VeChain Review 2021 (VET) – Waanzinnig langetermijnpotentieel

Als het gaat om cryptocurrency en blockchain en het potentiële gebruik ervan, zijn veel ogen gericht op de financiële dienstverlening, een gebied dat tegen 2022 naar verwachting $ 26,5 biljoen zal bedragen, terwijl dit inderdaad een zeer lucratief gebied is voor blockchain en dapps om binnen te komen en volledig te ontwrichten, er is een andere bedrijfstak die ook langzaam de effecten voelt.

We hebben het natuurlijk over de supply chain en logistieke industrie van goederen en producten. Volgens de Wereldhandelsorganisatie (WTO) werd deze sector in 2018 geschat op $ 39,7 biljoen ($ 20,8 biljoen voor alle export; $ 18,8 biljoen voor alle import)! In het bijzonder is één project snel op deze gigantische markt gekomen en veroorzaakt het al zoveel ophef dat veel mensen en bedrijven beginnen te beseffen dat het enorme potentieel heeft. Dat project zou VeChain zijn.

Vechain-beoordeling

Dit ogenschijnlijk kleine project, gelanceerd in Singapore, heeft zich de afgelopen jaren snel uitgebreid en werkt samen met enkele van de grootste namen die de wereld voorzien van veel goederen en producten. In dit VeChain-overzichtsartikel wordt gekeken naar wat een dergelijke verstoring in de supply chain-sector veroorzaakt en waarom de blockchain andere use-cases heeft..

We zullen ook kijken naar zijn tokens, VET en Vtho, zijn bestuur, wat voor soort partners het heeft ondertekend, wat dit project zo uniek maakt dat veel industrieën er snel interesse in krijgen, waar het naartoe gaat, en de meeste belangrijker is of u wat beroepsonderwijs en -opleiding in uw portefeuille zou moeten hebben.

Wat is VeChain & Wat zijn de kenmerken??

VeChain is een blockchain als een servicebedrijf dat oplossingen voor supply chain management heeft voor ondernemingen. Het maakt gebruik van het Internet of Things (IoT) en blockchain-technologie om tools te ontwikkelen voor het volgen en bewijzen van authenticatie voor goederen en producten die worden verhandeld. Het probeert de miljarden dollars die elk jaar door vervalsing verloren gaan, te elimineren.

Om hierin te slagen, zullen alle goederen en producten worden getagd met hun eigen unieke code om door de blockchain te worden gevolgd, gedurende de hele reis en het hele leven. Dit betekent dat detailhandelaren, klanten, leveranciers, zo ongeveer iedereen zal kunnen weten waar, hoe en wanneer een goed is gemaakt, hoe het is vervoerd, wie of welke onderneming verantwoordelijk was, wanneer het op de bestemming is aangekomen, enz. In wezen alles op een volledig transparante manier. VeChain is echter veel meer dan alleen het helpen stroomlijnen van de supply chain.

De VeChainThor-blockchain kan ook om een ​​groot aantal andere redenen worden gebruikt. Net als Ethereum is de VeChainThor-blockchain specifiek gebouwd om ontwikkelaars en gebruikers in staat te stellen hun eigen dapps en ecosysteem erop te bouwen..

Bedrijven zoals Vulcanverse, een virtueel online spel dat zich afspeelt in het Romeins-Greco-tijdperk, Vimworld, een blockchain-aangedreven platform voor slimme verzamelobjecten (niet-vervangbare tokens of NFT’s), en ecosysteem en Jur, een legaal gedecentraliseerd platform dat bedrijven gemakkelijke toegang en transparante juridische geschillenbeslechting, onder andere, hebben de blockchain van VeChain gebruikt om hun ecosystemen op te bouwen.

VeChain werd voor het eerst gelanceerd in 2015 op het Ethereum-platform. Het oorspronkelijke teken was VEN. Op 30 juni 2018 veranderde het zichzelf echter in VeChainThor en verplaatste het zijn hele ecosysteem van Ethereum naar zijn eigen onafhankelijke blockchain. We zullen de tokenomics van VeChain hieronder bespreken, maar het moet vermeldenswaard zijn dat VEN een ERC20-token is en NIET compatibel is met VeChain’s nieuwe blockchain en vice versa (VET is VIP180). Daarom zullen gebruikers die VEN kopen en deze overbrengen naar VeChainThor’s mobiele portemonnee of Sync-adressen, deze verliezen!

VeChain Foundation

De VeChain Foundation, een non-profitorganisatie die is gevestigd in Singapore. Het werd opgericht in 2017 en is momenteel het bestuursorgaan dat toezicht houdt op het hele ecosysteem. Het streeft naar een betrouwbaar, kostenefficiënt ecosysteem waar informatie transparant en gemakkelijk beschikbaar is.

Bestuursmodel

VeChain is uniek. Terwijl zijn blockchain en statistieken zijn volledig transparant, het heeft een gecentraliseerd bestuurssysteem. Dit was opzettelijk. VeChain realiseerde zich dat zowel decentralisatie als centralisatie hun voor- en nadelen hebben. In hun eigen whitepaper 2.0:

“Hoewel decentralisatie de welbekende hoeksteen van blockchaintechnologie is, heeft het duidelijke gebreken die leiden tot inefficiëntie en een slechte capaciteit om snelle iteraties in zijn pure vorm uit te voeren. Wij zijn van mening dat schaalbaarheidsproblemen met betrekking tot blockchain niet verband houden met technische problemen, maar met consensuskwesties over governance.

Voortdurende updates en toevoegingen aan de kenmerken en functies van blockchain zijn een natuurlijk product van de evolutie van de technologie, de gebruiksscenario’s en de toepassingen ervan. “

VeChain bedacht een bestuursmodel dat diende om zeer flexibel en efficiënt te zijn bij het nemen van beslissingen. Dat wil echter niet zeggen dat er nooit ruimte voor verbetering was. Om hun bestuursmodel robuuster en effectiever en ook meer gedecentraliseerd te maken, publiceerden ze begin 2020 hun Whitepaper 2.0, die bepaalde veranderingen schetste. U kunt een beter beeld krijgen door de onderstaande tabel met bestuursmodellen te bekijken.

We zullen niet alles bespreken, maar hier is een klein overzicht.

Raad van bestuur

Het is het bestuursorgaan van de VeChain Foundation. Het wordt geselecteerd door Stakeholders met stemrecht. De stuurgroep stelt de kritische strategieën op en selecteert functionele commissievoorzitters om toezicht te houden op de operationele eenheden van de Stichting. Over ernstige kwesties die ernstige gevolgen kunnen hebben voor alle belanghebbenden, wordt echter door de belanghebbenden zelf gestemd.

Belanghebbenden

Stakeholders met stemrecht kunnen elk individu, bedrijf, overheidsinstantie of non-profitorganisatie zijn met een belang in het VeChain-ecosysteem. Ze bestaan ​​uit drie categorieën:

Autoriteit Masternodes: Zij zijn de netwerkbeheerders van de VeChain-blockchain. Elke Authority Masternode of AM moet ten minste 25 miljoen VET-tokens hebben om in aanmerking te komen. Op 16 december 2020 was het zover bekend gemaakt dat Grant Thornton Cyprus, een van de grootste zakelijke adviesbureaus in Cyprus met een zakelijk netwerk in meer dan 140 landen, VeChainThor’s nieuwste Authority Masternode werd.

Deze knooppunten zijn de enige die nieuwe blokken op de blockchain kunnen inpakken en worden beloond met 30% van de transactiekosten in elk blok. Hoewel iedereen een AM kan worden, moet een persoon of organisatie vooraf een ID-verificatie en antecedentenonderzoek ondergaan en vooraf worden goedgekeurd door de VeChain Foundation.

Economische X-knooppunten:  Een andere groep die stemrecht heeft, maar in tegenstelling tot Authority Masternodes, komt niet in aanmerking om nieuwe blokken op de blockchain in te pakken. Ze werden in plaats daarvan gecreëerd als een electorale tegenmaatregel tegen Authority Masternodes, hoewel dat niet betekent dat Economic X Nodes standaard ingaan tegen alles wat de Authority Masternodes doen. Deze groep is opgericht als een eenmalige deal om elke vroege VeChain-investeerder te belonen.

Dit betekent dat het aantal mensen dat zich vrijwillig aanmeldde om een ​​Economix X Node te worden, nu is vergrendeld. Hoewel nodes zonder problemen uit deze categorie kunnen vertrekken, staat VeChain niemand toe om in deze groep te komen. Dus als iedereen besluit te vertrekken, wordt deze categorie opgeheven. Elk knooppunt moet een bepaald aantal beroepsonderwijs en -opleiding inzetten en wachten op de looptijd.

Economische knooppunten:  In tegenstelling tot de economische X-knooppunten kan elke houder van een beroepsopleiding, zelfs nu, op elk moment een economisch knooppunt worden. Elk VET-adres boven de minimumvereiste kan worden toegepast via het VeChainThor Node smart contract en wachten op de looptijd voordat de creatie of upgrade is voltooid. Meer informatie over de economische knooppunten is te vinden hier.

VeVote

VeChain heeft ook een VeVote-systeem voor elke andere houder van een VET-token die geen knooppunt is om over andere kwesties te stemmen, wat een grotere democratisering en participatie mogelijk maakt.

Bewijs van autoriteit consensus-algoritme

In tegenstelling tot andere gangbare vormen van consensusalgoritmen zoals Proof-of-Work (PoW) of Proof-of-Stake (PoS), gebruikt VeChain een unieke consensus genaamd Proof-of-Authority of PoA om nieuwe blokken te genereren. Wat is dat? Het is een verbetering ten opzichte van het PoS-algoritme omdat iedereen die een Authority Masternode wil zijn, eerst moet worden gevalideerd en goedgekeurd door de VeChain Foundation voordat ze in aanmerking komen om nieuwe blokken op de VeChainThor-blockchain te genereren. Dit elimineert de risico’s van anonieme blokproducenten, een van de belangrijkste belemmeringen voor bedrijven.

Omdat alle AM-knooppunten kunnen worden vertrouwd, kunnen blokken veel sneller worden verpakt en zijn ze kostenefficiënter dan PoW of PoS. AM-knooppunten maken hun identiteit bekend en zetten hun geld en reputatie in voor het recht om nieuwe blokken te produceren.

Op dit moment heeft de VeChain Foundation echter besloten om de identiteit van enkele van de vroege AM-knooppunten voorlopig nog niet bekend te maken. De Foundation moedigt nieuwe Masternodes-aanvragers echter aan om hun identiteit bekend te maken, zoals het geval was met Grant Thornton Cyprus, die in 2020 VeChain’s nieuwste Authority Masternode kwam.

Tokenomics en NFT’s

VeChain is ook uniek omdat het niet één maar twee tokens heeft. Het eerste teken is VET, en het is de opslag van waarde en slimme valuta van het ecosysteem. Het andere token, Vtho, wordt gegenereerd wanneer een gebruiker een bepaald beroepsonderwijs en -opleiding koopt en vasthoudt. Vtho lijkt op Ethereum’s Eth-token omdat het nodig is als ‘gas’ om slimme contracten en transacties op de blockchain te genereren.

Vanwege de constante congestie en hoge kosten van Ethereum, heeft VeChain twee tokens ontwikkeld om precies dat en meer te bestrijden. Zoals vermeld in hun whitepaper, terwijl VET de dupe is van prijsvolatiliteit op de markt, werd Vtho opgericht om meer als een stablecoin te fungeren om te voorkomen dat transactiekosten rechtstreeks worden beïnvloed door dergelijke prijsvolatiliteit..

Daarom ontvangen gebruikers met VET gratis Vtho (ja, gratis tokens!) In hun warme of koude portemonnee, die ze kunnen gebruiken om gratis te communiceren en zaken te doen op de blockchain. Hoe meer VET iemand heeft, hoe sneller Vtho wordt gegenereerd.

VeChain heeft twee tokenstandaarden. De eerste is de VIP180 standaard, dat is een reeks algemene API’s die alle tokens, niet alleen VET of Vtho, op de VeChainThor-blockchain kunnen volgen en waarop ze kunnen communiceren. Het is vergelijkbaar met de ERC-20-standaard van Ethereum. De tweede standaard is VIP181.  Deze standaard stelt een gemeenschappelijke API in voor alle niet-vervangbare tokens (NFT’s) die op de blockchain moeten worden gevolgd. Nogmaals, het is gebaseerd op de ERC-721 NFT-standaardtokens van Ethereum.

Dit moet opnieuw worden vermeld voor alle nieuwkomers: VeChain’s VIP180- en VIP181-tokens zijn momenteel niet compatibel met de Ethereum-blockchain of een andere blockchain. In geen geval mogen VIP180- en / of VIP181-tokens worden overgedragen naar Ethereum en vice versa. Je raakt ze kwijt!

Klanten en partnerschappen

VeChain heeft de afgelopen jaren links, rechts en in het midden partnerschappen verworven, om het simpel te zeggen. Onder de partners die VeChain heeft getekend, zijn onder meer gigantische bedrijven zoals Walmart China, BMW Group, H.&M, PriceWaterhouseCoopers (PwC), DNV GL, Shanghai Gas, en nog veel meer, en het ziet er niet naar uit dat VeChain binnenkort zal stoppen met het aanmelden van meer ondernemingen.

Aan Twitter, er werd een tweet verspreid waarin de CEO van VeChain, Sunny Lu, sprak over een nieuw bedrijf dat klaar is om aan boord te komen. Verwacht wordt dat deze onderneming alleen al miljoenen transacties per dag zal genereren! Bij het schrijven van dit artikel worden er maar een paar honderdduizenden transacties per dag gegenereerd. Volgens de tweetvideo is de huidige schaalbaarheid van VeChain niet voldoende om aan de behoeften van deze onderneming te voldoen. Dit is waarschijnlijk de belangrijkste reden waarom het PoA-consensusalgoritme van VeChain wordt verbeterd naar PoA 2.0.

Upgrades / verbeterde functies

Het afgelopen jaar heeft VeChain hard gewerkt aan twee grote en belangrijke upgrades van zijn ecosysteem. De eerste upgrade betreft het consensusalgoritme, genaamd PoA 2.0. De tweede upgrade is de functie Fee-Delegation as a Service (DaaS).  Het belang van deze upgrades kan niet genoeg worden benadrukt, daarom zal dit artikel ze wat verder onderzoeken.

Proof-of-Authority (PoA) 2.0-Surface

PoA 2.0-Surface, wat staat voor (Secure Use-case-adaptief Relatief F.ork-vrij EENaanpak van Chain E.xtension) is hun nieuwe en verbeterde consensusalgoritme dat naar verwachting ergens in het tweede kwartaal van 2021 volledig zal worden gelanceerd. Zonder al te technisch te worden, PoA 2.0 tracht enkele van de nadelen van PoA 1.0 te verbeteren.

Wanneer een nieuw blok wordt gemaakt, wordt tijd besteed aan communicatie-overheadkosten (handtekeningen, blokheader), het verzenden van een blok, het valideren ervan en het bereiken van een consensus om het volgende knooppunt te kiezen om een ​​nieuw blok te genereren. PoA 2.0 streeft ernaar de tijd die wordt besteed aan het verzenden van gegevens te maximaliseren en zo de bandbreedte-efficiëntie te verbeteren. Het doet dit door het validatieproces ‘uit te stellen’ vanaf het genereren van het blok zelf tot de volgende ronde, waardoor de verzending van gegevens over het blok parallel met het validatieproces kan plaatsvinden..

Een andere verbetering heeft te maken met de tijd die wordt besteed aan het kiezen van het volgende knooppunt om een ​​nieuw blok te genereren. In plaats daarvan wordt ruim van tevoren willekeurig een schema gemaakt om te beslissen welke volgorde een Authority Masternode het nieuwe blok zal genereren.

Ten slotte heeft de PoA 2.0 een relatief vorkvrije aanpak. Het nieuwe consensusalgoritme introduceert een verifieerbare willekeurige functie (VRF) -mechanisme waarmee blokken kunnen worden goedgekeurd door een willekeurig geselecteerd aantal kleinere pools van knooppunten. Dit beperkt de kracht van het knooppunt dat is geselecteerd om een ​​nieuw blok te genereren en voorkomt dat hij / zij kwaadwillende vorkaanvallen pleegt.

Delegation as a Service (DaaS)

Op 15 januari 2021 publiceerde CTO Dr. Peter Zhou een artikel over Medium over een nieuwe vergoedingsdelegatie voor VeChin, die de interactie met defi (gedecentraliseerde financiële) protocollen moet vergemakkelijken, massale acceptatie om uiteindelijk op de blockchain plaats te vinden.

Dus, hoe werkt deze nieuwe Delegation as a Service (DaaS) -functie? Kortom, het is bedoeld om transactiebetalingen te vergemakkelijken. Een van de grootste obstakels in de Defi-sector is de noodzaak om transactiekosten te dekken. Dit betekent dat gebruikers bepaalde tokens zouden moeten kopen, in het geval van VET voor Vtho, om te kunnen communiceren op het VeChain blockchain-ecosysteem of welk ecosysteem dan ook..

Dit houdt ook in dat je moet leren en begrijpen wat een cryptocurrency is, met name een utility-token, op welke blockchain het betrekking heeft, wat een blockchain is, moet begrijpen hoe een transactie of smart contract werkt, een geschikte portemonnee moet vinden en je privé-account moet genereren. sleutels, de risico’s ervan begrijpen, enz. Zoals u kunt zien, werd zoiets eenvoudigs overweldigend, complex en verwarrend. Om een ​​voorbeeld te geven, schreef Brot KnoblauchHaus een artikel dat kort en gemakkelijk samenvat wat DaaS probeert op te lossen.

“Het delegeren van vergoedingen zelf is gemakkelijk genoeg om te begrijpen. We zien hier elke dag voorbeelden van in ons echte leven. Denk aan een product als Office 365. Als u een persoonlijke licentie voor thuisgebruik aanschaft, bent u zelf verantwoordelijk voor het betalen van de licentiekosten wanneer deze verschuldigd zijn. Als u echter werkt voor een bedrijf dat een zakelijke deal heeft voor Office 365, hoeft u zich als werknemer nooit zorgen te maken over wanneer de licentie moet worden betaald en hoeveel het kost. Je gebruikt gewoon de software. Dit is in een notendop de vergoedingsdelegatie. “

Hij gaat verder met hetzelfde voorbeeld:

“… stel je nu eens voor dat het bedrijf verschillende Microsoft-producten gebruikt, niet alleen Office. Dat zijn veel verschillende bedrijfscontracten die ze met Microsoft moeten onderhouden, met verschillende prijsmodellen, contractduur, enzovoort. Dit voegt veel complexiteit toe, niet alleen voor het bedrijf dat de Microsoft-producten wil gebruiken, maar ook voor Microsoft zelf.

Hier is de oplossing:

“Hier komen de geautoriseerde Microsoft-wederverkopers om de hoek kijken.

Dit zijn bedrijven die bedrijfslicenties voor verschillende producten in bulk aanschaffen bij Microsoft en deze configureren op een manier die past bij de behoeften van de eindklant. De eindklant ontvangt dus maar één factuur van de reseller voor alle Microsoft-producten die hij gebruikt. Dit vermindert de acceptatiebarrière voor zakelijke Microsoft-producten aanzienlijk. “

Dat is DaaS in een notendop; het fungeert als een tussenprovider voor zowel de verkoper (dapp) als de gebruiker, waarbij geen van beiden ooit met Vtho te maken zal krijgen om slimme contracten tussen hen te genereren. Een DaaS-provider doet dat voor hen, die de rekening vervolgens aan de dapp factureert.

De strijd tegen COVID-19

Een ander opmerkelijk nieuws is het initiatief van VeChain om de strijd tegen COVID-19 aan te pakken. In mei 2020 werkte VeChain samen met I-Dante samen om E-HCart te creëren, een blockchain-gebaseerde app voor medische dossiers die dient om alle medische dossiers en testen vast te leggen, inclusief COVID-19-testen en vaccinatie van een patiënt de blockchain.

Voor het eerst getest door het mediterrane ziekenhuis van Cyprus, zouden patiënten al hun medische geschiedenis rechtstreeks op hun telefoon hebben. Dit vergemakkelijkt niet alleen de overdracht van medische informatie van het ene ziekenhuis naar het andere aanzienlijk, maar stelt alleen de patiënt in staat er directe controle over te hebben. Artsen mogen ze niet bekijken, tenzij de patiënt dit toestaat.

In januari 2021 werd de E-HCart-app uitgebreid voor gebruik door het Aretaeio-ziekenhuis op Cyprus.

Voor wie is dit product?

In wezen is VeChainThor voor elke persoon of onderneming die snel, goedkoop en veilig wil of moet communiceren, betalingstransacties verzenden of slimme contracten op de blockchain initiëren..

Of u nu een partner bent die VeChain’s Toolchain gebruikt voor uw supply / logistieke behoeften, of een gebruiker die sterk gelooft in het succes van het project en de problemen die het probeert op te lossen, of een ontwikkelaar die een dapp, dex of andere defi-protocollen op de blockchain, of zelfs een gebruiker die via NFT’s met anderen wil communiceren, de VeChainThor-blockchain biedt de robuuste, efficiënte, lage kosten en snelheid die nodig zijn om in wezen alles te doen wat gebruikers op het Ethereum-platform doen.

Om iets te kunnen doen, heb je Vtho nodig, die je kunt krijgen door VET-tokens vast te houden of door Vtho op een beurs te kopen. Het zou gewoon goedkoper zijn om beroepsonderwijs en -opleiding te kopen en het te gebruiken.

Op het moment dat dit artikel wordt geschreven, is een VET-token $ 0,02684, terwijl de prijs van Vtho $ 0,001403 is. Hoewel de prijs van beroepsonderwijs en -opleiding naar verwachting met de tijd zal stijgen, zal Vtho relatief laag blijven.

Tutorial / hoe een portemonnee te gebruiken / installeren /

Hieronder staan ​​een paar video’s over VeChain, waar het over gaat en enkele van zijn functies:

Hieronder is een video over de VeChainThor Mobile Wallet:

In de volgende video wordt uitgelegd hoe u uw VET-tokens naar uw Nano Ledger kunt overbrengen (houd er rekening mee dat u een aparte software, genaamd Sync, moet downloaden en deze eerst aan uw ledger moet koppelen)

Het VeChain-team

VeChain is opgericht door Sunny Lu, de huidige CEO en een voormalig IT-manager met 15 jaar ervaring, evenals voormalig CIO van Louis Vuitton in China. Hij heeft een stevige intellectuele achtergrond in informatica en netwerkcommunicatie. Omdat Sunny Lu uit de eerste hand ervaring had met de hoeveelheid namaak van luxegoederen, startte Sunny Lu aanvankelijk VeChain met de bedoeling deze te volgen en te authenticeren. Hij breidde dat idee echter al snel uit met andere goederen en producten.

Jay Zhang is mede-oprichter en is de huidige CFO. Hij heeft ervaring opgedaan bij PwC China en Deloitte UK (beide nu VeChain-partners) als Senior Manager in Finance. Hij brengt jarenlange ervaring in risicomanagement met zich mee.

Dr. Peter Zhou is ook een ander belangrijk lid. Afgestudeerd aan de Universiteit van Southampton met een Ph.D. afgestudeerd in Computer Vision en Gait Recognition, is hij verantwoordelijk voor het leiden van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van blockchain. Hij is ook verantwoordelijk voor het ontwikkelen van zowel PoA 2.0 als Delegation as a Service (DaaS) functie-upgrades.

Een ander teamlid is Jianliang Gu, de Partner Chief Technology Officer. Hij studeerde af aan de Shanghai University met een masterdiploma in cybernetica. Jianliang heeft meer dan 16 jaar ervaring in zowel hardware als software embedded systeemontwikkeling en IT-beheer.

Voor meer informatie over het team, klik a.u.b. op hier.

Wat VeChain aantrekkelijk maakt voor gebruikers en potentiële investeerders, is hoe betrokken het VeChain-team op sociale media is met de gemeenschap. Met name Sunny Lu en Dr. Peter Zhou waren actief op Twitter en informeerden de VeChain-gemeenschap, wanneer ze maar konden, over updates in partnerschappen, upgrades van de functies, enz. Dit is uniek en staat in schril contrast met andere cryptoprojecten. wiens team weinig of geen informatie geeft over het project zelf. Een gemeenschap in die andere projecten heeft vaak maanden moeten wachten om zelfs maar het minste stukje informatie of nieuws te krijgen.

De VeChain-gemeenschap

VeChain heeft een grote, gepassioneerde en toegewijde community. Veel van wat ze doen, is niet alleen nieuwe informatie of updates over het project verspreiden via YouTube en / of Twitter, maar hebben ook analytische theorieën gegeven over waar het project naartoe zou kunnen gaan en welke rol het in de toekomst kan spelen..

Hoewel een deel van deze analyse speculatie is, hebben de auteurs ervan rationele verklaringen gegeven, zo niet ook bewijs, om hun beweringen te rechtvaardigen. Inderdaad, bijna dagelijks wordt nieuwe informatie vrijgegeven / gevonden en vervolgens door de hele gemeenschap verspreid, wat een constante herinnering is aan het enorme potentieel van VeChain. Elke nieuwkomer die meer informatie over VeChain wil vinden, zal weinig moeite hebben om er video’s of tweets over te vinden.

VeChain-concurrenten

Opgemerkt moet worden dat VeChain niet de enige is die probeert de supply chain-markt te betreden. Er zijn veel andere cryptocurrency-projecten en gecentraliseerde bedrijven die blockchain-technologie gebruiken om deze sector te betreden. Enkele van de meer bekende zijn:

  • Herkomst
  • Waltonchain
  • IBM
  • FoodLogiQ
  • Hedera Hashgraph

Hoewel sommige van deze concurrenten vooruitgang hebben geboekt, hebben slechts weinigen zoveel partnerschappen opgebouwd als VeChain. Dat wil echter niet zeggen dat VeChain het gemakkelijk zal hebben. Sommige bedrijven zijn immers niet zo happig op het adopteren van openbaar transparante blockchain. Sommigen zullen private blockchain willen gebruiken om hun gevoelige gegevens privé te houden. Dat wil zeggen, sommige bedrijven zullen om die reden opzettelijk VeChain omzeilen en doorgaan naar IBM of Hedera.

Nadelen / nadelen

Ondanks de vele voordelen, heeft VeChain een aantal nadelen die momenteel het vermogen om investeerders en / of ondernemingen aan te trekken om de blockchain te gebruiken, belemmeren of zouden kunnen belemmeren..

Ten eerste bestaat er een misvatting dat VeChain een Chinees bedrijf is of een cryptocurrency-project van de Chinese overheid. Deze misvatting komt voort uit het feit dat VeChain veel zaken heeft gedaan in de Volksrepubliek China. Inderdaad, Walmart China alleen is verantwoordelijk voor de overgrote meerderheid van de transacties die plaatsvinden op de blockchain.

Deze misvatting heeft niet alleen veel potentiële investeerders ontmoedigd, maar heeft ook geleid tot negatieve recensies (in feite FUD) over het project. Deze schrijver wil het record rechtzetten en zeggen dat VeChain op geen enkele manier een ‘Chinese crypto’ is.

Ten eerste is de VeChain Foundation gevestigd in Singapore en heeft verschillende kantoren over de hele wereld. Een kantoor is gevestigd in Palo Alto, VS. Ten tweede, hoewel het waar is dat VeChain een partnerschap is aangegaan met de Chinese overheid en veel Chinese bedrijven, is het ook een partnerschap aangegaan met Europese en zelfs Amerikaanse bedrijven..

Op 1 december 2020 ging VeChain bijvoorbeeld een partnerschap aan met de Amerikaanse start-up KnowSeafood om de door Toolchain aangedreven StoryBird-applicatie te gebruiken voor transparantie in zijn toeleveringsketen. Deze samenwerking stelt VeChain in wezen in staat om de visindustrie van $ 102 miljard te betreden.

Een ander potentieel nadeel dat investeerders kan ontmoedigen om VET-tokens te kopen, heeft te maken met het enorme maximale aanbod van VET-tokens. Volgens CoinMarketCap is de huidige prijs van VET $ 0,02683, er zijn momenteel 64.315.576.989 VET-tokens in omloop. Het maximale aanbod is 86.712.634.466. Vanwege het enorme aantal VET-tokens, belemmert dit de prijs van VeChain’s slimme geld-token om 20x – 100x winst te genereren.

Voor degenen die momenteel in het bezit zijn van een VET-token, wordt redelijkerwijs aangenomen dat de prijs van VET onvermijdelijk $ 1,00 zal bedragen. Anderen hebben echter een prijsstijging voorspeld van maximaal $ 10,00 tot zelfs $ 100 per token. Aangezien de huidige marktkapitalisatie van VeChain al $ 1,7 miljard bedraagt, is een symbolische prijs van $ 10 of zelfs $ 20, hoewel mogelijk, hoogst onwaarschijnlijk.

Vanwege het enorme aantal VET-tokens dat in omloop is, betekent dit ook dat massale acceptatie een must is om de prijs überhaupt te laten stijgen! Mocht VeChain falen in deze strategie, dan is er weinig kans voor investeerders om enige vorm van zinvolle winst te behalen.

Een derde nadeel bij het benutten van het ecosysteem heeft te maken met de kleine detailhandel. Hoewel gigantische bedrijven de Toolchain-tool en blockchain van VeChain aantrekkelijk vinden, is er weinig detailhandel of dagelijkse activiteit op de blockchain, althans in vergelijking met de hoeveelheid activiteit op het Ethereum-platform. Hoewel bepaalde defi-protocollen en uitwisselingen worden aangedreven door de VeChain-blockchain, zoals Vexchange, een vork van Uniswap en OceanX, ben ik bang dat er niet veel anders aan de hand is.

Dit kan echter veranderen. Andere gedecentraliseerde ecosystemen die worden aangedreven door de VeChain-blockchain, zoals Vimworld en VulcanVerse, lijken veelbelovend. Beide platforms hebben hard gewerkt om hun ecosystemen en NFT’s voor gebruikers bij te werken. En de activiteit op hun platforms neemt gestaag toe. U kunt meer over hen te weten komen door naar hun website te gaan.

Een vierde potentieel nadeel is dat elke investeerder in beroepsonderwijs en -opleiding een hele tijd sterk zal moeten blijven voordat hij grote winsten ziet. Dit betekent dat, in tegenstelling tot andere cryptoprojecten, investeren in VeChain moet worden gezien als een langetermijninvestering, en op lange termijn bedoel ik ongeveer 2-5 jaar. Sommigen hebben al in VeChain geïnvesteerd sinds 2018. Anderen eerder! Anderen hebben hun VET-tokens echter gedumpt voor andere cryptoprojecten die hen snellere winsten beloofden.

Hoewel het project de afgelopen jaren veel partners heeft verworven, zal de ontwikkeling ervan enige tijd vergen om ze aan boord te krijgen in het ecosysteem. Zo is BMW Group sinds 2018 partner van VeChain. Toch staat de implementatie van het volgen van haar voertuigen, reserveonderdelen, koolstof en kilometeremissie op de blockchain nog in hun pilotprogramma en zal nog meer tijd vergen. Hoewel dit niet betekent dat beleggers enige vorm van winst zullen zien in deze huidige bullmarkt, wordt verwacht dat de winsten op de lange termijn nog groter zullen zijn..

VeChain Review: conclusie

Concluderend, op basis van alle verzamelde informatie, is het veilig om te zeggen dat VeChain absoluut een enorm potentieel heeft om te slagen. Met de bijna constante aanmelding van nieuwe partners en klanten, en hoeveel het sinds 2018 heeft bereikt, en met de gestage acceptatie van de blockchain, is het geen wonder dat iemand die goed naar het project kijkt, niet enthousiast zal zijn. over het. Sterker nog, vrijwel elk bekend YouTuber-kanaal heeft veel over het project gesproken, zelfs degenen die geen VET in hun portfolio hebben.

Zoals eerder werd opgemerkt, is VeChain echter niet zonder nadelen. De misvatting dat het een door China gecontroleerd cryptoproject is, heeft veel potentiële investeerders ontmoedigd. Bovendien is er veel discussie, zo niet regelrechte verdenking, over het meer gecentraliseerde consensusalgoritme van VeChain, vooral omdat de identiteit van veel van de Authority Masternodes nog niet bekend is..

Een van de belangrijkste redenen waarom cryptocurrencies en blockchain erg aantrekkelijk zijn, heeft te maken met het decentraliseren van vele sectoren van elk leven, waardoor ze transparant worden, vrij van gecentraliseerde controle en manipulatie. Hoewel VeChain een legitieme reden voor zijn algoritme biedt, hebben sommigen misschien bedenkingen over deelname aan een project dat zijn knooppunten verbergt..

Het is ook niet erg aantrekkelijk voor degenen die snel grote winsten willen boeken. Helaas is VeChain een van die projecten die tijd nodig hebben om te ontwikkelen en te worden aangenomen. Tijd is niet van essentieel belang voor dit project.

Deze schrijver is echter van mening dat deze nadelen verbleken in vergelijking met de voordelen van het project en wat het te bieden heeft. Aangezien steeds meer detailhandel en grote bedrijven en ondernemingen de cryptomarkt blijven betreden, lijdt het geen twijfel dat VeChain een van die projecten zal zijn die velen erg aantrekkelijk zullen vinden om hun bedrijf op te bouwen..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me