Jaxx VS Exodus 2021: [Vergelijkingsgids en beoordelingen voor muntenportefeuilles]

Zoals er veel cryptocurrencies zijn, zijn er ook veel cryptocurrency wallets. Hardware of software, desktop of mobiel, enkele valuta of meerdere valuta, er is veel om uit te kiezen. Als je wat onderzoek doet naar de beste crypto-portemonnee, behoren Jaxx en Exodus consequent tot de top. Maar wat is het verschil tussen hen??

Wie zou er als beste uit de bus komen in een gevecht tussen Jaxx en Exodus? Lees verder voor een volledige vergelijkingsgids en beoordeling van elke munt.

Vergelijkingstabel Jaxx vs Exodus

JaxxExodus
Jaxx Exodus
Type: Desktop (Windows, macOS, Linux) Type: Desktop (Windows, macOS, Linux)
Cryptos vermeld: 90+ Cryptos vermeld: 100+
Hardware Wallet-ondersteuning: Nee Hardware Wallet-ondersteuning: Ja
Beginnersvriendelijke interface: Ja Beginnersvriendelijke interface: Ja
Mobiele app: Ja Mobiele app: Ja
Prijs: Vrij Prijs: Vrij
Bezoek Wallet Bezoek Wallet

Grootste verschil

Het belangrijkste verschil tussen hen is dat Exodus de Trezor-hardwareportefeuille ondersteunt. Jaxx heeft op dat moment geen ondersteuning voor hardwareportefeuilles, hoewel ze beweren dat deze functie in de toekomst kan worden toegevoegd.

Beide portemonnees lijken in de meeste andere aspecten erg op elkaar.

Wat is Jaxx?

jaxx versus exodus

Jaxx is een softwareportefeuille met meerdere valuta’s die in 2014 is gemaakt door Anthony Diiorio, een van de medeoprichters van Ethereum blockchain.

Deze recensie zal zich eigenlijk richten op de Jaxx Liberty-portemonnee, de nieuwere versie die de oude Jaxx-portemonnee heeft vervangen, hoewel beide nog steeds bestaan.

Het is gratis te downloaden en te gebruiken en beschikbaar voor alle grote desktopplatforms: macOS, Windows (32- en 64-bits) en Linux (32- en 64-bits). Er zijn ook mobiele apps voor zowel Android als iOS. Het is ook beschikbaar als Chrome-browserextensie.

Kenmerken:

 • Gebruiksvriendelijke interface: zowel desktop- als mobiele apps hebben een eenvoudige, overzichtelijke interface waarmee gebruikers hun saldo (zowel algemeen als voor elke munt), transactiegeschiedenis en andere relevante informatie kunnen zien.
 • Meerdere valuta’s ondersteund: momenteel ondersteunt Jaxx meer dan 90 cryptocurrencies, van de bekendste zoals Bitcoin, Litecoin en Ether tot een goede selectie altcoins.
 • Cross-device linken: de Jaxx Liberty wallet is beschikbaar voor alle grote platforms, zowel desktop als mobiel. Dit betekent dat je de wallet op meerdere apparaten tegelijk kunt installeren. Met Jaxx kun je al je apparaten aan elkaar koppelen, wat betekent dat je toegang hebt tot je accounts vanaf je computer, tablet of smartphone.
 • Ingebouwde crypto-uitwisseling: Jaxx Liberty gebruikt de Changelly- en Shapeshift-API’s om een ​​ingebouwde uitwisseling aan te drijven waarmee je crypto-tokens kunt kopen, verkopen en uitwisselen.
 • Ingebouwde blokverkenner: Jaxx heeft een ingebouwde blokverkenner waarmee je transactie-informatie op de blockchain kunt zien zonder de app te verlaten.
 • Ingebouwde nieuwsverkenner: de nieuwsmodule van Jaxx Liberty levert dagelijks voorpaginanieuws over cryptocurrencies rechtstreeks in uw portemonnee.

Kosten voor Jaxx Liberty Wallet:

Jaxx is gratis te downloaden en te gebruiken en ze brengen geen transactiekosten in rekening. Natuurlijk zijn er transactiekosten elke keer dat u crypto naar een andere portemonnee verzendt.

Deze vergoeding is afhankelijk van het specifieke token dat u verzendt en hoe hoog de activiteit op dat moment op de blockchain is. Maar dit is een netwerkvergoeding, betaald aan de blockchain en niet aan Jaxx.

Over netwerkkosten, bij het verzenden van crypto naar een andere portemonnee, laat Jaxx u kiezen tussen “hoge”, “gemiddelde” of “lage” kosten. Als u hogere kosten betaalt, verloopt uw ​​transactie sneller, maar de andere twee opties zijn beschikbaar als u het niet erg vindt om te wachten.

Dus hoe verdient Jaxx geld? Ze brengen wel transactiekosten in rekening wanneer u een uitwisseling doet. Met andere woorden, wanneer ze de Changelly- of Shapeshift-API gebruiken om een ​​token in te ruilen voor een andere.

Jaxx-beveiliging

Geen enkele recensie over Jaxx kan compleet zijn zonder de fundamentele vraag te beantwoorden: “Is Jaxx Liberty Wallet veilig?”. Jaxx Liberty slaat uw privésleutels op uw apparaat op en niet op online servers.

En dat is een goede zaak, want het betekent dat alleen jij controle hebt over je sleutels, zelfs als hun website op enigerlei wijze gecompromitteerd is.

Het terugkrijgen van uw sleutels als uw apparaat is beschadigd, wordt bereikt via een seed-zin (wat een soort wachtwoord is) die u veilig moet bewaren.

Aan de andere kant is er geen ondersteuning voor 2FA, wat een extra beveiligingslaag mogelijk zou maken.

Jaxx Liberty recensie

Jaxx Liberty Wallet wordt vaak gerangschikt als een van de beste bitcoin-portemonnee-apps die er zijn. En het vinkt veel van de juiste vakjes aan; het is een portemonnee met meerdere valuta’s, wat betekent dat u uw computer of telefoon niet met honderden apps hoeft te laden als u veel tokens gaat verwerken.

Uw privésleutels worden offline veilig opgeslagen. Het heeft een ingebouwde crypto-uitwisseling, nieuwsfeed en blokverkenner, en het synchroniseert op al je verschillende apparaten.

Hoewel het veel te bieden heeft, zijn er twee problemen met betrekking tot beveiliging. Ten eerste heeft de Jaxx Liberty Wallet geen ondersteuning voor 2FA, en als je het zou hebben, zou dit een beetje extra beveiligingslaag toevoegen die altijd welkom is.

Maar de veiligste manier om uw cryptocurrency op te slaan, is verreweg een hardwareportefeuille, vooral als u grote bedragen verwerkt. De mogelijkheid om verbinding te maken met en te synchroniseren met een hardware wallet is een andere functie die ontbreekt in Jaxx.

Voordelen & Nadelen

Jaxx Pros

 • Makkelijk te gebruiken interface voor beginners
 • Portemonnee met meerdere valuta’s
 • Beschikbaar voor de meeste desktop- en mobiele platforms
 • Cross-device linken
 • Ingebouwde blokverkenner
 • Ingebouwde uitwisseling
 • Ingebouwde nieuwsfeed

Jaxx Cons

 • Geen 2FA
 • Geen ondersteuning voor hardwareportefeuilles

Bezoek Wallet

Wat is Exodus?

Jaxx versus Exodus

Net als het vorige item in deze recensie, is Exodus ook een softwareportefeuille met meerdere valuta’s. Het werd in 2015 gemaakt door JP Richardson en Daniel Castagnoli om een ​​gebruiksvriendelijke cryptocurrency-portemonnee te bieden die zelfs beginnende gebruikers probleemloos aankunnen.

Exodus is gratis te downloaden en te gebruiken en beschikbaar op de desktop voor Linux, Windows en macOS en mobiele apparaten met iOS en Android.

Kenmerken

 • Gebruiksvriendelijke interface: de ontwerpers van Exodus wilden een eenvoudige portemonnee bouwen die zelfs nieuwkomers in de cryptowereld gemakkelijk konden gebruiken. En dat is zeker gelukt. Hoewel er andere beginnersvriendelijke portemonnees zijn, komt Exodus als beste uit de bus vanwege de schone, eenvoudige gebruikersinterface
 • Meerdere valuta’s ondersteund: op het moment van schrijven ondersteunt Exodus meer dan 100 cryptocurrencies. Toptokens zoals Bitcoin, Litecoin, Ether of Ripple zijn een gegeven, maar je kunt er ook een aantal interessante altcoins in bewaren.
 • Ingebouwde crypto-uitwisseling: Jaxx Liberty gebruikt de Changelly- en Shapeshift-API’s om een ​​ingebouwde uitwisseling aan te drijven waarmee je crypto-tokens kunt kopen, verkopen en uitwisselen.
 • Koppeling tussen verschillende apparaten: als u Exodus op verschillende apparaten installeert (bijvoorbeeld uw laptop, smartphone en tablet), kunt u ze allemaal synchroniseren en toegang krijgen tot uw cryptovaluta vanaf elk apparaat.

Exodus vergoedingen:

Exodus is gratis te downloaden en te gebruiken en hoewel ze transactiekosten in rekening brengen bij het gebruik van hun ingebouwde centrale, moet u de netwerkkosten betalen elke keer dat u crypto naar een andere portemonnee verzendt..

In tegenstelling tot Jaxx laat Exodus je niet kiezen tussen ‘hoge’, ‘gemiddelde’ of ‘lage’ netwerkkosten, dus je kunt hoge kosten verwachten als je crypto verzendt op een moment dat de blockchain het erg druk heeft..

Exodus-beveiliging

Hier moeten we opnieuw de fundamentele vraag stellen: “Is Exodus veilig?”. Net als Jaxx slaat Exodus uw privésleutels op uw apparaat op en niet op online servers. Het terugkrijgen van uw sleutels als uw apparaat is beschadigd, wordt bereikt via een seed-zin (wat een soort wachtwoord is) die u veilig moet bewaren.

Net als Jaxx is er ook geen ondersteuning voor 2FA, wat een extra beveiligingslaag mogelijk zou maken. Een groot pluspunt voor Exodus op het gebied van beveiliging is dat het kan worden gecombineerd met een Trezor-hardwareportefeuille. Hardware wallets bieden het hoogste niveau van beveiliging voor het opslaan van crypto.

Als u grote bedragen gaat verwerken, moet u zeker overwegen om een ​​hardware wallet aan te schaffen. En als u een Trezor koopt, kunt u deze gemakkelijk combineren met Exodus.

Exodus recensie

Exodus behoort consequent tot de top van software cryptocurrency wallets, en daar is een goede reden voor. Ontworpen met het oog op gebruiksgemak, biedt het een van de schoonste, eenvoudigste gebruikersinterfaces die er zijn.

Koppeling tussen verschillende apparaten en ingebouwde uitwisselingsfunctionaliteit maken het goed voor handelaren die onderweg zijn of voor degenen die crypto-tokens gebruiken als echte valuta.

Hoewel het de extra beveiligingslaag mist die 2FA biedt, geeft de mogelijkheid om het te gebruiken in combinatie met een hardwareportemonnee het een voorsprong op sommige van zijn concurrenten.

Voordelen & Nadelen

Exodus Pros

 • Makkelijk te gebruiken interface voor beginners
 • Portemonnee met meerdere valuta’s
 • Beschikbaar voor de meeste desktop- en mobiele platforms
 • Cross-device linken
 • Ingebouwde uitwisseling

Exodus Cons

 • Geen 2FA
 • Geen ingebouwde blokverkenner
 • Geen ingebouwde nieuwsfeed

Bezoek Wallet

Jaxx vs Exodus: conclusie

Als je twee van de beste software vergelijkt, is crypto-wallets niet eenvoudig. Er is een reden waarom zowel Jaxx Liberty als Exodus consequent tot de beste behoren. Na het lezen van deze Jaxx vs Exodus-vergelijking, kun je zien dat beide portefeuilles zeer vergelijkbare functiesets hebben: het zijn portefeuilles met meerdere valuta’s, beschikbaar voor de meeste grote desktop- en mobiele besturingssystemen, zijn beginnersvriendelijk en hebben ingebouwde uitwisselingen.

Geen van beide ondersteunt 2FA. Jaxx biedt een ingebouwde blokverkenner en nieuwslezer. Exodus ondersteunt meer cryptocurrencies (hoewel niet veel) en heeft het voordeel dat het hardware wallets ondersteunt.

Als je een beginner bent en gewoon terloops in crypto stapt, dan zou je de nieuwslezer en blokverkenner van Jaxx kunnen waarderen. Maar als u veel crypto’s gaat verwerken of gewoon de extra beveiliging wilt die hardwareportefeuilles bieden, dan heeft Exodus het voordeel.

Als je op de hoogte wilt blijven van het nieuws over de Exodus-portemonnee, kun je tenslotte altijd naar hun website of sociale media gaan. Wat denk je? Welke van deze twee portemonnees past het beste bij jou? Geef uw mening in de reacties hieronder.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me