Pregled Antminer S5 – preberite pred nakupom!

Kadarkoli pomislite na kriptovalute, prvo ime, ki vam pride na misel, je ime Bitcoin. Potem ko so Bitcoin postali skoraj sinonim za izraz, se Bitcoin še zdaleč ne ustavi. Pravzaprav se nove poti in domene, ki se vrtijo okoli kriptovalut, predvsem pa Bitcoin, še vedno izkopavajo in svetu predstavljajo.

Po blaznem valu naložb v Bitcoin, ki se je zdelo, da se je zgodil po vsem svetu, se ljudje zdaj odpirajo še boljšim in novejšim oblikam trgovine, ki bi jim lahko prinesle ogromne dobičke, Bitcoin pa je v njihovem epicentru.

Zadnja trgovina, ki je prišla v oči javnosti in tudi na naslovnice, je bila rudarstvo kriptovalut. Ljudje se vrstijo v čakalni vrsti in vlagajo v rudarsko opremo in strojno opremo ter navdušeno sodelujejo v tej obliki tehnološkega rudarjenja, ki vključuje preverjanje blokov na verigi Bitcoin.

Postopek zahteva, da rudar reši nekaj zapletenih računskih algoritmov, in ker to preprosto ni nikogaršnja skodelica čaja, imamo na trgu na voljo veliko različnih rudarskih ploščadi, ki bodo za vas opravile vse težke namene. Te ploščadi so zasnovane tako, da dejansko izvedejo večji del rudarskega procesa, medtem ko jih morate le nastaviti in zagotoviti, da bodo njihove energetske potrebe še naprej izpolnjene.

Kar zadeva te zahteve, je tu vse skupaj nekoliko zapleteno. To rečemo zato, ker ti stroji pogosto zahtevajo ogromno energije, kar povzroči neposreden vpliv na račune za elektriko, ki jih plačate konec meseca. Ti poslabšani računi za energijo so velikokrat razlog, da predani rudarji za vedno zapustijo trgovino.

Razen potreb po energiji potrebujejo ti stroji malo vzdrževanja in še pomembneje primerno delovno okolje. Stvar je v tem, da te ploščadi pogosto ustvarijo ogromno hrupa. Pri tako težkih operacijah je povsem naravno, da se ti stroji ponavadi segrejejo.

Da bi odstranili vso dodatno vročino, so opremljeni s pritrjenimi ventilatorji, ki se vrtijo z velikimi hitrostmi, da ohladijo ploščad. To nadalje vodi do velike količine hrupa, zaradi česar so te ploščadi pogosto neprimerne za stanovanjsko uporabo. Ko pa preidete vse te začetne kolcanje, se lahko rudarstvo kriptovalut dejansko izkaže za plodno in privlačno.

Da pa lahko dosežete to stopnjo, morate najprej odpraviti prvo osnovno oviro. Izbira med veliko in veliko lepo opremljenih rudarskih ploščadi, ki so na voljo na trgu. Ta članek vam želi pomagati pri tem s pregledom Antminerja S5, lepega dodatka dolgi vrsti rudarjev, ki jih trži rudarski velikan Bitmain.

Pregled Bitmain Antminer S5

Pregled Bitmain Antminer S5Bitmain Antminer S5 je v mnogih pogledih odličen, toda ena glavnih prodajnih točk tega stroja je, da je poceni, nekatere rabljene enote pa so na voljo že za 200 USD. To je veliko za vsakega rudarja Bitcoinov, kaj šele tistega z dobrim naborom funkcij, kot je S5. Edina stvar, za katero trpijo skoraj vsi rudarji, je ta, da ponavadi sesajo dober del električne energije vašega doma.

To je razlog, zakaj razvijalci trenutno vlivajo svoje srce in dušo v proizvodnjo energetsko učinkovitejših in stroškovno učinkovitejših rudarjev, ki vam omogočajo dostojno količino operacij za nizke stroške energije. Slučajno je S5 ena izmed mnogih naprav, ki so bile razvite z istim modelom.

Zahteva zgolj 590 vatov moči, kar je povsem razumljivo glede na dejstvo, da danes veliko drugih rudarjev na trgu zahteva veliko več. Ker je ta rudar namenjen določenemu delu rudarjev, ki je nov v celotnem podjetju in se še vedno uči trikov, se zdi, da je odličen za eksperimentiranje ali učenje..

Predani rudarji pa tisti, ki si prizadevajo povečati svoj dobiček in ga narediti resnično velikega v kriptokopu, bodo morda morali iskati drugje.

Kot smo že pojasnili, je ustvarjeni hrup eden izmed mnogih parametrov, po katerih je rudarska ploščad pogosto uvrščena. Čim bolj hrupen je rudar, toliko manj možnosti bo, da ga bo kdaj naredil velikega med vsemi ostalimi stroji. Da bi ravni hrupa zmanjšali na minimum, mora biti nastavljena nastavitev za ventilatorje sistema.

Ti hladilni ventilatorji so na splošno odgovorni za ves hrup, ki ga oddaja naprava, in če so pravilno konfigurirani, dobite veliko bolj brezšumno delovno okolje. Na žalost je za S5 opremljen z enim ventilatorjem, zato se mora vrteti precej močno, da sledi vsem hladilnim dejanjem, ki so mu dodeljene..

To nadalje vodi do povečanja ravni hrupa S5, zaradi česar deluje pri neprijetnih 75 dB. Zdaj sicer ni veliko, da bi to izboljšali, vendar obstaja možnost uporabe določenih sprememb in nastavitev sprememb na vašem rudarskem ploščadu S5, če vas hrup resnično zažene. Vendar pa imajo lastne dodatne stroške.

Poleg tega svet gre precej hitro naprej. S tako hitrim razvojem se bo veliko stvari spremenilo hitreje, kot pričakujemo. To velja tudi za rudarje. Ko so rudarske ploščadi prvič prišle na trg, ljudje niso bili prepričani, kaj lahko od njih pričakujejo, toda postopoma so ljudje začeli ceniti, kakšna je dobra stopnja razpršitve.

To je nadalje privedlo do večje konkurence med proizvajalci, pri čemer si je vsak od njih prizadeval, da bi bil drug nad drugim po hitrosti razpršitve, ki jo je bila sposobna zagotoviti. Hitro naprej do danes, zdaj imamo rudarje, ki so sposobni zagotavljati visoko hitrost razpršitve in enako učinkoviti s svojo porabo energije.

Zdi se, da je S5 nekoliko zaostajal v primerjavi. Zdi se, da s hitrostjo razpršitve okoli 1155 GH / s resno zaostaja za trenutnimi tržnimi standardi. Iz tega natančnega razloga se bodo napredni rudarji, ki želijo resno zaslužiti, morda temu želeli izogniti.

ZAČNITE Z ANTMINER S5

Preizkus časa

S5, predstavljen leta 2014, je od svojega začetka zagotovo daleč daleč. Ob prvem nastopu je bil S5 eden najučinkovitejših in najhitrejših modelov na trgu. Soočil se je s hudo konkurenco podjetja Spondoolies Tech SP20, ki je bil še en velik igralec tistega časa.

Od takrat pa se zdi, da je velik priliv novejših in boljših modelov, vsak s svojimi lastnimi lastnostmi, v primerjavi s S5 razmeroma nepomemben. Medtem ko je bil izdelan po 28 nm postopku izdelave, so se novejši modeli, ki so se začeli od takrat, izogibati tej posebni obliki izdelave in sprejeti veliko bolj napredne zasnove 14 nm ali 16 nm. Ti novejši modeli posledično delujejo veliko bolje glede hitrosti razpršitve ali učinkovitosti.

Je vredno?

Če sem iskren, če ste navdušen rudar, ki kopa z dobičkom in iščete rudarstvo kot sredstvo za zagotovitev stabilnih in fiksnih donosov, potem ta stroj morda ni najboljši za vas. Po drugi strani pa, če ste preprosto ljubitelj in je vaš edini interes dobro razumeti, kako deluje kripto rudarjenje, in se na tej poti naučiti nekaj trikov poslovanja, potem vam ni treba iskati naprej. S5 se bo z nizkimi stroški in omejenim povpraševanjem po moči izkazal za vas popolnoma primernega.

Cena

Rabljeni modeli S5 so po ceni od 190 do 299 dolarjev in so enostavno dostopni za nakup na eBayu ali Amazonu. Pošiljka običajno prispe iz Amerike in lahko traja od dva do pet dni v tranzitu, odvisno od vaše lokacije.

Popolnoma novi modeli S5 pa so na voljo samo na uradni spletni strani Bitmain. Za nakup bi morali plačati približno 413 ameriških dolarjev, za takojšen nakup pa ni nobenega jamstva, saj izdelka običajno ni na zalogi, zato morate biti pred potrditvijo nakupa pripravljeni na malo čakalne dobe..

Napajanje

Kot smo že omenili, S5 za stabilno delovanje potrebuje od 560 do 590 vatov moči. Vse, kar potrebujete za nabavo, da se boste lahko veselili neprekinjene uporabe, je napajalna enota ATX s spodobno močjo.

Poskrbite, da preverite oceno učinkovitosti napajalnika, ki ga kupite ali nameravate uporabiti, saj bi lahko imel velik vpliv na vaše splošno delovanje. Neocenjeni ali slabo ocenjeni napajalniki pogosto povzročijo prekomerno zapravljanje električne energije in dodatne emisije toplote in hrupa, kar pa škoduje delovanju rudarja.

Donosnost

Donosnost je namenjena rudarjem ena največjih skrbi. To je preprosto merilo, kolikšno vrednost za svoj denar ali največji donos naložbe boste dobili. Kar zadeva S5, novice niso tako odlične.

Glede na trenutne trende cen Bitcoinov se zdi, da s S5 ne boste ustvarjali dobička. Če pa bi nekako zmanjšali stroške električne energije na 10 c za kWh, bi morda imeli to srečo, da ne bi imeli nobene izgube pri svoji naložbi.

Skratka, če se številni dejavniki nekako ujemajo v vašo korist, in sicer cene Bitcoinov, stroški električne energije in nekaj sprememb, ki povečujejo učinkovitost S5, boste morda morda le zaslužili nekaj dobička zase.

Učinkovitost porabe energije

S5 je bil imenovan kot energetsko učinkovita naprava, ki obljublja, da bo vaše stroške električne energije znižala na minimum, medtem ko si prizadeva za večji dobiček in večje donose. Ocenjeno je, da proizvede približno 1 Gigahash za vsakih 0,51 vatov porabljene energije. Dejanska poraba energije za napravo pa je v veliki meri odvisna od temperature, pri kateri vzdržujete napajalnik, in s tem povezane učinkovitosti.

Ohišje

Kar zadeva strukturo S5, je ta dokaj enostaven za uporabo in je tudi v veliki meri premičen. Pri stranskih ploščah iz trpežnega in lahkega plastičnega materiala je odprt zgoraj in spodaj.

Vendar plastična struktura enoti daje tudi nekatere neželene lastnosti, kot sta omejena namestitev in zmanjšana varnost. Vendar ima pozitiven učinek glede teže enote, ki znaša le 2,5 kg.

Nastaviti

Potem ko domov pripeljete S5, vas mora skrbeti, kako in kje morate nastaviti modul. Na srečo, takoj ko ugotovite, kje boste postavili ploščad, so vaše težave že skoraj mimo, saj je dejanska nastavitev sistema presenetljivo enostavna in ne traja več kot nekaj minut vašega časa.

Nadzorna plošča na S5 je dokaj intuitivna in samoumevna in ponuja celo vse osnovne funkcije, ki bi jih lahko zahtevali pri tovrstnem rudarju. Popolnoma samozadostno vam ponuja prijetno rudarsko izkušnjo brez kakršnega koli kolcanja ali okvar. Takoj, ko vklopite ploščad, bo S5 nato začel iskati razpoložljive naslove IP, s katerimi se lahko poveže.

Za enostavno spremljanje in nadzor nad rudarjem lahko uporabite programsko opremo MinerLink, ki bo navedla stanje vseh vaših trenutnih rudarjev, si ogledala ali spremenila nastavitve rudarskega področja, izvedla posodobitve vdelane programske opreme naprave in celo omogočila skupno rabo dostopa privilegije za rudarja prek osnovne omrežne povezave.

ZAČNITE Z ANTMINER S5

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me