itBit Review 2021: eerste gereguleerde Bitcoin Exchange geanalyseerd

Sommige cryptocurrency-uitwisselingen zijn gateways tussen de fiat-valuta’s van de wereld en de wereld van cryptocurrencies, terwijl andere alleen plaatsen zijn waar u het ene crypto-token voor het andere kunt ruilen. Sommige exchanges zijn grote sites die bijna iedereen kent, zoals Binance, Coinbase of Kraken. Anderen zijn weinig bekend buiten hun eigen territorium. Sommige zijn beginnersvriendelijk, terwijl andere zelfs voor doorgewinterde handelaren ontmoedigend kunnen lijken. Een van de namen die u misschien bent tegengekomen tijdens het lezen over cryptohandel, is itBit. Dit artikel is een itBit recensie voor 2020, dus lees verder om erachter te komen of ItBit iets voor jou is.

itbit recensie

Wat is itBit?

Met hoofdkantoor in New York en een internationaal kantoor in Singapore, itBit-uitwisseling gelanceerd in 2013 als een makelaarsdienst waarmee gebruikers Bitcoin kunnen kopen met fiat-valuta. In 2015 kregen ze een charter van het New York State Department of Financial Services, waarmee ze de eerste gereguleerde Bitcoin Exchange in de VS waren. ItBit is nu volledig gereguleerd als bank in de staat New York, waardoor ze in alle 50 staten wisseldiensten kunnen aanbieden. Niet veel beurzen kunnen dit bieden.

Is itBit legitiem?

ItBit was de eerste gereguleerde cryptocurrency-exchange in de VS en staat momenteel onder volledige regulering als bank in de staat New York. Dus ItBit is zo legitiem als je kunt krijgen.

Voor wie is het Bit?

Als je de ItBit-website bezoekt, vermelden ze herhaaldelijk hun belangrijkste doel: instellingen en actieve cryptocurrency-handelaren. Met ItBit kunt u Bitcoin zowel via hun uitwisseling als via een OTC-balie kopen, maar OTC-aankopen beginnen bij 100.000 USD. Dus als u op zoek bent naar grote hoeveelheden Bitcoin, dan is ItBit zeker een goede optie voor u. Maar als u gewoon een paar dollar aan Bitcoin wilt kopen, een altcoin wilt kopen of crypto-token wilt verhandelen, dan kunt u het beste ergens anders kijken..

Wat biedt itBit?

ItBit biedt handelaren verschillende functies om hun transacties snel en veilig te maken. Geen enkele ItBit-recensie kan compleet zijn zonder een kijkje te nemen naar enkele van de belangrijkste, dus hier gaan we:

itBit API:

ItBit biedt verschillende API’s om hun marktgegevens voor cryptovaluta te integreren in uw handels- of investeringsprogramma’s.

Ze bieden FIX (Financial Information eXchange) aan. De FIX API is gericht op instellingen en hoogfrequente handelaren. FIX biedt oplossingen voor instellingen, algoritmische handelaren en actieve handelaren.

Er is ook de REST API. REST is een op HTTP gebaseerde API die volledige handelsfunctionaliteit biedt voor algoritmische handel of algoritmische marktanalyse. Dit is een openbare API voor het ophalen van marktgegevens van de beurs en er is geen authenticatie vereist.

Ten slotte is er de Market Data API, een REST API die wordt gebruikt om toegang te krijgen tot de orderboeken, prijsgegevens en handelsgegevens van ItBit. Dit is ook een openbare API voor het ophalen van marktgegevens van de beurs en er is geen authenticatie vereist.

itBit-munten

Muntselectie op ItBit is zeer beperkt. ItBit is niet gelanceerd als een crypto-uitwisseling; het is een makelaarsdienst waarmee u Bitcoin kunt kopen, dus het was nooit de bedoeling om een ​​brede selectie altcoins aan te bieden.

Op de uitwisseling van ItBit kunt u Bitcoin (XBT) kopen met Amerikaanse dollars (USD), Euro (EUR) en Singaporese dollars (SGD). OTC Bitcoin-aankopen kunnen worden gedaan met ETH, BCH, LTC, XLM, PAX, BUSD, PAXG en USDT.

OTC-handelsdesk

ItBit biedt een over-the-counter trading desk voor het kopen van Bitcoin met fiat-valuta’s en enkele andere cryptocurrencies. Transacties zijn over het algemeen snel; de meeste zijn binnen een dag geregeld. Er zijn vaste transactiekosten en geen opnamekosten. Houd er echter rekening mee dat de minimale transactie op de OTC-balie 100.000 USD is.

FDIC-verzekering

FDIC betekent dat alle accounts zijn verzekerd tot $ 250.000. ItBit heeft zich tot het uiterste ingespannen om investeerders en handelaren te bewaken en te beschermen, waarbij problemen werden aangepakt die risico’s voor de beurs opleveren. Dit komt niet zo vaak voor in het crypto-ecosysteem en petje af voor ItBit voor hun preventieve maatregelen. Dat gezegd hebbende, hoewel een verzekering van 250.000 USD als veel klinkt voor de beginnende traders met een laag volume, moeten we in gedachten houden dat dit niet het doel van ItBit is. Voor bedrijven en handelaren die voor miljoenen dollars aan Bitcoin op ItBit kunnen hebben, is het verzekerde bedrag helemaal niet zo indrukwekkend.

Veiligheid

ItBit is erg belangrijk in beveiliging. Vanaf het moment dat u een account aanmaakt, wordt u gevraagd om 2FA (tweefactorauthenticatie) in te schakelen. Hoewel dit niet ongebruikelijk is bij crypto-uitwisselingen, gaat ItBit een beetje verder omdat de beveiligingsprotocollen alle sectoren van de uitwisseling bestrijken. ItBit maakt gebruik van meerdere beveiligingslagen en probeert de norm te stellen voor de veiligste uitwisseling in de branche. Ze beweren het handelsplatform te beschermen tegen DDoS-aanvallen met behulp van het SSL-protocol, 2FA en volledige codering.

ItBit beschermt 100% van de crypto-activa van zijn klanten door beveiligde offline portefeuilles voor koude opslag te gebruiken. Het personeel moet voldoen aan verplichte achtergrondcontroles en compliance-training.

Regulatie

Toen ItBit in 2015 een charter ontving van de NYSDFS (New York State Department of Financial Services), werd het de eerste gereguleerde crypto-exchange in de Verenigde Staten. ItBit is volledig gereguleerd als bank in New York en hierdoor kunnen ze hun diensten aanbieden in alle 50 staten.

Als er één gevolg is van regelgeving dat door sommige handelaren als een nadeel kan worden beschouwd, is dat u anonieme handel op ItBit kunt vergeten. KYC is verplicht en gedetailleerder dan op andere beurzen. Gebruikers moeten identificatie en bewijs van verblijf kunnen overleggen. Het is ook langzamer dan andere beurzen … KYC-verificatie duurt ongeveer een week en u kunt geen aankopen of transacties doen totdat deze is voltooid.

Vergoedingen

itbit handelskosten

Het storten van fiat-valuta op ItBit is aan de dure kant. Het storten van USD op uw rekening brengt de volgende kosten met zich mee; binnenlandse overschrijvingen kosten $ 10 + makelaarskosten (indien van toepassing), internationale overschrijving kost $ 25 + makelaarskosten (indien van toepassing).

De opnamekosten voor ItBit zijn als volgt: ACH-overboekingen (tot en met $ 3.000) zijn gratis, binnenlandse overboekingen (meer dan $ 3.000) kosten $ 20 + makelaarskosten (indien van toepassing). Internationale overschrijvingen zijn $ 40 + makelaarskosten (indien van toepassing).

Handelsvergoedingen hebben een eenvoudige structuur: de taker fee is 0,35% en de maker fee is 0,03%. Er zijn speciale vergoedingen beschikbaar, maar u moet meer dan 25 BTC verhandelen om in aanmerking te komen. Dit is een van de redenen waarom ItBit beter geschikt is voor instellingen en andere grootschalige handelaren.

Hoe zit het met alternatieven voor itBit?

Deze ItBit-recensie heeft erop gewezen dat handelaren met een hoog volume echt kunnen profiteren van de functies van ItBit. Maar het is zeker niet voor iedereen weggelegd. Als u slechts een paar dollar aan Bitcoin wilt kopen, wilt beginnen met handelen in cryptocurrency, EOS, ADA of een andere altcoin wilt kopen of als u gewoon anoniem wilt blijven (en veel houders van grote hoeveelheden Bitcoin wil je zeker onopvallend blijven), dan wil je ergens anders kijken.

Coinbase, Stormgain en Kraken zijn goede startpunten voor beginners die hun eerste tokens willen kopen. De eerste twee bieden een aantal leuke video’s en handleidingen die de basisprincipes van cryptohandel leren. Als je een grotere selectie tokens wilt en toch een gebruikersinterface hebt die niet al te intimiderend is, dan is Binance een goede keuze. Voor degenen die onopvallend willen blijven, stelt Coinswitch je in staat om crypto te kopen en te verhandelen zonder zelfs maar een account aan te maken op een beurs.

itBit Review: conclusie

ItBit wordt beschouwd als een van de beste cryptocurrency-uitwisselingen. En na het lezen van deze itBit-recensie kun je zien dat hun reputatie zeker verdiend is. Zowel de uitwisseling als de OTC-desk van ItBit zijn gebruiksvriendelijke, snelle, veilige en betrouwbare platforms voor het kopen van Bitcoin. Dat gezegd hebbende, mogen we niet vergeten dat ItBit niet gericht is op incidentele of laag-volume, laagfrequente handelaren. Als u gewoon een paar honderd dollar wilt investeren in cryptocurrency-handel, dan wilt u zeker naar een alternatief kijken. Maar als u op zoek bent naar het kopen of verkopen van meerdere miljoenen dollars aan BTC, laat me u allereerst feliciteren. Ten tweede, laat me u vertellen dat ItBit een prima keuze is voor uw transactie.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me