HODL: Wat is het? + Andere must-know-termen in The Crypto World

Toen ik voor het eerst serieus met cryptocurrency begon, werd ik overweldigd door alle termen die mensen gebruikten. Ze gooiden woorden als HODL en verschillende dierennamen rond. Nu ik meer kennis heb over handelen en blockchain in het algemeen, merk ik dat ik ze de hele tijd gebruik.

Omdat er de laatste tijd een vloed van nieuwkomers in de cryptowereld is, dacht ik dat ik een cryptocurrency-woordenboek zou maken – nou ja, een soort van.

Als je hier terecht bent gekomen nadat je deelnam aan een cryptogesprek en je buitengesloten voelde vanwege de termen die ze gebruikten, of als je niet als volledig incompetent wilt overkomen in een toekomstig gesprek over cryptocurrency, dan is hier een lijst met de 12 van de meest gebruikte cryptowoorden.

Wat is HODL of HODLING?

Een hodler is iemand die een cryptocurrency voor een lange periode vasthoudt, in de hoop dat deze in waarde stijgt. Vasthouden is hetzelfde als hodling. De term is bedacht uit een forumbericht met de naam ‘IK BEN HODLING”Op het Bitcoin Talk-forum, waar een man genaamd GameKyuubi vertelt hoe slecht hij is als handelaar (hij is duidelijk erg dronken). De gemeenschap heeft het opgenomen in hun vocabulaire en het is nu een running gag onder alle cryptohandelaren.

HODL – “Wacht even voor het lieve leven”

Dus, om de betekenis van HODL te concluderen: degenen die je voorstellen aan HODL, of zelf een cryptovaluta HODLEN, zeggen in feite dat ze voorspellen dat de crypto in prijs zal stijgen en hen in de toekomst winst zal opleveren (ze suggereren niet wanneer, hoewel).

HODL was een typfout die is uitgegroeid tot de meest gebruikte wereld in de cryptocurrency-gemeenschap.

12 Voorwaarden Elke Cryptocurrency-dag Handelaren moeten het weten!

1. FOMO

F.oor Of M.uitgifte Out. De angst om een ​​specifieke munt of de hele cryptocurrency-markt mis te lopen, is enorm vanwege de aard van de cryptocurrency-markt. Je kunt enorme opbrengsten zien, ongeacht in welke munt je investeert (tenzij het een shitcoin is), aangezien eigenlijk alle crypto’s worden gehyped vanwege de populariteit van bitcoin en cryptocurrency. Dit zorgt voor veel kansen om rijk te worden maar ook voor veel angst.

FOMO is de angst om een ​​muntstijging mis te lopen. Dit is ook wat zorgt voor deze enorme groeipercentages. Zodra mensen zien dat een munt met 20% in prijs is gestegen, willen ze deze mogelijk 10x zo niet meer missen, dus gaan ze naar binnen – vanwege de angst om te missen.

De term kan worden toegepast op sociale evenementen en veel andere dingen in het leven.

Zoals gedefinieerd door ScienceDirect in een rapport over FoMO, “Gedefinieerd als een alomtegenwoordige vrees dat anderen lonende ervaringen zouden kunnen hebben waarvan men afwezig is, wordt FoMO gekenmerkt door de wens om voortdurend verbonden te blijven met wat anderen doen.”​ ScienceDirect

2. ATH

EENll Tik mij H.igh. Het punt waarop een cryptocurrency de hoogste marktprijs bereikt die hij ooit heeft gehad. Dit is meestal waar de FoMO voor de meeste mensen van start gaat. Als u handelt, is dit het moment waarop u erop moet letten dat het de weerstand en dip raakt (in het algemeen).

3. Beer

Bear is iemand die denkt dat een bepaald aandeel (en in dit geval cryptocurrency) gaat dalen en dus profiteert van het verkopen en terugkopen na de dip. Het is een term die door Wall Street wordt gebruikt om over aandelen en markten te praten. Omdat handelen echt laag is, kan dit ook worden gebruikt bij het verhandelen van crypto’s.

4. Bull

Dit is precies het tegenovergestelde van beer, een stier is iemand die gelooft dat de markt zal stijgen. Ze hodlen hun munt omdat ze denken dat het omhoog zal gaan en dat ze het later voor meer kunnen verkopen.

5. Walvis

Walvissen zijn degenen met vetzakken. Wist je dat 1.000 mensen meer dan 40% van de cryptocurrency-markt bezitten (bron​Dit zijn de walvissen die hun crypto’s kunnen verkopen om de markt te manipuleren (de marktprijs daalt omdat het volume afneemt) – en dan kopen ze weer in tegen een lagere prijs. Er zijn twee soorten walvissen; bullish en bearish walvissen.

6. Bearwhale

Een bearwhale is een walvis die bearish is (denk dat de markt zal dalen).

7. Zakhouder

Een bagholder is iemand die een munt heeft gekocht met de gedachte dat het omhoog zou gaan en dat ze snel winst zouden maken, maar het ging in feite omlaag en nu zitten ze vast met hun kapitaal opgesloten in die specifieke munt. Ze moeten nu uitzoeken of ze moeten wachten tot de prijs hoger is dan toen ze het kochten, of het met verlies verkopen en hun kapitaal vrijmaken (om in een andere valuta te investeren).

8. Rekt

Dit is iemand die een groot verlies heeft geleden bij het kopen van een munt en daarna ging het verloren. Dit overkomt ons allemaal, we nemen slechte beslissingen die ons uiteindelijk veel geld kosten. Het belangrijkste is dat we er altijd naar streven om het risico van vernieling (of rekt) tot een minimum te beperken, door stopverliezen in te stellen en de juiste fundamentele analyse en / of technische analyse uit te voeren..

9. Naar de maan

Wanneer iemand optimistisch is over een munt, hebben ze de neiging om te zeggen dat het “maan” zal zijn. Dit betekent dat de munt spijkert en omhoog gaat “naar de maan”.

10. Addy

Ook al heb ik hier zelf nog nooit van gehoord, sommige mensen hebben me gevraagd wat het eigenlijk betekent. Dus ik deed wat googlen omdat ze duidelijk veel te lui waren om het te doen. Het verwijst naar het adres van uw Bitcoin-portemonnee of ander cryptocurrency-portemonnee-adres.

11. FUD

Angst, onzekerheid en twijfel. Dit verwijst naar de investeerders die niet zeker weten wat de toekomst zou kunnen brengen. Sommigen zeggen dat mediakanalen die berichten over Bitcoin of andere munten “FUD” verspreiden, door valse informatie te verspreiden over bepaalde aspecten van cryptocurrency..

12. Choyna

Choyna, of China, zoals het eigenlijk wordt genoemd, heeft een grote invloed op de cryptocurrency-markt en hoe de Chinese overheid handelt, heeft grote invloed op de marktprijs wereldwijd. Het is ook het dominerende land als het gaat om mijnbouw- en handelstechnologie. Het woord ‘Choyna’ wordt beïnvloed door de manier waarop Donald Trump ‘China’ uitspreekt.

Overzicht

Kent u andere woorden die ik op deze lijst zou moeten opnemen of denk je dat ik een woord verkeerd heb geïnterpreteerd? Geef in elk geval hieronder commentaar!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me