Vergelijking van hardwareportefeuilles: BC Vault Vs Ledger Nano Vs Trezor Vs Keepkey

De cryptocurrency-markt is als een achtbaan. Als je zin hebt in de hele rit en geen handelsrisico’s wilt nemen, is de beste manier om de winst te maximaliseren, door crypto op lange termijn op te slaan, oftewel hodl.

Wanneer u langdurige opslag overweegt, is een hardwareportefeuille de meest optimale oplossing om cryptocurrencies te beveiligen en uw investeringen niet bloot te stellen aan online bedreigingen. Ledger Nano S en Trezor zijn pioniers op het gebied van koelopslagapparaten, met als derde sterke deelnemer Keepkey.

Maar onlangs is er een nieuw product op de cryptomarkt gelanceerd, de BC Vault, die prijst als de meest veilige en praktische cryptohardwareportefeuille die momenteel beschikbaar is. Laten we daarom enkele belangrijke kenmerken van de vier populairste apparaten vergelijken en kijken hoe de toekomst van koude opslag eruitziet.

BC Vault Vs Ledger Vs Trezor Vs Keepkey: Welke is de beste?

1. BC-kluis

Op het eerste gezicht voelt de BC Vault groter aan dan andere portemonnees. Het apparaat is echter niet echt omvangrijk en past gemakkelijk in de zak. Het beschikt over een groot OLED-scherm dat alle belangrijke transactie-informatie tegelijkertijd weergeeft, inclusief het volledige stortingsadres en het volledige bedrag, wat cruciaal is om het risico van een man-in-the-middle-aanval te minimaliseren. Wat ik vooral leuk vind aan de BC Vault is de D-pad, waardoor het apparaat gemakkelijker te gebruiken is dan Ledger- of Trezor-wallets.

BC kluis vergelijkingHet apparaat en de app hebben ingebouwde ondersteuning van alle ERC20-tokens (ongeveer 190.000) en een groot aantal cryptocurrencies, waarvan de meest populaire Bitcoin, Ethereum, Bitcoin Cash, Litecoin, Ripple, Dash en vele anderen zijn. U kunt meerdere valuta’s op één apparaat beheren binnen één enkele applicatie, wat niet alleen veel praktischer maar ook veiliger is dan het gebruik van andere online services.  

Het meest unieke aan de kluis is dat het onafhankelijke anonieme portefeuilles genereert door het apparaat willekeurig te schudden. Concurrerende hardwareapparaten hebben wiskundig gekoppelde wallets die allemaal zijn verbonden met de recovery-seed, dus als iemand de seed leert, hebben ze toegang tot alle andere wallets.

BC Vault-portefeuilles zijn niet-deterministisch – u kunt ze afzonderlijk versleutelen en er een back-up van maken – dus als een van uw portefeuilles in gevaar komt, zal dit nooit leiden tot een andere portefeuille die in de kluis is opgeslagen. Versleuteling is de grootste kracht die andere hardwareportefeuilles missen. Naast het hebben van een wereldwijd wachtwoord en pincode voor BC Vault, kan elke portemonnee worden gecodeerd met een extra wachtwoord en pincode, en een back-up worden gemaakt op een microSD-kaart of op papier als een QR-code.

Back-ups worden standaard versleuteld met uw wachtwoorden / pincodes, maar u kunt ook onversleuteld een back-up van uw portemonnee maken (niet aanbevolen!). Ledger, Trezor en KeepKey gebruiken allemaal het BIP39 / 44-zaad om portefeuilles te herstellen. Seed-zinnen zijn niet gecodeerd, dus u moet ze ergens veilig opslaan.

Al met al is de beveiliging op BC Vault zonder twijfel superieur aan concurrerende portemonnees voor koude opslag. BC Vault is het enige apparaat waarmee u elke gegenereerde portemonnee afzonderlijk kunt vergrendelen, zodat u het ene apparaat daadwerkelijk kunt delen met andere vertrouwde familieleden of vrienden. Met globale en individuele inloggegevens voor de portemonnee kunt u elke portemonnee met maximaal 4 codes beschermen.

De makers van BC Vault hebben ook vertrouwen in hun coderingsvaardigheden, dus hebben ze elk apparaat vooraf geladen met een privésleutel die overeenkomt met een bounty-portemonnee met 1 BTC. Als je het kunt kraken, is de beloning voor jou.

Wist je dat @bc_vault #cryptowallet Bounty Wallet (1BTC-portemonnee die op elke verzonden BC Vault staat – u kunt deze ontgrendelen, hij is van u) is nu eigenlijk meer waard dan 1 BTC omdat iemand er 0,16183 BTC aan heeft gedoneerd &# 128578;https://t.co/97ZG3TTGOp

– Alen Salamun (@AlenSalamun) 10 april 2019

AAN DE SLAG MET BC VAULT!

2. Trezor

Trezor One was de eerste beschikbare cryptohardwareportefeuille. Een enorm beveiligingsprobleem bij het eerste model was dat gegevens niet op een beveiligde chip werden opgeslagen. Het nieuwe Trezor-model T schafte deze aansprakelijkheid af, maar biedt gebruikers nog steeds niet de mogelijkheid om hun back-up te versleutelen. Het wordt samen met Cryptosteel gepromoot, een stalen kluisje dat je als extra moet kopen om je herstelzaad veilig te houden (pakketprijs 229 EUR).

Zelfs zonder Cryptosteel verkoopt Trezor T waanzinnig hoog, voor 180 EUR. Het nieuwe model heeft een groter display dan Trezor One, waarop de lettergrootte slecht leesbaar is. Maar in plaats van de knoppen te behouden, heeft Trezor T een touchscreen, dus het scherm is nog steeds te klein om de hele gebruikerservaring aangenaam te maken.

Net als bij Ledger- en Keepkey-portefeuilles, slaat Trezor het herstelzaad op in het flash-geheugen. Ter vergelijking: BC Vault slaat gegevens op in FRAM, een veel sneller en duurzamer opslagmedium.

Zowel Trezor- als Ledger-portefeuilles ondersteunen een breed scala aan cryptocurrencies, maar niet alle worden standaard ondersteund, dus u kunt ze alleen via services van derden overdragen.

AAN DE SLAG MET TREZOR PORTEMONNEE!

3. Ledger Nano S

Ledger Nano S is een betaalbare crypto-portemonnee in de vorm van een USB-flashdrive, die een belangrijk voordeel voor Trezor One introduceerde: het was de eerste die gegevens op een beveiligde chip opsloeg en deze niet onversleuteld blootlegde.

Het is de kleinste van de vergeleken hardwareportefeuilles, maar de grootte is niet per se een plezier. Het display is te klein om alle transactiegegevens weer te geven en de twee kleine knoppen maken navigatie en transactiebevestiging onhandig.

Ledger-portefeuilles zijn deterministisch, dus elke portefeuille die u genereert, is wiskundig gerelateerd aan andere en gekoppeld aan hetzelfde, niet-versleutelde BIP39-herstelzaad. Als een wallet-adres wordt gehackt, komen andere automatisch in gevaar, wat ook het geval is bij Trezor en Keepkey. Een ander nadeel is dat het apparaat geen merkbare schade vertoont als het met geweld wordt geopend, in tegenstelling tot Trezor en BC Vault, die beide voorzien zijn van fraudebestendige hardware..

Ledger Nano S portemonnee

Bovendien moet u apps verwijderen voor firmware-upgrades met Ledger, terwijl met BC Vault firmware-upgrades worden uitgevoerd op een niet-actieve partitie om gegevensverlies te voorkomen.  

Ledger Nano S ondersteunt veel verschillende munten en tokens en wordt voor minder verkocht dan Trezor, Keepkey en BC Vault. Maar dit verandert niets aan het feit dat het een beperkte capaciteit heeft, dus u kunt tegelijkertijd een klein aantal cryptocurrencies gebruiken.

AAN DE SLAG MET LEDGER NANO S!

4. Keep-Key

Keepkey is de grootste en zwaarste van de vergeleken hardwareportefeuilles. Het display is groot en beslaat de hele voorkant van het apparaat. Het is een beetje duurder dan Ledger Nano S, maar nog steeds redelijk betaalbaar (79 USD).

Keepkey portemonneeKeepkey ondersteunt native slechts 7 cryptocurrencies en een paar ERC20-tokens, dus het zou alleen nuttig zijn voor degenen die de meest populaire valuta’s zoals BTC, ETH, enz. Bezitten. Net als Trezor en Ledger biedt het standaard geen versleutelde back-ups en genereert het deterministische portefeuilles, gekoppeld aan hetzelfde herstelzaad.

AAN DE SLAG MET KEEPKEY!

Welke hardware-portemonnee valt op?

De portemonnee die de hoogste beveiliging biedt, verschillende functies ondersteunt en het meest praktisch in gebruik is, is absoluut de BC Vault. Gezien de prijs-prestatieverhouding is dit de goedkoopste investering. BC Vault is de hardware wallet van de volgende generatie die belangrijke voordelen heeft ten opzichte van andere gevestigde wallets, erkend onder merknamen als Ledger en Trezor.

BC Vault is het veiligste apparaat voor uw crypto-activa omdat het willekeurig onafhankelijke portefeuilles genereert die niet zijn gekoppeld aan hetzelfde BIP39 / 44-herstelzaad. Elke portemonnee kan worden vergrendeld met maximaal 4 codes (algemene wachtwoord-pincode, portemonnee-wachtwoord-pincode), en er kan afzonderlijk een back-up van worden gemaakt met alle wachtwoorden op een microSD-kaart of op papier. Ledger-, Trezor- en Keepkey-wallets kunnen alleen worden hersteld met de opgegeven seed-frase, die niet is gecodeerd, dus deze moet ergens veilig worden bewaard.  

In tegenstelling tot andere wallets die FLASH-geheugen gebruiken, slaat BC Vault gegevens op in FRAM, dat een langere levensduur en meer capaciteit heeft. U kunt meer dan 2000 individuele portefeuilles maken met BC Vault en veel verschillende cryptocurrencies en alle ERC-tokens tegelijkertijd beheren – op één apparaat, in één app.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me