Coinbase Review: MOET LEZEN (2020)

Coinbase is een van ‘s werelds meest populaire cryptocurrency-uitwisselingen en staat bekend omdat het, in tegenstelling tot andere beurzen, is gebaseerd op en onderworpen is aan Amerikaanse regelgeving. De beurs is opgesplitst in verschillende categorieën, Coinbase– voor retailgebruikers, Coinbase Pro– hun professionele handelsplatform voor particulieren, Coinbase Prime– voor institutionele klanten. In deze recensie belichten we elk van hun verschillende kenmerken en controverses die u moet kennen.

Belangrijkste voordelen van Coinbase

 • Gereguleerd volgens de Amerikaanse wetgeving.

 • Een van de weinige uitwisselingen beschikbaar voor Amerikaanse burgers.

 • Behoudt een verzekeringspolis tegen diefstal of hacken.

Belangrijkste kenmerken en functies

Coinbase ProCoinbase Pro

Een punt om op te merken is dat Coinbase enkel en alleen biedt spothandel aan, in tegenstelling tot andere beurzen die andere producten aanbieden, zoals derivaten, handel in futures enz.

De Exchange is opgesplitst in verschillende categorieën voor verschillende soorten gebruikers. Coinbase is voor retailgebruikers, Coinbase Pro voor individuele professionele handelaren en Coinbase Prime voor institutionele klanten. Dit onderscheid is omdat ze elk verschillende functies hebben om voor de gebruiker te zorgen. Het belangrijkste verschil tussen Coinbase en Coinbase Pro is bijvoorbeeld dat Coinbase Pro grafiektools, realtime orderboeken en andere tools biedt om de gevorderde handelaar te helpen het meeste uit de Exchange te halen. Coinbase Pro en Coinbase Prime bieden beide goedkopere transactiekosten en meer ondersteunde cryptocurrencies. Ze zijn echter nog steeds aanzienlijk minder dan andere beurzen die er zijn.

Coinbase Pro-interfaceCoinbase Pro-interface

Ondanks dat Coinbase alleen spothandel aanbiedt, heeft het zijn eigen reeks producten om gebruikers te helpen aan de slag te gaan. Het heeft bijvoorbeeld een eigen portemonnee en stelt gebruikers in staat cryptocurrencies te verdienen door deel te nemen aan hun cursussen.

Coinbase-productenProducten aangeboden door Coinbase

Geschiedenis van Coinbase

Coinbase werd gelanceerd in oktober 2012 en is gevestigd in de Verenigde Staten. Hun hoofdkantoor is gevestigd in San Francisco, Californië. Het wordt ook op grote schaal gebruikt in Europa, waar het een exploitatievergunning heeft. Het heeft momenteel meer dan 30 miljoen gebruikers en meer dan $ 150 miljard wordt verhandeld op de beurs.

De beurs is momenteel uitgebreid naar meer dan 100 landen over de hele wereld.

Ondersteunde landen

Coinbase is beschikbaar in meer dan 100 landen. Met name de VS, die door veel beurzen niet kunnen worden ondersteund vanwege regelgevingskwesties. Hoewel Coinbase zegt dat het in sommige landen “beschikbaar” is, biedt het misschien niet de volledige reeks diensten, d.w.z. het kunnen “converteren” tussen verschillende cryptocurrencies en om hetzelfde te “kopen en” verkopen “. Kijk hier voor de services die beschikbaar zijn voor uw specifieke land.

Ondersteunde cryptocurrencies

Helaas heeft Coinbase maar heel weinig beursgenoteerde cryptocurrencies. De beschikbaarheid om een ​​bepaalde cryptocurrency te kopen, verkopen, verzenden en ontvangen hangt ook af van (a) of u Coinbase of Coinbase Pro gebruikt; en (b) uw locatie.

Hier is een grafiek met de cryptocurrencies die door Coinbase worden ondersteund, afhankelijk van uw locatie.

Coinbase is op zoek naar ondersteuning toevoegen voor 18 nieuwe digitale activa inclusief Aave, Aragon, Arweave, Bancor, COMP, DigiByte, Horizen, Livepeer, NuCypher, Numeraire, KEEP, Origin Protocol, Ren, Render, Siacoin, SKALE, Synthetix, & VeChain. Er is echter geen officieel tijdschema voor wanneer deze cryptocurrencies zouden worden toegevoegd, of helemaal niet.

Nieuwe digitale activaNieuwe digitale activa

Op 17 juli 2020, en als een complete verrassing voor liefhebbers van cryptocurrency, week Coinbase af van de bovenstaande lijst met cryptocurrencies en het beursgenoteerde Algorand ($ ALGO). Nu kunnen gebruikers $ ALGO kopen, verkopen, converteren, verzenden, ontvangen of opslaan in alle Door Coinbase ondersteunde regio’s.

Dit maakte Algorand-fans en mensen wild en sinds de notering schoten de prijzen voor $ ALGO 30% omhoog sinds de aankondiging en handelden ze zelfs op $ 0,367 op zijn hoogtepunt.

We kunnen zien dat Coinbase actief zijn best doet om meer cryptocurrencies op de lijst te zetten, iets waar ze echt aan moeten werken omdat ze in dit opzicht achterlopen op hun concurrenten. Dus tenzij we in de toekomst meer aanbiedingen zien, zullen we onze score van 3,5 / 5 voor cryptocurrency-ondersteuning behouden … voorlopig.

Betaalmethoden

Coinbase biedt een verscheidenheid aan betaalmethoden en, belangrijker nog, stelt handelaren in staat om in hun lokale valuta te betalen. Er zijn echter regionale beperkingen voor betalingsmethoden. Hieronder vindt u een handige lijst met de geaccepteerde betaalmethoden voor verschillende landen.

 • Bankstorting: Europa, VS, VK
 • Betaalpas: beschikbaar voor de meeste landen, waaronder Australië, Canada, Chili, Europa, Mexico, VK, VS..
 • Creditcard: Australië, Singapore
 • Paypal: Canada, Europa (de meeste landen), VS en VK

U kunt hier kijken om het geaccepteerde betaalmethoden voor uw specifieke land. Hoewel we hebben gemerkt dat de informatie over ondersteunde betaalmethoden is iets anders dan de informatie op hun andere pagina.

De Exchange heeft ook zijn eigen Coinbase-kaart– een op Visa gebaseerde debetkaart waarmee klanten online en in de winkel aankopen kunnen doen met behulp van cryptocurrencies. Maar het is momenteel alleen beschikbaar voor klanten in het VK en Europa.

Stortings- en opnamekosten

Er zijn geen kosten verbonden aan stortingen op Coinbase. Wat opnames betreft, zal Coinbase u alleen de relevante bankoverschrijving / overschrijving of netwerkkosten in rekening brengen die nodig zijn om uw geld naar u te verzenden.

Handelskosten

Coinbase brengt verschillende kosten in rekening, afhankelijk van of u Coinbase, Coinbase Pro of Coinbase Prime gebruikt. De kosten zijn goedkoper voor de laatste 2 vanwege het grotere volume van deze handelaren.

Coinbase brengt 2 soorten vergoedingen in rekening voor het kopen en verkopen van cryptocurrency: a Gespreide vergoeding (ongeveer 0,5%) voor elke transactie en een Coinbase-vergoeding welke de hoogste is van (a) een vast bedrag, waarvan het bedrag afhangt van het bedrag van de transactie; en (b) een variabel percentage, afhankelijk van uw regio, productkenmerk en betalingsmethode.

Dit zijn de vaste kosten die Coinbase in rekening brengt:

Totaal transactiebedrag Transactiekosten (USD, EUR, GBP)
Minder dan $ 10 $ 0,99, € 0,99, £ 0,99 
Meer dan $ 10, minder dan $ 25 $ 1,49, € 1,49, £ 1,49
Meer dan $ 25, minder dan $ 50 $ 1,99, € 1,99, £ 1,99
Meer dan $ 50, minder dan $ 200 $ 2,99, € 2,99, £ 2,99

Vast bedrag

Hieronder staat het variabele percentage voor gebruikers in de VS. Kijk hier voor de variabele percentages voor andere landen.

Amerikaans variabel percentage

Hier is een illustratie van hoe u uw koop- / verkooptransactiekosten kunt berekenen. Ik ben bijvoorbeeld in de Verenigde Staten en wil met mijn bankpas voor $ 20 aan Bitcoin kopen. Mijn vaste vergoeding zou USD $ 1,49 zijn omdat het totale transactiebedrag meer dan USD $ 10 maar minder dan USD $ 25 bedraagt. Terwijl het variabele percentage 3,99% zou zijn omdat ik met pinpas betaal. In dit geval, Coinbase zou mij USD 1,49 in rekening brengen omdat de vaste vergoeding hoger is dan het variabele percentage.

Voor conversies van het ene type cryptocurrency naar het andere rekent Coinbase een spreadmarge van maximaal 2% aan. Hiervoor worden geen aparte Coinbase-vergoedingen in rekening gebracht.

Controverses

Eind februari 2020 was Coinbase geïdentificeerd als een van de entiteiten die werken met Clearview AI, een controversiële aanbieder van gezichtsherkenningstechnologie die te maken kreeg met juridische bedreigingen van Apple en Google wegens gebrek aan onderzoek naar zijn praktijken. Coinbase geeft toe de software van Clearview te hebben getest, maar ontkent dat de gegevens van de klant in dergelijke tests zijn gebruikt.

De uitwisseling heeft onder vuur komen van gebruikers tijdens de Bitcoin-prijsdump op 10 mei 2020. Op 10 mei 2020 om 17:26 Pacific Time ondervonden de website van de Exchange en de mobiele app beide storingen. 10 minuten later kwam Coinbase met een bericht dat het deze storing nog steeds aan het onderzoeken was, om 18:14 was de service hersteld. Gedurende deze tijd zakte de prijs van Bitcoin echter van $ 9.500 naar $ 8.100, waardoor gebruikers alleen hulpeloos naar de crash konden kijken en niet konden handelen..

Coinbase is vrijwel berucht vanwege het crashen tijdens enorme schommelingen in Bitcoin-prijzen. Op 29 april 2020 leed de Exchange een storing terwijl de Bitcoin-prijzen schoten tot iets minder dan $ 9.000. En OPNIEUW op 10 mei 2020.

Onnodig te zeggen, gebruikers zijn niet tevreden met de situatie, waarbij sommigen opmerken dat Coinbase “crasht” wanneer er een enorme verandering is in de Bitcoin-prijzen. En hoewel sommigen dit toeschrijven aan het feit dat de Exchange overbelast is met gebruikers, zijn anderen niet tevreden met hoe Coinbase dit in de loop der jaren niet heeft opgelost, gezien de hoge kosten die gebruikers in rekening brengen..

Wat betreft de laatste crash op 1 juni 2020, zegt Coinbase dat de prijsstijging in Bitcoin leidde tot een toename van het verkeer met 5 keer in slechts 4 minuten. Als gevolg hiervan werd hun autoscaling-systeem overweldigd en ontstond er een achterstand, wat betekende dat nieuwe enquêteverzoeken werden geschrapt of een time-out kreeg. Coinbase beweert echter dat ze werken aan het verminderen van de impact van prijsgerelateerde verkeerspieken.

Is Coinbase veilig in 2020?

Coinbase

De Exchange heeft eersteklas beveiligingsfuncties. Bovendien hebben gebruikers met een licentie in de Verenigde Staten extra bescherming omdat federale wetten van toepassing zijn.

Wat betreft de methode van de Exchange voor het opslaan van fondsen, wordt slechts 2% van het geld van de klant bewaard in hot wallets. De overige 98% wordt bewaard in veilige koude portefeuilles in verschillende delen van de wereld. Tot dusver is het nog niet gehackt. Coinbase heeft ook een verzekeringspolis die verzekert tegen diefstal van cryptocurrencies als gevolg van beveiligingsinbreuken, hacks, diefstal van werknemers of frauduleuze overdracht.

Op het gebied van accountbeveiliging adviseert Coinbase zijn gebruikers om tweefactorauthenticatie te gebruiken. Het systeem ondersteunt korte berichten die worden verzonden naar het geregistreerde mobiele telefoonnummer, Google Authenticator, naast andere betrouwbare manieren om inloggen op een kwaadwillend account te voorkomen.

ECHTER, het opslaan van substantiële activa in beurzen wordt niet aanbevolen, omdat beurzen vatbaar zijn voor hacks. De beste praktijk is om alleen voldoende activa achter te laten voor dagelijkse handel op beurzen, de rest moet offline worden opgeslagen op hardwareportefeuilles voor.

Bekijk onze recensies over de Ledger Nano X en Trezor Model T voor meer informatie over hardwareportefeuilles.

Conclusie: Coinbase wisselt voor- en nadelen uit

Voordelen

 • Coinbase is een van de meest veilige en betrouwbare cryptocurrency-uitwisselingen gebleven.
 • The Exchange heeft een verzekeringspolis tegen hackers en diefstal, wat geruststellend is voor gebruikers.
 • Over het algemeen beschikbaar in veel landen, waaronder de VS met veel betalingsopties.

Nadelen

 • De vergoedingsstructuur is zeer verwarrend en niet de goedkoopste die er is.
 • Gebrek aan handelsfuncties.
 • Er zijn niet veel beschikbare cryptocurrencies in vergelijking met andere beurzen die er zijn.
 • Lijkt niet in staat om plotselinge pieken van gebruikers aan te kunnen en heeft een geschiedenis van crashen tijdens periodes van hoge prijsvolatiliteit.

Eindscore

Aangeboden diensten: 3/5

Ondersteuning voor cryptocurrency: 3,5 / 5

Honoraria: 3/5

Beveiliging: 4.5 / 5

Eindscore: 3,5

Bekijk onze recensie van de beste cryptocurrency-uitwisselingen voor meer informatie.

Bijgewerkt op 17 juli 2020 om de notering van Algorand op te nemen

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me