Bitfinex Review: priljubljena borza kriptovalut

Za tiste, ki zadnjih nekaj let ne živijo pod skalo, Bitcoin ni zadnja novica. Začelo se je že leta 2009 in čeprav je v teh letih nekoliko zamrlo, se je v letih 2016–2017 uspelo dvigniti močnejše kot kdaj koli prej. Takrat so se ljudje že skoraj odpovedali kriptovaluti, redki izbranci, ki so vanjo še vedno vložili denar, pa so z zavlečeno sapo čakali, da so se cene le nekoliko dvignile, da bi lahko do neke mere zmanjšali svoje izgube.

Šokantno je, da se je naslednje dogajanje preprosto obrnilo na glavo. Bitcoin je narasel in to izjemno. Kar se je sprva začelo zgolj kot eksperiment, je zdaj prevladovalo na finančnih trgih po vsem svetu. Vsi tisti, ki so prej hrepeneli po neki odškodnini zaradi izgub, so se zdaj počutili nič manj kot revni, ki so nenadoma prebili zlato.

Takšen obseg Bitcoina je bil, da se zdi, da ne samo ZDA ali druge zahodne države, ampak ves svet sega z obema rokama, da bi vložil svoj denar.

Poleg tega je uspeh Bitcoinov nadalje privedel do povsem nove in prej prezrte niše kriptovalut. Zdaj, ko je bil svet priča izjemnemu uspehu bitcoinov, so bili pripravljeni verjeti, da bi altcoin lahko prinesel podobne donose.

Dejansko so se kriptovalute same po sebi izkazale za rudnike zlata, ki so dovolj sposobni izločiti panoge, kot je rudarstvo kriptovalut in druge. Ena industrija je tista, ki kupuje kriptovalute. Ko se je zanimanje za bitcoin povečalo, se je povečalo tudi število borz. Medtem ko je bila večina od njih (in je še vedno) dobronamernih in preprosto želijo le pomagati ljudem, da dobijo dostop do kriptovalut, še vedno obstaja nekaj prevarantskih borz.

Da bi se rešili takšnih pasti in pogostih napak, vam prinašamo izčrpen pregled ene najboljših Bitcoin borz na trgu trenutno, Bitfinex. Šli smo naprej in zbrali vse informacije, ki smo jih lahko, obenem pa tudi zabeležili prednosti in slabosti storitve kot celote. Preden začnete iskati platformo za izmenjavo kriptovalut za svoje poslovanje s kriptovalutami, vam predlagamo, da preberete ta pregled Bitfinex, da se odločite veliko bolj premišljeno.

Bitfinex pregled

bitfinex-pregledBitfinex ima sedež iz Hongkonga. O njem veljajo kot ena najhitrejših in najvarnejših storitev izmenjave Bitcoinov po vsem svetu, milijoni po vsem svetu pa so mu naklonjeni zaradi preprostega vmesnika in odlične storitve za stranke. Specializirano je za trgovanje in je zelo dobro v smislu, da spodbuja trgovanje z bitkoini na ameriškem dolarju.

Poleg tega se ukvarja tudi z vrsto drugih kriptovalut, vključno z Ethereum in Monero. Takšna raznolikost glede kriptovalut, ki jih redko najdemo na borznih platformah, je eden od razlogov, zakaj je Bitfinex tako velik. Kar zadeva trgovanje z bitcoini, denominirano v ameriških dolarjih, nikakor ne morete dobiti boljše storitve od tiste, ki jo dobite z Bitfinexom.

Bitfinex: zvezek

Ko gre za obseg trgovanja, Bitfinex popolnoma prevladuje nad vsemi najbližjimi konkurenti. Obseg trgovine se dejansko nanaša na znesek vrednostnega papirja, s katerim naj bi se v določenem obdobju trgovalo na kapitalskem trgu. Z drugimi besedami, preprosto gre za delnice, s katerimi se trguje na enoto časa, pri čemer je enota časa običajno en trgovalni dan. Zdaj je izjemno dejstvo o Bitfinexu, da ima trenutno največjo količino od vseh obstoječih storitev izmenjave Bitcoinov.

To samo po sebi ni majhen podvig, toda BItfinexu je to uspelo precej enostavno. Pravzaprav je tako od kitajske banke (Ljudske banke Kitajske) do spremembe, v skladu s katero so bile vse storitve izmenjave bitcoinov ali kriptovalut prisiljene začeti zaračunavati provizije za trgovanje od svojih strank..

Ta posebna razsodba je nato popolnoma odpravila odsvetovano prakso trgovanja s pranjem, ki je vključevala poročanje o umetno razširjenih ali napihnjenih količinah trgovanja in so jo izvajale skoraj vse večje kitajske menjalniške službe. Ker zdaj zbrani podatki vključujejo samo resnične podatke, ki jih nikakor ni mogoče ponarediti, je Bitfinex precej enostavno na vrhu lestvice.

Kar zadeva tržni delež, je najbližji tekmec Bitfinexa Bitflyer, ki ima sedež iz Japonske. Vendar je tukaj treba omeniti dejstvo, da Bitflyer od svojih strank ne zaračunava provizij za trgovanje. To pomeni, da bi lahko obseg trgovanja ali tržni delež, o katerem poroča podjetje, dejansko napačno poimenovali, dejanski tržni delež podjetja pa bi lahko bil bistveno nižji od dejansko sporočenega. Če kaj takega drži, je tržni delež Bitfinexa najverjetneje celo višji od pričakovanega trenutno.

Bit Hack

Na žalost je podjetje avgusta 2016 prejelo velik udarec. Približno 120.000 bitcoinov, ki so takrat znašali približno 72 milijonov USD, so hekerji ukradli stran od menjalniške storitve. Ta poseben dogodek se je izkazal za usodnega ne samo za podjetje, ampak tudi za celoten trg Bitcoinov na splošno, saj je cena Bitcoinov po poročanju novice skoraj 25%.

Zaradi neverjetnega vodenja in ravnodušnega pristopa šefov Bitfinexa je bilo podjetje rešeno pred bankrotom ali popolnim zaprtjem in začelo socializirati izgube. Skupna izguba je bila enakomerno porazdeljena po uporabniških računih in noben uporabniški račun ni bil bolj prizadet kot drugi.

Čeprav je veliko uporabnikov to zaskrbelo, je družba zapisala, da bo podjetje vsakemu prizadetemu uporabniku pravočasno v celoti povrnilo stroške. Za nadaljnje odpravljanje morebitnih razočaranj ali nesoglasij med uporabniki so bili vsem uporabnikom izdani žetoni BFX, približno enaki vrednosti izgub, s katerimi se sooča vsak uporabnik..

Varnost

Čeprav je nemogoče natančno oceniti raven varnostnih ukrepov, ki jih uporablja menjalnica, saj je večina njihovih protokolov varovana v tajnosti, da bi svoje podatke zaščitili pred hekerji, je vsekakor mogoče grobo oceniti. Ker je bil Bitfinex v preteklosti priča skoraj kataklizmičnemu dogodku, ko gre za izmenjavo varnosti, lahko le upamo, da so se tokrat naučili svoje lekcije in močno okrepili svoje varnostne protokole in požarne zidove..

Vendar je varnost vaših Bitcoinov tako težava z menjavo, kot tudi vaša. Vsega ne morete preprosto prepustiti izmenjavi in ​​mirno počivati, saj morate sprejeti tudi nekaj drastičnih ukrepov, da ohranite varnost in celovitost svojih kovancev.

Preden se prijavite za menjalno službo, se vedno prepričajte o njihovih pravilih zavarovanja, revizij in varovanja ter se na podlagi lastne odločitve odločite, ali bi bila menjava primerna za vas in ali so njihove varnostne prakse povsem na višini. obstaja tudi določba, ki dejansko deli vaše premoženje v enake količine in jih vlaga v različne menjalniške storitve, tako da zmanjšate lastne izgube v primeru, da pride do kakšne napake.

Bitfinex storitve

Bitfinex v praksi posoja kriptovalute ali ameriške dolarje trgovcem, ki uporabljajo vzvod. Razlog, zakaj to deluje tako dobro, je, da uporabnikom omogoča, da zaslužijo obresti za vsa sredstva, ki ostanejo na platformi. Poleg rednih menjalnih storitev, s katerimi platforma trguje, obstajajo tudi velike, vendar zasebne trgovine, ki jih storitev organizira kot del njihovega OTC ali v prosti prodaji.

To je še posebej koristno, če morate pod budnim očesom drugih trgovcev s kriptovalutami prenašati veliko število kovancev. Poleg njihove spletne strani Bitfinex podpira in je lastnik mobilne aplikacije, ki je v resnici odlična platforma za tiste trgovce, ki so nenehno v gibanju in mora sprejeti odločitve o trgovanju na poti. S to funkcijo se ne ponaša veliko drugih storitev. Ta mobilna aplikacija je odlična in deluje dobro za trgovanje ali celo prejemanje pomembnih posodobitev za vaš račun.

Vendar je treba biti previden in zaradi potencialno ranljive narave mobilnih platform priporočamo, da jih ne uporabljate za trgovanje z velikimi količinami.Bitfinex se ponaša z dokaj impresivnim trgovskim vmesnikom, kar so začrtni trgovci že cenili. Dejansko imajo na zaslonu lepo prikazane grafikone, ki natančno vključujejo ptičji pogled na trende trgovanja in temeljijo na znani spletni strani za grafikone Trading View. Vmesnik je prav tako v veliki meri odziven in podroben ter ga je mogoče prilagoditi glede na lastne potrebe in ugodnosti kupca.

Provizije za Bitfinex

BItfinex dejansko zaračuna precej nominalno provizijo, še posebej, če jo primerjate z nekaterimi drugimi trgovalnimi platformami. Provizija, ki jo zaračunavajo, je popolnoma v skladu s standardi, ki so določeni za velike, vendar trgovinsko usmerjene borze.

Na borzah z majhnimi količinami znaša provizija za trgovce, ki dejansko sprejemajo ponudbo drugega trgovca ali prevzemnikov, kot jih imenujejo, le 0,2%, medtem ko pristojbina, ki se zaračuna tistim, ki trgujejo v knjigi naročil ali podaljšujejo sami ponujajo, je le 0,1%. Provizija za proizvajalce je bila celo oproščena za tiste uporabnike, katerih statistika računa kaže, da je skupni obseg trgovine več kot 7,5 milijona dolarjev. To je samo po sebi zelo dobra shema za velike in pogoste trgovce.

Potreba po platformah za izmenjavo

Vse to je privedlo do številnih storitev in menjalnic, namenjenih izključno kriptovalutam. Z naraščanjem števila uporabnikov, ki so se odločili za te novoveške valute, se je začutil podoben potisk po potrebi po učinkovitih in dobro delujočih platformah, ki bi povprečnemu uporabniku lahko pomagale izkoristiti moč, ki je v njih.

Najbolj priljubljen je bil Bitcoin, ki je bil deležen največ pozornosti, in preden smo se tega zavedali, je že v spletu in drugače delovalo veliko število storitev izmenjave Bitcoinov. Tudi druge kriptovalute so jim skoraj takoj sledile. Trenutno imamo vsaj ducat dobronamernih in kakovostnih storitev izmenjave za skoraj vse druge široko uporabljene kriptovalute.

Exchange platforme: način njihovega delovanja

Te platforme za izmenjavo delujejo precej enostavno. Uporabniku preprosto omogočajo, da bodisi trguje s kriptovalutami, ki jih ima v lasti, bodisi jih kupi ali proda v zameno za gotovino. V primeru, da vas na primer zanima trgovanje z vašimi bitcoini za Litecoin, morate najprej iskati platformo, ki se ukvarja z obema vrstama kriptovalut..

Ko ga najdete, se morate prijaviti na njihovo spletno mesto, poiskati potencialnega kupca ali prodajalca in zamenjati kriptovaluto, ki jo imate, za tisto, ki jo dejansko želite. V primeru, da vas zanima prodaja vaših bitcoinov, morate obiskati spletno mesto in poiskati potencialne kupce, ki se bodo nato obrnili na vas, če jih zanima vaša ponudba.

Po nekaj komunikacijskih izmenjavah med vami in kupcem ter v soglasju obeh strani do izmenjave končno pride. Celoten postopek je zelo tekoč in popolnoma pregleden. Odlično je, da vam niti ni treba dolgo čakati, da transakcija pade, večino časa se vse zgodi takoj, brez čakalnih dob.

Exchange Platform: Izberite modro

Vendar pa je povsod, kjer je dobro, tudi drobec slabega. Zdaj, čeprav se vse to zdi za povprečnega kupca kriptovalut zelo obetavno in odlično, obstaja pa ena skrita pomanjkljivost. Trenutno je v spletu na voljo toliko odličnih platform za izmenjavo, da se prvič uporabnik zmede in ne sprejme pravilne odločitve.

Izbira storitve zamenjave kriptovalut ne pomeni le izbire najboljšega v skladu s tržnimi standardi. Namesto tega gre za izbiro najboljšega glede na vaše potrebe. Uporabnik se lahko nagiba k napačni odločitvi zgolj zato, ker ni bil dovolj obveščen in se je znašel izgubljen v morju možnosti, ki so mu na voljo. Kaj pa, če menjalnica, za katero se odločite, ne ustreza vrsti kriptovalute, ki vas zanima? Kaj pa, če borza, za katero se odločite, zaračuna provizijo za transakcijo, ki ni ravno v okviru vašega nastavljenega proračuna?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me