Nakup zlata in srebra z Bitcoin 2021 – 3 preprosti načini

Od ustanovitve Bitcoinov leta 2009 so v zadnjem desetletju doživeli precej burno potovanje. Čeprav jim sprva ni uspelo veliko zaznamovati, so v letih 2016-17 zanje oživeli, ki so zamajali same temelje investicijskih družb po vsem svetu. Z najvišjo stopnjo visokih 19.783 ameriških dolarjev na Bitcoin je svet nedvoumno prepoznal, da bodo Bitcoini kmalu prevladali nad skoraj vsemi vrstami transakcij po vsem svetu..

Trenutno lahko Bitcoine uporabite za nakup raznolike ponudbe izdelkov in storitev. Veliko trgovcev in spletnih prodajalcev je začelo sprejemati Bitcoin kot način plačila. In tisti, ki tega ne počnejo, to zagotovo načrtujejo. Zdaj, medtem ko preostali svet na kakršen koli način ni obravnaval trgovanja z bitcoini nezakonito, vendar še ni izrecno dovolil in priznal njegove trgovine in uporabe.

Dejansko se bitcoini zdaj vse pogosteje uporabljajo za nakup drugih oblik kriptovalut, kot so Ethereum ali Ether žetoni. Vse to je predvsem posledica enostavnosti, s katero je mogoče izvajati Bitcoin transakcije. So varni, varni in hitri. Povežite te značilnosti z dejstvom, da jih je zdaj mogoče zlahka kupiti na različnih borzah in dobite dokaj dober razlog, zakaj so danes postali tako prevladujoča sila v digitalni sferi.

Pravzaprav je sama domena kriptovalut v zadnjem času deležna velike pozornosti. Medtem ko je Bitcoin zagotovo vodilni v dirki, obstajajo tudi drugi hype kriptos. Ethereum je en tak primer kriptovalute, ki ni Bitcoin, ki je trenutno visoko na valu priljubljenosti.

Razen tega Litecoin, ki se je začel leta 2011, pogosto imenujejo srebro za Bitcoin-ovo zlato. Zcash, odprtokodna kriptovaluta, se pogosto uporablja za zagotavljanje dodatnih nivojev varnosti transakcij v verigi blokov. Za navdušence nad zasebnostjo Dash deluje odlično, saj uporabniku omogoča prilagodljivost, da ostane anonimen in ohranja vse posle in transakcije izjemno zasebne.

Vprašanje pa je, zakaj se omejiti samo na nekatere izdelke in storitve? Zakaj ne bi razširili dosega Bitcoinov na bolj nekonvencionalne nakupe, na primer na plemenite kovine in kamne. Zlato in srebro sta eni najbolj iskanih kovin na svetu.

Vedno so bili priljubljeni, pa naj bo v kakršni koli obliki. In ker ta naša obsedenost ne kaže znakov, da bi se ustavili ali upočasnili, se zdi povsem naravno, da uporabimo kakršen koli del tehnologije, s katero razpolagamo, da bi olajšali in pripravili njihov nakup. Prav iz tega razloga je nujno, da izkoristimo potencial, ki ga predstavljajo Bitcoin, in ga uporabimo pri nakupih zlata ali srebra.

Zakaj je vlaganje v plemenite kovine dobra ideja

kupi bitcoin z zlatomPreden preidemo na “kako”, je pomembno razumeti “zakaj”. Zakaj točno tako govorijo, naj vlagamo v zlato ali srebro? Zakaj moramo zlato kupovati z bitcoini? Je to zgolj zaradi dejstva, da so bleščeče in izgledajo lepo? Ali pa imajo nekatere skrite koristi, ki bi lahko daleč odtehtale že znane? Ali se naložbeni del tega res splača? Poglejmo malo globlje.

Neprekinjeno povpraševanje

Pogosto se reče, da nič na svetu ni trajno. Karkoli pride okoli, gre okoli. Kaj pa, če bi vam povedali, da povpraševanje po zlatu in srebru v zadnjih sto letih skoraj nikoli ni upadalo? Ogromna priljubljenost in privlačnost teh plemenitih kovin s časom naraščata in v nasprotju s katero koli drugo komercialno surovino se prodaje še nikoli nista zmanjšala.

Seveda tu in tam obstajajo nihanja, kar je povsem naravno, vendar je bil splošni trend vedno pozitiven, zaradi česar so te kovine popolna izbira za vlagatelje.

Redka ponudba

Še en velik razlog, zakaj morate čim prej zajeti svoj delež teh kovin, je preprosto dejstvo, da so v oskrbi omejene. Rudarske dejavnosti trenutno napredujejo v različnih delih sveta. Različne velike industrije in obrati so bili ustanovljeni posebej za pridobivanje čim več zlata in srebra iz zemlje. Pa vendar njihovo povpraševanje veliko presega ponudbo.

Prav zaradi tega pogosto najdemo plemenite kovine po višjih stopnjah kot druge lahko dostopne kovine. Goldman Sachs je dejansko zapisal, da naj bi se vse svetovne rezerve zlata izčrpale v približno 20 letih. Zdaj, čeprav se to morda zdi slaba novica, bi lahko navedlo bogastvo za tiste, ki že imajo dostojno količino zlata.

Zaščitena zasebnost

Naložbe se morda zdijo dovolj preprost koncept za razumevanje. Toda, da bi jih resnično obvladal, se je treba naučiti vseh trikov v trgovini in se seznaniti z vsemi osnovnimi odtenki. Eden od teh konceptov je koncept zasebnosti, ki je dejansko zelo pomemben za dobro večino vlagateljev.

Presenetljivo veliko vlagateljev želi, da njihovi posli ostanejo zasebni, zlato in srebro pa sta skoraj popolni kovini, v katero lahko vlagate. Pri poslovanju s katero koli plemenito kovino se nobena od vaših zasebnih informacij ne deli z javnostjo ali kateri koli javni subjekt. Kupec se lahko odloči, da ostane anonimen in bo varoval svojo identiteto v tajnosti.

Enostavnost likvidnosti

Drug pomemben dejavnik, ki dobro deluje na plemenite kovine, kot sta zlato in srebro, je lahkotnost, da jih lahko utekočinimo. Danes smo razvili svoje finančne sheme in storitve do te mere, da je mogoče katero koli obliko plemenitih kovin skoraj takoj pretvoriti v valuto, ki smo jo izbrali.

Ne glede na državo, v katero pripadate, ali obliko valute, ki jo iščete, ne bo trajalo več kot nekaj dni, da boste takoj prejeli gotovinski prenos na svoj osebni bančni račun v zameno za zlato in srebro.

Zaščita pred inflacijo

Nakupi zlata so za povprečnega potrošnika lahko dokaj varen ščit pred inflacijo. Če danes slučajno kupite spodobno količino zlata in ugotovite, da lahko kupite določen nabor predmetov iz dejanske vrednosti zlata, potem čez deset let še vedno lahko kupite iste predmete z morda tudi dobrim zneskom denarja. To je nekaj precej trdnega kritja za inflacijo, ki ga lahko dobite le, če se odločite za vlaganje v zlato ali srebro.

Vedno večje razmerje med zlatom in srebrom

Še nekaj let nazaj je bilo razmerje med zlatom in srebrom približno 16 proti 1, kar pomeni, da ste za eno unčo zlata lahko kupili kar 16 unč srebra. Danes se je to razmerje povzpelo na 70 proti 1. 70 unč srebra je zdaj približno enako eni unči zlata.

Glede na to, kaj pravijo strokovnjaki, se napoveduje, da se bo to razmerje kmalu vrnilo na prvotno vrednost, kar pomeni, da bo srebro kmalu doživelo skoraj brez primere dvig stroškov. To bi lahko pomenilo potencialno pomembne dobičke za vlagatelje in kupce srebra.

Kako nekdo kupuje zlato ali srebro z bitcoini?

Zdaj, ko smo se seznanili s prednostmi vlaganja v zlato in srebro, odgovorili na vprašanje, zakaj moramo srebro kupovati z bitcoini in smo jasni, zakaj so tako dobra izbira, moramo razumeti, kako v resnici gremo o nakupih z Bitcoini.

Najprej pa najprej opišimo dejavnike, zaradi katerih je Bitcoin tako odlična alternativa bolj običajnim načinom plačila. Prvič, priljubljenost Bitcoinov ni nekaj, kar bi bilo treba predstaviti. Bitcoin je dobesedno na dobri poti, da postane edina najmočnejša valuta na svetu.

Pred kratkim je v intervjuju s predsednikom in soustanoviteljem Twittera Jackom Dorseyem dejal, da bi lahko Bitcoin v približno desetih letih postal enotna svetovna valuta. To ogromno prihaja od človeka s takšnim vplivom. Razen tega so Bitcoini dobesedno revolucionirali plačila zaradi udobja, ki ga prinašajo dejavnostim, kot so spletno nakupovanje in trgovanje.

Postopek, ki ga morate upoštevati pri nakupu zlata ali srebra z bitcoini, pravzaprav sploh ni zapleten. Kdor ima celo najmanjšo količino znanja v zvezi s kriptovalutami, je za to dovolj usposobljen in celoten postopek ne traja več kot nekaj minut vašega časa.

Najprej morate najti spletno mesto, ki trguje v zlatu ali srebru in kot plačilo sprejema Bitcoin. Precej spodobna izbira bi bila Bitgild ali GoldSilver. Obe spletni strani delata čudeže, ko gre za nakupe zlata ali srebra, in ponujata raznoliko paleto načinov plačila, od katerih je eden prek Bitcoinov. Še en fantastičen primer takšnega spletnega mesta bi bil Vaultoro. Tukaj je na kratko opisano, kaj vsak od teh treh ponuja.

3 najboljša mesta za nakup srebra & Zlato z Bitcoinom

1. Bitgild

bitgild

En pogled na spletno stran in prepričani ste v njegovo pristnost. Bitgild ponuja transakcije in nakupe ne samo za zlato in srebro, temveč tudi za platino in paladij.

Obljubljajo vrhunsko in kakovostno storitev po vseh evropskih državah. Njihov moto so kakovostni izdelki po poštenih cenah. Posebno skrbno skrbijo za pošiljke, ki so zavarovane in pakirane zelo skrbno. Nazadnje si prizadevajo, da bi bili vedno na tekočem z vsemi najnovejšimi promptnimi cenami in grafikoni bitcoinov.

2. GoldSilver

zlato srebro

GoldSilver se ponaša z varnim trezorjem, ki bo zagotovo ohranil vaše zlato in srebro popolnoma na varnem in skritem pred radovednimi rokami. Ponujajo, da prodajo te plemenite kovine v obliki kovancev, palic in okroglih kovin.

Imajo precej izčrpno in raznoliko zbirko kovancev in palic, od katerih ima vsak svoj lasten dizajn, za vašo pozornost. V prodaji imajo celo zlati nakit, poleg običajnih možnosti nakupa pa vam bo GoldSilver omogočil prodajo svoje zbirke zlata ali srebra tudi na sami spletni strani.

3. Vaultoro

vaultoro

Z gladko izkušnjo spletnega mesta in izvrstno nakupovalno izkušnjo je povsem jasno, da Vaultoro visoko zaseda strokovnost in kakovost. S funkcijami, kot so profesionalni trezor, 100-odstotno dodeljeno zlato in mesečni izpiski za vaš račun, tako kot bi jih dobili na običajnem bančnem računu, s tem preprosto ne morete zgrešiti.

Ponujajo najboljše cene in vsak gram zlata v njihovih rezervah je zavarovan pred kakršno koli fizično izgubo. Nazadnje sodelujejo tudi s protokolom Glass Books, zaradi česar so ena najbolj preglednih in zaupanja vrednih storitev.

Ko se prijavite na katero koli od teh spletnih mest, morate v košarico ali nakupovalno košarico dodati poljubne izdelke. V tem primeru boste dodali kakršno koli količino zlata ali srebra, ki vas zanima. Ko končate, nadaljujte s plačilom, kjer boste morali predložiti nekaj svojih podatkov, nato pa pojdite na stran za plačilo.

Tu morate kot način plačila posebej izbrati Bitcoine. Ko to storite, vam bo predan račun, ki bo vseboval vse podrobnosti, na primer koliko Bitcoinov morate plačati za dokončanje transakcije. Običajno boste dobili časovni okvir približno 15 minut, v katerem morate oddati plačilo in dokončati transakcijo.

Če želite to narediti, se morate prijaviti v svojo Bitcoin denarnico in iz nje izvesti prenos na želeni račun. Če tega ne storite, bo vaša transakcija preklicana in voziček bo prazen. Če vam plačilo uspe pravočasno izvesti, se na zaslonu prikaže potrditveno sporočilo. Po tem boste morda morali počakati nekaj časa, saj plačila z Bitcoini običajno trajajo približno en dan.

Takoj ko prodajalec kovin prejme vaše plačilo, bo vaša pošiljka pripravljena in poslana, podatki o sledenju pa vam bodo pravilno poslani na vaš telefon. Na ta način lahko vedno spremljate, kje je vaša pošiljka in približno koliko časa bo trajalo, da boste prišli do vas.

Če smo v nekaj prepričani, je to, da norost, ki je pogosto povezana s plemenitimi kovinami, ne bo nikoli umrla. Zato bi jih lahko tudi začeli zalagati. Poleg tega, če govorimo o neprimerljivem globalnem sledenju, potem Bitcoini ne zaostajajo veliko.

Zakaj torej ne bi združili obeh priljubljenih množic in uporabili njihove kombinirane potenciale, da bi se znašli v fantastičnih finančnih priložnostih in shemah bogastva? Z drugimi besedami, vzemite si nekaj bitcoinov in se odločite za nakup kakršne koli količine zlata ali srebra, ki najbolj ustreza vašemu proračunu. Vso srečo!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me