Cryptobridge Review 2021: beste nieuwe gedecentraliseerde uitwisseling (DEX)?

Het idee van een gedecentraliseerde uitwisseling is essentieel. Cryptocurrency-exchanges hebben immers veel kwetsbaarheden. Meer dan een tiende van de Bitcoin in de wereld wordt gestolen. Een groot deel daarvan komt van gehackte crypto-uitwisselingen, hacks en oplichting. Er zijn echter enkele DEX die een goede optie kunnen zijn, en dat is wat we zullen ontdekken in deze Cryptobridge-recensie.

UPDATE: DisclaimerCryptoBridge is afgesloten en heeft al zijn services per 15 december 2019 beëindigd.  DEX’s zijn erg belangrijk in de cryptocurrency-handel. Deze bedrijven doen een beroep op gebruikers die altcoins willen verhandelen zonder het risico te lopen deze te verliezen aan partijen buiten het platform. Ze krijgen weer vertrouwen en dit kan betekenen dat transacties veiliger zijn. Cryptobridge kwam in 2017 op een missie om deze kwestie op te lossen. Hun gebruikers wisselden rechtstreeks met elkaar en hoefden niet te vertrouwen op een centrale arbiter. Om hun transacties te verifiëren en uit te betalen, hoefden ze alleen maar op elkaar te vertrouwen. Cryptobridge noemde dit een ‘betrouwbare ‘operatie. In oktober hebben ze echter KYC-vereisten toegevoegd aan elke gebruiker. Daarvoor hadden ze alleen een gebruikersnaam en wachtwoord nodig. Deze stap heeft hen veel kritiek opgeleverd, ook al hebben de meeste populaire beurzen KYC in de regel. Voor deze beoordeling zullen we onderzoeken hoe de beurs het doet in 2020. Voor nieuwe handelaren lijkt het misschien een frisse nieuwe intrede in de wereld van gedecentraliseerde beurzen. Het zou een uitstekende kanshebber kunnen zijn, maar het heeft wel wat tegenslagen. Laten we voorlopig de functionaliteit bekijken voordat we verder gaan.

Is Cryptobridge een veilige uitwisseling?

Recente voorbeelden van gedecentraliseerde uitwisselingen (DEX) zijn onder meer Changelly, een van de meest populaire. Andere bekende namen zijn Open Ledger, Waves, Stellar, Bisq, Barter en BitShares. De lijst groeit jaarlijks. Cryptobridge verschilt niet veel van hen als het gaat om hoe het werkt. De gebruikersinterface is behoorlijk. Omdat ze ervoor kozen om KYC-beleid (Know-Your-Customer) op te nemen, wordt u daaraan herinnerd op hun homepage. We komen later in deze Cryptobridge-recensie op dit onderwerp terug. Nieuwe gebruikers zullen tegenkomen wat u in de onderstaande afbeelding ziet. U kunt een account met een bin-bestand aanmaken om vanaf uw flashdrive te gebruiken. Gebruikers kunnen ook een gewoon online cloudaccount maken, waarvan ze beweren dat het minder veilig is: het account doet ook dienst als portemonnee.

Cryptobridge recensie

U kunt op de website ook toegang krijgen tot het herstellen en een back-up van uw account maken. Dit is handig in het geval van volledig wachtwoordverlies.

We zouden kunnen stellen dat de website beveiliging serieus neemt, en daar kunnen gebruikers van profiteren. Op het eerste gezicht heeft het bedrijf een veilige beurs. Op voorwaarde dat u zich houdt aan hun KYC-voorschriften bij het opnemen en storten, heeft u ook toegang tot een solide ondersteuningslijn. Het bedrijf is ook vrij openbaar: u kunt er gemakkelijk bijgewerkte informatie, tutorials en handleidingen over vinden.

Hoe werkt Cryptobridge?

De BitShares Exchange en Platform

Cryptobridge draait op het blockchain-netwerk dat is gemaakt door het bedrijf BitShares. Ze zijn een toonaangevende gedecentraliseerde beurs in Denemarken. Je zou ook kunnen zeggen dat ze pioniers zijn op het gebied van blockchain-technologie. De Cryptobridge-uitwisseling draait bovenop het Graphene blockchain-systeem. Het bedrijf beweert dat het meer dan 100.000 transacties per seconde verwerkt. BitShares is eigenaar van Graphene en op hun beurt werken Cryptobridge-accounts ook op de BitShares-uitwisseling. Andere DEX’en zoals OpenLedger gebruiken ook grafeen voor hun uitwisselingen. BitShares is momenteel een populairdere optie dan Cryptobridge. Het verschil tussen hen is wat Cryptobridge vroeger aanbood: volledig gedecentraliseerde handel. Wanneer u crypto uitwisselt op Cryptobridge, heeft u alleen toegang tot uw geld. Jij bent tenslotte de enige persoon die de sleutels heeft waarmee de blockchain-transacties werken. In zekere zin bent u de toegangspoort, en hetzelfde gebeurt met degenen die met u handelen. Transactiekosten zijn momenteel 0,09%, een magere en aantrekkelijke vergoeding. Ze hebben het deze maand verlaagd van 0,2%.

Uw account instellen

Nadat u uw account heeft ingesteld, komt u in het dashboard. Hier bladert u door uw activa, uw activiteiten en openstaande bestellingen. De Trade-sectie is waar de uitwisseling plaatsvindt. U kunt het relatief gemakkelijk aanpassen. Het kan een beetje lastig zijn om later een aantal functies te wijzigen. Het duurt even voordat de website deze sectie laadt. U kunt een desktopclient downloaden voor betere prestaties. De sectie Verdienen toont het verwijzingsprogramma voor Cryptobridge-gebruikers. Dit programma werd actief op 15 mei en eindigde op 15 augustus. Op de website staat dat ze het op veler verzoek zouden verlengen. Geïnteresseerde gebruikers zullen opmerken dat er een banner bovenaan de homepagina staat waarin verwijzingslinks worden geadverteerd.

Cryptobridge Review: hoe werkt het

De kenmerken van de uitwisseling zijn de industriestandaard. Het platform heeft geen noemenswaardige gebreken in de gebruikersinterface. De uitwisseling kan echter soms wat traag verlopen. Het zal waarschijnlijk meer dan één sessie duren voordat een gebruiker eraan gewend is. Andere uitwisselingen bieden een meer gestroomlijnde ervaring.

BridgeCoin

Als je een account opent op Cryptobridge, kom je ook BridgeCoin tegen. Het eerste dat u moet weten, is dat deze munt gebruikers een echt aandeel in het bedrijf kan geven. Houders van BridgeCoin krijgen vijftig procent van de inkomsten uit handelsvergoedingen.

U krijgt geen BridgeCoin wanneer u een account opent, maar u kunt er een aantal aanschaffen op de Cryptobridge-uitwisseling. U ontvangt beloningen door het platform een ​​bepaalde tijd te gebruiken. Het bedrijf heeft een uitzetperiode waarin twee keer per maand betalingen worden gedaan.

BridgeCoin

Cryptobridge neemt uw inzetgrootte (het totaal van BridgeCoins dat u besluit in te zetten) en vermenigvuldigt dat aantal met 50% van de marktafnemersvergoedingen. Ze bieden ook bonussen om gebruikers aan te moedigen op het platform te blijven: 20% bonus voor één maand, 50% voor zes maanden en 100% voor een jaar.

Als een manier om waardering voor zijn gebruikers te tonen, biedt Cryptobridge gebruikers ook de kans om na het tweede jaar een bonus van 200% te behalen. Ze kunnen blijven inzetten totdat ze een bonus van 300% hebben bereikt.

Dit jaar bracht Cryptobridge een rapport uit over hun 45e uitbetaling, die op 1 en 15 september uitkwam. Volgens het rapport betaalden ze 0,13658797 in BTC, wat neerkomt op ongeveer $ 1.200. Ze zeggen dat momenteel meer dan 70% van het totale aanbod van BridgeCoin is ingezet.

Cryptobridge-ID-vereisten (KYC)

Cryptobridge ligt onlangs onder vuur vanwege de goedkeuring van een KYC-beleid. Zoals we eerder vermeldden, staat KYC voor Know-Your-Customer, en het betekent dat gebruikers nu een ID moeten opgeven om het platform te gebruiken. Het bedrijf maakte in oktober het nieuws van deze beleidswijziging bekend en kreeg snel terugslag van zijn gebruikersbasis.

Gedecentraliseerde beurzen bieden allemaal de mogelijkheid van meer privacy en anonimiteit bij het handelen. Cryptobridge beweert nog een stap verder te gaan door tussenpersonen te elimineren, maar hun nieuwe KYC-beleid is in tegenspraak met hun missie.

Ze hebben momenteel een KYC-sectie in hun FAQ. Daar stellen ze dat een paspoort of rijbewijs de eerste documenten zijn die ze in overweging zullen nemen voor accountverificatie. Ze hebben ook een sofinummer nodig voor Amerikaanse aanvragers. Gebruikers uit andere landen geven meestal hun paspoort af, maar er zijn klachten over mislukte verificaties.

CryptoBridge-vereisten

Zoals je kunt zien in de afbeelding hierboven (afkomstig van hun website), heeft Cryptobridge een KYC-beleid ingevoerd om te voldoen aan de 5e EU-antiwitwasrichtlijn. Deze bijgewerkte wet werd vorig jaar juni van kracht. In een blogpost van deze maand beweert het bedrijf dat ze beschuldigingen van witwaspraktijken wilden voorkomen.

Ze beweren ook dat cryptocurrency-uitwisselingen in het algemeen aan deze voorschriften moeten voldoen om het stigma te overwinnen. Deze verklaring doet gebruikers zich echter afvragen: wat is er gebeurd met het idee van een volledig gedecentraliseerde uitwisseling?

In theorie is de Cryptobridge-uitwisseling nog steeds gedecentraliseerd, maar de uitwisseling is nu niet anoniem. Anonimiteit en privacy zijn twee kenmerken die in de eerste plaats veel gebruikers naar de deur hebben gebracht. 

Veel van die gebruikers voelen zich nu opgelicht. Andere Cryptobridge-recensies meldden een afname van het aantal actieve gebruikers na deze beslissing.

Hoe u uw identiteit kunt verifiëren op Cryptobridge

Op dit moment zullen gebruikers moeten beslissen dat het verstrekken van hun persoonlijke informatie iets is waar ze zich prettig bij voelen. Dit is misschien niet zo erg. Veel andere uitwisselingen (gecentraliseerd of niet) vereisen dat gebruikers een of andere vorm van ID opgeven om te handelen.

Het belangrijkste probleem met de KYC van Cryptobridge was dat de maatregel als een totale verrassing kwam; ze hebben het geïmplementeerd zonder enige voorafgaande kennisgeving. Cryptobridge beweert dat gebruikersverificatie het netwerk veiliger maakt: ID-beperkingen dienen als goede hulpmiddelen om echte criminelen af ​​te leiden. Dit is misschien waar, maar het betekent niet dat Cryptobridge zijn gebruikers tegen deze criminelen zal beschermen.

Als je hun backtracking vreemd vindt maar toch besluit om een ​​ID op te geven, moet je dit doen via het Fractal-platform. Dit bedrijf heeft de gebruikersgegevens van Cryptobridge en het bedrijf beweert dat ze alle noodzakelijke voorschriften naleven om de informatie van hun gebruikers te beschermen.

Cryptobridge die identiteit verifieert

U moet ook een fysiek adres opgeven. Dan moet u een document uploaden als bewijs van adres. De opties zijn hetzelfde, of u nu in de VS woont of niet.

Sociale media en Discord Server

Cryptobridge heeft een actieve aanwezigheid op sociale media. Twitter is hun belangrijkste uitlaatklep, maar ze houden ook een blog bij die elke week wordt bijgewerkt. Gebruikers die BridgeCoin inzetten, willen misschien aandacht besteden aan deze blog.

In hun meest recente post, gepubliceerd op 29 oktober, stellen ze dat ze van plan zijn hun verwijzingsprogramma terug te halen. Ze willen 10 $ per gegenereerd BTC-volume bieden, een uitstekende commissie voor potentiële gebruikers. Ze herhaalden ook de snelheid van hun platform: honderdduizend transacties per seconde, met een gemiddelde bevestigingstijd van slechts drie seconden.

Gebruikers die beter geïnformeerd willen worden, kunnen ook kijken op de Cryptobridge Discord-server. Je hebt er toegang toe via een verwijzingslink van iemand die al binnen is, wat niet moeilijk te vinden is.

Cryptobridge sociale media

De Cryptobridge Discord is erg actief en biedt tonnen hashtags om gebruikers op weg te helpen. De handige link-tag die u in het linkermenu (op de afbeelding hierboven) kunt zien, bevat veel tutorials en handleidingen die u kunt gebruiken om BitShares, BridgeCoin en handelen binnen het Cryptobridge-platform te begrijpen.

Sommige gebruikers wantrouwen het platform vanwege het gebrek aan voorkennis. Er zijn geen officiële accounts achter Cryptobridge en er is geen informatie over hun team op hun officiële website. Twitter, Reddit en Discord zijn hun meest actieve sociale mediaplatforms. Het bedrijf doet zijn officiële aankondigingen via deze media, maar ze gebruiken altijd gebruikersnamen.

Cryptobridge Review: conclusie

Cryptobridge heeft momenteel veel te bieden, maar ze zullen de weerslag van de KYC moeten doorstaan. Veel gebruikers hebben hun account niet kunnen verifiëren en gaan uit protest naar sociale media. Het bedrijf pakt de problemen niet direct aan, maar houdt wel betrouwbare ondersteuningskanalen bij de hand.

Sommige gebruikers verdedigen ze: ze beweren dat ze geen problemen hebben gehad met het platform, alleen met andere gebruikers. De ID is slechts een kleine prijs voor een uitwisseling die nog veel decentralisatie biedt.

Je zult ook een groot aantal Cryptobridge-recensies en social media-berichten vinden die ze volledig verloochenen. Voor deze gebruikers betekent KYC dat de centrale op weg is naar de uiteindelijke centralisatie.

Als het bedrijf zijn naam wil opschonen, moeten ze hun gebruikers nog beter ondersteunen en naar hun basis luisteren voordat ze andere beslissingen nemen over beveiliging en ID. Ze zullen ook hun platform moeten blijven updaten en handelskeuzes, stortingen en opnames moeten verbeteren.

Laten we deze beoordeling afsluiten door op te merken dat het platform een ​​redelijk goede staat van dienst heeft op het gebied van handel. Hun programma’s lijken allemaal legitiem. BridgeCoin daalt momenteel in prijs, maar is nog steeds relatief stabiel. De beurs heeft vanaf vandaag een totaal handelsvolume van ongeveer $ 148.000.

Bezoek de site

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me