Bitfinex Review: een populaire cryptocurrency-uitwisseling

Voor degenen die de afgelopen jaren niet onder een rots hebben geleefd, is Bitcoin geen laatste nieuws. Het begon al in 2009, en hoewel het in de tussenliggende jaren een beetje afnam, slaagde het er in 2016-2017 in om sterker dan ooit op te staan. Destijds hadden mensen de cryptocurrency bijna opgegeven, en de weinigen die er nog geld in hadden geïnvesteerd, wachtten met ingehouden adem tot de prijzen een klein beetje zouden stijgen, zodat ze hun verliezen tot op zekere hoogte konden minimaliseren..

Schokkend, wat er daarna gebeurde, draaide het spel gewoon op zijn kop. De Bitcoin is in waarde gestegen, en ook enorm. Wat aanvankelijk als een experiment begon, domineerde nu de financiële markten over de hele wereld. Al die mensen die eerder verlangden naar een of andere vorm van compensatie voor hun verliezen, voelden zich nu niet minder dan de armen die plotseling goud hadden geslagen.

Dat was het enorme bereik van de Bitcoin dat niet alleen de Verenigde Staten of andere westerse landen, maar de hele wereld met beide handen de hand leek te reiken om hun geld te investeren.

Bovendien leidde het succes van Bitcoins verder tot een geheel nieuwe en voorheen genegeerde niche van cryptocurrencies. Nu de wereld getuige was geweest van het supersnelle succes van Bitcoins, waren ze klaar om te geloven dat altcoins vergelijkbare opbrengsten zouden kunnen opleveren.

In feite bleken de cryptocurrencies op zichzelf goudmijnen te zijn die in staat waren om industrieën zoals cryptocurrency-mijnbouw en meer uit te spuwen. De ene branche is die van het kopen van cryptocurrency. Naarmate de interesse in bitcoin steeg, nam ook het aantal uitwisselingen toe. Hoewel de meeste van hen goedbedoeld waren (en nog steeds zijn) en gewoon mensen willen helpen toegang te krijgen tot cryptocurrencies, zijn er nog steeds enkele oplichtingsuitwisselingen..

Om uzelf te redden van dergelijke valkuilen en veelgemaakte fouten, brengen we u een uitgebreid overzicht van een van de beste Bitcoin-uitwisselingen op de markt, Bitfinex. We gingen verder en verzamelden alle informatie die we konden, terwijl we ook de voor- en nadelen van de dienst als geheel noteerden. Voordat u op zoek gaat naar een cryptocurrency-uitwisselingsplatform voor uw cryptocurrency-bedrijf, raden we u aan deze Bitfinex-recensie door te lezen om een ​​veel beter geïnformeerde beslissing te nemen.

Bitfinex recensie

bitfinex-recensieBitfinex is gevestigd in Hong Kong. Het wordt aangeprezen als een van de snelste en veiligste Bitcoin-uitwisselingsservices die er zijn en wordt door miljoenen over de hele wereld begunstigd vanwege de eenvoudige interface en geweldige klantenservice. Het is gespecialiseerd in de handel en is behoorlijk goed in de zin dat het de op Amerikaanse dollar gebaseerde handel in Bitcoins aanmoedigt.

Bovendien behandelt het ook een verscheidenheid aan andere cryptocurrencies, waaronder Ethereum en Monero. Een dergelijke diversiteit in termen van cryptocurrencies die zelden worden aangetroffen op uitwisselingsplatforms, en is een van de redenen waarom Bitfinex zo geweldig is. Wat betreft Bitcoin-handel in Amerikaanse dollars, kunt u onmogelijk een betere service krijgen dan wat u krijgt met Bitfinex.

Bitfinex: Volume

Als het gaat om handelsvolume, domineert Bitfinex volledig al zijn naaste concurrenten. Handelsvolume verwijst eigenlijk naar de hoeveelheid effecten die zogenaamd gedurende een bepaalde periode op een kapitaalmarkt werd verhandeld. Met andere woorden, het zijn gewoon de aandelen die per tijdseenheid worden verhandeld, waarbij een tijdseenheid doorgaans één handelsdag is. Het enige grote feit over Bitfinex is dat het momenteel het grootste volume heeft van alle bestaande Bitcoin-uitwisselingsservices.

Dat is op zich geen sinecure om onder de knie te krijgen, maar BItfinex is daar vrij gemakkelijk in geslaagd. Dit is in feite het geval geweest sinds een wijziging werd aangebracht door de Chinese bank (People’s Bank of China), waardoor alle Bitcoin- of cryptocurrency-uitwisselingsdiensten werden gedwongen om handelskosten van hun klanten in rekening te brengen..

Deze specifieke uitspraak maakte op zijn beurt een einde aan de ontmoedigde praktijk van wash-trading, waarbij melding werd gemaakt van kunstmatig vergrote of opgeblazen handelsvolumes en werd gedaan door bijna alle grote Chinese beursdiensten. Aangezien de verzamelde gegevens alleen echte informatie bevatten die onmogelijk kan worden vervalst, staat Bitfinex vrij gemakkelijk bovenaan de hitlijsten.

Wat het marktaandeel betreft, is Bitfinex ‘grootste rivaal Bitflyer, dat is gevestigd in Japan. Een feit dat het vermelden waard is, is echter dat Bitflyer geen handelskosten in rekening brengt van hun klanten. Dit betekent dat het handelsvolume of marktaandeel dat door het bedrijf wordt gerapporteerd, in feite een verkeerde benaming kan zijn en dat het werkelijke marktaandeel van het bedrijf aanzienlijk lager kan zijn dan wat er feitelijk wordt gerapporteerd. Als zoiets waar is, is het marktaandeel van Bitfinex hoogstwaarschijnlijk zelfs hoger dan momenteel wordt verwacht.

De Bitfinex-hack

Helaas kreeg het bedrijf in augustus 2016 een flinke klap. Ongeveer 120.000 Bitcoins, die destijds ongeveer 72 miljoen USD bedroegen, werden door hackers uit de uitwisselingsdienst gestolen. Deze specifieke gebeurtenis bleek fataal te zijn, niet alleen voor het bedrijf, maar voor de hele Bitcoin-markt in het algemeen, aangezien de Bitcoin-prijs bijna maar liefst 25% bedroeg nadat het nieuws was gemeld.

Door het geweldige management en de nuchtere aanpak van de Bitfinex-bazen, werd het bedrijf echter behoed van faillissement of sluiting en begonnen ze hun verliezen te socialiseren. Het totale verlies werd gelijkmatig verdeeld over de gebruikersaccounts, en geen enkele gebruikersaccount werd meer beïnvloed dan de andere.

Hoewel dit bij veel gebruikers zorgen baarde, verklaarde het bedrijf dat elke getroffen gebruiker te zijner tijd volledig door het bedrijf zal worden gecompenseerd. Om eventuele teleurstellingen of meningsverschillen tussen gebruikers verder te onderdrukken, werden BFX-tokens, ongeveer gelijk aan de waarde van de verliezen waarmee elke gebruiker te maken heeft, aan alle gebruikers uitgegeven.

Veiligheid

Hoewel het onmogelijk is om het niveau van de beveiligingsmaatregelen die door een uitwisselingsdienst worden toegepast perfect te meten, aangezien de meeste van hun protocollen geheim worden gehouden om hun gegevens tegen hackers te beschermen, kan het zeker grof geschat worden. Aangezien Bitfinex getuige is geweest van een bijna cataclysmische gebeurtenis als het gaat om het uitwisselen van beveiliging in het verleden, kan alleen worden gehoopt dat ze deze keer hun les hebben geleerd en hun beveiligingsprotocollen en firewalls aanzienlijk hebben versterkt..

De beveiliging van uw Bitcoins is echter net zo goed een uitwisselingsprobleem als dat van u. U kunt het allemaal niet aan de uitwisseling overlaten en vreedzaam rusten, want u moet ook enkele drastische maatregelen nemen om de veiligheid en integriteit van uw munten te behouden..

Voordat u zich aanmeldt voor een omruilservice, moet u altijd kijken naar hun verzekeringen, audits en veiligheidspraktijken en uw eigen geïnformeerde beslissing nemen over de vraag of de uitwisseling geschikt voor u is en of hun veiligheidspraktijken volledig voldoen. er is ook de voorziening die uw activa daadwerkelijk in gelijke volumes verdeelt en ze in verschillende wisseldiensten investeert om uw eigen verliezen te minimaliseren in het geval er zich een soort ongeluk voordoet.

Bitfinex-diensten

Bitfinex leent in de praktijk cryptocurrencies of Amerikaanse dollars aan handelaren die een hefboomwerking gebruiken. De reden waarom dit zo geweldig werkt, is dat het gebruikers in staat stelt rente te verdienen over het geld dat overblijft op het platform. Afgezien van de reguliere uitwisselingsdiensten waarin het platform handelt, zijn er ook grote maar privétransacties die door de service als onderdeel worden geregeld van hun OTC, of ​​over the counter service.

Dit is vooral handig als u een groot aantal munten moet overboeken onder het toeziend oog van andere cryptocurrency-handelaren.Naast hun website onderschrijft en bezit Bitfinex ook een mobiele applicatie, wat in feite een geweldig platform is voor die handelaren die constant in beweging en moet onderweg handelsbeslissingen nemen. Er zijn niet veel andere services die bogen op deze functie. Deze mobiele app is perfect en werkt goed om te handelen of zelfs om belangrijke updates voor je account te ontvangen.

Voorzichtigheid is echter geboden en vanwege de potentieel kwetsbare aard van mobiele platforms, raden we aan om het niet te gebruiken voor transacties met grote volumes. Bitfinex kan bogen op een behoorlijk indrukwekkende handelsinterface, iets dat doorgewinterde handelaren zijn gaan waarderen. Ze hebben zelfs grafieken die netjes op het scherm worden weergegeven, wat nauwkeurig een overzicht van de handelstrends in vogelvlucht inhoudt en is gebaseerd op de beroemde grafiekenwebsite van Trading View. De interface is ook grotendeels responsief en gedetailleerd en kan worden aangepast aan de eigen behoeften en gemakken van de klant.

Bitfinex-vergoedingen

BItfinex rekent eigenlijk een vrij nominale vergoeding aan, vooral als je het vergelijkt met sommige van de andere handelsplatforms die er zijn. De vergoeding die door hen in rekening wordt gebracht, is volledig in overeenstemming met en komt overeen met de normen die zijn vastgesteld voor grote maar handelsgerichte beurzen.

Bij uitwisselingen met een laag volume is de vergoeding die in rekening wordt gebracht voor handelaren die het aanbod van een andere handelaar of nemers zoals ze worden genoemd, slechts 0,2% bedragen, terwijl de vergoeding die wordt aangerekend voor degenen die transacties in het orderboek plaatsen of de zichzelf aanbieden, is slechts 0,1%. De vergoeding voor makers is zelfs volledig kwijtgescholden voor die gebruikers wier accountstatistieken een totaal handelsvolume van meer dan $ 7,5 miljoen laten zien. Dat is op zichzelf een vrij goed plan voor grote en frequente handelaren.

De behoefte aan uitwisselingsplatforms

Dit alles heeft geleid tot de oprichting van een groot aantal diensten en beurzen die uitsluitend gericht zijn op cryptocurrencies. Met de toename van het aantal gebruikers dat voor deze new-age-valuta’s kiest, werd een vergelijkbare stuwkracht gevoeld in de behoefte aan efficiënte en goed presterende platforms die de gemiddelde gebruiker zouden kunnen helpen de kracht die erin rust te benutten..

De Bitcoin is het populairst en kreeg de meeste aandacht, en voordat we het wisten, waren er al een groot aantal Bitcoin-uitwisselingsservices die online en anderszins functioneerden. Andere cryptocurrencies volgden vrijwel onmiddellijk. Momenteel hebben we minstens een dozijn goedbedoelende en hoogwaardige uitwisselingsservices voor bijna elke andere veelgebruikte cryptocurrency die er is.

Exchange Platforms: de manier waarop ze werken

Deze uitwisselingsplatforms werken op een vrij eenvoudige manier. Ze stellen de gebruiker eenvoudig in staat om te handelen in de cryptocurrencies die ze bezitten, of om ze te kopen of verkopen in ruil voor contant geld. Als u bijvoorbeeld geïnteresseerd bent in het verhandelen van uw Bitcoins voor Litecoins, dan is het allereerste dat u moet doen op zoek naar een platform dat handelt in beide soorten cryptocurrencies..

Zodra je er een hebt gevonden, moet je inloggen op hun website, op zoek gaan naar een potentiële koper of verkoper en de cryptocurrency die je bezit inruilen voor een cryptovaluta die je echt wilt. Evenzo, als u geïnteresseerd bent in het verkopen van uw Bitcoins, moet u naar de website gaan en op zoek gaan naar potentiële kopers die op hun beurt contact met u opnemen voor het geval ze geïnteresseerd zijn in uw aanbieding..

Na enkele communicatie-uitwisselingen tussen u en de koper, en met instemming van beide partijen, vindt de uitwisseling uiteindelijk plaats. Het hele proces verloopt zeer soepel en volledig transparant. Wat geweldig is, is dat u niet eens lang hoeft te wachten tot de transactie mislukt, want meestal gebeurt het allemaal onmiddellijk zonder wachttijden.

Exchange-platforms: kies verstandig

Maar waar het goede is, is er ook een vleugje slecht. Hoewel dit allemaal veelbelovend en geweldig lijkt voor de gemiddelde koper van cryptocurrency, is er echter één verborgen nadeel. Momenteel zijn er zoveel geweldige uitwisselingsplatforms beschikbaar op internet dat een eerste keer dat een gebruiker in de war raakt en niet de juiste beslissing neemt..

Het kiezen van een cryptocurrency-uitwisselingsservice gaat niet alleen over het kiezen voor het beste volgens marktstandaarden. Het gaat er eerder om dat u voor het beste kiest volgens uw eigen behoeften. Een gebruiker kan de neiging hebben om in de richting van de verkeerde beslissing te duiken, simpelweg omdat hij niet genoeg geïnformeerd was en zich verloren voelde in de zee van opties die voor hem beschikbaar waren. Wat moet ik doen als de exchange die u kiest niet aansluit bij het type cryptocurrency waarin u geïnteresseerd bent? Wat als de exchange waarvoor u kiest, transactiekosten in rekening brengt die niet precies binnen uw ingestelde budget vallen??

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me