bitstampom v Sloveniji, domači državi teh dveh vizionarjev. 

Dvojica je želela ustvariti platformo, ki bi ji uporabniki lahko zaupali enako kot Banki Anglije ali newyorški borzi. Ta vizija je bila eden glavnih razlogov, da so lahko ustanovili podjetje, kot je bilo predvideno. 

Da bi to naredili, so leta 2013 nekatere dejavnosti Bitstampa preselili v Združeno kraljestvo, toda s časom in po predlogih predsednika PayPal se je leta 2016 Bitstamp preselil v Luksemburg in postal prva kripto borza z nacionalno licenco na svetu. V tem trenutku je moral Bitstamp upoštevati enake zakone kot druge finančne institucije v Luksemburgu. Z pridobitvijo ustrezne operativne licence v Luksemburgu je pomenilo, da je Bitstamp samodejno pridobil dovoljenje v 28 državah Evropske unije.

Kraken Story

bitstamp ali kraken

Kraken je ustanovil Jesse Powell v ZDA, San Francisco, Kalifornija. Ta človek je imel izkušnje z osebnim obiskom pisarn Mt. Gox na Japonskem in je bil presenečen in presenečen nad tem, kar je tam videl. Razburil je od navdušenja. 

Kraken je bil ustvarjen posebej za izmenjavo, v katero lahko uporabniki zaupajo. Powell je verjel v preglednost in iskal je njegove uporabnike, da bi lahko videli, kako Kraken deluje / deluje, in kar je najpomembneje, da ve, da je njihov denar tam varen. Bil je pameten, saj je že od prvega trenutka predvideval pomembnost uporabniške izkušnje.

Ena od poštenih točk podjetja Kraken je njegovo trdno partnerstvo z velikimi finančnimi institucijami v Evropi in Aziji ter nakup drugih kripto podjetij, kot sta CryptoWatch in Glidera. Leta 2016 je Kraken kupil borze s tremi kovanci: Coinsetter, Cavirtex in CleverCoin. Nakup Coinsetter in Cavirtex je podjetju Kraken pomagal rasti v Severni Ameriki, CleverCoin pa ga je še okrepil v Evropi.

Ta zgoraj omenjena dejanja so Krakenu omogočila, da zraste dolge roke, ki lahko prečkajo svetovne oceane, tako kot ogromna morska pošast.

Kot lahko uganite, sta Bitstamp in Kraken trenutno dve pionirji in najpomembnejši zaupanja vredni borzi v svetu kriptovalut. Če pa to še ni dovolj, da se lahko odločite, preučujemo nekatere posebne razlike in elemente, ki so jim skupni. Pojdimo!

Fiat valute

Verjetno je glavno dejstvo, ki ga želite vedeti o kateri koli kripto izmenjavi, ali lahko trgujete s fiat valutami ali ne.

OPOMBA: fiat valuta je vsaka valuta, ki jo podpira država. So zakonite valute držav. Primeri fiat valut so ameriški dolar, japonski jen, evro v EU itd. 

To je prvi skupni element med Bitstampom in Krakenom. Oba vam dajeta možnost zamenjave fiat valute za kovance. To je najbolje, da trgovci in vlagatelji, zlasti začetniki, kupujejo in prodajajo kovance v svojih lokalnih valutah. 

Upoštevajte, da Bitstamp ponuja le USD in evre, Kraken pa ponuja večje število fiat-možnosti, kot so USD, kanadski dolar, jen, evro in celo funt. Verjamemo, da če razumete in se pravilno odločite v tem pogledu, lahko spremenite svojo igro in bi lahko bili odlično izhodišče. 

Pristojbine 

Pristojbine se razlikujejo med valutami, lokacijo osebe in kovanci, ki jih želite zamenjati. Na splošno bodo pristojbine, ki jih zaračunava Kraken, nekoliko višje od tistih, ki jih plačuje Bitstamp. Bitstamp se drži običajnega zneska za vse posle do 20.000 USD, medtem ko Kraken kupcem zaračuna 0,16%, prodajalcem pa 0,26% na trgovanje. Tudi Krakenove odstopnine je treba upoštevati, vendar so zelo razumne, med najboljšimi na trgu.

Glej tudi: Kako prenesti Bitcoin iz Coinbase v Kraken

Ponudba kovancev

Bitstamp ponuja manjše število kovancev, vključno z Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Ethereum in Ripple.

Kraken na svoji borzi ponuja skoraj 17 kovancev, med njimi Bitcoin, Bitcoin Cash, Litecoin, Melon, Dogecoin, Ripple, Monero, Ethereum in še veliko več. 

Aplikacije

Bitstamp in Kraken imata aplikacije, ki strankam omogočajo nakup / prodajo kriptovalut, preverjanje njihovih najnovejših cen, dostop do najnovejših informacij in še več.

To je dobra novica, saj obe borzi ponujata trgovanje z mobilnimi aplikacijami.

Kraken lahko uporabljate samo v iOS, lahko pa Bitstamp v iOS in Android. Aplikacija Bitstamp ima boljši sloves, saj je Krakenova aplikacija včasih napačna in nezanesljiva, celo grozljiva.

Vedeli boste lahko, s katerimi valutami lahko trgujete, katere vrste poslov lahko opravljate in katere naprave lahko enostavno uporabljate s temi aplikacijami!

Vmesnik

No, to je vidik, ki bi lahko bil resnično subjektiven na visoki ravni, vendar vam bomo dali najboljši možen pregled, tako da se boste lahko odločili, kateri vam najbolj ustreza, saj upoštevate pomembna dejstva kot svoj čas, navigacijo po strani in druge stvari, da bi optimizirali svoja menjalna dejanja.

OPOMBA: Uporabniški vmesnik za obe platformi je precej preprost in gladek, a ker oba nista zasnovana tako, da upoštevata začetnike, je včasih lahko nekaj zmedenih elementov.

Bitstamp vmesnik:

bitstamp vmesnik

Kraken vmesnik:

kraken vmesnik

Bitstamp bolje opravlja svoje stranke tako, da strankam zagotavlja najnovejše informacije o valutah. Čisto našteva kovance in ponuja obsežno trgovsko stran. Kraken ima na strani za trgovanje preveč stvari z grafikoni, količinami in statističnimi orodji, ki so idealna za napredne trgovce. Vlagatelji lahko izbirajo bodisi, ker jih teh strani ne bi zanimalo vsak dan. Resnično se prikaže na vaši ravni in željah.

Ko gre za vmesnik, potem ko izberete platformo, ki jo želite uporabiti, je najboljši nasvet, da se čim bolj seznanite z vmesnikom in si ga prilagodite, čeprav če izberete eno platformo, Manjkale bodo pozitivne lastnosti drugega. Imejte to v mislih! Od obeh se je mogoče naučiti čudovitih stvari!

Kateri je varnejši – Bitstamp ali Kraken?

Bitstamp je bil leta 2015 enkrat vdrl in je od takrat podvojil svojo varnost. Čeprav nobena stranka ni izgubila kovancev, so varnostni protokoli spletnega mesta dvignili nekaj obrvi, saj to vpliva na njihovo verodostojnost. Več o varnosti Bitstampa lahko preberete tukaj.

Torej, želimo biti iskreni, kakršni smo lahko, ko gre za varnost. Kraken ga je ubijal prek Bitstampa, saj še nikoli ni bil vdran. Večino kriptovalut hranijo brez povezave. Kraken je zelo varen in uporablja dvofaktorsko preverjanje pristnosti, da varuje račune in kovance. 

Bitstamp vs Kraken: Velikost

Poglejmo velikost teh borz kriptovalut, tako da si ogledamo nekatere številke, zlasti njihov 24-urni obseg trgovanja. Obseg trgovanja na borzi je skupna količina kriptovalut, ki se kupi in proda v enem samem dnevu. Običajno je zapisan kot znesek v ameriških dolarjih. Spodaj so navedeni obsegi trgovanja za Bitstamp in Kraken dne 18.4.18;

Kraken: 184.509.912 USD

Bitstamp: 134.724.737 USD

Ali je pomembno razumeti, kako se te številke primerjajo s preostalim trgom? Seveda:

Obseg 24-urnega trgovanja na vseh borzah, navedenih na coinmarketcap.com, je 18.4.18 znašal več kot 18 milijard USD. Tako Kraken dobi približno 9%, Bitstamp pa približno 6% trga. Kraken je ocenjen kot 12. največja borza na trgu, Bitstamp pa na 14. mestu. To je ogromno.

Toda velikost pri izbiri kripto menjalnice ni tako pomembna, temveč valute, ki jih borza ponuja, zato tega ne smemo nikoli pozabiti. 

Torej, Kraken je večji, vendar ne veliko. Lahko bi rekli, če je Kraken Coca Cola, potem je Bitstamp Pepsi!

Končne pripombe

Kraken vs Bitstamp sta mednarodni platformi z veliko zadovoljnimi in zvestimi uporabniki po vsem svetu. 

Bitstamp je zelo varna, usmerjena k strankam platforma. Želi, da ji uporabniki zaupajo enako kot svoji banki. Njegove pristojbine so nizke, zato je primeren kraj za začetek trgovanja (še posebej, če živite v EU). Za začetnike so funkcije Bitstampa verjetno lažje uporabljati kot Krakenove. Vendar pa obstajajo govori o tem, da Bitstampsovo trgovanje s finančnim vzvodom (ki ni za tiste s srcem) v pripravi. Kdaj se to uresniči, bomo izvedeli dovolj kmalu. 

Kraken ponuja skoraj neverjetne provizije in izbiro kovancev. Ima dovolj trgovskih funkcij, da zainteresira uporabnike vseh ravni izkušenj. Če ste začetnik in se hitro učite, je Kraken primeren kraj za začetek drobljenja. Da ne omenjam, da ima Kraken za svoje stranke precej neverjetne varnosti.

Svet kripto izmenjav se hitro spreminja. Platforme bodo prihajale in odhajale, vendar se zdi, da sta tu dve, da ostaneta. 

Vaša izbira in vaša odločitev: Bitstamp vs Kraken, ki je vaš najljubši? 

Ste se naučili razlikovati Bitstamp od Kraken in, kar je najpomembneje, ste pripravljeni izbrati enega? 

Sporočite nam, kaj mislite v komentarjih!

Komaj čakam da se slišimo.

Glej tudi: Bitstamp VS Coinbase

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me