Koinex Review – indijska borza za več kriptovalut

Pojav kriptovalut je bil prepoznan pred kratkim, ko je dosegel visoko vrednost. Do takrat so bili ljudje brez pozornosti glede te nove tehnologije veriženja blokov in kriptovalut. Povpraševanje po kriptovalutah se iz dneva v dan povečuje, zato se povečuje tudi povpraševanje po platformah, s katerimi jo lahko kupujemo. Številne platforme že obstajajo, številne druge pa se razvijajo. Ena od borz, ki se je nedavno uveljavila na tem področju, je Koinex.

Koinex je indijska platforma za trgovanje s kriptovalutami, kjer lahko kupujemo in prodajamo kriptovalute z indijsko fiat valuto. Ustanovili so ga Rahul Raj (IIT Kharagpur), Rakesh Yadav (IIT Delhi), Aditya Naik (BITS Pilani). Ta platforma poleg Bitcoina podpira tudi več kriptovalut, kot so Ethereum, Litecoin, Ripple in Bitcoin Cash. Nekatere lokalne platforme za izmenjavo bitcoinov, kot so ZebPay, CoinSecure, Unocoin, Coinome, so obstajale že pred Koinexom v Indiji.

ZebPay kot prvo podjetje, ki je v Indiji lansiralo Bitcoine, je znano kot najboljša indijska platforma za izmenjavo bitcoinov. Zagotavlja svojo denarnico in je na voljo kot mobilna aplikacija. CoinSecure, ki je največja platforma za trgovanje z bitkoini, z mobilno aplikacijo je všeč mnogim uporabnikom. Vendar pa ne zagotavlja takojšnjih vlog, kot v primeru Koinexa. Unocoin je tudi platforma za trgovanje z bitcoini, Coinome pa je eden, ki v svoji platformi za izmenjavo sprejema različne kriptovalute. Trenutno je največja in najbolj zavarovana platforma za izmenjavo bitcoinov v praksi Koinex.

ZAČNITE S KOINEXOM!

Pregled Koinex

V zadnjem času uveljavljena platforma za izmenjavo kriptovalut Koinex podpira več valut in raste kot priljubljeno spletno mesto v Indiji. Trgovci in kupci kriptovalut so povezani s to platformo, trgovanje pa je bilo enostavno s fiat valuto (INR). Gre za novo platformo, ki je Indijance uvedla v svet kriptovalut.

Kako začeti s Koinexom

Ustvarjanje računa je zelo enostavno, kar je prvi korak, nato pa korak preverjanja KYC. Vključuje predložitev kakršnega koli dokazila skupaj s plačilom 100 INR, ki bo povrnjeno. Kartica PAN je obvezna za povezavo vašega bančnega računa z dokončanjem postopka. Ko vse te podrobnosti doda in preveri KYC (traja 48 ur), lahko začnete trgovati z začetnim nanosom. Nova in edinstvena funkcija je ta, da lahko svoj bančni račun dodate kot prejemnika plačila, podrobnosti o tem pa najdete na zavihku »Stanje« pod vašim računom Koinex. To spletno mesto denar samodejno doda na vaš račun (v 5 minutah) po nakazilu sredstev, naloži pa najmanj 2500 INR.

Poleg bančnega računa lahko denar položite prek različnih denarnic, kot so denar Airtel, denar Jio, PayUMoney, denar Ola, PayZapp in drugi. Z vplačilom denarja prek teh denarnic boste plačali 2% provizije za storitev.

Trgovanje s kriptovalutami

To spletno mesto ne ponuja zamenjave kovancev do kovancev. Kriptovaluto lahko kupite ali prodate v zameno za INR. Ko gre za trgovanje, je treba na začetku izbrati vrsto kriptovalute. Trgovski vmesnik zahteva določeno izboljšanje nekaterih funkcij, kot je prikaz skupnega obsega nakupa in prodaje, ki je potreben za kupca / prodajalca. Ponuja funkcijo grafikona v živo, ki je pomembna. V trgovskem delu Koinexa je napaka. Kupec ali prodajalec si po izračunu ne more ogledati celotnega zneska v decimalnih mestih, če namerava kupiti katero koli kripto. To bi morali kmalu popraviti in nadgraditi.

Koinex ima nizko provizijo za trgovanje (0,4%), plačila z denarnicami pa vam bodo zaračunala 2%. Za uporabo prenosa sredstev NEFT / IMPS pa ni provizije za trgovanje. Za nakazilo denarja na vaš račun Koinex je treba opraviti najmanj 2500 rupij transakcije.

Raven varnosti Koinex

Varnost je pomemben dejavnik, ki ga je treba upoštevati pri kriptovalutah. Koinex ponuja vse najnovejše in napredne varnostne ukrepe, skupaj s kombinacijo vročega in hladnega skladišča za vloge skladov. Obstaja dvofaktorska avtentikacija (2FA), ki jo je treba omogočiti z aplikacijo Google Authenticator. Na voljo je dvostopenjsko preverjanje pristnosti prek SMS-a ali e-pošte, vendar ga je treba omogočiti z Googlovo aplikacijo za preverjanje pristnosti. Enolično geslo je treba nastaviti z uporabo Dashlane za upravljanje gesel.

Koinex ponuja brezplačno denarnico za shranjevanje kovancev, vendar ni najbolj varno mesto za shranjevanje kovancev. Razlog je v tem, da se zasebni ključ, ki se uporablja kot varnostni ukrep, shrani v njihovo bazo podatkov in izmenjava še ni centralizirana. Denarnica je zato dovzetna za hekerje, še posebej, če je v njej ogromno kovancev.

Pred nekaj leti se je zgodil incident, ki prikazuje pomanjkanje varnostnih ukrepov, znan kot kramp Mt.Gox. Zanje je bilo opravljenih več kot 70% transakcij z bitcoini po vsem svetu. Februarja 2014 je Mt. Gox je zaprl svojo spletno stran in ukinil vse storitve trgovanja in menjave. Izgubili so 350 milijonov dolarjev bitcoinov in pred upniki vložili prošnjo za stečaj. To preprosto ponazarja, da je bilo bitcoin na Mt.Goxu zaman, ker niso imeli nobenega zasebnega ključa. Bolje je, da vso kriptovaluto, ki jo imate, shranite v trdo denarnico in ne v katero drugo ranljivo denarnico.

Nakup / prodaja izkušenj

Koinex z intuitivnim vmesnikom ne omejuje količine trgovine, kot na drugih borzah. Koinex izvaja natančen algoritem za ujemanje cen in vse transakcije se izvajajo strogo v skladu s tem algoritmom. Za ponazoritev s primerom – predpostavimo, da oddajate naročilo za nakup INR 200 XRP ob 10.50, potem morate najti nekoga, ki ob 10.50 prodaja XRP v vrednosti 200 INR, natanko toliko kot je vaš. Za prodajalca, ki prodaja XRP v vrednosti 200 INR ob 10.75, ni mogoče šteti za trgovanje z vami.

Nadgradnja trgovine, ki jo sestavlja ta algoritem za ujemanje cen, šele prihaja, da bi preprečili, da bi transakcije, ki vključujejo nizko trgovanje, postale nenavadne.

Izkušnje s pologom / dvigom

Za transakcije Ripple je potrebna ciljna oznaka, da ne bi prišlo do zmede med uporabniki pri nakazilih / dvigih. Vsi dvigi z denarnice Koinex INR so na voljo na povezanem bančnem računu. IMPS se uporablja za dvige kreditov do 200.000 INR (v 5 minutah). Dvigi več kot 200.000 INR se izvedejo z uporabo NEFT (v 3-4 delovnih urah banke). Umik s katerega koli drugega bančnega računa, ki ni povezan z bančnim računom Koinex, ne velja za transakcije. Odstopnina se razlikuje za različne kriptovalute. Bitcoin (0,001BTC), Ethereum (0,001ETH), Ripple (0,02XRP), Litecoin (0,01LTC), Bitcoin Cash (0,001BCH), indijska valuta (INR 0).

Provizija za transakcije

Trenutno se za nakup kriptovalut uporablja minimalna provizija v višini 0,4%, medtem ko je provizija pri umiku Litecoina (0,01 LTC) in Bitcoina precej visoka. Poleg tega Koinex podpira druge plačilne prehode, ki imajo za takojšnje vloge 2% stroškov. IMPS in NEFT sta drugi možnosti plačila, ki ju podpira Koinex, ki ne vključuje nobene provizije, vendar traja uro ali dve za dokončanje transakcij.

KOIN Klepet

Ko bo KYC preverjen, boste imeli dostop do odprtega klepeta, kjer si lahko ogledate klepete prijavljenih članov in lahko v njem tudi sodelujete. Včasih ta funkcija pomaga pri omejevanju obsega trgovanja, le ko je aktivnih približno 150 uporabnikov. Glavna funkcija te funkcije je pomagati uporabnikom pri njihovih poizvedbah prek klepeta, ki ga skrbniki večinoma komunicirajo z uporabniki. Ena ovira te funkcije je ime nekaterih uporabnikov, ki vodijo v negotovost.

Prednosti in slabosti podjetja Koinex

Prednosti

Transakcije z indijsko fiat valuto za izmenjavo kriptovalut so glavna prednost Koinexa, ki je druga spletna mesta ne ponujajo. Poleg nizke zaračunane provizije za trgovanje to spletno mesto vključuje tudi nekatere plačilne prehode z nizko provizijo za transakcijo in druge načine plačila, ki ponujajo ničelno provizijo za dvig. Skupaj z intuitivnim vmesnikom je na tej strani na voljo več kriptovalut.

Slabosti

Koinex ne vključuje izmenjave med kovanci. Nekatere kriptovalute, kot je Litecoin, vključujejo relativno malo višjo odstopnino. Ne vključuje vzvodov in plačil s kreditnimi karticami, skupaj z omejevanjem obsega posla. Sledi algoritmu natančnega ujemanja, ki včasih ni pomemben. Poleg tega zagotavlja, da se pred trgovanjem položi minimalni znesek. Podporo strankam bi bilo treba nekoliko izboljšati, vendar to velja za vse borze.

Spodnja črta

Čeprav je Koinex nova platforma, raste iz dneva v dan. Z elegantnim vmesnikom in razmeroma nizko provizijo za trgovanje postaja priljubljen med ljudmi v Indiji. Zaenkrat na tej strani še ni naletelo na napake, vendar je mobilna aplikacija prepotrebna, da je uporabnikom na voljo. Ker gre za trgovanje s fiat valuto, je najboljša platforma za vse Indijance, da se vključijo v kriptovalute. Naraščajoče povpraševanje po kriptovalutah je povečalo povpraševanje po razvoju novih spletnih mest za izmenjavo kriptovalut. Povpraševanje po kriptovalutah se je povečalo po demonetizaciji med Indijanci.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me