Bitcoin: Hva er det? En enkel guide for nybegynnere

Bitcoin (BTC) er den klart mest kjente digitale eiendelen med det største handelsvolumet.

Bitcoin er både en valuta og en teknologi. I kjernen er Bitcoin peer to peer elektroniske penger med ett uttrykkelig mål. Målet er å erstatte formidling og tillit hos sentraliserte finansinstitusjoner. Det tar sikte på å være en erstatning for tradisjonell fiat-valuta og et innovativt oppgjørslag for behandling av transaksjoner uten å kreve en tredjepart.

For å lære mer om Bitcoin og hvordan du kommer i gang med kryptokurver, sjekk ut vår nybegynners guide-serie.

Nybegynnerveiledning for Bitcoin og kryptovaluta

Bitcoin er desentralisert

Før Bitcoin ble oppfunnet, den eneste måten å bruke penger digitalt på, var det gjennom en mellommann, som en bank eller PayPal. Selv da var pengene som ble brukt fortsatt offentlig utstedt og kontrollert valuta. Imidlertid endret Bitcoin alt dette ved å skape en desentralisert form for valuta som enkeltpersoner kunne handle direkte uten behov for en mellommann. I stedet for å stole på en sentralbank for å behandle transaksjoner, vil vi stole på en protokoll som drives av forskjellige individer over hele verden.

Hver Bitcoin-transaksjon er validert og bekreftet av hele Bitcoin-nettverket. Det er ikke et eneste feilpunkt, så systemet er praktisk talt umulig å slå av, manipulere eller kontrollere.

Hovedtrekkene i Bitcoin

 • Desentralisert kontroll: Det er ingen myndighet som kontrollerer Bitcoin. Alle transaksjoner er synlige på en offentlig reskontro som heter blockchain.
 • Bitcoin er en verdi av verdi: Du kan bruke Bitcoin til å kjøpe varer og tjenester.
 • Sikkerhet: Bitcoin har aldri blitt hacket.
 • Åpen kilde: Bitcoin-kildekoden er offentlig tilgjengelig, og fellesskapsmedlemmer kan oppdatere den.
 • Offentlig: Alle transaksjoner er synlige på Bitcoin blockchain.
 • Pseudonym: Du kan bruke en pseudonym identitet for å gjøre Bitcoin-transaksjoner. Det er ikke helt anonymt fordi transaksjonsadressene er synlige i den offentlige kjeden.
 • Begrenset levering: Bitcoin har et begrenset og forutsigbart tilbud.

Hvordan fungerer Bitcoin-transaksjoner? Hvordan tjener du Bitcoin?

Bitcoin-nettverket er egentlig et desentralisert hovedbok som er avhengig av den kombinerte datakraften i samfunnet. Bitcoin fungerer som følger:

 • Bitcoin-transaksjoner er ikke bekreftet til de er oppdatert på bitcoin-transaksjonsboksen. Dette kalles blockchain. Dette er en desentralisert offentlig reskontro, dvs. alle kan oppdatere den, og ingen kontrollerer denne hovedboken.
 • Folk kan hjelpe til med å oppdatere denne hovedboken ved å bruke spesialiserte datamaskiner. Datamaskinene vil generere tilfeldige tall. Målet er å generere riktig svar på det matematiske problemet generert av systemet.
 • Datamaskinen som gjetter løsningen får bestemme hvilken av de ventende bitcoin-transaksjonene som skal grupperes i en blokkere.
 • Blokken og svaret på det matematiske problemet er sendt til bitcoin-nettverket. Dette er et nettverk av datamaskiner.
 • Bitcoin-nettverket vil sjekke om svaret er riktig. I så fall vil de oppdatere kopiene av bitcoin-transaksjonsboksen med blokken du hadde opprettet. Prosessen gjentas deretter. Derav navnet “Blockchain“.
 • Datamaskinen som gjettet riktig nummer mottar en tildeling av Bitcoins og transaksjonsgebyrene for transaksjonene i blokken.

Denne prosessen kalles gruvedrift. Dette er fordi du min (tjen) Bitcoins ved å hjelpe deg med å oppdatere bitcoin-transaksjonsbok.

Bitcoin gruvedrift gårdBitcoin gruvedrift gård

Hvor oppbevares Bitcoins?

Bitcoin-eiere lagrer myntene sine ved hjelp av lommebøker. Du har faktisk ikke Bitcoins, heller har du en privat nøkkel som lar deg få tilgang til din Bitcoin-adresse, dvs. din offentlig nøkkel.

Klikk her for å lære mer om private nøkler og offentlige nøkler.

Lommebøker kan komme i flere store former:

 • Maskinvarelommebøker: Fysiske enheter uten nett som lagrer dine private nøkler. Klikk her for våre lommebokanmeldelser og veiledninger.
 • Mobil lommebøker: Dette er mobiltelefonapplikasjoner f.eks. Enjin-lommeboken. Klikk her for en gjennomgang av Enjin-lommeboken.
 • Elektroniske lommebøker: Kjør på en skyserver og kan nås på flere datamaskiner. De vanligste online lommebøkene er kryptovaluta-utveksling. Sjekk ut vår anmeldelse av de beste børsene.
 • Papirlommebøker: En utskrift som inneholder dine offentlige og private nøkler. Selv om det er det mest rudimentære, er det den tryggeste metoden for å holde kryptovalutaene dine trygge.
 • Desktop lommebøker: De lastes ned og installeres på datamaskinen din.  

Hvem er Satoshi Nakamoto

Det er oppfinnelsen av en “Satoshi Nakamoto” i 2008 som en desentralisert virtuell valuta som kjører på blockchain-teknologi. Vi vet fortsatt ikke den sanne identiteten til Satoshi Nakamoto, selv om det er mennesker som hevder å være ham.

Hva er fremtiden til Bitcoin?

Bitcoin får mer adopsjon for betalinger over hele verden. For øyeblikket godtar mange butikker og selgere betaling i Bitcoin. Listen over selgere øker for dagen.

Bitcoin er til og med brukbar med noen kreditt- og debetkort.

Imidlertid er Bitcoin ikke så lett skalerbar som de fleste andre påfølgende mynter. Følgelig er en fremtid der Bitcoin erstatter tradisjonell valuta høyst usannsynlig.

Imidlertid vil Bitcoin forbli en utmerket butikk av verdi (SOV). Dette er på grunn av uforanderligheten og den periodiske prisveksten. Når det er sagt, kan spørsmålet om reguleringspolitikk over hele verden være den faktiske hindringen for Bitcoins langsiktige suksess.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me