Beste Bitcoin-desktopportefeuilles voor Mac, Windows en Linux 2021

computerHet domein van cryptocurrencies heeft de afgelopen jaren een enorme sprong gemaakt. In de loop van het afgelopen decennium hebben we de snelle opkomst en ondergang en daaropvolgende opkomst van de Bitcoin gezien, die verder het fenomeen heeft voortgebracht dat cryptocurrencies vandaag lijken te zijn geworden. Van investeringen tot mijnbouw, ze lijken bijna overal een stempel te hebben gedrukt. Hoewel ze aanvankelijk begonnen als een alternatief middel om ons geld op te slaan, vormen ze tegenwoordig een flink deel van ‘s werelds grootste financiële markten. Ook is de industrie schijnbaar zo groot en invloedrijk geworden en heeft ze op zichzelf bepaalde markten en kleine industrieën doen ontstaan, die allemaal goede zaken lijken te doen en substantiële winsten te oogsten..

De mijnbouw heeft bijvoorbeeld de vorming van een markt voor mijnbouwplatforms noodzakelijk gemaakt. Deze boorplatforms zijn zwaar in kracht en operaties, en als ze eenmaal functioneel zijn, vragen ze hoge energiekosten en energierekeningen. Als het echter op een oordeelkundige en effectieve manier wordt uitgevoerd, heeft cryptocurrency-mijnbouw het potentieel om een ​​extreem winstgevende transactie voor de gebruiker te worden en grotere winsten te genereren dan verwacht in de vorm van cryptomunten. Het is daarom geen verrassing dat de mijnbouwsector een hoge vlucht neemt, en voortdurende innovaties en vorderingen op het gebied van mijnbouwplatforms hebben ervoor gezorgd dat mijnbouw op zichzelf als activiteit altijd winstgevend blijft voor de mensen die erbij betrokken zijn..

Evenzo lijkt een andere industrie die lijkt te zijn ontstaan ​​vanwege cryptocurrencies en hun populariteit, de Bitcoin-wallets-industrie. Wanneer je aan mijnbouw denkt, denk je in de meeste accounts aan hoe je ze kunt krijgen of kopen via verschillende kanalen. Terwijl sommigen er de voorkeur aan geven om er gewoon voor te betalen op bepaalde handelsplatforms, denken anderen dat mijnbouw voor munten een betere optie is. Maar wat het medium ook is waarmee u ze aanschaft, één feit blijft gebruikelijk. U moet een plek zoeken om ze op te slaan die geen middel onbeproefd laat als het gaat om het waarborgen van hun veiligheid. Het vasthouden van uw cryptomunten is niet alleen beperkt tot het vinden van een plek om ze allemaal tegelijk te hamsteren, maar houdt in feite in dat u moet zoeken naar een medium dat ernaar streeft alle kwaliteits- en beveiligingsnormen na te leven die van cruciaal belang zijn bij het handhaven van de vertrouwelijkheid van uw munten en veiligheid.

Gelukkig hoeven we niet ver te zoeken, want cryptocurrency wallets zijn hier om de dag te redden. Deze portemonnees, speciaal ontworpen om cryptocurrencies te bevatten, zijn snel, gemakkelijk en veilig. Behalve dat ze ons een eenvoudig platform bieden om allerlei soorten cryptocurrencies op te slaan, zijn ze ook volledig verantwoordelijk voor het handhaven van hun veiligheid. Zodra u een deel van uw munten in een portemonnee opslaat, gebruiken ze allerlei firewalls en beveiligingsprotocollen om ze te beschermen tegen externe pogingen tot sabotage. Bovendien, als u nog steeds twijfelt of dat genoeg is, kunt u altijd kiezen voor een offline portemonnee die te allen tijde losgekoppeld blijft van internet, waardoor uw munten automatisch worden beschermd tegen externe aanvallen..

Nu we klaar zijn met de basisins en outs van de cryptocurrency-business, is het tijd om verder te gaan met de kern van de zaak, namelijk de bespreking van enkele van de meest fantastische desktopportefeuilles voor Bitcoins die u waarschijnlijk zult vinden in de markt vandaag. We zijn doorgegaan en hebben het onderzoek gedaan, zodat u dat niet hoeft te doen. Als u ernaar uitkijkt om een ​​bedrijf te starten in cryptocurrencies, dan heeft u waarschijnlijk een goed functionerende maar veilige portemonnee nodig die voor al uw opslagvereisten zorgt. Met de enorme overvloed aan modellen die tegenwoordig op de markt verkrijgbaar zijn, zal een koper ongetwijfeld in de war raken tijdens het zoeken naar de juiste pasvorm volgens hun behoeften. Als je met een soortgelijk probleem worstelt, lees dan verder, want hier hebben we een lijst samengesteld met de best ontworpen en geïmplementeerde desktopportefeuilles voor Bitcoins die ooit op de markt zijn verschenen..

Desktop Bitcoin-portefeuilles

Desktopportefeuilles zijn geweldig in de zin dat ze volledig probleemloos en belachelijk eenvoudig te gebruiken zijn. Voor iedereen die betalingen in Bitcoin moet doen of regelmatig Bitcoin-transacties moet uitvoeren, zijn desktopportefeuilles de juiste keuze. Met hun soepele interface en vloeiende navigatiesystemen zorgen ze voor een behoorlijk goede gebruikerservaring en fantastische service. Hoewel hardwareportefeuilles vereisen dat u het fysieke apparaat altijd bij u draagt ​​voor het geval u het wilt gebruiken, vragen desktopportefeuilles niet zoiets en kunnen ze overal en altijd worden gebruikt.

Er is echter één overweging waarmee u rekening moet houden voordat we verder gaan. Hoewel desktopportefeuilles geweldig zijn, hebben ze nog steeds de extra aansprakelijkheid dat ze kwetsbaar zijn voor aanvallen van buitenaf of cyberdiefstal. Omdat ze continu verbonden zijn met internet, zijn ze buitengewoon gevoelig voor kwaadwillende pogingen van hackers of ongewenste inbraken in uw account. Hardwareportefeuilles daarentegen, hoewel iets minder bevredigend als het gaat om gebruikerservaring, slagen er wel in om uw geld extreem veilig te houden achter een aantal beveiligingsprotocollen en firewalls. Ze lijken beter te werken in termen van beveiliging, simpelweg omdat ze geen verbinding met internet hoeven te hebben, waardoor ze automatisch immuun zijn voor hackpogingen en cyberdiefstal..

Top 5 beste Bitcoin-desktopportefeuilles 2021

1. Electrum

Electrum is op dit moment misschien wel de meest populaire desktop Bitcoin-portemonnee op de markt. Het heeft geavanceerde functies, een intuïtieve interface en een grote toewijding om klanttevredenheid te bereiken. Het belangrijkste verkoopargument van deze succesvolle portemonnee is dat deze verbazingwekkend eenvoudig te gebruiken is en gemakkelijk kan worden bediend, zelfs door degenen die helemaal nieuw zijn in cryptocurrencies en Bitcoin-investeringen..

Enkele geavanceerde functies die u in dit apparaat zou aantreffen, zijn koelopslagfaciliteiten en TOR, die u zelden zult vinden in andere desktopportefeuilles.

Gemaakt in december 2011, je weet dat een merk goed is als het al zo lang bestaat. Electrum verkoopt zichzelf als een lichtgewicht portemonnee en is flexibel in die zin dat het gemakkelijk kan worden bediend op Mac-, Windows- en zelfs Linux-machines. Nu moeten desktop- of softwareportefeuilles vaak samenwerken met hardwareportefeuilles voor een bevredigende ervaring voor de gebruiker, en met de Electrum-desktopportemonnee kunt u precies dat doen. Het ondersteunt integraties met Trezor, Ledger Nano en HW1. Bovendien krijgt u toegang tot een veilige en veilige koude opslag via een offline computer en geniet u zelfs van gedecentraliseerde verificatie via SPV.

  • Electrum: beveiliging

U kunt Electrum gebruiken als een hot wallet die toevallig altijd verbonden is met internet, of als een koude opslag die losgekoppeld blijft en uw munten veilig en beschermd tegen cyberdiefstal houdt. Ongeacht de configuratie van uw portemonnee, u moet altijd een seed- of wachtwoordsleutel van 12 woorden genereren om toegang te krijgen tot uw geld en basisfuncties uit te voeren, zoals het maken van back-ups van uw gegevens en het herstellen van de volledige portemonnee met de bijbehorende sleutels..

Als u uw portemonnee in de koude opslagmodus gebruikt, moet het zaad worden gegenereerd op een betaalbaar offline computersysteem en vervolgens door de gebruiker worden genoteerd voor toekomstig gebruik. Met behulp van de seed wordt vervolgens een openbare hoofdsleutel gemaakt en verder geïmporteerd naar een afzonderlijke versie van Electrum die op uw algemene computersysteem is geïnstalleerd.

Met al deze maatregelen kunt u gemakkelijk uw portemonnee-saldo controleren, betalingen accepteren of verzenden en zelfs nieuwe adressen aanmaken zonder het risico te lopen dat geld van uw computer wordt gestolen. Alle transacties moeten op de offline computer worden ondertekend om maximale veiligheid te garanderen.

Wat de beveiligingssleutels betreft, ze zijn allemaal privé en komen zelfs nooit uit uw computersysteem, dus er is absoluut geen kans dat ze worden gestolen.

  • Electrum: privacy

De manier waarop Electrum werkt, is dat het de servers gebruikt die door de gebruikers zelf zijn gemaakt om balans- en transactie-informatie op te halen. Aangezien deze servers meestal willekeurig zijn, hebben ze geen mogelijkheid om uw persoonlijke informatie zoals uw naam te kennen, maar ze hebben wel toegang tot uw IP-adres, saldo en zelfs portefeuilleadres..

Proxy-services zoals Tor zijn effectief in het afschermen van uw IP-adres tegen externe services zoals de servers die door Electrum worden gebruikt. Hieraan is echter een beperking. Tor kan niet voorkomen dat de server weet dat een lijst met adressen tot een enkelvoudige entiteit behoort. Hoewel sommige servers expliciet aangeven dat ze niet in de praktijk zijn of uw persoonlijke gegevens opslaan of loggen, is het eigenlijk onmogelijk om de juistheid van de verklaring te bepalen zonder zelf een Electrum-server te maken..

Omdat Electrum beweert een HD-portemonnee te zijn, creëert het in feite nieuwe adressen voor elke nieuwe transactie en gebruikt het onder geen enkele omstandigheid oude adressen. Dit werkt als een groot afschrikmiddel tegen spionagetechnieken en pogingen op uw geld en betalingen.

Volgens het Spring 2015-rapport van het Open Bitcoin Privacy Project ontving Electrum een ​​score van 46 op 100.

2. Multibit

Multibit is een desktop wallet voor Bitcoins die al geruime tijd in gebruik is. Het wordt geleverd met een groot aantal functies en is zowel snel als licht. Het enige grote nadeel van de service is echter dat deze niet langer is ontwikkeld en volledig is verlaten door de ontwikkelaars zelf. Dit heeft een grote wegversperring veroorzaakt voor de overigens goed presterende portemonnee en heeft praktisch een stop gemaakt voor verkopen en winst. We raden gebruikers aan om niet voor Multibit te gaan, tenzij en totdat dit probleem is opgelost en in plaats daarvan voor Electrum te kiezen. Voor gebruikers die de portemonnee al hebben gekocht of deze al gebruiken, lees verder.

Uitgevoerd door KeepKey, wat op zichzelf een geweldige hardware-portemonnee is, functioneert Multibit uitsluitend als een desktop-portemonnee voor Bitcoins. Het werd gelanceerd in 2011 en heeft dus een goede en relatief succesvolle run gehad. Het is een van de oudste Bitcoin-wallets die nog in gebruik is en wordt daarom geleverd met tonnen ervaring en jarenlange constante updates. De belangrijkste kenmerken van MultiBit die klanten aanspreken, zijn het feit dat het merk dat eraan verbonden is toevallig een zeer goede reputatie heeft en dat de broncode van het programma open is voor het publiek, wat betekent dat iedereen kan inloggen op zijn website en uitchecken. hun broncode of zelfs verbeteringen voorstellen.

Bovendien is gebruiksgemak een andere parameter waarop Multibit uitblinkt. Het proces van het verzenden of ontvangen van betalingen en het aanmaken van uw account is sterk vereenvoudigd en zorgt voor een geweldige gebruikerservaring.

  • MultiBit: hoe te gebruiken

De eerste stap om Multibit daadwerkelijk te gaan gebruiken, is door in te loggen op de officiële website van Multibit en de wallet op uw systeem te downloaden. Zodra u dat doet, moet u het programma op uw computer installeren. De instructies daarvoor kunnen van systeem tot systeem verschillen. Maar als je daarmee klaar bent en dubbelklik op het pictogram van de app om het te starten, krijg je een prompt waarin je wordt gevraagd de interfacetaal te selecteren.

Vervolgens moet u voor uzelf een portefeuilletype kiezen. Nadat u alle opties heeft bekeken en de voor- en nadelen van elk ervan heeft afgewogen, maakt u uw keuze en klikt u op de volgende knop. Blijf de instructies lezen die op het scherm verschijnen. Op een gegeven moment moet u de bewerking selecteren die overeenkomt met het maken van een nieuwe portemonnee, en u wordt daarnaar doorgestuurd.

Bovendien moet u ook een bestemming voor de back-up van uw portemonnee op uw systeem voltooien. Zorg ervoor dat u dat doet op een zeer veilige maar toegankelijke locatie, aangezien de back-up van de portemonnee zeer cruciaal zal blijken te zijn in geval van een ongeluk of noodgeval. Deze back-ups zijn verantwoordelijk voor het beschermen van uw betalingen en contacten als uw computer beschadigd of gestolen is, zoals uitgelegd in de installatiewizard zelf.

Zodra u klaar bent met het kiezen van een veilige locatie, gaat u verder en maakt u uiteindelijk de herstelzin van uw portemonnee. Deze zin is vergelijkbaar met een beveiligingsvraag die in het spel komt wanneer een persoon het wachtwoord van zijn account verliest of om een ​​andere reden niet bij het account kan inloggen. Deze herstelzin moet met de grootste zorg worden behandeld. Probeer het met niemand te delen dan met de mensen die je het meest vertrouwt, en schrijf ze ook zorgvuldig op een vel papier voor het geval je ze vergeet. We raden af ​​om de zin op een digitaal of elektronisch apparaat op te slaan, aangezien deze tegenwoordig gemakkelijk kunnen worden gehackt of ingebroken. Zodra u uw portemonnee-herstelzin en datumstempel opnieuw invoert, heeft u uw portemonnee-back-up bevestigd.

Als u hiermee klaar bent, zou u een ‘geverifieerd’ teken moeten zien in het dialoogvenster van de app, dat meestal aan de linkerkant boven de knop Afsluiten wordt weergegeven. Als u deze knop niet heeft, wilt u misschien het verificatieproces opnieuw doorlopen, aangezien dit betekent dat u een fout heeft gemaakt bij het typen van de woorden.

De volgende stap is het aanmaken van een wachtwoord voor uw account. Dit is cruciaal, want wat als iemand anders uw computer mag gebruiken? Je zou niet willen dat deze andere persoon je cryptocurrency-saldo bekijkt, of geld van je account verstuurt en ontvangt, daarom beveiligt je je account met een wachtwoord, zodat zelfs als iemand anders je computer gebruikt, ze winnen kan niet in uw Multibit-account komen. Voer nu het wachtwoord opnieuw in en zodra u dat doet, wordt uw portemonnee ontgrendeld.

  • Multibit: de weg vinden

Nu de configuratie voor de portemonnee is voltooid, bent u vrij om de functies te verkennen en te bekijken. In de linkerbovenhoek wordt het saldo weergegeven, terwijl er aan de linkerkant een paneel is met de betalingsoptie. Op het tabblad Betalingen kunt u eenvoudig al uw transacties bekijken, of het nu gaat om het verzenden of ontvangen van geld. In dezelfde zijbalk vindt u de optie Verzenden / Verzoek die uiteraard wordt gebruikt om daadwerkelijk een betaling te initiëren of aan te vragen. Zodra u op verzenden klikt, wordt u doorgestuurd naar een ander pop-upvenster waarin u wordt gevraagd de ontvanger te vermelden waarnaar u de munten moet verzenden, en ook het bedrag. De verzoekservice werkt op bijna dezelfde manier. Er is ook de toegevoegde optie om te kiezen voor een QR-codemethode, en u kunt de QR-code voor uw eigen adres daadwerkelijk bekijken door op de geannoteerde knop op het verzoektabblad te klikken.

  • Multibit: geld toevoegen

Geld toevoegen is vrij eenvoudig met Multibit en vereist geen complexe kennis. In feite is Multibit nu geïntegreerd met Gildera, wat betekent dat het nu mogelijk is om Bitcoins daadwerkelijk uit de portemonnee zelf te kopen. Dat is op zichzelf een geweldige functie die je niet snel zult vinden in andere Bitcoin-desktopportefeuilles.

Als Gildera echter niet jouw ding is, of er is een andere service die je verkiest, dan kun je die altijd gebruiken om Bitcoins uit te besteden aan Multibit. Een paar voorbeelden van dergelijke Bitcoin-uitwisselingsservices zijn Coinbase, dat werkt in de VS, Canada, Europa, Singapore en het VK, Bitstamp, dat functioneert als een gelicentieerde en gereguleerde exchange in Europa en wereldwijd, een website die gespecialiseerd is in de verkoop van Bitcoins..

  • Multibit: vergoeding

Multibit brengt wel een kleine vergoeding in rekening als het gaat om het doen van betalingen. Deze vergoeding gaat echter niet echt naar de Multibit-portemonnee zelf, maar is in feite een vergoeding die door het Bitcoin-netwerk in rekening wordt gebracht. Er is geen exact vast bedrag voor de vergoeding die u uiteindelijk aan het netwerk betaalt, maar het is in feite een variabele die voornamelijk afhangt van het tijdstip van de dag waarop u de betaling uitvoert en hoeveel geld u gaat overmaken..

Hoewel dit twee van de belangrijkste opties waren als het gaat om Bitcoin-desktopportefeuilles, zijn er andere even robuuste en capabele alternatieven beschikbaar die net zo goed winstgevender en voordeliger voor u kunnen zijn. Het kiezen van een desktopportemonnee is een riskante zaak, want als u geen rekening houdt met uw eigen vereisten en behoeften voordat u een aankoop doet en gewoon de portemonnee krijgt die toevallig de beste is volgens de gangbare marktrecensies, is er een kans dat u dat niet doet krijg de beste waarde voor uw geld of de beste service die u mogelijk had kunnen krijgen. Om dergelijke valkuilen en veelgemaakte fouten te vermijden, is het het beste om een ​​beetje over deze verschillende modellen te lezen en er vervolgens een te kiezen waarvan u denkt dat het het beste bij u past.

3. Atomic Wallet

Atomic is een niet-bewaarbare Bitcoin-multi-wallet waarmee u meer dan 500 andere munten en tokens in de app kunt beheren. U kunt crypto kopen, beveiligen en uitwisselen in een soepele, goed beschermde interface. Uw privésleutels worden gegenereerd op basis van geheugensteuntje. De veiligheid van uw geld ligt volledig in uw handen.

Alle belangrijke besturingssystemen worden ondersteund

Atomic Wallet-versies voor Windows, macOS, Linux en Android beschikbaar op de officiële website. De iOS-versie wordt uitgebracht in het vierde kwartaal van 2021.

Anonimiteit en veiligheid

Aangezien Atomic Wallet geen persoonlijke gegevens van zijn gebruikers verzamelt, bent u de enige die volledige toegang heeft tot uw geld. Met een wachtwoord dat u instelt en een mnemonic seed-zin van 12 woorden, is uw privacy goed beschermd. 

Meerdere valuta

Atomic Wallet werkt momenteel met meer dan 500 munten en tokens. Gebruikers kunnen deze op een volledig veilige manier beheren, crypto-activa uitwisselen en kopen via ingebouwde services, geleverd door Simplex, Changelly, Shapeshift en ChangeNOW. Bovendien kunt u in Atomic binnen enkele seconden elk ERC20-token toevoegen.

Geen kosten

Als u Atomic Wallet wilt installeren of het unieke portefeuilleadres wilt genereren, worden er geen kosten in rekening gebracht. U hoeft alleen de vereiste netwerkkosten te betalen (bijvoorbeeld terwijl u cryptovaluta inruilt). 

Instant Exchange en Buy-in Crypto-optie

Met Atomic Wallet kunt u 60 cryptocurrencies inwisselen. De service wordt mogelijk gemaakt door Shapeshift, Changelly en Changenow.

De ingebouwde aankoopoptie, mogelijk gemaakt door Simplex, stelt u in staat om cryptovaluta zoals Bitcoin, Ethereum, XRP, Bitcoin Cash en LTC binnen enkele seconden met uw bankkaart te kopen.. 

24/7 ondersteuning

Atomic Wallet geeft om zijn gebruikers. Het ondersteunend personeel werkt 24/7 en staat altijd klaar om te helpen als er iets misgaat.

AAN DE SLAG MET ATOMIC PORTEMONNEE

4. Bitcoin-arsenaal

Bitcoin Armory is een andere behoorlijk oude desktopportemonnee die al heel lang in gebruik is en redelijk goed functioneert voor alle desktopplatforms. Het maakt niet uit of je een Windows-, Mac- of Linux-systeem gebruikt, want het Bitcoin Armory-platform draait probleemloos op alle drie. Oldtimers die de portemonnee nu goed hebben begrepen, zijn in feite in staat om deze ervaren eenheid als een koude opslag te gebruiken, waardoor hun munten automatisch worden beschermd tegen hackers of cyberdiefstallen omdat ze zijn losgekoppeld van internet. Het beproefde karakter van deze portemonnee maakt het een goede optie voor bepaalde klanten en zal dat ook in de toekomst blijven.

5. Bitcoin Core

Bitcoin-kern is een portemonnee met volledige Bitcoin-knooppunten. Een Bitcoin full node is een programma dat transacties en blokkades van de blockchain volledig controleert en verifieert. In eenvoudige bewoordingen betekent dit dat Bitcoin Core in feite de hele blockchain op uw systeem downloadt, waardoor het een zwaardere applicatie wordt om uit te voeren en te bedienen. Omdat het enigszins gecompliceerd van aard is in vergelijking met andere desktopportefeuilles die tot dezelfde categorie behoren, duurt het veel langer om het op te zetten en vereist het geduld van de gebruiker. Als alles eenmaal is ingesteld en voltooid, functioneert het echter als de meest persoonlijke Bitcoin-portemonnee op de markt.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me