Koinex Review – Indiase uitwisseling voor meerdere cryptocurrencies

De komst van cryptocurrency werd onlangs erkend toen deze een hoge waarde bereikte. Tot die tijd waren mensen achteloos over deze nieuwe technologie van blockchain en cryptocurrency. De vraag naar cryptocurrency neemt met de dag toe en daarom neemt ook de vraag naar de platforms om het te kopen toe. Veel platforms bestaan ​​al en vele anderen zijn in ontwikkeling. Een beurs die onlangs zijn wortels op dit gebied heeft gevestigd, is Koinex.

Koinex is een in India gebaseerd cryptocurrency-handelsplatform, waar men cryptocurrencies kan kopen en verkopen met Indiase fiat-valuta. Het werd opgericht door Rahul Raj (IIT Kharagpur), Rakesh Yadav (IIT Delhi), Aditya Naik (BITS Pilani). Samen met Bitcoin ondersteunt dit platform ook meerdere cryptocurrencies zoals Ethereum, Litecoin, Ripple en Bitcoin Cash. Sommige van de lokale bitcoin-uitwisselingsplatforms zoals ZebPay, CoinSecure, Unocoin en Coinome bestonden al vóór Koinex in India.

ZebPay, het eerste bedrijf dat Bitcoins in India lanceert, staat bekend als het beste Indiase bitcoin-uitwisselingsplatform. Het biedt zijn eigen portemonnee en is beschikbaar als mobiele applicatie. CoinSecure, het grootste bitcoin-handelsplatform, met een mobiele app, is geliefd bij veel gebruikers. Biedt echter geen onmiddellijke stortingen, zoals in het geval van Koinex. Unocoin is ook een bitcoin-handelsplatform en Coinome is er een die verschillende cryptocurrencies accepteert op zijn uitwisselingsplatform. Momenteel is Koinex het belangrijkste en meest beveiligde bitcoin-uitwisselingsplatform in de praktijk.

AAN DE SLAG MET KOINEX!

De Koinex recensie

De laatste tijd ondersteunt Koinex, het gevestigde cryptocurrency-uitwisselingsplatform, meerdere valuta’s en groeit het als een populaire site in India. Dealers en kopers van cryptocurrencies zijn verbonden met dit platform en het handelen is gemakkelijk gemaakt met fiat valuta (INR). Het is een nieuw platform dat Indiërs heeft geïntroduceerd in de wereld van cryptocurrency.

Aan de slag met Koinex

Het aanmaken van een account is heel eenvoudig, dat is de eerste stap, gevolgd door de KYC-verificatiestap. Het omvat het indienen van een bewijs-ID samen met een betaling van INR 100 die zal worden terugbetaald. PAN Card is verplicht om uw bankrekening te koppelen aan de voltooiing van het proces. Zodra al deze details zijn toegevoegd en geverifieerd door KYC (duurt 48 uur), kunt u beginnen met handelen met de eerste storting. Een functie die hier nieuw en uniek is, is dat u uw bankrekening als begunstigde kunt toevoegen. De details hiervan zijn te vinden op het tabblad ‘Saldo’ onder uw Koinex-account. Het geld wordt automatisch door deze site aan uw account toegevoegd (binnen 5 minuten) nadat het geld is gestort, er moet minimaal INR 2500 worden gestort.

Afgezien van de bankrekening, kunt u geld storten via verschillende portefeuilles, zoals Airtel-geld, Jio-geld, PayUMoney, Ola-geld, PayZapp en anderen. Als u via deze wallets geld stort, worden servicekosten van 2% in rekening gebracht.

Handelen in cryptocurrency

Deze site biedt geen uitwisseling van munten naar munten. U kunt cryptovaluta kopen of verkopen in ruil voor INR. Als het gaat om handelen, moet in eerste instantie het type cryptocurrency worden geselecteerd. De handelsinterface vereist enige verfijning in termen van enkele functies, zoals het tonen van het totale aan- en verkoopvolume dat nodig is voor een koper / verkoper. Het biedt een live-kaartfunctie die aanzienlijk is. Er zit een fout in het handelsgedeelte van Koinex. De koper of verkoper kan het totale bedrag na berekening in decimalen niet zien wanneer men van plan is om cryptovaluta te kopen. Dit zou binnenkort moeten worden opgelost en geüpgraded.

Koinex heeft een lage handelsvergoeding (0,4%) en voor betalingen met wallets worden 2% kosten in rekening gebracht. Er zijn echter geen handelskosten voor het gebruik van NEFT / IMPS-overboeking. Er moet minimaal 2500 roepies van de transactie worden gedaan om geld op uw Koinex-account te storten.

Beveiligingsniveau van Koinex

Beveiliging is een belangrijke factor waarmee rekening moet worden gehouden als het gaat om cryptocurrency. Koinex biedt de nieuwste en geavanceerde beveiligingsmaatregelen, samen met een combinatie van een warme en koude opslagfaciliteit voor fondsdeposito’s. Er is een tweefactorauthenticatie (2FA), die moet worden ingeschakeld met de Google-authenticator-app. 2-factor-authenticatie via sms of e-mail is beschikbaar, maar het is noodzakelijk om dit in te schakelen met de Google authenticator-app. Een uniek wachtwoord moet worden ingesteld door Dashlane te gebruiken voor wachtwoordbeheer.

Koinex biedt een gratis portemonnee om uw munten in op te slaan, maar het is niet de veiligste plek om uw munten op te slaan. De reden is dat de privésleutel die als veiligheidsmaatregel wordt gebruikt, in hun database is opgeslagen en de uitwisseling nog niet is gecentraliseerd. Daarom is de portemonnee vatbaar voor hackers, vooral als er een enorme hoeveelheid munten in zit.

Een incident dat een gebrek aan beveiligingsmaatregelen uitbeeldt, vond een paar jaar geleden plaats, bekend als de Mt.Gox-hack. Meer dan 70% van de Bitcoin-transacties over de hele wereld werd door hen afgehandeld. In februari 2014 heeft Mt. Gox sloot zijn website en beëindigde alle handels- en ruildiensten. Ze verloren $ 350 miljoen aan bitcoins en vroegen faillissementsbescherming tegen schuldeisers. Het illustreert simpelweg dat het hebben van bitcoin bij Mt.Gox tevergeefs was omdat ze geen privésleutel hadden. Het is beter om alle cryptovaluta die u bezit in een harde portemonnee te stoppen in plaats van een andere kwetsbare portemonnee.

Koop / verkoop ervaring

Koinex met een intuïtieve interface beperkt de hoeveelheid handel niet, zoals bij andere handelsbeurzen. Koinex implementeert een exact algoritme voor prijsmatching en alle transacties worden strikt volgens dit algoritme uitgevoerd. Om met een voorbeeld te illustreren – Stel dat u een bestelling plaatst om INR 200 XRP te kopen tegen 10,50, dan moet u iemand vinden die XRP ter waarde van INR 200 tegen 10,50 verkoopt, precies dezelfde waarde als de uwe. Een verkoper die XRP ter waarde van INR 200 tegen 10,75 verkoopt, kan niet in aanmerking komen om met u te handelen.

Een upgrade voor de transactie die uit dit prijsaanpassingsalgoritme bestaat, moet nog komen om te voorkomen dat transacties met een lage transactie wankel worden.

Ervaring met storten / opnemen

Een bestemmingstag is vereist voor Ripple-transacties om verwarring bij gebruikers over stortingen / opnames te voorkomen. Alle opnames van de Koinex INR-portemonnee worden beschikbaar gesteld op de gekoppelde bankrekening. IMPS wordt toegepast op kredietopnames tot INR 200.000 (binnen 5 minuten). Opnames van meer dan INR 200.000 worden uitgevoerd met NEFT (binnen 3-4 werkbankuren). Opname van een andere bankrekening dan de aan Koinex gekoppelde bankrekening is niet van toepassing op transacties. De opnamekosten variëren voor verschillende cryptocurrencies. Bitcoin (0.001BTC), Ethereum (0.001ETH), Ripple (0.02XRP), Litecoin (0.01LTC), Bitcoin Cash (0.001BCH), Indiase valuta (INR 0).

Vergoeding op transacties

Momenteel wordt een minimumvergoeding van 0,4% toegepast om cryptocurrencies te kopen, terwijl de vergoeding vrij hoog is bij opname van Litecoin (0,01LTC) en Bitcoin. Bovendien ondersteunt Koinex andere betalingsgateways die 2% kosten voor directe stortingen. IMPS en NEFT zijn andere betalingsopties die worden ondersteund door Koinex, waaraan geen kosten zijn verbonden, maar het duurt een uur of twee voordat de transacties zijn voltooid.

KOIN Chat

Zodra de KYC is geverifieerd, heb je toegang tot een open chat, waar je chats van aangemelde leden kunt bekijken en daar ook aan kunt deelnemen. Soms helpt deze functie bij het beperken van het handelsvolume, alleen wanneer er ongeveer 150 gebruikers actief zijn. De belangrijkste functie van deze functie is om gebruikers te helpen met hun vragen via chat, die effectief wordt uitgevoerd door beheerders die meestal met de gebruikers communiceren. Een tegenvaller van deze functie is dat de voornaam van sommige gebruikers hetzelfde is, wat tot onzekerheid leidt.

Voors en tegens van Koinex

Voordelen

Transacties met Indiase fiat-valuta voor het wisselen van cryptocurrency zijn een groot voordeel van Koinex, dat andere sites niet te bieden hebben. Afgezien van een lage transactiekost, bevat deze site ook enkele betalingsgateways met lage transactiekosten en andere betalingsmethoden die geen opnamekosten bieden. Samen met een intuïtieve interface worden via deze site meerdere cryptocurrencies aangeboden.

Nadelen

Bij Koinex wordt niet van munt naar munt gewisseld. Sommige cryptocurrencies zoals Litecoin brengen relatief iets hogere opnamekosten met zich mee. Het houdt geen hefboomwerking en creditcardbetalingen in, samen met het beperken van de omvang van de transactie. Het volgt een exact matching-handelsalgoritme, wat soms niet significant is. Bovendien zorgt het ervoor dat er een minimaal bedrag wordt gestort voordat er wordt gehandeld. De klantenondersteuning moet enigszins worden verbeterd, maar dat geldt voor alle uitwisselingen.

het komt neer op

Hoewel Koinex een nieuw platform is, groeit het met de dag stevig. Met een gestroomlijnde interface en relatief lage handelskosten, wint het aan populariteit bij mensen in India. Tot nu toe zijn er geen bugs op deze site aangetroffen, maar een mobiele applicatie is hard nodig om deze gemakkelijk beschikbaar te maken voor de gebruikers. Omdat het gaat om handelen met fiat-valuta, is dit het beste platform voor alle Indiërs om betrokken te raken bij cryptocurrency. De stijgende vraag naar cryptocurrency heeft de vraag naar het ontwikkelen van nieuwe sites voor cryptocurrency-uitwisseling vergroot. De vraag naar cryptocurrency is toegenomen na demonetisering onder indianen.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me